Last news in Fakti

4 Април, 2024 13:40 1 285 31

Извънредно положение! Израелските сили за сигурност са осуетили терористични нападения в Йерусалим

  • израел-
  • йерусалим-
  • хамас-
  • ислямски джихад-
  • шин бет

В съобщението се допълва, че атентаторите са били арестувани миналия месец, преди да напуснат Израел

Извънредно положение! Израелските сили за сигурност са осуетили терористични нападения в Йерусалим - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелските сили за сигурност са осуетили заговор на трима мъже от Източен Йерусалим за извършване на терористични актове в столицата Йерусалим, съобщи в. "Таймс ъв Израел", като се позова на съвместно изявление на полицията и на службата за вътрешна сигурност Шин Бет, пише БТА.

Двама от тримата мъже са възнамерявали да поставят експлозиви и да извършат нападение с огнестрелно оръжие срещу полицейски участък и на стадион "Теди" в Йерусалим (там играят мачовете си шесткратният шампион на Израел "Бейтар" и друг отбор от града - "Апоел").

Въпросните двама души са били съветвани по време на заговора от свой съучастник, който ги е насърчил да преминат през военно обучение в чужбина, се уточнява в изявлението на полицията и Шин Бет.

В съобщението се допълва, че атентаторите са били арестувани миналия месец, преди да напуснат Израел. Тримата задържани са на възраст между 20 и 29 години.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нема спасение вече

    6 6 Отговор
    за чифутака

    Коментиран от #26

  • 2 Путинофил

    4 8 Отговор
    Путин активира циганите цигяните в Газа, зя да няма пари за Украйна.
  • 3 ТаУмВзе

    5 5 Отговор
    След ВСВ моше си Купува Израел със Краденото Нацистко ЗЛАТО! Натам Близкия изток си гори и до ден днешен.
  • 4 Преди

    6 1 Отговор
    месец арестувани и пуснати.След един месец отново допуснати в Израел,за да правят атентат?Как става това?
  • 5 браво , но едва ли е било българско

    4 3 Отговор
    оръжие . те хамасци нападат отново . как не са взели заложници . джихада е лошо нещо . може да са ислямисти радикализирани .

    Коментиран от #14

  • 6 Иго

    6 5 Отговор
    Бог бави ,но не забравя!!! Тези нацисти ги чака възмездие ,избиха 30,000 хиляди мирни араби!!

    Коментиран от #8

  • 7 Калпазанин

    3 0 Отговор
    Всичко е пунта мара действителността в това

  • 8 Хамас

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "Иго":

    Ти на кого викаш мирни бе? Искаш ли бомба под леглото?
  • 9 Ъхъъъъъъ мозък

    6 1 Отговор
    атентаторите са били арестувани миналия месец, но за тях се били сетили днес ...... Аре у лево...
  • 10 Така ли се превежда бре ?

    3 1 Отговор
    "Таймс ъв Израел"
  • 11 Важното е лятото

    7 5 Отговор
    Израелци в България да не пускаме.

    Коментиран от #18, #29, #30

  • 12 Госあ

    3 4 Отговор
    Иран не трябва да започват война сега, а просто да оставят близките на жертвите на чифудите да търсят разплата !
  • 13 Поредният израелски фейк

    3 3 Отговор
    и малоумна кризисна пропаганда
  • 14 Мм аама ти

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "браво , но едва ли е било българско":

    русуска дъ гу трня на мамеето ти
  • 15 пенко

    2 3 Отговор
    АРАБСКИ ТАПАНАРИ --МАСКИРАЙТЕ СЕ КАТО ОРТОДОКСИ И СЕ ВЗРИВЯВАЙТЕ В ТЕЛ АВИВ - НЕ ЗАКАЧАЙТЕ ИЕРУСАЛЕМ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 16 Откога Столицата на

    4 3 Отговор
    Палестина стана столица на Израел?
    По този начин нищо чудно например Турция да обяви че София е новата и столица?
  • 17 Апел до Антъни Блинкън

    4 1 Отговор
    Господин Блинкън, Вие сте Държавен секретар на най мощната държава в света. Време е, да осъзнаете, че няма друго решение в анклава Палестина, освен палестинците да бъдат евакуирани /мигрират/ в Египет,Турция и останалите арабски мюсюлмански държави. Не е възможно съжителстване на Израел и евентуално новосъздадена палестинска държава в областта ГАЗА. Това е пълен абсурд. Видяхте какво стана на 7 октомври 2023г. Бандитската, терористична групировка ХАМАС без никаква причина ей така нападна държавата Израел и изби много невинни хора. Издевателства, отвличания, изнасилвания и т.н. Това е така, защото концепцията, философията на ХАМАС е унищожение на държавата Израел. При това положение, друго решение няма. Отваряне границите на Турция, Египет и останалите арабски държави и мигриране на палестинците. Не забравяйте, че Турция е родината на палестинците, които се преселили в Газа и сега може да ги настани в Анадола. Освен това, палестинците няма кой повече да ги търпи. Египет, се страхува от тях и затова е затворил границата. На всичкото отгоре, палестинките раждат като зайците по 7-8 деца, мързеливи са и постоянно просят помощи от ЕС, САЩ и Червеният кръст. За мъжете да не говорим. Те въобще не полагат никакви грижи към децата, по цял ден копаят и правят тунели за да нападнат Израел и крият в тях като стане напечено. В момента това правят. Време е Турция, Катар и другите арабски държави, да не се услушват, а да подадат ръка на братята и сестрите по вяра

    Коментиран от #21

  • 18 Палестинците са терористи

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Важното е лятото":

    за които избиването на деца,жени,стари хора,невинни,го нямат за нищо. Отговорете си на въпроса,защо 13-14 г . арабски деца стрелят с автомати и убиват?Защо зверствата които извършиха арабите на 7 октомври 2023г., спрямо евреите,нямат никакво нормално обяснение.Сега,когато арабите са на колене,"олеле мале".Само,че аз въобще не ги съжалявам.Арабите да си понесат заслужените последици.Който ги харесва,да си ги прибере у дома.За мен те не са хора

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Какво ли

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "Палестинците са терористи":

    ще правят твоите деца и внуци когато в двора, къщата или апартамента ти се настанят навлеци.

    Коментиран от #23

  • 21 Хубав апел,

    0 3 Отговор

    До коментар #17 от "Апел до Антъни Блинкън":

    но да ги евакуират в твоята дъжава, а теб да евакуират в Сахара. Искрено съветвам Блинкен да го направи, а той ще го направи, защото не му пука за теб.

    Коментиран от #24

  • 22 Ъхъъъъъъ мозък

    2 0 Отговор
    Палестинците няма кой повече да ги търпи. Египет също се страхува от тях и затова затворил границата. Палестинките раждат като като зайците по 7-8 деца, мързеливи са и постоянно просят помощи от ЕС и САЩ. Ужас. За мъжете да не говорим. Те въобще не полагат никакви грижи към децата, а по цял ден копаят и правят тунели за да нападнат Израел и крият в тях като стане напечено. В момента това правят.
  • 23 Историк

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Какво ли":

    Призната държава Палестина няма. Нито Газа. Това са чергари от западна Африка нагло настанили се по земите на Исус и Моисей по време на османската империя.Призната от ООН държава е Израел прието от общото събране през 1948г.
  • 24 Хмм

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Хубав апел,":

    арабските държавни ръководители умишлено не пускат палестинците да мигрират в други арабски държави. Целта е, да тормозят евреите и това евреите го знаят - арабите са съгласни да хранят палестинците, но да стоят в Газа. Възниква въпроса толкова ли е късогледа американската дипломация и късогледа европейска дипломация,че не виждат хитрата игра на чалмите? Оказа се, че арабските ръководители са по находчиви от нашите политици и прочие държавни ръководители. Омерзително е всичко това. Идете сега в кв. „Овча Купел“ и с очите с вижте какво става! След 19 часът хората от квартала се заключват в жилищата, въобще навън не излизат. По улиците ще видите само светещи светофари, патрулните коли на полицията и тичащи кучета. Също такова е положението в Харманли, където местните хора искат миграционният център да бъде изнесен от градът, но от пусто в празно. И там хората вечер след 19 часът не излизат от жилищата. Страхът е повсеместен! Е, до там го докарахме. Това е. Денков и Габриел спомогнаха за да стигнат до тук нещата.
  • 25 Червената шапчица

    2 0 Отговор
    Защо докато не свърши всичко, съседните страни не приютят тези мили и дружелюбни хора? Една вяра са. Къде остана толерантността и милосърдието?.
  • 26 Палестинците са терористи

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "нема спасение вече":

    за които избиването на деца,жени,стари хора,невинни,го нямат за нищо. Отговорете си на въпроса,защо 13-14 г . арабски деца стрелят с автомати и убиват?Защо зверствата които извършиха арабите на 7 октомври 2023г., спрямо евреите,нямат никакво нормално обяснение. Да изпечеш бебе във фурна пред изпадналите в ужас вързани родители, това какво е? Сега,когато арабите са на колене,"олеле мале".Само,че аз въобще не ги съжалявам.Арабите да си понесат заслужените последици.Който ги харесва,да си ги прибере у дома.За мен те не са хора
  • 27 Палестинците да мигрират

    2 0 Отговор
    в Турция, откъдето са дошли на времето в Палестина и в останалите арабски държави, Египет, Катар, Бахрейн, ОАЕ, Саудитска Арабия и т.н. Нямат работа по вече в ГАЗА и останалите градове на Палестина. До тук бяха. Те са терористи.
  • 28 Християни събудете се

    2 0 Отговор
    Явно в Европа ще има нов Политически Ред. Щом почнаха да лаят срещу Израел ще се смени статуквото. Някакви паразити почнали да лаят и да вършат глупости. Колкото и да мразиш или харесваш евреите и да ги подкрепяш или не, в момента са прави. Не им ли узря главата на Европейците, че тия племена където идат искат да се спазват техните правила и обичай. Искате да почнете да ходите забулени и в дълги дрехи посред лято. Да не пиете, да си стоите без нищо и по цял ден да се кланяте на Изток. Да ставате в 05,00 часа и да се молите и така 5 пъти на ден. Толко ли ви се иска да се върнем в 7 век.
  • 29 Исляминизацията на Европа

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Важното е лятото":

    набира ход подкрепена от ходжите и емирите на богатите арабски държави. Съвсем очевадно е, че нелегалната имиграция в Европа не дава признаци на забавяне, като данните през първите два месеца на 2024 г. показват 31 200 незаконни преминавания на границите, което е същото ниво като почти рекордните числа от миналата година, съобщи граничната агенция на ЕС „Фронтекс“ Особено висок ръст от 541 процента има в броя на имигрантите по западноафриканския маршрут към Европа през последните два месеца. „Западноафриканският маршрут остава най-натовареният миграционен маршрут в ЕС, като пристигащите през януари и февруари 2024г., достигат близо 12 100. Това е най-големият брой мигранти, регистрирани за тези два месеца, откакто „Фронтекс“ започна да събира данни през 2011 г.“, обяви европейската агенция.
  • 30 Исляминизацията на Европа

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Важното е лятото":

    През последните месеци престъпни групи, базирани в Мавритания, които се фокусират върху трафика на хора, изпращат мигранти от Субсахара, преминаващи транзитно през страната до Канарските острови, които принадлежат на Испания, но се намират край бреговете на Африка. Контрабандистите тъпчат тези хора в лодки, което представлява сериозна заплаха за живота им, но осигурява по-високи маржове на печалба за бандите. Други маршрути също отбелязват големи скокове, включително източносредиземноморския маршрут, който бележи ръст от 117 процента. Маршрутът на сирийски и афганистански мигранти през Турция, България, Западна Европа също е в динамика. На този фон палестинците спокойно могат да мигрират в богатите арабски държави, Египет, Йордания и в Анадола-Турция. Само ,че това не се вписва в политиката на ходжите и емирата на Катар, Иран, ОАЕ, Саудитска Арабия,Бахрейн, Египет и т.н. Странно защо Дипломацята на ЕС не реагира над надвисналата опасност по очевадното превръщане на християнският континент Европа в ислямски.
  • 31 Апел

    2 0 Отговор
    Господин Нетаняху стига вече, време е! Пускайте помпите с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС