Last news in Fakti

21 Март, 2024 18:35 1 680 43

Еманюел Макрон: Франция трябва да е отговорна към бъдещето

  • франция-
  • елисейски дворец-
  • еманюел макрон

Направихме избора да инвестираме в бъдещето на държавните финанси, големите преходи, а за тази цел трябва да извършим реформи, каза още държавният глава

Еманюел Макрон: Франция трябва да е отговорна към бъдещето - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Франция трябва да е "отговорна по отношение на държавните финанси", като същевременно прави "политически избори" в полза на инвестиции "на бъдещето". Това заяви днес президентът Еманюел Макрон, цитиран от Франс прес, след като буксуването в бюджета заплашва доверието в страната, пише БТА.

"Франция трябва да е ясна: ние трябва да сме отговорни по отношение на държавните финанси и да запазим стабилността", каза френският президент при пристигането си за срещата на върха за ядрената енергия в Брюксел.

На въпрос за трудностите да се инвестира едновременно в ядрена енергия, климатичния преход, държавната помощ за Украйна в контекста на ограничен бюджет, той смята, че е необходимо да се направят "избори за държавните финанси и политически избор".

"Направихме избора да инвестираме в бъдещето на държавните финанси, големите преходи, а за тази цел трябва да извършим реформи", каза той.

"Ето защо пристъпихме към пенсионната реформа, реформирахме системата за помощи при безработица", добави френският прзеидент. Според Макрон е необходимо да "бъде спечелена битката за реиндустриализацията, за пълната заетост и преходите".

Еманюел Макрон събра вчера министри и отговорни лица от президентския екип, за да обсъдят обезпокоителната бюджетна ситуация. Той, както изглежда, изключва възможността за корекция на бюджета, смятайки, че след държавата, местните власти също трябва да "поемат отговорността си", както и синдикатите, за да намалят социалната тежест", смята участник.

Националният статистически институт "Инсее" (Insee) ще публикува данни във вторник, но правителството вече призна, че държавният дефицит за 2023 г. "ще надвиши значително прогнозираните 4,9 на сто от брутния вътрешен продукт (БВП)".

Държавният дефицит ще е над 5 на сто от БВП през 2023 г. и ще е по-висок от заложената от правителството цел за 4,9 на сто. Това заяви днес делегираният министър, отговарящ за обществените сметки Тома Казнав.

Министърът, който изтъкна "новия икономически контекст", за да обясни бюджетното буксуване, отказа да потвърди пред "Франсенфо" информацията в медиите за очакван бюджетен дефицит от около 5,6 на сто от БВП.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кнаус 485

    39 1 Отговор
    Тоя парцал микрон трябва да се вразуми иначе лошо и за пуделите и за краварите и за Русия, за нас винаги си е лошо с такива продажни боклуци които в момента и преди бяха на власт......

    Коментиран от #12, #15

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 😆😆😆

    33 0 Отговор
    Този макарон бая хора ще загроби 🙄

    Коментиран от #38

  • 5 ХА ХА ХА

    32 2 Отговор
    АБЕ ТО И НАПОЛИОН БЕШЕ ОТГОВОРЕН ЗА БЪДЕЩЕТО , АМА КАКВО СТАНА ? МАКАРОНА СЕ НАТИСКА ЗА ПЕРДАХ И ТО МНОГО ЯК !

    Коментиран от #14

  • 6 Теню Красивия

    32 0 Отговор
    Сега го активираха тоя ан...лно зависимия, невероятна пародия на мъж и човек, като повечето политици
  • 7 пиночет

    4 16 Отговор
    Путин,бил приготвил тубата с бензин!
  • 8 Хи хи хи

    26 0 Отговор
    Не ви ли напомня нещо тая ръка вдигната да показва нещо ?????? И императора преди много години посочваше така целта си на времето ......МОСКВА !!!!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Значи

    29 1 Отговор
    Има едно дърво, дето се нарича БАОБАБ, а другото дърво дето е БАБОЕБ - Макрон ли му е псевдонима?

    Коментиран от #18, #19, #20, #40

  • 11 А50

    10 1 Отговор
    Още колко франсетата ще се отварят за тъмнозелените

    Коментиран от #16, #22

  • 12 Любопитния

    3 10 Отговор

    До коментар #1 от "Кнаус 485":

    Ти и такива като тебе кога ще се разкарате,фашко?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бухахаха ха

    1 9 Отговор

    До коментар #5 от "ХА ХА ХА":

    КОЙ ЩЕ ГИ ПЕРДАШИ?ТЕЗИ ДЕТО СТАНАХА ЗА СМЯХ И РЕЗИЛ??
  • 15 А бе

    1 21 Отговор

    До коментар #1 от "Кнаус 485":

    Я по кротко бе!Макрон е президент на Франция.Ти кой си троле "щастлив"??!

    Коментиран от #27

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Респект

    2 21 Отговор
    Макрон е новия Де Гол, този който ще събуди Европа от блажената си дрямка да се огледа, че около нея дебне Zло, голямо Zло.
  • 18 Цървул пробит

    7 8 Отговор

    До коментар #10 от "Значи":

    Прати жена си при БАБОЕБ и се разкарай!!
  • 19 А бе

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Значи":

    Тук се коментира!Като не можеш,не си развявай простащината!
  • 20 Клети неграмотни копейки

    1 14 Отговор

    До коментар #10 от "Значи":

    Вероятно до 5-ти клас много са се впечатлявали от остроумието ти. Жалко е, че си спрял развитието си там.

    Коментиран от #41

  • 21 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    21 1 Отговор
    Като видя хора без СВОИ деца да ми оБЯСняват как се грижат за бъдещето на МОИТЕ деца и поБЯСнявам❗

    Коментиран от #25

  • 22 хи хи хи хи

    2 16 Отговор

    До коментар #11 от "А50":

    Никой няма да отстъпи пред Путин .Кликата от Кремъл ще си носи последствията!

    Коментиран от #26, #29, #31

  • 23 за това скачахте нали !?

    15 1 Отговор
    ТОз пък !
    Аз мислех че се е оженил за баба си а се оказа че се е омъжил за дедо си !
  • 24 да де

    13 1 Отговор
    нещата отиват към 75-80 години за пенсиониране , за да може клептократите да плащат войната срещу русия
  • 25 Бай Котьо

    13 0 Отговор

    До коментар #21 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Аз също избеснявам като прочета как някой дига само ЛОЗУНГИ и се е вторачил в миналото, въобразявайки си, че ще се върне! Това е човек ,който не мисли за близките си ,нито за децата си!!

    Коментиран от #28

  • 26 А50

    13 0 Отговор

    До коментар #22 от "хи хи хи хи":

    Че той Макрон прави всичко възможно, британците също и какво се получава в резултат. Окрайна е съсипана, Русия си връща стратегическа територия и хора, СКорея стана космическа държава и придоби собствени хиперзвукови ракети, да не говорим за Русия-Китай-Иран-Индия, а Червено море си остава мираж за англосакските кораби, Германия си изнесе автомобилното и химическото производство в Сащ и Китай. И всичко това при санкции срещу Русия, а тя си развива в ускорени темпове индустрията и земеделието
  • 27 Кнаус 485

    12 0 Отговор

    До коментар #15 от "А бе":

    Давай го и ти малко по-кротко..... Наясно съм кой е микрон, нямам нужда от твоята помощ..... А кой съм аз, ще ти отговоря..... Аз съм си аз и съм президент на моята малка семейна територия и като такъв си гледам моя интерес...... Въобще не ме интересува френския, украинския, краварския ,пуделския...... Интересува ме интереса на територията наречена България... Но пак ти казвам преди всичко ме интересува моя интерес, а това че вероятно не съвпада с твоя си е лично твой проблем.....
  • 28 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 0 Отговор

    До коментар #25 от "Бай Котьо":

    Франция с ОФИЦИАЛЕН дефицит от "5,6 на сто от БВП" ‼️ Грижа за децата ли 🤔🤔🤔❓
  • 29 Ха-ха-ха

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "хи хи хи хи":

    Вече си личи кой си носи последствията.
  • 30 Ксаниба

    6 0 Отговор
    тоя толкова се "отвори" към бъдещето, че чак бабаната взе да го ревнува от премиерчето... инак, наританите в Африка и унизени от Вагнер, ще ходят в оркаина, за да останат там като през 1812.
  • 31 опитваш се да бъдеш

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "хи хи хи хи":

    голям майтапчия. Само ти ли в света не разбираш, че украитага си отиде и то от акъла на Колективния ЗападНАЛ,, който си нае едно кокаиново момче.
  • 32 #идиоти вън

    6 0 Отговор
    Към чие бъдеще иска да е отговорна Франция, ако е към моето и на децата ми да върви там от където се е появил на белия свят. Не ща един герантофил и обратните му министри да решават за бъдещето ми!
  • 33 Сократ

    5 0 Отговор
    Макрончо, днес в интервю на ваш журналист Толстой те направи на оскубано петле. А ти пъчи мускули. Не че ги имаш де.
  • 34 ВСИКО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

    0 0 Отговор
    Който не говори за Алън Дълес и Макиавели, ЦИОНИЗМЪТ, а се прави на опозиция на статуквото и разбирач, е мега ииззрод. Волгин, Вацев, Дачков, пол. Марков, Иво 80%, за такива се отнася, това. Манипулират за да не кажат истината, че борбата е една, запазването на капитализмът. Либералите са експертите на капиталидтическият елит, князът. А консерваторите са опиум за масовото население. Консерваторите вярват, проповядват, че изходът е старите методи да възродят капитализмът. Един страх и дерт имат да няма социализъм и равенство-демокрация - няма олигархия и класово общество - слуги и елит. Неоконите си признават, че работят за запазване на неравенствата, тоест на властта си. Класовата система. Хитлер е консерватор. ДЯСНОТО Е КРИПТОФАШИЗЪМ. Либералите, банкерите са основната сила и център на ДЯСНОТО, но те действат чрез научни методи и прилагат прогресивни методи. Либералите веят знамето на демокрация, правата, екологията, както кръстоносците вееха знамето с кръстът, КАТО ТРОЯНСКИ КОН. Понеже повечето права са антифашистки - антидесни, социални, против богатите, те измислиха да защитават правата на разни малцинства, в това число и гейхо-ХОрата, също и буржоазният елит чрез ниски данъци и субсидии. И кошмарът СССР, още го сънуват, а решението е да направят на прах всички бивши социалистически страни. консерваторите са дясната ръка на буржоазната диктатура, империя, а либералите са мозъкът.
  • 35 този

    3 0 Отговор
    си играе с огъня - ако иска да си решава вътрешните проблеми с пуйчене е едно (въпреки, че едва ли ще му помогне), но ако действително мисли да се прави на Наполеон, то трябва да е готово да погледне франсетата и да им признае, че ги праща на заколене.
    Като е толкова уверен в правотата си, то да направи като предците си - да поведе племето, отивайки там, а не да праща момчетата, докато си седи в Париж и пие шампанско, щото с бабата едва ли вече правят нещо...

    Коментиран от #42

  • 36 Макрон

    4 0 Отговор
    Е типичен ЕВРОГЕЙСКИ ръководител. Вижте само какви екземпляри са във управлението на Франция. Министър председателя-гей, някакъв друг министър(май военния) му бил партньорка, а самия Макрон женен за джендър.
  • 37 Е, точно

    4 0 Отговор
    пък Франция. Франсетата колко войни са печелели? Гола вода са. Който слуша баба си става за смях.
  • 38 АРГОН

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "😆😆😆":

    Така е.
    Хазарският макарон кво само се пъчи пред публиката? Я да си кюта при бабата..... пардон - трани Жан-Мишел.
    Във Франция е публична тайна, че бабата всъщност е дядо.
  • 39 Баце

    4 0 Отговор
    Остъкляването на половин европа отговорност ли му се вика?
    Този е изгубил връзка с реалността.
  • 40 АРГОН

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Значи":

    Всъщност макарона е ДEДOEБ.
    Във Франция хората са наясно, че "бабата" е родена като момченцето Жан-Мишел - Jean-Michel Trogneux.
  • 41 Доказано

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Клети неграмотни копейки":

    НЕГРАМОТНИТЕ са пробитите центове - това ЛЪЩИ ОТ НЕБЕТО. Сакаш от козяк ви избират по плоскоумие и неграмотност.
    Нищо, това показва нивото на слугите и е от полза за свестния демократичен свят, а не прогнилото натю и обор.
  • 42 този е родшилдец

    4 0 Отговор

    До коментар #35 от "този":

    Единствените, които виждаме неистово и всячески да драпат за война, са западните "политици". Сбирщина от тотални психопати и мизантропи.

    Коментиран от #43

  • 43 толкова загуби

    5 0 Отговор

    До коментар #42 от "този е родшилдец":

    одобрението на хората във ФЭранция, че се чуди какво да прави този полово сбъркан човек. И се размята с различни и противоречиви предложения. Въпреки това Мари Лопен има ПО-ГОЛЯМ процент одобрение от него.
Новини по държави: