Last news in Fakti

4 Март, 2024 14:33 988 8

Важна среща в Анкара! Реджеп Ердоган и Махмут Абас ще обсъдят доставката на помощи до Газа

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • махмут абас-
  • палестина-
  • газа-
  • израел

Турция критикува остро Тел Авив заради нападенията му срещу Газа и подкрепя мерките за съдебен процес за геноцид срещу Израел в Международния съд на ООН

Важна среща в Анкара! Реджеп Ердоган и Махмут Абас ще обсъдят доставката на помощи до Газа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще обсъди усилията на Турция за доставка на хуманитарна помощ до Газа с палестинския президент Махмуд Абас по време на среща в Анкара, каза днес турски дипломатически източник, цитиран от Ройтерс.

При разговор в рамките на Дипломатическия форум в Турция този уикенд палестинският външен министър Рияд ал Малики каза, че Абас ще посети Анкара във вторник и ще се срещне с Ердоган.

Турция критикува остро Израел заради нападенията му срещу Газа и подкрепя мерките за съдебен процес за геноцид срещу Израел в Международният съд на ООН. Анкара няколко пъти призова и за прекратяване на огъня. Турция обаче не участва пряко в разговорите за примирие.

За разлика от западните си съюзници и някои страни от Персийския залив, членката на НАТО Турция не определя като терористична организация „Хамас“ - палестинската военна група, която управлява Газа и на 7 октомври нападна Израел, предизвиквайки ответния военен удар на Израел.

Ердоган и Абас ще обсъдят последните събития в Газа, както и ситуацията на Западния бряг, посочва дипломатическият източник.

„Турция доставя хуманитарна помощ на Газа в координация с Египет от началото на израелските нападения… Операциите за хуманитарна помощ също ще бъдат обсъдени по време на срещите с президента Абас“, отбелязва още източникът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха

    4 8 Отговор
    Тоя става смешен я да си погледне инфлацията

    Коментиран от #4

  • 2 Пинокио

    0 2 Отговор
    Ще пия мазно турско кафе.......ще седна на Деляновия.....ох...
  • 3 Генерал Колев

    5 6 Отговор
    Докато в Газа и останалите селища има и едно място, където терористите от Хамас да могат да се скрият, бойните действия на израелската армия трябва да продължат. Докато и последният джихадист от Хамас не бъде изпратен при 72-те девственици в техният рай, офанзивата на армията не трябва да спира. Докато има и един единствен будала, който да си мисли, че с фанатични мюсюлмани може да се живее в мир, офанзивата на израелската армия трябва да продължи до пълна победа. Египет да не се прави ни лук яла, ни лук мирисала, ами да отвори границите си и приеме палестинците да мигрират на нейна територия. Една вяра са.
  • 4 Хммм

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха ха":

    Не само, ами и кюрдите къде постоянно преследва и вкарва в затворите.
  • 5 хххх

    6 5 Отговор
    Кое й е важното??? Този мустакат дявол кога ще бъде свален от власт?
  • 6 Никакви помощи за терористи

    4 0 Отговор
    "Мирните граждани" на Газа убиха египетски шофьор и изпочупиха камиони.
  • 7 Глупости

    4 2 Отговор
    Ердоган не се грижи за хората в Турция пострадали от земетресенията, а се загрижил за терористите в Газа.
  • 8 ХХХ

    2 1 Отговор
    Ревете а? А коги ядохте кифтетата не ревахте. 1200 убити. Тогава се радвахте.
Новини по държави: