Last news in Fakti

30 Март, 2024 11:23 1 497 14

Битката за Белия дом! Джо Байдън атакува поддръжниците на Ники Хейли (ВИДЕО)

  • сащ-
  • джо байдън-
  • ники хейли-
  • републиканска партия-
  • демократическа партия-
  • доналд тръмп

Ники Хейли се оттегли от предизборната надпревара на 6 март, след като изостана в първичните избори на Републиканската партия

Битката за Белия дом! Джо Байдън атакува поддръжниците на Ники Хейли (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Предизборният екип на президентът на САЩ Джо Байдън, който се бори за нов президентски мандат, протегна ръка към избирателите на Ники Хейли, републиканката, която доскоро се бореше срещу бившия президент Доналд Тръмп за спечелване на кандидат президентската номинация на Републиканската партия, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Опитът за привличане на симпатизанти на Хейли на страната на Байдън се извършва посредством предизборна реклама с продължителност от 30 секунди. Тя е компилация от речи и интервюта с Тръмп, в които той осмива всячески Хейли. В някои от тях той я нарича "жена с птичи мозък", а в други направо казва, че тя няма качествата, за да бъде президент.

Видеото, с което екипът на Байдън се опитва да привлече симпатизантите на Хейли, започва с думите: "Ако вие сте гласували за Ники Хейли, то Доналд Тръмп не иска вашия глас" и завършва с изказване на самия Тръмп, че той няма нужда от избирателите на Хейли.

Рекламата ще бъде разпространявана в продължение на три седмици в различни интернет платформи в осем щата, в които изходът от изборите през ноември се очертава да е оспорван.

Ники Хейли се оттегли от предизборната надпревара на 6 март, след като изостана в първичните избори на Републиканската партия. Веднага след това Байдън заяви, че редом до него има място за привържениците на Хейли. Самата Хейли не е дала указания на поддръжниците си как да гласуват, а само заяви, че се надява, че Тръмп ще положи сега усилия, за да заслужи техните гласове.

Същевременно Тръмп породи критики, като публикува в социалната си медия "Трут соушъл" видео, в което Байдън е изрисуван да лежи в безпомощно състояние, с вързани ръце и крака. Рисунката е направена така, че Байдън да изглежда в това състояние като хвърлен в каросерията на истински пикап.

Говорителят на кампанията на Тръмп Стивън Чън заяви, че рисунката на Байдън с вързани ръце и крака е била забелязана в задната част на пикап, който пътувал по магистрала. Екипът на Тръмп заснел пикапа. От кадрите се предполага, че видеото е било направено в Лонг Айлънд в Ню Йорк, когато Тръмп е присъствал на бдението на местен полицаи, загинал по време на изпълнение на задълженията си. На видеото се вижда също така, че от пикапа, в който е изрисуван Байдън, се развяват знамена в подкрепа на полицията. На пикапа има също така и надпис "Тръмп 2024".

Видеото беше осъдено от предизборния екип на Байдън. Според предизборния екип кадрите намеквало за нанасянане на физически вреди на действащия президент.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хайлосани тежко

    11 1 Отговор
    Ако си бил поддържник на Ники Хейли си достатъчно неориентиран и объркан, че да посочиш друг, като тебе, за президент.
  • 3 Българка

    4 16 Отговор
    Само припомням, че Тръмп не е много по-млад от Байдън. Но за сметка на това е обвиняем в криминални престъпления. Явно подръжниците на крадец и измамник са прихванали от нашите гербери, които колкото повече Баце рекетира и прави мушенгии, толкова повече му се радват

    Коментиран от #4, #7

  • 4 Професора

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Тук не е до възраст, а дали си се занимавал с умствен труд дали си тренирал мозъка да помни.
  • 5 Да, бе

    14 0 Отговор
    Тоя изкукалия нищо чудно да обяви война и на бялата колиба...
  • 6 Хахаха

    7 0 Отговор
    Има едни още по интересни клипчета в мрежата, показвайки наистина, какво представлява Джо Б.
    "Usa mаd bird" и "реаnut hаwк" .
    Забавни са.
  • 7 Ще ти призная

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    аргументите,ако обясниш защо делата срещу Тръмп започнаха малко преди началото на предизборната кампания в САЩ.
  • 8 Нов

    9 0 Отговор
    За наивници ?!!! всичко за саш е мъни.
  • 9 Хи хи хи

    7 0 Отговор
    Ще гледаме ли продължение на

    "Мумията се завръща"

    ???
  • 10 ОФИЦИАЛНО

    1 8 Отговор
    ПРо СИА КАПИТУЛИРА
  • 11 Кво атакува

    7 0 Отговор
    той не помни какво е казал преди малко…
  • 12 Механик

    9 0 Отговор
    Байдън не може да атакува никой. Той не се знае на кой свят е.
    Може да атакува само памперса. Яко и изненадващо.
  • 13 един

    1 5 Отговор
    В последните проучвания Байдън води пред Тръмп и ако не допусне някой сериозен гаф,ще спечели втори мандат!Не му подхожда на годините на Тръмп да се отнася толкова подигравателно към съпартийката си Ники Хейли,която освен всичко друго беше и преставител на САЩ в ООН точно при мандата на Тръмп!
  • 14 мумията джо

    4 0 Отговор
    Джо пак е форсиран , много газ му дават и тогава не може да стои на едно място , и става ---вечно бягащият Джо който казва , пълен съм с енергия и не мога да стоя на едно място -- има една снимка стои като ---- стрела опънът в лък готов всеки момент да излети .