Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Март, 2024 20:20 7 104 102

Секретен документ! Какви са условията за мир в Украйна на Владимир Путин

  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • крим-
  • сергей лавров

Очертанията на сделка, която руският лидер вероятно иска, могат да се видят в проект за мирен договор, изготвен от руски и украински преговарящи през април 2022 г., около шест седмици след началото на войната

Секретен документ! Какви са условията за мир в Украйна на Владимир Путин  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

През последните седмици руският президент Владимир Путин намекна публично, че ще бъде отворен за дискусии за прекратяване на войната в Украйна при условията на Москва, тъй като Киев губи преднината си, пише Wall Street Journal.

Очертанията на сделка, която руският лидер вероятно иска, могат да се видят в проект за мирен договор, изготвен от руски и украински преговарящи през април 2022 г., около шест седмици след началото на войната. Западни служители и анализатори казват, че тези цели остават до голяма степен непроменени след две години на битки: Украйна да се превърне в осакатена държава, постоянно уязвима на руската военна агресия.

Въпреки че общите очертания на крайно неуспешните мирни преговори бяха разкрити, пълният документ от 17 страници, който беше прегледан от The Wall Street Journal и други, запознати с преговорите, не беше направен публично достъпен.

Документът от 15 април 2022 г. очертава как преговарящите от двете страни се стремят да сложат край на боевете, като се съгласят да превърнат Украйна в "постоянно неутрална държава, която не участва във военни блокове", на която е забранено да възстановява армията си с подкрепата на Запада и поставяне на Крим де факто под руски контрол.

В крайна сметка сделка не беше договорена. Мащабът на руските военни престъпления в Украйна стана очевиден, военното състояние на Украйна се подобри и Западът изпрати оръжия, за да подкрепи Киев.

Днес Украйна казва, че няма да започне мирни преговори, докато Русия не изтегли войските от страната си. Две години конфликт втвърдиха украинското обществено мнение срещу всякакъв вид мирно споразумение и украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че всяко прекратяване на военните действия просто би позволило на Русия да се превъоръжи и по-добре да атакува Украйна. Анализаторите казват, че военна победа и за двете страни изглежда все по-недостижима.

Документът показва огромните отстъпки, които преговарящите от украинска страна обмисляха, докато Киев се бореше в първите седмици на войната. Той също така служи като напомняне за компромисите, които Русия може да се опита да принуди Украйна да преглътне, ако западната военна подкрепа пресъхне и Русия постигне значителни териториални придобивки.

В проектодоговора се посочва, че на Украйна, въпреки че ѝ е позволено да се стреми към членство в ЕС, няма да ѝ бъде позволено да се присъедини към военни съюзи като Организацията на Северноатлантическия пакт (НАТО). Никакво чуждо оръжие няма да бъде позволено на украинска земя. Украинската армия ще бъде съкратена до определен размер. Русия се опита да ограничи всичко - от броя на войските и танковете до максималния обсег на стрелба на украинските ракети.

Кримският полуостров, който вече е окупиран от Русия, ще остане под влиянието на Москва и няма да се счита за неутрален. Москва също така настоява руският език да работи наравно с украинския в правителството и съдилищата, клауза, която Киев не е подписал, според проектодокумента.

Бъдещето на района на Източна Украйна, тайно нападната и окупирана от Русия през 2014 г., не беше включено в проекта, оставяйки Путин и Зеленски да го договорят лице в лице. Тази среща така и не се състоя.

Договорът трябваше да бъде гарантиран от чужди сили, които са изброени в документа като включително САЩ, Обединеното кралство, Китай, Франция и Русия. На тези страни ще бъде дадена отговорността да защитават неутралитета на Украйна, ако договорът бъде нарушен. Но докато договорът е в сила, от гарантите ще се изисква да "прекратят международните договори и споразумения, несъвместими с постоянния неутралитет на Украйна", включително всякакви обещания за двустранна военна помощ. Международните гаранции за сигурност няма да важат за Крим и Севастопол.

Документът отразява дълбоко вкоренените руски фобии, че Западът, воден от САЩ, в продължение на години развива Украйна като така наречената "анти-Русия" като начин да подкопае, сдържи и опита да завземе контрола над Русия. След като първоначалният опит на Путин да поеме контрола над Киев и да свали правителството се провали, документът изглежда предлага следващото най-добро нещо: начин да се прекъсне подкрепата на Запада за Киев.

Докато турският президент Реджеп Тайип Ердоган предложи по-рано тази седмица отново да бъде домакин на преговори, всеки подновен опит за мир изглежда малко вероятен в близко бъдеще.

Докато фронтовата линия почти не е помръднала от година, песимизмът нараства относно перспективите за Украйна, като Русия наскоро направи първия си значителен напредък от месеци, а силите на Киев изпитват недостиг на боеприпаси и жива сила. Милиарди долари американско финансиране за Украйна се оспорва в Конгреса, вниманието на Запада се насочи към Близкия изток и проучванията са благоприятни за републиканския кандидат за президент Доналд Тръмп, който каза, че ще посредничи за незабавно мирно споразумение, ако бъде избран.

Наскоро Путин каза в интервю с американският политически коментатор и писател Тъкър Карлсън, че е готов за "диалог", а някои бивши служители на Кремъл казват, че през последните месеци са направили опити за спиране на конфликта по съществуващите фронтови линии.

Путин твърди, че Украйна се отказа от първия шанс за мир под западния натиск. На среща на 17 юни 2023 г. с няколко африкански лидери Путин показа документ, който според него е парафиран от ръководителя на преговорния екип на Киев. По думите му в проекта има 18 члена с приложения, определящи броя на военнослужещите и бронетанковата техника.

"Правителството в Киев, както обикновено правят техните господари, изхвърли всичко на бунището на историята", каза Путин. "Те го отхвърлиха."

Самуел Чарап, анализатор в RAND, каза, че импулсът на Москва да преговаря може да отслабне, тъй като тя вижда, че западната помощ е задържана и отбелязва повече напредък на бойното поле.

Западни служители предупреждават, че въпреки две години скъпи битки, Путин поддържа своите максималистични цели в Украйна, което включва инженерна смяна на режима в Киев, за да се гарантира държава, която изпълнява заповедите на Кремъл.

От първоначалното си нахлуване в Източна Украйна и анексирането на Крим през 2014 г. Русия е нарушила повече от 400 международни договора и конвенции, според мозъчния тръст Chatham House. Всички минали прекратяване на огъня или мирни договори, включващи Русия в Грузия, Сирия и Украйна, впоследствие са били използвани от Кремъл за собствена изгода, казва Джайлс.

Първият кръг от предварителните мирни преговори започна само дни след нахлуването през февруари 2022 г. Руските и украинските преговарящи се срещнаха първоначално в Беларус, преди да се преместят в Турция и да продължат преговорите до април. Полученият документ изглежда се базира на договора от 1990 г., който създаде обединена Германия, където войските на Съветския съюз напуснаха Източна Германия при условие, че страната се откаже от ядрени оръжия и ограничи размера на своята армия.

Проектодоговорът с Украйна включваше забрана на чужди оръжия, "включително ракетни оръжия от всякакъв вид, въоръжени сили и формирования". Москва искаше въоръжените сили на Украйна да бъдат ограничени до 85 000 войници, 342 танка и 519 артилерийски оръдия. Украинските преговарящи искаха 250 000 войници, 800 танка и 1900 артилерийски оръдия, според документа. Русия иска обхватът на украинските ракети да бъде ограничен до 40 километра.

Други въпроси остават нерешени, по-специално какво ще се случи, ако Украйна бъде нападната. Русия искаше всички държави-гаранти да се споразумеят за отговор, което означава, че единен отговор е малко вероятен, ако самата Русия е агресор. В случай на атака срещу Украйна, украинските преговарящи искаха нейното въздушно пространство да бъде затворено, което би изисквало държавите-гаранти да наложат зона, забранена за полети, и предоставяне на оръжия от гарантите, клауза, която не е одобрена от Русия.

Русия искаше да добави Беларус като гарант; Украйна искаше да добави Турция. Украинските преговарящи изписаха в курсив текст, показващ, че отказаха да обсъдят руска клауза, изискваща от Киев да оттегли претенциите си за преминаване под юрисдикцията на Международния наказателен съд, който преследва военни престъпления, според документа. Те също така не биха ратифицирали клауза за отмяна на всички взаимни санкции.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    55 68 Отговор
    Нема договор за рашистите! Само Хага!

    Коментиран от #6, #52

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сталин

    78 8 Отговор
    "Ако успеем да накараме украинците да повярват че не са руснаци, може да победим Русия."

    Адолф Хитлер

    Коментиран от #31

  • 4 'Договорености не бяха постигнати "

    43 68 Отговор
    Падна още една опорка на окаяното русофилско стадо за някакъв си"Истанбулски договор"

    Коментиран от #16, #46, #49, #62

  • 5 Хмхмхмхмхм

    64 16 Отговор
    Индийски топ дипломат: Думите на Макрон са блъф. Русия печели войната, а това означава разпад на западните структури! В отчаянието си Вашингтон и Брюксел плашат Русия с ескалация!
    01.03.20247
    Изявлението на френския президент Еманюел Макрон за възможността западни държави да изпратят свои войски в Украйна, говори най-вече за това в колко безнадеждна ситуация е Запада. В това изявление прозира дълбоко отчаяние – то имаше за цел да тества реакцията на Русия и Вашингтон и Брюксел да си направят изводи възможно ли е да ескалират още конфликта без да се стигне до ядрена война. Това коментира индийският топ дипломат и експерт по международна сигурност Мелкулангара Бхадракумар.

    Коментиран от #13

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Да, бе

    41 5 Отговор
    Условията са умрете, или умрете в адски мъки... Като ги знам изпозападналите какви са извратеняци, адските мъки няма да ги зарадват. Малко ще им дойдат.
  • 8 Хохо Бохо

    21 67 Отговор
    Терористът Путин НЕ МОЖЕ да поставя условия!...
  • 9 123

    59 10 Отговор
    Ha eднa cвиня ĸoятo e cвиĸнaлa дa виждa cвeтa caмo ĸaтo oтвopят вpaтaтa нa ĸoчypa дoĸaтo и cипвaт пoмия ecтecтвeннo, чe щe и e тpyднo дa вдeнe зa ĸaĸвo cтaвa въпpoc. Cвинятa нe знae, чe вcичĸи пpoизвoдитeли нa cтъĸлo в Бългapия yмpexa, cвинятa нe знae, чe Бългapия нe мoжe вeч’ дa пpoизвeждa изĸycтвeни тopoвe, тиxo ce вдигнa цeнaтa нa xлябa щoтo виждaш ли фypнитe ca нa гaз. Cвинятa e щacтливa, зaщoтo имaшe двa пocлeдoвaтeлни тoпли зимни ceзoнa. Cвинятa нe вдявa, чe и пpoдaвaт гopивa пpaвeни oт pycĸи ocнoвeн пpoдyĸт, нo вeднъж ĸyпeн oт мeждинни игpaчи и пpeпpoдaдeн c % пeчaлбa. Ceгa нa cвинятa и виĸaт, чe лeĸo щe я еб@т c 2-3%, нo cвинятa имa тoлĸo, aлъл, чe e acимилиpaлa caмo дyмaтa “лeĸo”

    Коментиран от #59

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гощо

    5 39 Отговор
    Следващото село срещу разбитата украинска армия - евентуално догодина ама не се знае!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хмхмхмхмхм

    49 5 Отговор

    До коментар #5 от "Хмхмхмхмхм":

    Индийски Мелкулангара Бхадракумар.
    Мелкулангара Бхадракумар.
    Според него „мотивът им е бил да тестват Русия, за да разберат дали могат още да ескалират този конфликт“. „Те проверяват границите, прага на търпимост на Русия“.
    „Въпросът не е дали в Украйна наистина ще се появят натовски войски през април или май. Първоначално се шокирах, че въобще на някой му хрумва да изрази публично подобна скверна мисъл, защото ако такова разполагане се случи, не мисля, че Русия ще се отнесе лекомислено към него. Още повече, че до момента Русия е изпълнила всичките си предупреждения. И сега предупреди, че ако западни държави пратят свои войски – това ще доведе до война между НАТО и Русия – тоест ядрен сблъсък. Така че те заплашват Русия. Заплашват я отчаяно – за да й демонстрират, че няма да я оставят да спечели. Но Русия прекрасно знае, че те нямат повече ресурси за конвенционална война срещу нея, а ядреният сблъсък не е опция за никого. Русия знае, че те блъфират“, каза той.

    Коментиран от #19

  • 14 Сатана Z

    47 10 Отговор
    Първото предложение на Владимир Путин винаги е най—добро.Нарича се “Алгоритъм на Путин”
    Добре е да се приеме.

    Коментиран от #22

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Атина Палада

    52 15 Отговор
    Абе вие не разбрахте ли,че или Украйна ще влезе в състава на РФ,или Русия ще направи Украйна мирна държава. Русия няма да търпи враждебна Украйна .
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хмхмхмхмхм

    36 7 Отговор

    До коментар #13 от "Хмхмхмхмхм":

    Според експерта Западът постепенно и внимателно се изкачва по стълбата на ескалацията, защото няма друг избор. Русия успешно се справи със санкциите и побеждава целокупния съюз НАТО на територията на Украйна. „Пълна победа на Русия е неприемлива за тях. Това би означавало смърт на НАТО, колапс на трансатлантическата система, пълна загуба на позициите на САЩ като световен хегемон. Тоест, въпреки, че не са способни да сломят Русия, думите на западните лидери, че Русия трябва да бъде победена на бойното поле, не са само реторика. Те ще ескалират конфликта докато Путин не сложи пръста си на ядреното копче. Затова трябва да се отнасяме по-сериозно“, отбеляза Мелкулангара Бхадракумар. По думите му, „реакцията на Русия показва колко сериозно тя приема това“.
    Експертът смята, че е много малко вероятно думите на Макрон да станат реалност. „Макрон си е Макрон, той говори различни неща. Обикновено на него му възлагат да говори неща, от които другите европейски лидери се опитват да се дистанцират. Европейското обществено мнение не го приема на сериозно“, каза той и подчерта, че „този човек отдавна не се ползва с никакво доверие“, добави индийският дипломат. Според него „такъв сериозен външнополитически ход, като заявения от Макрон – Франция да разположи свои войски в чужбина, в чужда държава, което може да доведе до война, трябва да има обществена подкрепа, преди всичко в самата Франция. А аз не мисля, че Макрон има такова авторитетно лидерство във Франция днес“, зая
  • 20 Марков

    42 8 Отговор
    Вече писаха, че това сега вече не е предложение на Русия. Да са го подписали преди две години. Сега договорът ще е друг и то се вижда по военните действия. Идва ред на Одеска и Николаевска области.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ДЪРЖАВНА ТАЙНА

    26 6 Отговор
    Условията са: ДЕНАЦИФИКАЦИЯ и ДЕМИЛИТАРИЗАЦИЯ
  • 24 Бесен-_ Язовец

    43 7 Отговор
    Абе Юлия Навални защо не беше на погребението на мъжа си сигурно за да не яде бой от майка му защото е разобличена каква е шл.юха.

    Коментиран от #34

  • 25 Роберт Гейтс

    23 6 Отговор
    “ Ротацията на войски на Нато в Румъния и България е ненужна провокация “
  • 26 От страни

    21 4 Отговор
    119-та отделна бригада на териториална отбрана на Украйна обявила за набиране на женски батальон в Черниговска област. Очаква се, че той ще се състои от девойки от 16(!!!) до 30 години. Ще се нарича батальонн "Снежана".

    Коментиран от #53

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Пешо

    13 37 Отговор
    Баба Ванга е казала: прибирайте се у България щото Русия ке се разпадне и ке останете у Китай!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ****

    11 31 Отговор

    До коментар #3 от "Сталин":

    "Украинците винаги се връщат...Те унищожават всичко по пътя си... Когато те се върнат на земята,където да погребани техните предци,то живущите на тази земя ще завиждат на мъртвите"
  • 32 Васил

    9 21 Отговор
    Това е поредната пунта мара на диктатора отдавна се знае че не може да му се вярва.
  • 33 Бай Дончо

    24 7 Отговор
    Всичко ще го наредим като разкараме шорошоидите от белото къща
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Глупости.

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "Горна Оряховица":

    Помните ли какво е казал Айнщайн за безкрайността? Умен човек е бил.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Анонимен

    7 20 Отговор
    Нормално,все пак на русоробите анyсuте им са пълна собственост на Путларах и той може да се разполага с тях както намери за добре и затова пискат
  • 39 Припомням -

    21 6 Отговор

    До коментар #34 от "Професор Герджиков":

    "Първите предложения на Русия" са ВИНАГИ най-добри за отсрещната страна. Аксиома, която се доказва непрекъснато.
  • 40 Милен Ганев

    7 1 Отговор

    До коментар #22 от "РИА новости":

    Въшкар
  • 41 От страни

    7 2 Отговор
    Нещо модерация ще има ли или аз да напиша нещо?
  • 42 Я да видим

    14 1 Отговор

    До коментар #12 от "Професор Герджиков":

    дали в казаното от номер 12 няма нецензурни изрази, лични обиди ,нападки или заплахи? А бе драги сайтофактически собственици и редактори, четете поне своите условия. Оправдава ви единствено фактът, че на простащините не трябва да се обръща внимание...
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Мангалойд Остин

    11 4 Отговор
    Американска демагогия по учебник.

  • 45 вятъра на промяната

    11 25 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    И какво толкова е спечелил Путин? Докара страната си и народа до всеобща изолация подобие на Северна Корея.

    Коментиран от #92

  • 46 Тутчин

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "'Договорености не бяха постигнати "":

    Казваш, че Ердоган лъже....а той показа по СМИ?
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Механик

    26 5 Отговор
    Мисля, че е излишно да ви казвам, че няма нормален човек, дто да изчете цялата статия от над 1000 думи. Още повече, че още след първите 10 реда се усеща фалша и пропагнадата.
    ЩЕ ПОДПИСВАТЕ САМО ПЪЛНАТА СИ КАПИТУЛАЦИЯ. Други варианти НЯМА и НЯМА да има.
    Всичко останало е али-бали и няма връзка с реалността. Скоро и вие ще го потвърдите, понеже реалността си е реалност и няма нищо общо с фантазиите.
  • 49 Не бяха, защото

    21 5 Отговор

    До коментар #4 от "'Договорености не бяха постигнати "":

    Русия спази своите условия, Украйна.- не. Ердоган тогава се ядоса на Украйна,, защото беше гсрант.
  • 50 нннн

    27 5 Отговор
    Дрън-дрън. Предлагате новина от преди две години. От тогава - досега загинаха по няколкостотин хиляди души от двете страни. Знае се, че първото предложение на руснаците е най- доброто. Предполагам, сегашното ще бъде: НовоРусия и МалоРусия - в Русия. Украйна - в реалните й граници в Галиция. Следващото предложение ще е по- лошо.
  • 51 Боко

    20 4 Отговор
    Когато не искаш мир, получаваш война. Хан Крум.
  • 52 Евроатлантик

    14 22 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Мирът е невъзможен с преговори след всичко което направиха руските фашисти и терористи.

    Коментиран от #57

  • 53 Тошко

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "От страни":

    Ще има много позитивни отговори от всяка една страна.
  • 54 Ясно.

    4 14 Отговор

    До коментар #43 от "дрфтгъхуи":

    Все червени жендаре ще ходите на Шипка.Смо за близалки мислите.Срамота.Пък мочата го оставихте на милостта на флекса.
  • 55 Ироничен

    13 4 Отговор
    Къф договор? Нали Русия се разпада?

    Коментиран от #58

  • 56 Циник

    21 3 Отговор
    Заглавието трябва да се чете "Какви БЯХА усовията на Путин". Като му видят сегашните услови на украинците ще им се прииска да са такива както пише тук. Ама късно е чадо, мандалото лопна.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Тинтири минтири

    7 14 Отговор

    До коментар #55 от "Ироничен":

    С това правителство на Русия никой няма да преговаря .

    Коментиран от #61, #64

  • 59 орвил

    10 2 Отговор

    До коментар #9 от "123":

    Свинете са тези , които написаха тази отвратителна и човеконненавистна пропаганда от злоба , че не смеят да ги нападнат . Плащат на най-долните типове на обществото да разпространяват тази отврат.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Атина Палада

    14 4 Отговор

    До коментар #58 от "Тинтири минтири":

    Не,не заради правителството. Няма да преговарят,защото не са в позиция на силният..И се налага преговорите да са при условията на Русия... Или с думите казани от Борел - "Господството на Западният свят приключи"!
    Или казано разговорно-Палачинката се обърна!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Швеция и Финландия като бяха "осакатени"

    14 3 Отговор
    с дългогодишен неутралитет бяха се развили като държави за пример!
    Истинското им осакатване се случи едва сега!

    "Украйна да се превърне в осакатена държава, постоянно уязвима на руската военна агресия" :):)

    Не напразно не публикуват оригиналния документ за мирното споразумение , което бе почти подписано. А ни го разясняват само по журналистически:
    "Въпреки че общите очертания на крайно неуспешните мирни преговори бяха разкрити, пълният документ от 17 страници, който беше прегледан от The Wall Street Journal и други, запознати с преговорите, не беше направен публично достъпен." :):):):)

    Коментиран от #65

  • 64 Минтер Тинтиров

    2 3 Отговор

    До коментар #58 от "Тинтири минтири":

    а пък следващото правителство хич няма да иска и да преговаря, а ще действа без да се церемони, като Путин с меките ръкавици.
  • 65 Кво значи -почти подписано?

    2 0 Отговор

    До коментар #63 от "Швеция и Финландия като бяха "осакатени"":

    Ако ти го боццна само два пръста,ще го броиш,ли за е....е
  • 66 Атина Палада

    13 9 Отговор
    Първото предложение на Русия винаги е приемливо и взаимоизгодно,даже в известен ущърб за интересите на Русия! Второто предлложение е вече доста тежко,но както се казва "все още може да се диша"!
    Третото предложение вече е най -тежкото- "или-или"!
    Това означава ,че първото предложение на Русия е...дайте да се разберем,това са нашите интереси,това са вашите ,да намерим разумен компромис.
    След като е отхвърлено следва второто предложение,което е предупреждение и се озвучава така- ако не се вразумите,следват военно технически мерки.
    Когато и то е отхвърлено,следва третото и последно предупреждение- Русия повече няма да отстъпва.Щом не искате ,взимайне си куфарите и обратно..Иначе......ще м.рете." !

    Коментиран от #68, #69

  • 67 Абе русонефилте само по

    0 5 Отговор

    До коментар #62 от "Руснака":

    мъже си падате.
  • 68 Атина Палада

    3 9 Отговор

    До коментар #66 от "Атина Палада":

    А Западният свят отхвърли и трите предложение на Русия....а сега се моли за о-живее.

    Коментиран от #71, #72, #73

  • 69 Никакъв шанс!

    1 2 Отговор

    До коментар #66 от "Атина Палада":

    Нито1,2,3 предложение.Нито 18 -то.

    Коментиран от #77, #79

  • 70 Сократ

    8 2 Отговор
    Секретен документ на кремъл, ама изтипосан във факти.бг? Вие съвсем за мезе ни взехте.

    Коментиран от #74, #76

  • 71 Ами тъпчо

    5 2 Отговор

    До коментар #68 от "Атина Палада":

    Готви букети и погачи за агресора, крепостния.
  • 72 Колега

    4 3 Отговор

    До коментар #68 от "Атина Палада":

    Къде обменяш рублите?
  • 73 Не бери грижа за западният свят.

    2 1 Отговор

    До коментар #68 от "Атина Палада":

    Виж си Мордора.
  • 74 Абе сократчо,

    4 2 Отговор

    До коментар #70 от "Сократ":

    Къде беше днес когато мария алкашка каза, имала информация за немски воени дискутиращи за взривяване на кримския мост?
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Много си прозрачен копейко

    5 5 Отговор

    До коментар #70 от "Сократ":

    коментираш винаги в интерес на московлии. Какво правиш в България? я марш в родината си москови.
  • 77 Атина Палада

    2 2 Отговор

    До коментар #69 от "Никакъв шанс!":

    Не ме отчайвай..Искаш да кажеш,че европейчетата ще м.рем ли? Защото третотто е това-или си вземаш куфарите и се махаш от портите ни или м.реш!
  • 78 Почваме от копейките

    4 4 Отговор

    До коментар #75 от "С терористи не се преговаря.":

    и свършваме с русофилята.
  • 79 Меси тестото, подлого

    3 3 Отговор

    До коментар #69 от "Никакъв шанс!":

    и чакай путлеристите.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Какво от това, утре друг путлер, хитлер

    2 6 Отговор
    Путлер предлага, зеленски отказва!
    Тази руссия като катър без история!
    Крадена история не тава русска история!
    Московлиите лодката разклатиха!
    По Божия воля путлера изпратиха!
    Слънце изгря света разсмя!
  • 82 Предложението беше 2022 г.,

    6 4 Отговор
    отдавна вече не е актуално! Новото е:никаква армия в укра!Никакво море!Никакво нато! Никакви бандеровци!Това е!

    Коментиран от #84

  • 83 Абе Цццто,

    0 2 Отговор

    До коментар #80 от "Ццц":

    Абе той и коментара ти щеше да мини ако не беше друсаниците ти. Няма как да знаеш че, някой е наркоман ако не си се друсал с него.
  • 84 Да предложението беше 2022 г.

    4 4 Отговор

    До коментар #82 от "Предложението беше 2022 г.,":

    Сега престои денацификация на руссия и пребиране на самозваната руссия в старите си предели на московско княжество без излаз на море.

    Коментиран от #87

  • 85 бай Даньо

    6 3 Отговор
    "Лошия" кръвожаден диктатор Путин първи подава ръка за мир ... льош, льош , много льош ...
  • 86 Заради този путлер

    5 4 Отговор
    Колко милиарди се разпиляха. Колко народ измряха. Колко рода се разпиляха. Колко майки се разплакаха. Колко, колко, колко,.....Ех путлере, най-мразения ще си ти.
  • 87 ти кво пиеш

    0 3 Отговор

    До коментар #84 от "Да предложението беше 2022 г.":

    да мина да сипеш по едно

    Коментиран от #89

  • 88 Симо

    2 2 Отговор
    Рублата днес на черно в Москва стигна 300 рубли за долар. Голям спад. Банките не продаваха долари.

    Коментиран от #90

  • 89 Не уцели

    4 2 Отговор

    До коментар #87 от "ти кво пиеш":

    Съжелявам за теб, трезвеник съм. Може да питаш руската алкотроица. Днес нон стоп се изказваха, явно са на маса заедно.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Атина Палада

    4 3 Отговор

    До коментар #80 от "Ццц":

    Добре де,не поставяте ли поне и един процент съмнение в Уклайна и Русия? Че на тези преговори може да са се договорили .. Мен ме съмняват Украйна и Русия. След преврата през 2014г ,коагот Западния свят наложиха контрол над Украйна и властта в Украйан само слушаше и изпълняваше...земята богата на природни ресурси и житницата на Украйна се разграби\ изкупи за по долар от Западните корпорации. Украйна фактически си остана под наем там...Следваше Русия...Русия естествено си очерта червените линии ..и даде ясен знак,че ще има отпор..Отделно от това т.н. Бандери-това е формрование фанатизирано ,което се контролираше от западняците..Украйна не можеше да се справи с тях.
    На Украйна какво й оставаше? Да играе с Русия срещу онези,които я ограбиха и обрекоха на вечна бедност..Така поне има шанс да си върнне земята с богатствата + военните в Украйна ,поне генералите им са имали представа за военните способности на Русия,както и за възможностите на Нато и,че Запада няма да имат шанс...
    Украйна беше и фалирала през 2022г . А войната между западния свят и Русия беше неизбежна.. И се започна ...Обаче Русия нито електрозахранването спря на Украйна,нито водоснабдяване ....Дали Зеле не играе театър...Измъкна толкова кинти от Запада... Да,има фронт...Но колко наистина умират там...ние не знаем..И колко в действителност са украинци и руснаци също.Защото излиза чат пат инфо,че и от руска страна се сражават чужденци и от към украинска. Със сигурност умират и украинци и р

    Коментиран от #93

  • 92 Боби

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "вятъра на промяната":

    И яко китайски боклуци по магазините, а обикновения руснак е все по беден.
  • 93 Атина Палада

    7 2 Отговор

    До коментар #91 от "Атина Палада":

    Със сигурност умират и украинци и руснаци,но другият начин е ,и Русия да станеше като Украйна.Разграбена от западните корпорации и руснаците под наем.И какво стана две години след започването на войната? Запада фалира ,Нато няма ресурс ...А Русия е фрашкана с пари и оръжие.Даже и първа икономика станала в Европа...
    Разрушените градове в Украйна ще се възтановят за отрицателно време. Тия са живяли векове наред заедно...Как да им имам доверие ?
    Да не излезе ,че Зеленски е най-добрият актьор за всички времена...
    И не на последно място напълниха Европа с руско говорящи.Сиреч превзеха я от вътре!

    Коментиран от #94

  • 94 Сестро

    1 1 Отговор

    До коментар #93 от "Атина Палада":

    Спри наркотиците.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Мим

    3 0 Отговор
    Най накрая укрите ще приемат всичко и даже песен ще пеят,щото в противен случай няма да имат и малка част от Украйна..
  • 102 Дечо

    0 0 Отговор
    А, бе серсеми, кой ще ви даде истинска информация какви преговори се водят !!. Вие добре ли сте. Работи се по системата QUI BONO. И тъй като сте невежи, пишете глупости.
Новини по държави: