Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Март, 2024 14:47 3 175 135

"Победа на Русия не е в наш интерес": Денков пред ФАЦ

  • украйна-
  • николай денков-
  • денков-
  • българия-
  • русия-
  • нато-
  • война-
  • фац-
  • мария габриел

Според него за България е от особено значение да се окаже подкрепа на Украйна

"Победа на Русия не е в наш интерес": Денков пред ФАЦ - 1
Снимка: БГНЕС

"За нашето правителство е от особено голямо значение да се окаже подкрепа на Украйна, за да бъде възстановен предвоенният ред", заявява в интервю за "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" (ФАЦ) българският премиер Николай Денков. Чрез оръжейните доставки и оказването на хуманитарна помощ се поддържа именно тази позиция, изтъква Денков. Той посочва, че не само българският президент, но и някои опозиционни лидери твърдят, че най-добрият път към мира е да не се доставят оръжия на Украйна. "Но е очевидно, че в такъв случай Русия би спечелила войната", подчертава българският премиер в интервюто, дадено на Михаел Мартенс от ФАЦ.

Какъв е националният интерес на България?

Още новини от Украйна

От изявленията на руски политици става ясно, че тогава Русия ще планира и други инвазии, казва Денков. Лесно е да се разбере какви големи рискове биха произтекли от това за България. "Победа на Русия в Украйна не е в националния интерес на България", изтъква Денков. В интервюто министър-председателят обяснява и как той лично разбира интересите на България: "Те се състоят в това всички да признават международното право и никой да не напада съседна държава с танкове и с войски".

Той припомня пред ФАЦ, че през лятото на 2023 година България е обещала да достави на Украйна 100 танка, но това така и не е станало. Обяснението: парламентарното решение за транспортирането на танковете е било взето чак през декември. Сега обаче премиерът посочва конкретен срок за доставката: в рамките на 15 дни.

Николай Денков заявява, че България е важен доставчик на муниции за Украйна, но от месеци фабриките работят на границата на своя капацитет. По думите му капацитетът е бил увеличен максимално за малкото време, с което е разполагала страната. Той обаче посочва, че има проблеми с набавянето на някои суровини, които засягат не само България, а цяла Европа.

В отговор на въпроса на Михаел Мартенс дали българските оръжейни заводи са застрашени от руски атаки Денков отговаря, че се внимава за възможни руски интервенции, каквито вече е имало в миналото. "През годините имаше няколко бомбени нападения, някои от които бяха свързани с руски агенти", припомня премиерът и подчертава, че междувременно са били предприети мерки за значително повишаване на сигурността на заводите.

Габриел - премиер, Денков - външен министър?

Пред ФАЦ българският премиер говори не само за войната, но и за вътрешнополитическата ситуация в контекста на предстоящата ротация. Според него е рано да се смята, че правителството ще се разпадне. "Преговорите са тежки, но нашите приоритети са сходни - членството на България в еврозоната е само един от тях", посочва Денков.

А дали Мария Габриел ще стане премиер, а той - външен министър? Николай Денков казва, че това е една от възможностите. Тя е обсъждана, тъй като представлява най-лесният път за извършване на ротацията. Пред ФАЦ премиерът посочва, че другата партия (ГЕРБ-СДС - б.ред.) иска не само да застане начело на правителството, но да запази и външното министерство и това сега е обект на преговорите. "Във всяко правителство двама членове имат директен достъп до чуждестранните партньори - премиерът и външният министър. И двата лагера в правителството се нуждаят от този директен достъп. Защото е важно кой разяснява развитията в България на нашите партньори - това са страните членки на ЕС, Великобритания и САЩ. Логично е да се помисли за подходящ баланс в това отношение", обяснява Николай Денков.

Той дава и отговор на въпроса дали е възможен компромис. "Надявам се, тъй като пред нас има важни задачи, чието решение не бива да бъде застрашено. Двете части на правителството нямат различия в мненията по отношение на въвеждането на еврото, присъединяването към Шенгенската зона или проевропейското развитие на страната."

Денков не крие, че през последните два месеца се е стигнало до забавяне в борбата срещу корупцията. Той посочва, че все пак необходимите законови промени са били предприети, но следващата стъпка тепърва предстои: начело на институциите, които са от решаващо значение за върховенството на закона в България, да бъдат назначени професионалисти, които са и почтени. Именно тук има забавяне, отбелязва Денков пред ФАЦ.

Относно ротацията той казва още нещо: че в дебата, който ще се води през следващите седмици, не става дума за постовете сами по себе си. "Това е второстепенно. Става дума за гаранциите и процедурите за заемането на ключови позиции, които са решаващи за демократизацията на България", обобщава Денков в интервюто, дадено на Михаел Мартенс.

Интервюто на Михаел Мартенс с българският премиер Николай Денков е публикувано в печатното издание на "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" на 5 март 2024


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 79 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грую

    219 7 Отговор
    Денков е неориентиран зависим гламар
  • 2 Русофил

    9 197 Отговор
    Русията няма да победи или да падне, тя ке се разпадне, както е казала Ванга.

    Коментиран от #15, #57, #123

  • 3 Сорос Денкоф

    211 5 Отговор
    Какво им пречеше на запада и 0крайне да спазват Минското споразумение?!

    Коментиран от #44, #64, #69

  • 4 Циник

    233 4 Отговор
    Абе, Денков, ти откога взе да вземаш предвид националния интерес? Всички знаем чии интереси обслужваш и ти и цялата ви пасмина. Определено не са българските.

    Коментиран от #49, #91

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Българин

    196 3 Отговор
    А НИЕ ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ СМЕ ЗА РУСИЯ!
  • 7 Тоя плахурко

    178 2 Отговор
    Много се радвам че ще го изпрагят в 6та глуха

    По голям мижитак и от плевнелиев и от пасито
  • 8 Козяков

    156 3 Отговор
    Да, прав е не в наш интерес, а на САЩ и западните колонизатори
  • 9 БСП за България и Радев

    141 4 Отговор
    Сглобката официално потвърди, че са нацисти! Надявам се, че ще можем вътрешно да се денацифицираме с избори 2 в 1 вместо да чакаме другаря Путин да ни освобождава. Той и без това си има други грижи на главата
  • 10 Последния Софиянец

    128 2 Отговор
    На Шипка биха Росен Желязков а Денков не дойде.
  • 11 ТаУмВзе

    83 3 Отговор
    На Стадиона Еднопосочно всичките!

    Коментиран от #21, #76

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Много ясно

    7 105 Отговор
    Не може в 21ви век по големия да напада по малкия си съсед и да му взима територията насилствено. Тези средновековни варварски времена би трябвало да свършат вече

    Коментиран от #33, #103

  • 14 Да питам главния сапуниер на републиката

    132 2 Отговор
    "...и никой да не напада съседна държава с танкове и с войски..."

    А ако не е съседна може ли?
    Питам за един приятел от Либия и за още един от Ирак?

    Коментиран от #43, #55

  • 15 Русофил

    113 4 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    Русия победи сороската паплач

    Коментиран от #20

  • 16 Последния Софиянец

    116 2 Отговор
    Идва нов световен ред.По справедлив.Денков и Сглобката отиват на каторга.
  • 17 Сатана Z

    86 2 Отговор
    САЩ към Сапунджята Денков:
    “Като не ви изнася,изпращайте пушечно месо на източния фронт да се бият за Украина.Никой не ви спира”
  • 18 Денкуффф

    98 2 Отговор
    Мърша продажна
  • 19 Боруна Лом

    92 3 Отговор
    НЕ Е В ТВОЙ ИНТЕРЕС..ДА..!ДАНО НЕ СЕ СКРИЕШ ОТ НАРОДНАТА ЛЮБОВ! САПУНЕЦО!

    Коментиран от #22

  • 20 Русофил

    7 68 Отговор

    До коментар #15 от "Русофил":

    Руснаците крадете всичко, даже и никове.
  • 21 Възраждане

    44 5 Отговор

    До коментар #11 от "ТаУмВзе":

    Защо не бе такъв "мъж" и на изборите? Ами сложихте да ни управлява НЕкоалиция с около 60% от гласувалите???????
  • 22 Последния Софиянец

    74 4 Отговор

    До коментар #19 от "Боруна Лом":

    Не е в интерес на Сглобката защото отиват на Народен съд.
  • 23 Дългия

    66 4 Отговор
    Тоя е шушумига!
  • 24 Я па ти,

    50 2 Отговор
    за Денков може и да не е интере но за Бъ гария е бе шушон. Справка за интересите на България през първата и втората световри войни и резултатите.
  • 25 пешо

    71 3 Отговор
    не говори от името на народа , а само от името на сглобката продажници долни
  • 26 Да не говорим от нашето име

    41 1 Отговор
    Истината е по-сложна, за да се изхвърлят под път и напът и противно масата и интересите ни, а и може да има обратен ефект
  • 27 Атина Палада

    59 2 Отговор
    България работила на границата на соя капацитет за производството на муниции, но както България така и Европа имала проблем с набавянето на някои суровини, казва Денков..
    Ами кво ще правим сега, като тези суровини са в Сибир? Путин виноват:)))
  • 28 Старец

    80 4 Отговор
    Ако Русия победи, това ще е в интерес и за добро на целия НОРМАЛЕН свят, но Денков не е от нормалните.

    Коментиран от #46

  • 29 факуса

    40 2 Отговор
    хи хи сапунчо,не в интерес на булгария или на вас,сапунсвай се,че идат да ти оправят интереса
  • 30 Денков

    58 1 Отговор
    Победа на Русия не е в наш интерес...под "наш" разбирайте интереса на Тагарев, Бойко и Пеевски, на мен ми е все тая, аз само изпълнявам каквото ми нареди Пеевски.
  • 31 Пух

    43 1 Отговор
    Ама и 100 танка ли ще им доставим освен 100-те "ненужни" чисто нови БТР-а??? А и амунициите е доста неясен въпросът - тук отричат, навън се хвалят... Малко лицемерни ще дойдат управляващите
  • 32 ХА ХА ХА

    66 3 Отговор
    АБЕ ТОЯ МИШОК ЗАЩО ГОВОРИ ОТ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ , МОЖЕ САМО ДА ИЗКАЖЕ СОБСТВЕНО МНЕНИЕ ИЛИ НА ПРОДАЖНОТО СИ ПРАВИТЕЛСТВО !

    Коментиран от #63

  • 33 Атина Палада

    23 1 Отговор

    До коментар #13 от "Много ясно":

    Коментар 14 пита нещо за некав негов приятел:)))
  • 34 Ама аз не знам

    54 2 Отговор
    Тоя ПЕЗЕВЕНК кво чака... да взима мешка, пушка и на вокзале та право на фронта да бори Путин и да брани бандери и фашаги!!!
    Така хем ще помогне на укрите, а и хем ние ще се отървем от боклука!!!
  • 35 ДБил

    39 1 Отговор
    За сапунерката ще е трагедия....
  • 36 То и вашето управление очевидно

    42 1 Отговор
    не е в наш интерес, но не виждам на някого да му пука. Повтарят малоумно опорките на другите европейски "лидери", отказвайки, също като тях, да погледнат истината в очите. Струва ми се, че тази истина ще ги халоса много жестоко рано или късно, без да се вълнува какви са техните интереси.
  • 37 ХаХа

    32 0 Отговор
    Не е във ваш интерес, сглобкаджии, поне шорошоидите ще ги върнат на мястото им със всичките им електрокари
  • 38 Хахаха

    28 1 Отговор
    Някой пита ли те не?
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Тома

    40 1 Отговор
    Много добре е разбрал денков че Русия като победи цялата сглобка с хаитиянина си заминава веднага.
  • 41 Ей ги де са българопродажниците

    44 1 Отговор
    Начело със продажник Денков !!!!!
  • 42 Мдааа

    45 2 Отговор
    Всичко, което е в интерес на Денко и Тагаренко не е в интерес на българския народ! Шепата жълтопаветни, безродни cороcоиди не се броят, към този народ!
  • 43 Даа

    39 1 Отговор

    До коментар #14 от "Да питам главния сапуниер на републиката":

    Добър въпрос! От отговора се интересуват и хора от бивша Югославия, Афганистан, Сирия... А, и няколко десетки хиляди от Палестина...
  • 44 Мда

    3 39 Отговор

    До коментар #3 от "Сорос Денкоф":

    Това, че Русия не го спазваше. Русия не си спазва договорите.

    Коментиран от #73

  • 45 Илиян

    41 0 Отговор
    "Той припомня пред ФАЦ, че през лятото на 2023 година България е обещала да достави на Украйна 100 танка".....а защо никой нищо не знае за това....

    Коментиран от #53, #119

  • 46 Атина Палада

    9 17 Отговор

    До коментар #28 от "Старец":

    С едно изречение а каза толкова много!
    Без разтягане на локуми... Точно, Ясно и кратко!
  • 47 333

    42 2 Отговор
    Денков по тъп министър председател на сме нямали до сега.Радев дето е военен няма да знае,а ти знаеш.Кога стана циганин кога г....... ти почерня?
  • 48 ТИР

    33 3 Отговор
    Абе какъв интерес, ела в североэападна България да видиш истински западен Разцвет,,,и то постигнат за 35 години,
  • 49 Мда

    2 25 Отговор

    До коментар #4 от "Циник":

    Определено не са руските, както ви се иска!
  • 50 Николай

    50 1 Отговор
    Аз ли съм малоумен или тези са изтрещели напълно, повтарят едно и също всичките третополови, явно една звезда им говори на всички. Защо им е на Русия да напада др страни след Украйна? Както и какво ще спечели Украйна,като загуби. Това е ясно, като филипинско слънце-ще спрат леенето на кръв и хиляди живот. Този Денков и Со. нямат ли мозък в главите не знам, нима лесно се търгува чужд живот?
    Повече оръжие за мир, ми е като повече секс за девственост, т.е. пълен абсурд е всичко.
    Денков моля те занимавай се със сапуни, кажи и на Тагаренко да се маха, не сте харесвани разберете го.

    Коментиран от #70, #83

  • 51 Интересно,

    42 1 Отговор
    Кои сте тези НИЕ бе плъх? Ти, Киро, Бою и Танас или Ристю и Делю и те са от интересчиите?

    Коментиран от #59

  • 52 Денкоглу

    24 0 Отговор
    Къде отиваш, Денкоглу? Ще ни липсваш!
  • 53 Абе лешпер

    4 10 Отговор

    До коментар #45 от "Илиян":

    Това е от изгубени в превода.Това са бмп тата.Дай си телефона да те уведомяват.

    Коментиран от #68

  • 54 долу ЕС

    26 1 Отговор
    така казваха и англичаните и немските паши наемници 1878..... било ли е в наш интерес или не? да попитаме Вазов Ботев Левски Бенковски ит н... вие си ги избрахте....
  • 55 Ха Ха

    2 19 Отговор

    До коментар #14 от "Да питам главния сапуниер на републиката":

    Те само такива приятели ви останаха, терористи!
    Някой заграбвал ли им е територии? Малко повече мисловна дейност трябва, постарайте се повечко!

    Коментиран от #97

  • 56 Плъха

    28 2 Отговор
    Вече е спечелил.
    Екскурзия до Сибир.
    БЕЗ ВРЪЩАНЕ!
  • 57 Абе

    33 1 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    Това само на тебе ли го е казала, защото никой друг не го е чувал от устата на баба Ванга.

    Коментиран от #80

  • 58 име

    25 1 Отговор
    Гледайте БТРите, които пращаме на Русия за скраб. Украинците се разбрали с руснаците влаковата композиция да пътува транзит директно за стоманолеярната в Мариопул. Щот на укрите вече не им останаха стоманолеярни и нямат къде да ги претопят.

    Коментиран от #62

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Чики-Рики

    17 0 Отговор
    ,, Двамата,, алхимици,, !Автор: DW
  • 61 Българин

    32 2 Отговор
    Победа на русия е в мой интерес

    Коментиран от #66

  • 62 Абе неграмот

    2 26 Отговор

    До коментар #58 от "име":

    Двата завода ватенките ги сринаха.Къффффф Мариупол те гони.Там има един квартал панелки дето ла Путин се хвали с тях
  • 63 Ха Ха

    0 28 Отговор

    До коментар #32 от "ХА ХА ХА":

    Защото е избран от народа, а вие мишки си църкайте по форумите!

    Коментиран от #82, #94

  • 64 100

    1 28 Отговор

    До коментар #3 от "Сорос Денкоф":

    Ама те го спазваха катоцяло. Рашиста го наруши вероломно с нападението.
  • 65 И той бил

    21 1 Отговор

    До коментар #59 от "И аз съм":

    Такива като тебе грантаджии, сте ясни, но и при победа и при загуба вашето се губи, ако не знаеш, сега си светнат!

    Коментиран от #72

  • 66 Един друг българин

    2 15 Отговор

    До коментар #61 от "Българин":

    Не и в мой.
  • 67 Хайде

    31 2 Отговор
    Този академик, да взима другия "академик" Огнян Стефанов и да заминава да се бие на страната на Украйна! Да вземат и Слатински!
  • 68 Ха Ха

    2 20 Отговор

    До коментар #53 от "Абе лешпер":

    Не очаквай копейкаджия да се сети за нещо толкова сложно!
  • 69 Трол

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Сорос Денкоф":

    Не беше икономически изгодно да се спазва, а ЕС се грижи да просперираме.
  • 70 Абе умния

    3 25 Отговор

    До коментар #50 от "Николай":

    Ако Украйна не беше върнала ядр. оръжие през 1991 г .Дали ка Путин щеше да напада.

    Коментиран от #99

  • 71 българина

    3 14 Отговор
    няма нужда Русия да напада никого, след 50 г Русия ще сключва договори с братовчедите им от Африка и Азия.. пример Англия, тя просто е първата
  • 72 По тихо

    1 12 Отговор

    До коментар #65 от "И той бил":

    Смехурко ,запази си логиката за пред огледалото.

    Коментиран от #77

  • 73 Льольо

    24 3 Отговор

    До коментар #44 от "Мда":

    Русия е империя и е силна както се вижда и може да си позволи да не спазва договори, докато някой държали се подлъгват по акъла и фишеците за подкрепа и е на виж как си губят териториите. С комшиите трябва да си приятел особено ако са силни като Русия. Нищо добро не вещае да те предупреди силен комшия, че ще те шамари щото дразниш.

    Коментиран от #84

  • 74 лиз ач евроатлантик

    27 1 Отговор
    Денков,може ли да обясниш,в какво точно се състо предвоенния ред,че тука един ма пита.
  • 75 Ха ха ха

    28 1 Отговор
    Първо предвоенният ред основан на неясни правила е вече минало незабравимо, но за Денков не е лесно да го осъзнае. Въпрос на способности. И второ- не ми е известно Русия да е заявявала че ще планира и продължава и други инвазии. Но все пак да поясня. че ако това би било вярно, тогава за мнозина "правоверни" спокойният сън щеше вече да е недостижим лукс.
  • 76 Хилядолетния сокол

    2 23 Отговор

    До коментар #11 от "ТаУмВзе":

    Путин трябва да е на стадиона
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 дядото

    34 2 Отговор
    а можеш ли да обясниш,какъв ще е интереса ни от поражение на русия.и ще обявите ли,колко струва на народа вземането на страната на украйна- оръжия,помощи,отглеждане на 175 хиляди украинци и т.н. и кой ще възстанови тези милиони на бедния ни народ.
  • 79 гост

    27 2 Отговор
    Този е пълен олигофрен
  • 80 Русофил

    0 20 Отговор

    До коментар #57 от "Абе":

    Руската праграмка тук няма уши.
  • 81 Жмуц

    31 3 Отговор
    В наш интерес е Русия не само да спечели войната но и да принуди NATO да се пробере до границите си от 97 година. За да може ВСИЧКИТЕ КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЦИ,поддържани от западните куратори да потеглят доброволно към затвора за да няма насилие.
  • 82 9247

    33 3 Отговор

    До коментар #63 от "Ха Ха":

    От кой народ е избран Денков?Аз се чудя защо към него струй такава голяма народна любов и си задавам въпроса кой е този народ,моля разяснете.

    Коментиран от #88

  • 83 Мдаа

    8 29 Отговор

    До коментар #50 от "Николай":

    С тая разлика, че украинците не искат да са руски роби за разлика от някои псевдо българи.

    Коментиран от #114

  • 84 Мда

    2 27 Отговор

    До коментар #73 от "Льольо":

    Типична руска орка, дето сваля гащите само като чуе за Русия!
  • 85 Сабри

    27 2 Отговор
    Докато целуваш украинския изпразнихте военните складове и ще ти влезе турския
  • 86 Един там

    30 2 Отговор
    Дойче Зеле да тръгнат с този сопол Денков по улиците и да питат хората за мнението им. Тази кукла на конци Денков да не отговаря вместо народа!
  • 87 Вонбон

    15 0 Отговор
    Голям умник си ша знаеш
  • 88 Ха Ха

    3 15 Отговор

    До коментар #82 от "9247":

    Тоя навън, който работи и плаща данъци, а не този във вашия виртуален фейсбук, тик-ток народ защитаващ чужда неприятелска страна агресор.

    Коментиран от #102, #105

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Мишока денкоФ каза:

    26 2 Отговор
    Приоритет на бюджета на България за 2024 г.
    Са Мигрантите и Украйна!
    България - икономика, доходи, социални плащания са Без значение за Правителството!
  • 91 За бюджет 24 Денков каза:

    22 2 Отговор

    До коментар #4 от "Циник":

    Приоритет за бюджета за 2024 г. са Мигрантите и Украйна!

    Коментиран от #134

  • 92 Хаха

    24 3 Отговор
    Ами в негов интерес е Русия да не спечели, щото може да се окаже, че няма да има места по колестниците✈️ за всички!
  • 93 асдасддсаадсасд

    28 2 Отговор
    Да се окаже подкрепа за Украйна било от огромно значение за България?????
    И от какъв зор??? Не е ли по-добре да се окаже подкрепа за България, а Украйна да се спасява както може?
    Ако нещо се случи тук - дали на някой в Украйна ще му пука за случващото се?
  • 94 СМЕШНИК

    22 1 Отговор

    До коментар #63 от "Ха Ха":

    Кога народа е избирал министър-прецедател,избира се от парламента който е избран само 25%от българите
  • 95 Защо

    21 3 Отговор
    Още ли е тук този ехиден и неук човек.
  • 96 1520

    23 3 Отговор
    Денков , Денков много прост предател си
  • 97 Да ама Не

    12 4 Отговор

    До коментар #55 от "Ха Ха":

    Терористи са тези, които им нападнаха държавите, бомбардираха и разрушиха инфраструктурата и избиваха хората... За единия казаха: Сори, стана грешка... , а другият ни предупреждаваше какво ще се случи и се оказа добър пророк - справка: мигрантските вълни...
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 мстр.макс

    18 1 Отговор
    обожаващия ,,задните,, ласки диенкооф,си е създал специално съпунче за ласки.Ще даде едно и на Зелето,щото Мечо идва и ще ги ръга без да целува..
  • 101 емил

    21 2 Отговор
    От мнението на тоя предател на кого е нужно ?- кой се нуждае - Задокеанският господар който им изпраща инструкциите къде какво да кажат и как да се държат. Забележете всичко е шаблонно тй като се води от един център.Те са легални престъпни организации- ЦРУ, Пентагон, Дър. Департамент а Президентът е само изпълнител (тук не става въпрос за Байдън който и името си не помни ) . Действат не като държава по -скоро като добре организирана мафия - или ще изпълниш това което ти е наредено или ще бъдеш унищожен . Отделните личности даже да искат не могат защото зад себе си нямат подкрепата на държавата . Открито никой не може да им се противопостави само няколко независими страни като Русия, Китай, Иран, Индия и т.н. Тая като чума е окупирала целият свят и как ще се отърве човечеството е трудно от тях.

    Коментиран от #110

  • 102 9637

    9 0 Отговор

    До коментар #88 от "Ха Ха":

    Блажени са вярващите!
  • 103 баба

    22 1 Отговор

    До коментар #13 от "Много ясно":

    Те бяха години наред предупреждавани, както и техните т.нар. западни партньори, какво ще се случи, имаха и Минск 1 и Минск 2 , защо за Бога не ги спазваха, какво щеше да се случи, ако ги бяха спазвали, защо да умират хиляди млади хора, защо ? Или не е ти е удобно да кажеш,а ? Главуч Я Прочети т.9 от програмата на Зел, когато се кандидатираше за президент и с каква народна атмосфера беше избран, да има МИР в Донбас, но уви, стори обратното. Капиш?
  • 104 Респект

    1 27 Отговор
    Браво академик Денков - истински българин !
  • 105 Стига бе ще се пръсна то смях

    28 1 Отговор

    До коментар #88 от "Ха Ха":

    А защо не отиде на Шипка на 3 март да го прегърне народната любов
  • 106 Кривоглед

    17 0 Отговор
    Този денков има еврейски черти на лицето. Ако някой разрови родословното му дърво със сигурност ше открие нещо.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Ветеран от протеста

    24 1 Отговор
    Тоа плазмодий откъде накъде решава кой е нашия интерес?
  • 109 пиночет

    4 17 Отговор
    На никой не му пука за миризливите руски палячовци!

    Коментиран от #112

  • 110 Тодоров

    17 1 Отговор

    До коментар #101 от "емил":

    Абсолютно вярно,щом вече масово и американци и канадци коментират същотото.Дълбоката държава и блатото Вашингтон.
  • 111 В. Борисов

    20 1 Отговор
    Този национален предател, защо не е в затвора???
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Така беше

    11 0 Отговор
    И преди 80 години….
  • 114 Румен Димитров

    20 1 Отговор

    До коментар #83 от "Мдаа":

    Абе кво ме интересуват мен украинците ,да не съм интернационалист.Интересува ме само и единствено България .Квото са дробили укрите да сърбат.
  • 115 флипп

    23 1 Отговор
    Ааа чак сега разбрах каква била хватката, не можело да се напада съседна държава, те затова ФАЩ нямат проблеми, защото те нападат само държави на другия край на света, а толкова съм се чудел. Добре, че беше аналдемика
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Данчо

    14 2 Отговор
    Не е в наш интерес да лижем краварски зад.ници. На България мястото е винаги до Русия.
  • 118 Справедлив

    14 2 Отговор
    Какъв премиер истински предател на Българския народ.
  • 119 Госта.

    11 1 Отговор

    До коментар #45 от "Илиян":

    Щото "академика -сапундджиее" толкова разбира
  • 120 геноцид

    12 2 Отговор
    "За нашето правителство е от особено голямо значение да се окаже подкрепа на Украйна, за да бъде възстановен предвоенният ред", заявява в интервю за "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" (ФАЦ) българският премиер Николай Денков." За вашето да , ама то не е наше ! Така , че нарамвайте мешките и всички евроатлантици дружно бегом за фронта ! Ако ви заловят руснаците , не се притеснявайте , няма да искаме да ви разменим !
  • 121 Ама аз не знам

    12 1 Отговор
    Тоя ПЕЗЕВЕНК кво чака... да взима мешка, пушка и на вокзале та право на фронта да бори Путин и да брани бандери и фашаги!!!
    Така хем ще помогне на укрите, а и хем ние ще се отървем от боклука!!!
  • 122 Павел пенев

    9 0 Отговор
    Защо се хванахте за Украйна, Столтенберг ли ви каза че тя ще е победител? Главите ви стават само за подстригване и шапки идиотки.
  • 123 Ако за н-ти път

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    повториш тая баба Вангина "мъдрост", измислена от теб, ще ти окапе ръката, носът ти ще стане поне половин метър, а краката ти ще са съизмерими с дължината на носа ти! То бива да се опитваш да лъжеш, ама чак па толкова! Па и ич не те е срам!
  • 124 ха ха

    2 1 Отговор
    "пред военния ред" е същата утопия като демокрацията и комунизма , а след военния ред ,сами си го изпросихте , заради невъздържаната си алчност ще живеете в бункери
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Чичо Гошо

    7 0 Отговор
    Дойче Веле да си гледате работата, нека само тея политичетата да опитат да ни пратят на фронта и ще видят кон боб яде ли.
    Тогава ще се на играят.
  • 127 анонимин

    7 1 Отговор
    Денков,мишка нещастна!!!!Вече не си премиер,говори само от свое име!!!!
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Сънсънувал

    4 0 Отговор
    Нашият интерес изобщо,не съвпада с вашият.
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Маринов

    3 0 Отговор
    Поляци Се МОЛЯТ:
    " Путин, възстанови реда в Украйна,
    Брюксел
    и нашето правителство",
    развявайки знаме на Съветския съюз.

    Смятайки и че.
    Изходът за Украйна? Обща държава с Русия или няма да остане нищо.

    Май дойде време
    и Българите
    да ги ПОДКРЕПИМ
    и се ПРИСЪЕДИНИ към тях!!
  • 133 дядо поп

    2 0 Отговор
    Куку и Пипе!
  • 134 Циник

    2 0 Отговор

    До коментар #91 от "За бюджет 24 Денков каза:":

    А някой изгнил американски таралясник за много долари няма ли? Определено съм разочарован...
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: