Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Април, 2024 08:15 4 967 122

Тъкър Карлсън: Украйна не може да спечели войната срещу Русия

  • русия-
  • украйна-
  • тъкър карлсън-
  • владимир путин

По-рано Карлсън каза, че руският президент Владимир Путин е готов да направи сериозен компромис по Украйна

Тъкър Карлсън: Украйна не може да спечели войната срещу Русия  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън е похарчила стотици милиарди долари за водене на необявена война срещу Русия. Това мнение изрази журналистът Тъкър Карлсън в X, бивш "Туитър".

"След като Байдън стана президент, правителството на САЩ похарчи стотици милиарди долари за водене на необявена война срещу Русия. През цялото това време никой не обясни целта на тази война. Никой не ни каза защо изпращаме 75 млрд. долара за Украйна", каза той.

Още новини от Украйна

По думите му, вече са минали 2 години и войната все още не е приключила, населението на Украйна бива избивано.

Войната обаче не е била мотивирана от нищо, свързано със САЩ, за да се включва и Вашингтон - например, етническа или религиозна омраза.

Съответният видеоклип беше публикуван на страницата на журналиста.

Карлсън отбеляза, че Украйна не може да спечели този конфликт.

"Русия е много по-голяма страна. Тя има 100 милиона повече хора и повече индустриален капацитет, всички знаят това по целия свят. Хората разбират това много ясно. Няма нито един информиран човек извън Съединените щати, който да си помисли, че Украйна е по някакъв начин "по този начин той ще победи Русия", добави Карлсън.

По-рано Карлсън каза, че руският президент Владимир Путин е готов да направи сериозен компромис по Украйна.

Припомняме, че в интервю за журналист държавният глава каза, че Руската федерация никога не е отказвала диалог, но след прекратяването на преговорите в Истанбул през март 2022 г. няма да направи първата крачка.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 93 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    101 15 Отговор
    Вече е късно за истината !!! Паветните мозъци прегоряла , и живеят в измислен и илюзорен свят !!!

    Коментиран от #35, #107

  • 2 Така Така

    107 11 Отговор
    Всеки го знае това, но нали някой трябва да печели от продажбата на оръжие главно сащ. Лесно се прави :) нали има балъци в украйна и ес.

    Коментиран от #10

  • 3 Абе то е ясно и без теб

    106 13 Отговор
    То това целият свят го знае-ама сатанистите наречени "западен политически елит" чрез тази война си пълнят гушите...-нищо че народите им все повече страдат..

    Коментиран от #14

  • 4 Гост

    100 14 Отговор
    Всички го знаят, но американската пропаганда не спира да ни убеждава в обратното.
  • 5 Куку

    22 104 Отговор
    Реално погледнато и Русия не може да спечели,единствената причина да се водят още бойни действия е,че Путин просто се опитва да спаси кожата си!

    Коментиран от #7

  • 6 Това е ясно

    70 11 Отговор
    Само че все още има заблудени оФце, които си мислят обратното.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Боро

    84 6 Отговор
    Как никой не е обяснил защо САЩ се намесват? Американски фирми са изкупили 80% от земеделската земя, освен това проучват, разработват и експлоатират находища на ценни природни ресурси. Инвестирали са в Украйна поне 500 милиарда долара. Нормално е да защитават вложенията си. Въпросът е, че ще ги изгубят и това все по-ясно се осъзнава от човечето американци. Справка - "Вашингтон пост" и "Ню Йорк таймс". Сигурно го има и в други издания, но за тези двете съмабониран.

    Коментиран от #21

  • 9 Русофил

    14 72 Отговор
    Хахаха и на този са плащали,само че не е било в рубли. Ей опасна руска работа,що народ изкупиха, що пари хвърчат за партии,съботажи...! Апропо,както беше през соца, бяха запалили половината свят,че и нас бяха набутали да плащаме невъзвращаеми подаяния на полонин Африка и латинска Америка. Авторът пропуска факта,че зад Украйна стоят Европа,Канада САШ, Астралия,Япония...,има ли смисъл да се изброява, чиито икономическият потенциал е в пъти,пъти по- голям от този на окопаторите! Чиста пропаганда! Факти поддавате се!

    Коментиран от #13, #20, #22, #32

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Сащ пращат зелена

    62 10 Отговор
    Хартия на малоумници, като зеленото. Тези малоумници си унищожават страната и народа за интересите на фащ. Изобщо с огромната пропаганда облъчват цял свят, че те са "добрите"! С тая зелена хартия побъркаха цял свят.
  • 12 Потресен

    16 5 Отговор

    До коментар #10 от "РЕАЛИСТ":

    Доста инфантилно емоционално разсъждение!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Механик

    68 4 Отговор

    До коментар #3 от "Абе то е ясно и без теб":

    "Пълненето на гушите" както го казваш, е само едната страна на медала. По-малката.
    Идеята беше, чрез Украйна, Русия да бъде изтощена, да се предизвика недоволство срещу руското правителство и то да бъде свалено. (Тук визирам най-вече Путин.) След това там да бъде назначен нов Горбачов и да се почне с "затоплянето на отношенията между Русия и САЩ", което автоматично значи, да се почне източване на руските ресурси.
    Тази СЪЩАТА игра обаче вече е играна през 80-те и 90-те години на миналия век. Руснаците си взеха сериозна поука от тогава и това никога няма да се повтори. Освен това, те (руснаците) извдиха много голям късмет с Путин, което бетонира невъзможността да се роди Горбачов. За това е и тоя западен рев срещу Путин, С него лягат, с него стават.
    Но има и едно много лошо нещо. Запада инвестира безкарайно много пари в тоя опит за плячкосване на Русия, а не спечели нищо. Тия които са инветирали, ще почнат да търсят отговорни за загубата и на ОТГОВОРНИТЕ, за да избегнат отговорност, не им остава нищо друго освен да подпалят света за пореден, а вероятно и за ПОСЛЕДЕН път.

    Коментиран от #40

  • 15 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    6 22 Отговор
    Така ли ти каза психопата

    Коментиран от #68

  • 16 един друг

    12 55 Отговор
    Украйна не воюва срещу Русия, защото Русия нападна Украйна. Украйна просто се защитава,както би направила всяка уважавана държава. Украйна не иска да спечели войната, а само да изгони руските окупационни власти от своята територия. Толкова е просто, а полезния Едиот Такър и руските слуги не могат да го разберат.

    Коментиран от #93, #122

  • 17 1212

    9 44 Отговор
    Той като седеше пред Путин като "микрофон" да го беше питал защо нападна Украйна?
    Целта на Украйна не е да води война а е принудена да се защитава. Какво значи не може да я спечели?
    Утре кагато Путин реши, че САЩ са заплаха за Русия и ги нападне тогава да пита могат ли да спечелят Щатите тази война и защо се опитват да спрат ненормалния империалист още в Украйна?

    Коментиран от #24

  • 18 хе хе

    7 47 Отговор
    Този палячо да обясни, как точно света ще допусне Москва да спечели? Аз виждам, че в момента запада изсмуква и последните останали жизнени сокове на Могучая и тя до края на лятото ще се разпадне.

    Коментиран от #27, #77

  • 19 Демократ

    9 46 Отговор
    Светът се е побързай, след като американски журналист става говорител на Путин, но този журналист е говорител на Тръмп, а той е обвързан с Путин и затова е толкова тежка битката с императора на злото,лъжата и смъртта. Инструментите на злото са парите и средствата за държане в подчинение на недостойни , неморални ,корумпирани ,страхливи и жестоки хора, които предават държавите си, за да запазят себе си. Това прави терориста Путин и затова е толкова опасно за света падението , когато стойността на човешкия живот и ценности изчезнат. Тръмп направи от САЩ разединени щати и създаде тежки проблеми на света във всички за Русия конфликтни зони и се превърна в плашило за цивилизования свят редом с варварина Путин. Винаги обаче цивилизацията е побеждавала варварите и затова светът съществува и прогресира и винаги битката със злото е много тежка.

    Коментиран от #36

  • 20 РЕАЛИСТ

    46 9 Отговор

    До коментар #9 от "Русофил":

    Един да ви каже истината и почвате да квичите, че били рубладжии. Такава пропаганда никога не е имало. На черното бяло викате. Украйна загуби войната. За всички я ясно. На Путин въобще не му пука за икономическия капацитет, на тия които стоят зад Украйна. Държи ги на прицел и една грешна стъпка и ще ги прати на оня свят . С него са Китай, които да истинския промишлен гигант на планетата, а не задлъжняли нации, като САЩ и Великобритания.
  • 21 Риболовеца

    31 4 Отговор

    До коментар #8 от "Боро":

    Няма да изгубят вложенията си американците - ще се договорят с Русия, ако Тръмп спечели изборите. Но ще трябват балами, които да плащат за нереализираните инвестиции, а Европа е особено подходяща за това.
  • 22 Механик

    40 5 Отговор

    До коментар #9 от "Русофил":

    Абе те може да имат "икономически потенциал", ама нямат "квалифицирани кадри". Нямат уран, петрол, въглища, метали, минерали... НИЩО НЯМАТ.
    Знаеш ли защо някга тия страни ИМАХА потенциал? Защото горните благинки си ги набавяха ограбвайки Африка и Азия.
    Знаеш ли защо вече НЯМАТ потенциал? Защото народите на Азия и Африка изгониха кръвопийците.
    Имаме една българска приказака по повод на тоя "потенциал"-"С чужда пита, помен правят".

    Коментиран от #31

  • 23 Един от онези

    6 41 Отговор
    Колко глупости за единица време:
    - Раззия не може да загуби - напротив!
    - Раззия не отказва преговори - напротив, когато твърди, че ще преговаря САМО при нейните условия - какво да е?
    - необявена война на САЩ - изплиска легена - Целият ЦИВИЛИЗОВАН свят подкрепя борбата на един народ подложен на геноцид, с бомбардиране на жилищни квартали и трансформатори в градовете и превземане на територии от суверена държава?!?!? Всъщност накрая ще влезе международен контингент от сащ и ес и ще я приключи за 4 седмици - помните ли Ирак? Раззия със 120Мил население и икономика като на Португалия срещо САЩ и ЕС с население 700Мил и икономика 70% от световната!
    - Ще приключи как няма да приключи - помните ли пустинна буря в Ирак?
  • 24 Сащ винаги

    23 6 Отговор

    До коментар #17 от "1212":

    Са заплаха. Явно не вдяваш за какво става дума.
  • 25 Тъкър Карлсън

    5 27 Отговор
    Думите на Путин, че "Русия е започнала война срещу Украйна, за да я денацифицира." са едно от най-тъпите неща, които съм чувал в живота си.
  • 26 Русофил

    4 14 Отговор

    До коментар #13 от "Аха":

    Е то е както обръщението в бг анцуг,анцунг и ханцуг! Предполагам,че имате и от трите:). Крайно време е да заменитепдиагоналката с патрондаш и да ходите да се биете за нашите освободители. Говорим за икономически потенциал,говорим за трагедията, vous savez!?

    Коментиран от #34

  • 27 Я па ти

    18 4 Отговор

    До коментар #18 от "хе хе":

    Кой свят бе-оня джендовският... А Русия се разпадо още от 2014 г-нали това каза оня банановият алпинист Обама-е още чакаме...А запада исмуква от Русия само едно-чорейбето и...

    Коментиран от #37

  • 28 Българин

    24 5 Отговор
    Местната власт назначена от Киев в град Харков и лоялните на рвжима на зеления пигмей се евакуират от град Харков и областта.
    От града масово дезертират и украйнските сили .

    Коментиран от #63

  • 29 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    31 5 Отговор
    Да хвърляш камъни през оградата с идея да убиеш съседа си, вместо да излезеш в открит двубой - това е политиката на САЩ. Каква по-добра възможност да изпробват оръжията си на бойното поле срещу Русия, без официално да са във война? Е, оказа се, че всичките им оръжия могат да бъдат унищожавани. И да използваш чужда жива сила, вместо своята, да му мислят украинците. Е това са американците!
  • 30 Елементарно

    15 5 Отговор
    колко трябва да си тъп, за да го разбереш чаааааааак сега...
  • 31 Русофил

    8 24 Отговор

    До коментар #22 от "Механик":

    E,това е супер смешно! Първо суровини има по света предостатъчно. Когато Европа КУПУВАШЕ тези суровини и инвестираше в икономиките на развиващите се страни СССР изнасяше революции за да съботира света. Ама,какво да говопим

    Коментиран от #117

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Хахахаха

    5 20 Отговор
    Населението на Украйна бива избивано?? А населението на раша не?? А карлсоне, като американците не ти обясняват защо водят войната, путлера не ти ли обясни защо я започнал?? Там за някакви нацисти било, дето ти след това каза, че това било пълна глупост? Може би путлера, тогава ти е обяснил защо води войната в Сирия? Или в Африка? Ако Америка не помогне сега, пишете Америка описана като световна сила. А карлсоне, да си чувал че Америка се е разписала като гарант на Украйна за нейния суверенитет? Или при теб тези неща също не са важни, както при путлера?
  • 34 За мен не е проблем Русия да победи

    22 5 Отговор

    До коментар #26 от "Русофил":

    На вас ако ви бърка някъде , Украйна има нужда от живо месо, мъже в боеспособна възраст.

    Коментиран от #52

  • 35 Дааа

    24 7 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    В техния паралелен свят Русия е загубила войната, а НАТО са победители!😅 Хора, които използват задните си части с двойно предназначение, нямат представа за обективната действителност!
  • 36 Джоли Роджър☠☠☠

    14 3 Отговор

    До коментар #19 от "Демократ":

    Жълтопаветен🏳️‍🌈 , браво рано сутринтта найстина успя да ме развеселиш...
    След тези твои дебилни (умозаключения) ,мога да ти кажа само едно -лекувай се ,че си тежко ментално увреден.

    Коментиран от #45

  • 37 русия се разпадна

    1 20 Отговор

    До коментар #27 от "Я па ти":

    още 1997ма. Пак Запада я спаси. 2024та няма да я спасява.
  • 38 Ксаниба

    20 4 Отговор
    оркаина спечели от трите най-дебелия!! С такива прЕатели като фащ и натю, врагове не ти требват!!! Подлъгана, прелъстена и изоставена, щяла да печели оркаина - американцки жакпот!!!
  • 39 Госあ

    20 3 Отговор
    Много ясно, че всеки с малко повече мозък от на пиле е наясно че Русия няма как да загуби този конфликт. Той не е на хиляди километри, а на самота и граница и вече вътре в Русия. Също така, всеки е наясно защо започна този конфликт - китайците отговарят кратко и ясно - Русия беше длъжна да спаси руснаците от геноцид, а също така не може да позволи разполагане на оръжия за масово унищожение на границата си. Точка. Русия е велика сила, а не прислужник и нема к’во да разсъждавате повече.

    Коментиран от #41

  • 40 Пропаганда

    12 13 Отговор

    До коментар #14 от "Механик":

    Едната гънка в мозъка,свързана с Кремъл, означава пълна липса на мисъл, на очи,които виждат и на уши,които слушат. Това е силата на пропагандата в промиването на мозъци. Русия е най-богатата на природни ресурси държава и най-многобройно население, което живее в мизерия и липса на елементарни битови условия,точно защото управляващите я я плячкосват за своя лична изгода и владеят хората чрез страх и нищета. От 100 години болшевиките я разориха и с насилие създадоха СССР като всички съседни на Русия държави живеят в страх. Могъщият милиардер Путин раздаде богатствата на Русия на свои верни олигарси, които пръсна по света да раздават руски пари за контролиране на политиката, изгради военната си машина с цел да води война срещу света и да се прави на велик с насилие. Русия можеше да бъде страна с развита икономика,наука,култура и нормално живеещо население, но КГБ не допуска талантливи, работливи и достойни управници и врагът й е в Кремъл.. Така е и в България.

    Коментиран от #98

  • 41 много тъпо

    4 13 Отговор

    До коментар #39 от "Госあ":

    На могучая вече и безаналоговата и пропаганда не може да и помогне. И си личи от весе по-тъпите постулати.

    Коментиран от #42

  • 42 Госあ

    6 12 Отговор

    До коментар #41 от "много тъпо":

    Просто ще ти припомня Куба и как краварите бяха извадили ключовете за ядрените си ракети. Плоски опорки и постчета няма да коментирам

    Коментиран от #49

  • 43 Куку

    7 9 Отговор
    Трета година Рашка превзема някакви села и се надява на чудо!То не беше...Китай ще помага,Беларус ще нахлуе,Тръмп ще спечели,долара ще рухне и изчезне.Другари и другарки,чудеса има само в детските приказки и разбира се в религията!!!

    Коментиран от #47, #48, #71

  • 44 Р.К.И.

    6 4 Отговор
    "Компромис"?!? Путин щял да направи компромис?!? Спирам само с възклицателните, че такива ще ги наговоря. и ще ме изтрият. Повръща ми се от такива, като този. А и той е ново "ниво", за компромиси говори от ... агресора?!? Дайте да не даваме оръжие на Москва, а той Хитлер ще направи компромис и ще отреже само 1600 км (толкова беше овладял). Откъде изпълзя този ....
  • 45 Демократ

    2 12 Отговор

    До коментар #36 от "Джоли Роджър☠☠☠":

    За радост чета,виждам и слушам и мога да мисля, за разлика от теб с едната гънка в мозъка,свързана с Кремъл. Направете си съюз на чугунените глави, ама интересно какви мисли ще споделяте, като не можете да мислите?
  • 46 Гого

    15 6 Отговор
    Русия разкъса фронтовата линия на ВСУ при Крвменная оформяйки пробив на ширина и дълбочина през който вече няма как да бъде спряна! ВСУ бягат панически зарязвайки ранени и техника но според думите на ранен украински войник той е щастлив, понеже за първи път ще получи адекватни медицински грижи в руски плен!

    Коментиран от #54

  • 47 Р.К.И.

    7 6 Отговор

    До коментар #43 от "Куку":

    По-напред откъдето са сега няма да мръднат. След две години да буксуваш на едно място, означава или намясто или назад. Напред няма да стане. Такива са законите на войната. Не си ли направиш своя план, отсрещната страна ще прави своя.

    Коментиран от #75

  • 48 Мдаа

    8 6 Отговор

    До коментар #43 от "Куку":

    Явно само ти не виждаш...Чудото е факт неоспорим - РФ устоя на финансовите санкции и същевременно попиля НАТО в прокси войната, която то води...Ново време иде, време на МИР - на глобален Руски Мир...

    Коментиран от #50

  • 49 що ве

    4 4 Отговор

    До коментар #42 от "Госあ":

    Кажи нещо за Чингиз хан. Или нещо за Римската империя. Смешник.
  • 50 русия устояла на финасовите санкции

    6 8 Отговор

    До коментар #48 от "Мдаа":

    колко да е устояла?
  • 51 !!!?

    16 5 Отговор
    Папа Франциск: Не е срамно да вдигнеш бялото знаме след като не можеш да спечелиш войната в Украйна !!!?

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 реру

    19 5 Отговор
    "... за водене на необявена война срещу Русия. Това мнение изрази журналистът Тъкър Карлсън..."


    Напълно обяснима е реакцията на Путин след посещението на Карлсън в Москва...

  • 54 Р.К.И.

    3 7 Отговор

    До коментар #46 от "Гого":

    Имаш боен план, той е 50% от общата картинка. Другите 50% са за противника, защото и той планира. Планирал си 2 дена ли, три ли, не знам за колко, нещо да направиш, не си го направил. Инициативата минава отсреща! Превзили някакво село на 800 км от Киев! За две години! Провал. Стратегически провал. Катастрофа.
  • 55 Кубинската криза

    9 13 Отговор
    Навремето Кенеди тропна по масата,и Русия начело с пияния Хрушчов ,подвиха опашка свити в ъгъла,Кенеди прати тогава бележка до Хрушчов,да се изтеглят доб24 часа от Куба,иначе раша ще се превърне в Йелоустоун 2

    Коментиран от #62

  • 56 Раша е терористична държава,факт.

    9 7 Отговор
    Украйна попиля Русия ,барабар със съюзниците и Северна Корея,Беларус ,Иран и ислямска държава
  • 57 Оператор на права лопата

    8 7 Отговор
    Никакъв компромис с Украйна!
    Путин се оказа доста мекушав.
    И техника, и хора има, да ги изважда и да приключва Украйна и нацистите!
  • 58 Велизар

    8 1 Отговор
    Такър, Сакс и Мъск са "купени "от Путин хаххаа
  • 59 ,у,уеиш

    5 1 Отговор
    Има и умни американци!
  • 60 Сащ има нужда от

    4 2 Отговор
    Регионални конфликти тлеещи с десетлетия подобно на виетнам корея афганистан сирия ирак...украйна ще стане същото такова място дето десетилетие ще се води окопна война и никой няма да спечели нищо ...какви са истинските цели само сащ си знаят ние можем само да гадаем
  • 61 пешо

    4 9 Отговор
    УКРАЙНА е спечелила руснаците загубиха толкова че не могат да се възтановят десетки години
  • 62 Един там

    6 7 Отговор

    До коментар #55 от "Кубинската криза":

    Той може да е ударил по масата ама преди да му кажат че Америка също ще бъде ударена от ядрено оръжие..
  • 63 Николай

    7 5 Отговор

    До коментар #28 от "Българин":

    Слава на всеки избягал, укрил се, дезертирал, предал се в плен или гръмнал т.нар. си началник украйнски войник. Слава на всеки осъзнат мъж, че неговата роля не е да бъде войник, а глава на семействотото си.
  • 64 666666

    8 2 Отговор
    Ааааа не е вярно! Само Българина и политиците му знаят,че Русия Ке падне!Тая бензиностанция без чипове дори нашата армия с размерите на Руския оркестър ще превземе и победи . Дори нашите се чудят как зеления не е поканил войската ни да му помогнем бързо и ефективно.Щеше отдавна да е на Червения площад с нашите генерали от Парламента и да си правят селфита пред Кремъл.

    Коментиран от #67

  • 65 az #СВО

    3 5 Отговор
    Сега ще го обявят за агент на Москва!

    Коментиран от #70

  • 66 Ротмистър

    5 4 Отговор
    Тея глупости американския рубладжия да ги каже на Афганистан.

    Коментиран от #94

  • 67 много си прав

    2 4 Отговор

    До коментар #64 от "666666":

    Макрон видя че руската кокошка е мъртва и праща Чуждестранния легион да обере лаврите. Вече били в Украйна.
  • 68 Така е , да, Джо

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха":

    Байдън освен, че е психопат , страда и от деменция.
  • 69 Zахарова

    3 3 Отговор
    Бг ,,патриотите,,пиша ви от вилата на Соловьов на женевското езеро! И съм много недоволна! Докота ще стоите ,а не тръгнете ,като гора от стомана в полза на Путин. Рублите свършват и те,,повече само за пропаганда няма да плащаме.Имате анцузи имате диагоналки имате и куку бенд, тръгвайте и ударете украинците в гръб. Да се умре за нас е чест и превилегия. Долу Европа
  • 70 мне

    3 6 Отговор

    До коментар #65 от "az #СВО":

    Той е полезния идиот на москва
  • 71 Спинкай и

    7 3 Отговор

    До коментар #43 от "Куку":

    сънувай соросоидни сънища, пиленце.
  • 72 могучая е токова безаналогова

    4 1 Отговор
    че вече дори и пропагандата и се надява "осъзнали се украинци да си избиват командирите".... ахахахахахаха
  • 73 Правоверен Евроатлантик

    8 5 Отговор
    Това е геополитика от векове - морското надмощие срещу сухопътното. Англосаксите доминират по море, руснаците по суша. Стратегическа дългосрочна цел е унищожаването на руската държава. Този план не е от вчера, той е от преди световните войни. Ленин е западен проект и той разпадна царска Русия. Но се появи СССР, който завзе половин Европа. После го разпаднаха, като преметнаха Горбачов, също се надяваха, че ще слагат такива като Елцин и ще разкостят Русия. Но Путин им обърка сериозно сметките. Затова и няма ден да е лаят срещу него.
  • 74 Сър Пичук

    13 6 Отговор
    На този Путлеровски агент не трябва да му се публикуват пропагандите в полза на фашисткия агресорски режим в Кремъл.
    1. Войната е започната от Русия!
    2. САЩ са страна по договора от 1994 за ядреното им разоръжаване, като гарант за целостта на Украйна.
    3. Поради глупост, недалновидност или просто заащото очите му са облепени с пачки, но въпросният индивид не вижда, че ако не бъде спрян сега, Путин ще предизвика много по-голям и сериозен конфликт, в който САЩ неминуемо ще бъдат въвлечени и това ще им струва не само много повече пари, но и неизброими човешки жертви.
    4. Никой не иска да побеждава и смазва Русия, Нормалните хора искат просто тя да спре войната, която започна, да върне заграбените територии и да се прибере в границите си отпреди анексирането на Крим през 2014г.
    5. НАТО и другите държави, които са срещу руската агресия, имат много по-голямо население, по-големи и силни икономики и по-големи резерви за военна победа в една потенциална война

    Коментиран от #78, #79, #82, #85

  • 75 РОКО

    6 3 Отговор

    До коментар #47 от "Р.К.И.":

    Не ви ли стана ясно до сега за какво е СВО, бе?

    Целта е да изчезне военния потенциал на Украйна и бандеровското и правителство-, а и запада да си научи урока по трудния начин. И да не си помислят да се пробват с магариите си.
    И двете цели изискват време и почти са постигнати. Държава Украйна вече почти няма, армия вече няма- и ЕС е в перманентна рецесия. Имай търпение за трериториалните придобивки - те няма да избягат..

    Коментиран от #91

  • 76 Р.К.И.

    1 1 Отговор

    До коментар #52 от "Хахахаха":

    Като ще навлизаме в деликатна география, защо пък България да не влезе в Скопие?
  • 77 анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "хе хе":

    Само стой и гледай!

    Коментиран от #80

  • 78 Абе Пичук

    3 2 Отговор

    До коментар #74 от "Сър Пичук":

    Ни е една от точките ти не обяснява истината!
  • 79 Велизар

    3 2 Отговор

    До коментар #74 от "Сър Пичук":

    А Смеят ли да ги нападнат, като има по по по -най икономика и пр. глупости,а?
    То само с икономика не стават трябва и да си идеологията, аз не бих се гърмял за една територия, и не ми пречи Русия да си вземе нейното от Украйна, по-важното е да се спре с безсмислената касапница, защото живота е по-ценнен от всичко на света, и най-вече от кална земя, тухла, мебел.
    Не знам някой нормален и с всичкия си европеец да е отдаден на идеологията

    Коментиран от #90, #99

  • 80 само

    0 0 Отговор

    До коментар #77 от "анонимен":

    стоя и гледам
  • 81 Глупости!

    2 1 Отговор
    Едно е да си журналист, съвсем съвсем друго да си държавник! Разлика от небето до земята!
  • 82 Тонката

    1 3 Отговор

    До коментар #74 от "Сър Пичук":

    Сър Пичук, осъзнаваш ли какви глупотевини си написал?🤣
  • 83 Шарли Ебдо

    5 4 Отговор
    Най- ме кефят разпалените путинисти с коментарите си. Веднага се издават с махленско- циничния език. Нереализирани мачовци, инфантили,дето някоя с лоша кожа ги е оженила за себе си. Носят Версачи от Ириянци,но пък вече пият бират от стъкло,така казват.Куку бенд са им любимци, морето е в Гърция. Повтарям морето,не гръцката цивилизация. От геополитика разбират колкото по ремонта на бе ем вето модел 2001( запазено)
  • 84 Идиот

    3 3 Отговор
    Този Карлсън е идиот. Само малоумник може да се изкаже така.

    Коментиран от #86

  • 85 Много си прав

    4 2 Отговор

    До коментар #74 от "Сър Пичук":

    Дори и по население само САЩ е 350 милиона, а цялата РФ е 140 милиона. Какво да кажем за ЕС, който е 550 милиона души.

    Коментиран от #89, #95

  • 86 може да е идиот

    5 2 Отговор

    До коментар #84 от "Идиот":

    но е полезен за кремъл идиот
  • 87 Може, може

    2 1 Отговор
    Затова и продажниците на запад като този, тръмп и майк джонсън отчаяно се опитват да помогнат да братушките си, като спрат помощта за Украйна.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 дори Нигерия е над 200 милиона души

    1 1 Отговор

    До коментар #85 от "Много си прав":

    Значи е по-безаналогова от могучая!
  • 90 Европеец

    3 3 Отговор

    До коментар #79 от "Велизар":

    Западната идеология някъде от хипарските години е хедонистичен троцкизъм. Индивидуализъм, консумеризъм и отдаване на ниски страсти и псевдо удоволствия.
    Насърчава се консумацията на скъпи и ненужни вещи и услуги, насърчава се наркоманията, насърчава се инфантилното, безотговорно поведение. Западните леминги са облъчени с пропаганда, това си пролича при ковид истерията. Тогава ние, българите дадохме пример за нормалност на цяла Европа, като отказахме да се бодем с експерименталки, опасни за здравето на хората и заради които Урсулата сега я разследва прокуратурата.
  • 91 Р.К.И.

    6 3 Отговор

    До коментар #75 от "РОКО":

    В навечериаето на агресията съотношението на военните сили на двете страни е 12:1. РФ е три пъти по-голяма. Украйна доброволно предаде атомните си бомби. Какво имаме от едната страна на границата и какво от другата? Киев ли е заплаха или Москва? 12 ли е повече от 1; 3 ли е повече от едно; 1000 ли е повече от 0. Измислете нещо друго в опит за оправдание, не говорете такива невероятни глупости! Киев няма авиация и флот, Москва има 1000 атомни бомби, но ....Киев бил милитаризиран?!

    Коментиран от #92, #96

  • 92 Захарова

    3 5 Отговор

    До коментар #91 от "Р.К.И.":

    Освен това Киев е обладан от Сатаната и ние ще го десатанизираме.... Да!
  • 93 БАРС

    9 9 Отговор

    До коментар #16 от "един друг":

    В БЪЛГАРИЯ МНОГО МАЛКО ЗНАЯТ ЧЕ ТАЯ ВОЙНА ЗАПОЧНА ОЩЕ ПРЕЗ 2014 КОГАТО ЛОГАНЦК И ДОНЕЦК ТА И ОДЕСА ИМАШЕ ДЕМОГСТРАЦИИ ПРОТИВ НЕЗАКОННОТО ПРАВИТЕЛСТВО В УКРАИНА ДОШЛО ОТ ПРЕВРАТ А ИМЕННО ТГАВА ПРЕЗИДЕНТ БЕШЕ ТОРЧИНОВ ТА НА ТЕХНИТЕ ДЕМОНСТРАЦИИ ТОРЧИНОВ НАРЕДИ ДА ОТИДАТ ТАНКОВЕ И ГИ БОМБАНДИРАХА СЪС САМОЛЕТИ.АКО ТИ НЕ СИ ВИЖДАЛ ТИЯ КАДРИ АЗ СЪМ ГИ ГЛЕДАЛ ТРУПОВЕ НА ЖЕНИ МЪЖЕ ТА И ДЕЦА БОМБАНДИРАХА БЕЗ ДА ГЛЕДАТ КЪДЕ КАКТО И ДЕТСКАТА ГРАДИНА.В ОДЕСА ИЗГОРИХА ЖИВИ ОКОЛО 70 ЧОВЕКА СЬЩИТН ТИЯ ФАШИЗИРАНИ УКРАИНЦИ.ТАКА ЧЕ МИСЛИ КОГАТО ПИШЕШ ГЛУПОСТИ.

    Коментиран от #115, #118

  • 94 реру

    9 0 Отговор

    До коментар #66 от "Ротмистър":

    Относно Авганистан нещата стават доста интересни...

    МИД на Русия, заедно с Министерството на правосъдието и други съответни ведомства, „работят по въпроса“ за премахване на статута на терористична организация от талибанското движение, казаха от министерството.

    По-рано специалният представител на руския президент за Афганистан Замир Кабулов каза пред агенция ТАСС, че талибанското движение е поканено на форума Русия-Ислямски свят, който ще се проведе от 14-19 май в Казан. Окончателното решение ще бъде взето от висшето политическо ръководство на страната, допълват МИД...
  • 95 Прав ама друг път

    4 7 Отговор

    До коментар #85 от "Много си прав":

    Колко от това нежно население ще съберат от спирки и пазари за да ги пратят в руската месомелачка?
    Та Зеленски дори украинци вече не може да събере! Дори насила!

    Русия няма намерение да напада НАТО или ЕС. Но ако те се опитат да се включат срещу Русия (защото не можели да си позволят да загубят), нали само по една руска ракетка да получат ербапите в държавите си- дори да е в празно поле, народите им ще ги изритат?

    Коментиран от #100, #101

  • 96 РОКО

    5 3 Отговор

    До коментар #91 от "Р.К.И.":

    Нищо не е "предавала доброволно" държавата Украйна. Тогава не беше още държава, а това бе условието за да бъдат покрайнините измислени като такава.
    Русия им даде държава, те си я затриха!
  • 97 Шарли Ебдо

    4 1 Отговор
    Човече звучиш като отличник на АОНСУ. Малее,че стрйона мисъл. Хедонизмът бил лошо нещо!?. Арестип се върти в гроба,а Епикур и епикурейците ги разтреля направо. Мале,кви аскети ражда българскага земя!
  • 98 Така е и на

    6 2 Отговор

    До коментар #40 от "Пропаганда":

    Запад. Системата навсякъде е същата. Само че на запад тази тирания вече е преминала и работят с по-хитри методи. Или и ти се мислиш, че си от Ротшилдовите? По-скоро си от робите му...
  • 99 Сър Пичук

    9 8 Отговор

    До коментар #79 от "Велизар":

    - Отечествената война СССР с идеология ли я спечели или с " Lend Lease" военната и всякаква друга помощ на САЩ?
    - Каква е идеологията на Кремъл в момента - да рушим и грабим?!?!?!
    - Когато през 2014 светът не реагира на анекса на Крим за да не се раздуха голям конфликт, Путин спря ли? Ако и сега му отстъпят, каква е гаранцията, че ще си седне на 3-те буквички?!?!
    - Русия, като е толкова силна и богата с ресурси, защо се моли на други държави да и дават оръжия, боеприпаси и компоненти за техните оръжия?
    - Ако света приеме насериозно руските заплати за тотална ядрена война и се усети застрашен, ще продължи ли да купува руските газ и петрол и да финансира путинския режим?
  • 100 Сър Пичук

    6 7 Отговор

    До коментар #95 от "Прав ама друг път":

    Западът не е против РуZия, а ЗА Украйна.
    Те им помагат да защитават територията и държавата си.
    А ако Русия и съучастниците и се натъкват там на съпротива, то те сами са си виновни.
    Ако някой се набоде на бодлива тел, телта не му е виновна, Той сам си е виновен, че се е бутал там, където не бива и където не му е мястото.
    Да търси майка си другаде.

    Коментиран от #104

  • 101 хммм

    5 5 Отговор

    До коментар #95 от "Прав ама друг път":

    А бе, байно!
    Ако някой ти нахълта в къщата, почне да чупи, граби, изнасилва жена ти и децата ти, и ти поиска да му припишеш имота на него, ти какво ще направиш?
    Ако можеш сам ще го гръмнеш или ще повикаш помощ, нали?
    И естествено, че той ще обяви всички, които ти помагат за врагове и ще сипе заплахи срещу тях.
    Но само бой по канчето оправя такива бабаити. Да може да има пострадали и жертви, но ако бъде озаптен завинаги, той няма да е постоянна заплаха и да държи цялото село непрекъснато в страх, да изнудва, бие и граби хората и да си присвоява каквото поиска, когато си поиска.
  • 102 Историк

    8 5 Отговор
    Тъкър се увлича по руския фашизъм, защото шефа му е тръгнал по същия път.

    Затова в захлас гледаше докато Путлер обясняваше любовта си към идеологията и действията на Адолф.

    Коментиран от #111

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Прав ама друг път

    9 8 Отговор

    До коментар #100 от "Сър Пичук":

    А какво търсеше НАТО в тази държава, която бе измислена под условието да бъде неутрална и така записано в Конституцията и? За да разположи НАТО базите си в Крим ли?
    Ами Нюланд с курабийките какво търсехе там? Да реди правителството на Киев ли? А бандетровските нацисти, които бяха заклеймени от САЩ, как така изведнъж почнаха да бъдат финансирани и да трепят руското население?

    Коментиран от #106, #112

  • 105 Не се смей

    6 3 Отговор

    До коментар #103 от "Хахахаха":

    Знам какво направи България с туркото население, но тогава имаше СССР зад гърба ни.
    Ако направим същото сега обаче, Турция няма да се церемони. А Русия не е СССР вече и ще е на страната на правия.
    А Зеленски бе избран с напълно обратни обещания, на което направи след избирането си.
    Май ти трябва да четеш повечко.
    И това да ме наричаш "копейка", не ти помага!
  • 106 Хахахаха

    6 9 Отговор

    До коментар #104 от "Прав ама друг път":

    Изтриха ми коментара, пак да напиша! Кое руско население в Украйна трепят бе копейка? Та Украйна се управлява от полуруснака Зеленски и руснака Сирски! Това ли е руското население, което уж трепят? Поне да се управляваше от украинци, да кажеш, ето руснаците са малцинство и са смачкани, а то всъщност обществото избира руснаци! Това ли са ти украинските нацисти? И коя нацистка партия има в украинския парламент, да е избрана от народа, за който твърдиш че е нацистки? Защото в нашия парламент, всъщност са били няколко нацистки партии! Та, кои са украинските нацисти, като страната всъщност се управлява от руснаци! Които обаче, не искат руския мир, а искат да вървят със западна Европа. А явно там е путлерския проблем, а не украинските нацисти (защото всъщност такива няма в украинското управление).
  • 107 Украйна в НАТО

    10 7 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Русия никога няма да спечели тази нечестна война, срещу решението на украинския народ за личен избор по кой път да поеме!

    Коментиран от #110

  • 108 Ха ха ха

    2 1 Отговор
    Похарчените пари всъщност остават в САЩ за развитие на военната индустрия и за откриване на нови работни места.
  • 109 хари потър

    3 5 Отговор
    тоя луд ли е ИЛИ не знае история където мноого пъти три пъти по малка армия е печелила битки с 3 пъти по многоброен противник Такава е и единствената битка на александър велики срещу персите ГОворим че в момента територията на рашите е толкова голяма че путин не може да я опази та камо ли да превземе украйна Да вече стреля с ракети от сев корея и китай Но скоро те ще му откажат съдействие
  • 110 Тити

    7 4 Отговор

    До коментар #107 от "Украйна в НАТО":

    По принцип мечтите са безплатни,не е лошо човек и по някога да си помечтае.Но не е хубаво и да се прекалява.
  • 111 Смех в блатото

    2 1 Отговор

    До коментар #102 от "Историк":

    Как е дядка,рипа ли стария пън?
  • 112 Сър Пичук

    6 4 Отговор

    До коментар #104 от "Прав ама друг път":

    1. Украйна е съществувал доста преди Русия. която е формирана чрез отцепване от нея. И то на територията на бившата Волжка България.
    2. Още през 2008 е взето решение от Украинската Рада страната да НЕ кандидатства за НАТО.
    3. В Украйна НИКОГА не е имало бази на НАТО. Как си представяш проруският президент Янукович да позволи това?!?!? Още по-малко пък в Крим, където ВСИЧКИ военни бази бяха дадени под наем на Русия.
    4. Украйна е суверена държава и може да контактува с всяка друга държава, вкл. САЩ и САМА да решава за какво да използва помощите, които са и отпуснати - за близалки, за изграждане на демократични институции, за отбрана или за нещо друго.
    5. На другите ти глупости вече получи отговор от други.

    Коментиран от #113

  • 113 Д'мин

    1 5 Отговор

    До коментар #112 от "Сър Пичук":

    Вярно, че това не е исторически сайт и всеки може да си пише щуротии, но твоето не става и за кулинарен сайт!
  • 114 фикс

    1 1 Отговор
    Тъкър: "никой не обясни целта на тази война." Мислех, че всички американци са умни.

    Коментиран от #116

  • 115 Войници на Путин,

    4 4 Отговор

    До коментар #93 от "БАРС":

    Без опознавателни знаци бяха изпратени през границата и подготяха преврат. НО, Народа на Украйна си избра Президент, а предишния избяга в Беларус, за да избегне това, което му се полага.. съд.
  • 116 Така е при ДЕМОКРАЦИЯТА

    0 0 Отговор

    До коментар #114 от "фикс":

    Правото на избор и самоопределяне от Народа. Глас Народен, глас Божий! Амин!
  • 117 Голям праз

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "Русофил":

    Я пак, купуваше? Ти вярваш ли си? Купуваше политици, които позволиха разграбването на страните им и още го правят.
  • 118 Сър Пичук

    1 1 Отговор

    До коментар #93 от "БАРС":

    Момченце, не беше толкова отдавна и много хора помним
    1. През 2013г Парламентът на Украйна взе решение да се кандидатира за ЕС. Проруският президент Янукович беше против и еднолично го отмени. Путин предложи на Украйна 25 милиарда за не се кандидатират за ЕС, а за неговия Азиатски съюз. Те отказаха и започнаха демонстрации на Майдана. Янукович не отстъпваше и протестите ставаха все по-масови и по-мощни. Тогава бяха окървавени и започнаха да се издигат и искания за оставка на правителството и т.н. Жертвите ставаха все повече и насилието на протестите растеше. Тогава представители на 4 държави, включително Русия започнаха преговори с протестиращите и стигнаха до решение за конституционни промени и предсрочни избори, а протестиращите да спрат протестите. За да влезе в сила споразумението, то трябваше да бъде подписано от Янукович, но точно тогава той избяга в Русия. Съгласно Конституцията си Украйна назначи временно изпълняващ длъжността Президент и насрочи предсрочни избори. Тогава Русия нападна и нейни "залени човечета" отцепиша Донецк и Луганск, а в Крим хора, които никога никой не е избирал в местния Парламент насрочиха референдум. И то в противоречие на все още действащата в момента Украинска Конституция.
    После имаше "честни избори" на които не бяха допуснат местните коренни жители, както и много други, за които се знаеше, че ще са против. А в Донецк и Луганск с помощта на руски военни започнаха да правят държави., които след това Русия подкрепяше и в

    Коментиран от #121

  • 119 Иван

    1 0 Отговор
    Влакът идва. Другото е пропаганда!
  • 120 бл.134 в Zап. парк

    0 0 Отговор
    Време е френска армия да се намеси .изпратете жабарите на фронта
  • 121 Говедар

    0 0 Отговор

    До коментар #118 от "Сър Пичук":

    "Вярно, че това не е исторически сайт и всеки може да си пише щуротии, но твоето не става и за кулинарен сайт!"
  • 122 Бидали

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "един друг":

    Смешкооо, смешкооо