Last news in Fakti

10 Април, 2024 16:04 3 228 226

Бъдещите планове на Кремъл! Русия иска да изведе икономиката си до топ 4 в света

  • русия-
  • икономика-
  • газпром-
  • елвира набиулина-
  • михаил мишустин

Първата стъпка е да се осигури ускорено развитие на инвестициите в капиталоемки бизнеси, както и проекти за технологичен и индустриален суверенитет

Бъдещите планове на Кремъл! Русия иска да изведе икономиката си до топ 4 в света  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ускоряването на притока на инвестиции, трансформацията на пазара на труда, ефективността на реалния сектор и бързото развитие на инфраструктурата могат да допринесат за издигането на руската икономика до първите четири най-големи икономики в света до 2030 г. Това заяви министър-председателят Михаил Мишустин, цитиран от ТАСС.

"До 2030 г. Русия трябва да бъде една от четирите най-големи икономики в света по паритет на покупателната способност. Разбира се, трябва да действаме бързо и в различни посоки", отбеляза той.

По негови думи първата стъпка е да се осигури ускорено развитие на инвестициите в капиталоемки бизнеси, както и проекти за технологичен и индустриален суверенитет.

"Важно е пазарът на труда да се трансформира, да се създаде система, която да позволява по-гъвкава преквалификация на кадри в съответствие с нуждите на нашата икономика", отбеляза премиерът.

Мишустин припомни, че нивото на безработицата в Русия е паднало до исторически минимум от 2,8%.

Освен това според него е от ключово значение да се повиши ефективността на реалния сектор и производителността на труда.

"В ход е съответен национален проект, който през миналата година обхвана около 6000 предприятия, в които работят около 1,5 милиона души. От съществено значение е да осигурим бързо развитие на инфраструктурата и да насърчим износа на нересурсови и неенергийни стоки към пазарите на приятелски страни", заяви той.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бийк

    66 32 Отговор
    Ще ще..
    Ще ще

    Коментиран от #17, #73, #80, #95

  • 2 Хе хе

    71 49 Отговор
    Да се чете, пак трябва да крадеме западни идеи и техника.

    Коментиран от #75

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Русофил

    80 43 Отговор
    Топ 4 сред Б7 - бедните седем: Русия, Белорус, Северна Корея, Куба, Венецуела, Иран, Сирия.

    Коментиран от #78, #93

  • 5 Мечтите

    65 32 Отговор
    са безплатни !
  • 6 ватата

    56 43 Отговор
    ТОВА НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ

    Коментиран от #100

  • 7 Могат, могат!

    43 42 Отговор
    Просто до сега се мотаеха само, понеже всичко си имат. На тях им трябва война, за да се стегнат. При толкова малко хора да седят на толкова много ресурси и при такава огромна територия тези могат всичките да са милионери.

    Коментиран от #14, #20, #146, #224

  • 8 Хубава цел

    33 33 Отговор
    А каква е целта на ЕС. Да припикава интересите на гражданите си ?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Забавен факт

    60 17 Отговор
    Русия в момента е на 4-то място в БРИКС след Китай, Индия и Бразилия.

    Коментиран от #109

  • 11 Регулатор

    65 35 Отговор
    Хахахаха... 4 икономика в света... Смях в залата... Русия има по-малък БВП от щата Калифорния...Видяла жабата, че подковават вола... И тези се размечтаха... А Киев... за 3 дни... КОГА? ХАХАХА...

    Коментиран от #116, #126

  • 12 ха ха

    37 17 Отговор
    Ахааа! Сега разбирам. Това в Орск е бил пилотния проект на инвестиции в инфраструктура. "Оправяме" стената на язовира с определени "инвестиции" за наши хора. След това преминаваме към воден транспорт и няма нужда от пътища. Орск - новата Венеция. Гондолите са евтин и надежден транспорт. И е Орск да не се бърка корена с орк.

    Коментиран от #130

  • 13 Биби Кинк

    20 10 Отговор
    Казахме мо на кольегата Тупин- дрогара Си че мо сипне и работна ръка и йоани колко требе! Само каде че требе да мо се наведе за северна Манжуриа деа! Внетен ли сме?
  • 14 Русофил

    46 24 Отговор

    До коментар #7 от "Могат, могат!":

    Нищо не могат крепостните. Имат ресурси, ама в земята. Имат нефт, ама нямат бензин.

    Коментиран от #65, #137

  • 15 ТаУмВзе

    13 11 Отговор
    Коя Икономика? Без Русия, която е във Съюз със Китай и Иран? БУХХХАХАХАХА
  • 16 да бе

    36 18 Отговор
    те и киев искаха за 3 дни ама я ги къде са ... тия само с мечти живеят май

    Коментиран от #49, #143

  • 17 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    45 20 Отговор

    До коментар #1 от "Бийк":

    Хахаха мдам ще я изведе до 4то място да ... само че отзад напред - хахаха 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Веднага след Северна корея , Еритрея и Габон .... Ей мъко рушка край нямаш ... 🤣🤣🤣

    Коментиран от #25, #32, #164

  • 18 Сатана Z

    21 35 Отговор
    И ще го направи с няколко милиона Украинци работна ръка и богатствата на Донбас.Завод Ильича в Мариупол вече работи.Да същият,който беше силно засегнат от боевете за Азовсталь.
    А ние ще си бъркаме в носа за закуска

    Коментиран от #34, #41

  • 19 Речено сторено

    44 18 Отговор
    Това са небивалици за успокоение на руското население.....
    Потърпете сега, но светлото бъдеще идва.....
    В русия лъжата е национален спорт....
  • 20 Атина Палада

    20 16 Отговор

    До коментар #7 от "Могат, могат!":

    Не е за това.. Русия смени системата.. През 90-те години се наложи в Русия, при нас и изобщо в цяла Европа корпоративния капитализъм.. При него родното производство се закрива.. Внася се от вън.. Затова и Европа станахме елементарни потребители на Китай! Есента на 2022 г. Националния капитал в Русия надделя над компрадорско то лоби-онова, което казваше... Ние няма да произвеждаме, ще внасяме от вън.... С което се облагодетелстваше това лоби, за сметка на стегнацията в страната.
    Русия в момента развива национален капитализъм-системата, която беше в Западна Европа от/след ВСВ та до 90-те години на минлаия век, когато от САЩ навлезе неолиберализма.. Отвя парите на западняците в овшорки, Приватизира всичко, което беше държавно.....А в Западна Европа си имаше демокрация при техния национален капитализъм.. Изобщо, ако някога някъде е имало демокрация, това беше в Западна Европа от ВСВ до 90- години

    Коментиран от #57

  • 21 ИНЖ1

    26 10 Отговор
    Едно е да искаш, второ-да знаеш, трето-да можеш, четвърто и пето - да го направиш.
  • 22 Дядо Йоцо гледа

    15 29 Отговор
    И втора ще стане ,после Китай ! Западът се самоуби , а пък американците само дълга си не могат да спрат ! Балът на вампирите приключва !

    Коментиран от #132

  • 23 Хохо Бохо

    10 21 Отговор
    И ще го направи. БРИКС надмина колективните от Г стойката

    Коментиран от #27

  • 24 Много Тролове

    16 28 Отговор
    Много мразят Русия и скачат веднага под такива новини, а истината е: от санкциите ефектът е обратен, а Русия се бие успешно срещу милиардите на ФАЩ и Европа.

    Коментиран от #225

  • 25 Атина Палада

    19 34 Отговор

    До коментар #17 от "🤣🤣🤣🤣🤣🤣":

    И защо не? В момента Русия е 5-та икономика в света по данни на СБ и МВФ... От вашите шорошки институции го казват, а не от ТААС:))) Също вашите шорошки МВФ ни обадиха, че Русия станала 1-ва икономика в Европа пред Германия - нашия лАкомотив на ЕС :))))

    Коментиран от #28, #33, #40, #55, #112, #182, #213, #214

  • 26 РЕД И ХАОС

    21 14 Отговор
    Сегашният растеж го дължат на инвестираното от СССР, на войната която ги накара да харчат, и на партньорът им Китай. Инак са олигархична кочина разчитаща на евтин труд, наследени кадри, наследена енергетика и мини - даващи евтини ресурси, които използват за производство без конкуренция по светът на евтино жито, евтини торове, и евтини метали, за износ.. По нищо не са по-добри от СССР.
  • 27 Така си е

    10 9 Отговор

    До коментар #23 от "Хохо Бохо":

    Кой друг ако не хвърчащата БРИКС тухла.
  • 28 Българин

    32 12 Отговор

    До коментар #25 от "Атина Палада":

    Русия щяла да прави нов безаналогов икономически контра съюз на Г7 - Б10 (Бедните десет)! Русия, Еритрея, Сирия, Иран, Беларус, Нигерия, Сомалия, Венецуела, Северна Корея и Чечения. Искали нов световен ред, ама немали паре... До тука са 100 рубли за 1 долар ... хахаха 😂😂😂

    Коментиран от #171

  • 29 Българин

    26 8 Отговор
    на руснака му е заложено да бъде в калта и 2-та категория човек-векове наред го е доказал на Света -само диктатор,като Хаяско може да вирее толкова години в такава държава ....35 милиона руснаци напуснаха Мордор -няма оправия там-скотско племе .....

    Коментиран от #45

  • 30 Радомир

    18 9 Отговор
    ,,факти,, това закъсняла първоаприлска шега?
    Страна кде 50%населението ползват външни уборни/няма как назовеш тоалетна/
    Кде БВП -то ниже Белгия,всичко е вносно ,дури тетра пак не могат произведат, внасят от Италия,,,автомобили ,,внос от Китай и ги кръстили ,,Москвич,,пълен боклук,танка ,,Армата,,видяхме само на един парад ,и то заглохна,и се наложи дърпат на буксир.
    Няма ми стигне нито време ,нито желание да се перечисля всички ,,иновации,, на руската технологии и изобретения.Отзад напред може и четвърта икономика,как и ,,втора ,,армия на света,пак отзад напред.

    Коментиран от #156, #174

  • 31 Ммммм

    22 9 Отговор
    С тоя курс на рублата -към 4 0000
    -та година от новата ера.

    Коментиран от #36

  • 32 хахах и кое е смешно джендър

    5 19 Отговор

    До коментар #17 от "🤣🤣🤣🤣🤣🤣":

    че нещо не разбрах ,я кажи нашата на кое място е ??? че се смееш ,играчката ти в теб ли е ?на последна степен шушляк бачкаш за 1500 лева ако ги взимаш скъсан

    Коментиран от #46

  • 33 Варненец

    25 11 Отговор

    До коментар #25 от "Атина Палада":

    В момента раша дори не е в топ 10 на икономиките в света, а ти си вярвай. Рашките нищо не произвеждат, освен бомби и ракети, те отиват за скъпата война , не носят печалба. Самальотите им никой не ги иска, както и другата им военна техника. А цивилно производство нямат. Газа и петрола го вземат чайниците под себестойност.

    Коментиран от #53, #176

  • 34 Русофил

    20 5 Отговор

    До коментар #18 от "Сатана Z":

    Заводът го дадоха на Кадиров и сина му. Там работят пленници и мобилизирани само
    за парче хляб. Точно както при Хитлер.
  • 35 дънди кроко

    11 6 Отговор
    от утре почваме да правим кенефа с бидета За съжаление външни Безработицата ще продължи да спада като договорите за военнослужещите ще са краткосрочни максимум до 2 месеца и това ще ни позволи да не плащаме пенсии То като изгонихме инвеститорите новите ще дойдат откъм китай заедно с ракети и танкове и затова всички китайски марки ще са си наши и родни Та те това сме измислили за 4 то място КИТАЙ Е НА ХОД

    Коментиран от #37

  • 36 е па и тази мъжка мома

    7 10 Отговор

    До коментар #31 от "Ммммм":

    ти от онези ли с бради и бръснати нежни крачета от село отишли в града да избиват комплекси
  • 37 ти верно и това не можеш да измислиш па

    4 5 Отговор

    До коментар #35 от "дънди кроко":

    седнала за други подлога
  • 38 И ще стане

    11 17 Отговор
    В момента е 5-та, според световната статистика. Ще стане 4-та

    Коментиран от #43, #44

  • 39 Айдаа другарите откриха новата петилетка

    15 7 Отговор
    В следващата петилетка ще гърмят циркаджиите..туй момче говори за инвестиции пък танковете в момента са по-важни..за 30 години не са развили нито икономика нито технологии как така ще стане за 5 години ми е много интересно
  • 40 ЯЗЕ

    10 4 Отговор

    До коментар #25 от "Атина Палада":

    Как пък поне веднъж не написа нещо умно?!Ама то такова е и нивото на господарите ти.Мислят си,че и другите са глупави като тях.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Факти

    17 8 Отговор
    Откакто започна войната, Русия изпадна от топ 10. Докато свърши, ще е изпаднала от топ 20.

    Коментиран от #54, #72

  • 43 Запомни добре

    10 5 Отговор

    До коментар #38 от "И ще стане":

    Селски няма да си жив да ги видиш тия в топ 10
  • 44 Я ни разкажи

    11 9 Отговор

    До коментар #38 от "И ще стане":

    За заплатите и пенсиите в Петата.

    Коментиран от #47, #70, #71

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    22 7 Отговор

    До коментар #32 от "хахах и кое е смешно джендър":

    Мужик смешно ми е че рушката кочина ще фалира и ще се разпадне пред очите ни 🤣🤣🤣 Ама тоя път Запада няма да ви спасява от гладна смърт и ще ви остави да се самоизядете ...🤣🤣🤣 Всеки робски народ си заслужава диктаторите и съдбата ...

    Коментиран от #50

  • 47 я кажи в развита България

    9 12 Отговор

    До коментар #44 от "Я ни разкажи":

    какви са остави ги тях ма джендър кажи сега тук .много сте активни подлогите на пп и дб абе коя партия беше пудел хахахахахах

    Коментиран от #90, #157

  • 48 Пародия

    9 12 Отговор
    От първите двадесетина коментара разбираме,че България е първа световна икономика и с основание се подиграваме на руснаците...

    Коментиран от #58

  • 49 Важното е контранаступа

    3 7 Отговор

    До коментар #16 от "да бе":

    Върви.😃💩
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Да живей безплатната зоб

    9 6 Отговор
    За руските крепостни винаги има момент във бъдещето когато всичко се оправя
    Иначе сега са заети да трепят "фашисти" и всички на домашния фронт са герои

    Коментиран от #56, #89

  • 52 дгдбб

    10 4 Отговор
    Айде сички неграмотни путинистчета, марш във википедия да прочетете кво е БВП по паритет на покупателна способност и ако случайно схванете нещо пак елате да обяснявате ква велика е расия

    Коментиран от #61

  • 53 Атина Палада

    8 13 Отговор

    До коментар #33 от "Варненец":

    Виж ся, всяка година в началото се изнасят данни от СБ и МВФ за икономическото състояние на всички държави.. Коя какъв разтеж е имала, на кое място се подрежда като БВП и пр. Та, данните от МВФ и СБ са такива, които аз съм написала в коментара.. Началото на следващата година тези данни ще бъдат актуализирани... Русия беше 9 икономика в света по данни на тези институции... За една година (2023 г) се е изкачила на 5-то място..., а за същата тази 2023 г Германия изпада от първото място в Европа, след Русия. Т. е. Русия е заела първото място в Европа. Такива данни показват МВФ и СБ..

    Коментиран от #81, #91

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 АТИНА НЕВАДА

    13 6 Отговор

    До коментар #25 от "Атина Палада":

    икономиката на русия се равнява точно на продажбите на една американска компания с лого на наядена ябълка То бива пропаганда ама да кажеш че москвича е най готината кола защото се чака 10г а ти караш майбах защото си го купуваш веднага АЙДЕ СТИГА

    Коментиран от #67, #82

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Здра копейка!

    17 8 Отговор

    До коментар #20 от "Атина Палада":

    1.Колко е минималната работна заплата в Русия?
    2.Колко е минималната пенсия в Русия?
    3.Защо руснаците крадат тоалетна чинии,след като 40 000 милиона нямат течаща вода?

    Коментиран от #64

  • 58 Вярно е

    18 6 Отговор

    До коментар #48 от "Пародия":

    Такава мизерия каквато съществува на изток от Урал света не познава..акат на поляната буквално

    Коментиран от #63

  • 59 О ла ка ла

    10 2 Отговор
    Неееее...тия не са добре..
    Ич
  • 60 5то място

    12 3 Отговор
    Нали уж беше на 5то място, чак германия била изпреварила.
    Много ниско се цели. До 2030 1во място!!!
  • 61 хайде вси1ки подлоги

    2 7 Отговор

    До коментар #52 от "дгдбб":

    на пп и дб да заповядат има доста наденица искам само да е яйцата да се хапва и по леко с белтъка

    Коментиран от #85

  • 62 Русия е един огромен kлoZeт

    13 5 Отговор
    Да разбираме, че вече е толкова привлекателна РФ, че ще има вълни от желаещи копейки да се преселят в матушката си заедно с децата и внуците си. Да стане и България малко по хубаво място, след като се изнесат чуждите индивиди българофоби.
    Хотели как лучше, а получилось как всегда .
  • 63 Какъв ти Урал,бе?!

    13 6 Отговор

    До коментар #58 от "Вярно е":

    На 30 километра от Мацква носят вода с кофите.

    Коментиран от #68

  • 64 за това в първата икономика има

    4 14 Отговор

    До коментар #57 от "Здра копейка!":

    40 милиона на улицата и 90% от тях зависими наркотици абе трудно се спори с кух джендър

    Коментиран от #87

  • 65 така де

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "Русофил":

    кажи си направо имат неполезни закопани И НЯМа лопата която да ги изрови ЩОТО с лопата не може а и да може не бива защото няма да ни стигнат следващите 1000 г да обясняваме защо Та камо ли да копаме
  • 66 Хахаха

    16 4 Отговор
    Русия щяла да стане икономика. Смешници. Те вървят към разруха и гражданска война, ама разбираш ли щели да правят икономика 😂
  • 67 Всъщност

    12 4 Отговор

    До коментар #55 от "АТИНА НЕВАДА":

    До година,две Полша минава колхоза по БВП.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Пожелаваме успехи

    12 5 Отговор
    Руската икономика в момента е НОМЕР 8 и в това столетие няма опасност да мръдне нагоре..по-скоро ще бъдат изместени от държави като Канада..Бразилия и Австралия..Русия е държава която е в демографски срив и ще продължава да бъде такава защото се управлява зле и е потънала в корупция а при голяма територия когато нямаш население си оставаш гн никой на картата
  • 70 Атина Палада

    7 12 Отговор

    До коментар #44 от "Я ни разкажи":

    Я ни разкажи ти за заплатите и пенсиите в Китай, където Китай са първа икономика в света от десетилетие, а ние европейците и хсмериканчетата сме им елементарни потребители.. Завзели са пазарите ни.. А нашите производства- затворени... И кой е по добре? Китай? Или ние със затворените производства и напечатени те хартиики?

    Коментиран от #79

  • 71 Колко си ороззз

    8 12 Отговор

    До коментар #44 от "Я ни разкажи":

    А разходите им. Икономика не значи само дохода/ прихода. В момента в Русия могат да си купят повече стоки и услуги с тези заплати, отколкото в Германия, САЩ , Кснада и др.. Русия е на 5- то място. Чети икон. западни сайтове, бе к.х. и 20 млн да ти е заплатата, ако разхода ти е повече си беден икономически, т.нар.

    Коментиран от #76, #84

  • 72 Това е безспорен

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "Факти":

    Факт.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Факти

    9 3 Отговор
    1-ви април отдавна мина!
  • 75 Западналите идеи

    2 11 Отговор

    До коментар #2 от "Хе хе":

    и торба ла.на не струват.Руснаците отдавна са ги изпреварили и могат да се справят без скапания запад
  • 76 Любопитно

    13 5 Отговор

    До коментар #71 от "Колко си ороззз":

    Със 170$ кво можеш да си купиш в Русия?То само за лекарства и квас им не стигат.

    Коментиран от #88

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 пиночет

    13 3 Отговор

    До коментар #4 от "Русофил":

    Обаче, лидерите им са най богатите в света,без да са преместили една маса през живота си!
  • 79 ......

    15 4 Отговор

    До коментар #70 от "Атина Палада":

    Заминавай в китайският Рай.Що щеш в загиващата Европа?
  • 80 Гошо

    3 13 Отговор

    До коментар #1 от "Бийк":

    "Русия каже ли нещо ,върши го ! Няма Англия няма Америка !" -Ананас Буров Заседание на министерският съвет 5 септември 1944
  • 81 джак

    14 6 Отговор

    До коментар #53 от "Атина Палада":

    ТИ нормално ли го мислиш това за 5 то място и растеж То заплатата в русия е 150 долара А рашките като дойдат в българия все едно са дошли в рая Ти що не идеш на слънчака да поговориш с хората Бойко направи магистралката и за 5 часа си там със затворени очи Говори с 10 руснаци и поосле ми приказвай къде е българската и къде руската икономика И не се съмнявай че икономиката поражда заплата

    Коментиран от #99, #180

  • 82 Атина Палада

    5 6 Отговор

    До коментар #55 от "АТИНА НЕВАДА":

    Ха ха ха, поне да беше сравнил с някой друг, ами ти със САЩ, където са фалирали и живеят на вересия.. И каква пропаганда от мен, след като аз цитирам вашите институции? М? Значи ти твърдиш, че вашите институции като МВФ и СБ бълват само пропаганда ли? И не подават верни данни за икономиките на държавите?
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Българин

    17 4 Отговор

    До коментар #71 от "Колко си ороззз":

    Като е на 5то място айде пали джапанките и бегай за Воронеж ...Ако не си съвсем негоден вече - може да те пратят и на фронта да получиш честа да загинеш геройски за вожда си Пуцю !Що се мъчиш тука в бедния еврогейски съюз ?

    Коментиран от #115

  • 85 дгдбб

    2 2 Отговор

    До коментар #61 от "хайде вси1ки подлоги":

    Глей ся нема що да занимаваш сички тука със сексуалните си фантазии за мъже. Аз не съм фен ма секи има право се дупчи къде се иска. Кат те влече мъжко излез па си намери некой мен кво ма бърка ей извратеняци баце.
  • 86 Страни по БВП в света

    5 4 Отговор
    1САЩ, 2 КИТАЙ, 3 ЯПОНИЯ, 4 ГЕРМАНИЯ, 5 ФРАНЦИЯ, 6 ИНДИЯ, 7 ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, 8 ИТАЛИЯ, 9 КАНАДА, 10 ЮЖНА КОРЕЯ.......12 РУСИЯ

    Коментиран от #97, #120

  • 87 Ахааааа

    13 3 Отговор

    До коментар #64 от "за това в първата икономика има":

    Процентно в Русия има най много хомосексуални,неосъзнат джендър и недей да лъжеш.

    Коментиран от #96

  • 88 Любопитния, скивай

    6 12 Отговор

    До коментар #76 от "Любопитно":

    Здравеопазване и образование е безплатно. Лекарствата на всички над 55 г. също. Горивото им е евтино. Храната също. Можеш да влезеш ако си грамотен и да се разкараш по щандовете в моловете им. Цените се виждат. Ако не си ходил там, поне в тубата виж, Но сигурно си технич. сакат. Виж им улиците и чистотата в метрото. Стига си плюл като 🐮

    Коментиран от #101, #105, #110, #114

  • 89 Факт!

    11 4 Отговор

    До коментар #51 от "Да живей безплатната зоб":

    Засега доходите на крепостните са колкото на тези в Ботсвана.Даже нашите са 2 до три пъти по-високи от руските.Самите руснаци го казват.
    Русия наистина е голяма.Ама голяма в миzeрията си.
  • 90 Костя

    10 4 Отговор

    До коментар #47 от "я кажи в развита България":

    Ний не сме пудел ,ний сме си обикновенни рубладжии
  • 91 Варненец

    14 2 Отговор

    До коментар #53 от "Атина Палада":

    Рашка няма икономика, стига чете Риа новости, то и според севернокорейците, отбора им е печелил световно по футбол. Смешки на някакви рушки, дето са се размечтали.
  • 92 аха

    5 2 Отговор
    колкото изведе Ангарата днеска. 24 години я правят великата им мощна ракета (която е колкото малкото флаконче 9) и пак не успяха да изкарат в орбита. Така и с икономиката им
  • 93 Провери преди да пишеш

    5 10 Отговор

    До коментар #4 от "Русофил":

    Россия на кое място е сред икономиките в света,още миналата година изпревари маторя на Гейропата Джендерманията и се намира на 5-то място в света,като настига джапанките прости и некадърни.

    Коментиран от #138, #148

  • 94 Другарите

    10 1 Отговор
    Не разбраха ,че модела им е сбъркан.Сдялан с теслата
  • 95 Алкохолиците 🤣

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бийк":

    може да в топ 44 на 43-то място...
  • 96 Бай Дрън

    2 9 Отговор

    До коментар #87 от "Ахааааа":

    Обявявам Великден за ден на транссексуалните/ЛГБД/ от 01.03 2024 г. Фактите говорят.


    Срамота, резил!!!!
    .
  • 97 Българин

    12 3 Отговор

    До коментар #86 от "Страни по БВП в света":

    Бяха 12ти до преди войната когато европейците им пълниха гушите с евра и долари срещу газ и нефт .
    Сега вече са твърдо извън топ 20 макар че крият официалната статистика ...
  • 98 Срамота

    9 3 Отговор
    По скоро ние ще станем най-развитата икономика в света, от колкото тея четвърта.
    Мечтииии
  • 99 Атина Палада

    3 9 Отговор

    До коментар #81 от "джак":

    Аз не мисля нищо. Аз цитирам официални данни от МВФ и СБ!
    Написах ви, Китай са първа икономика в света от десетилетие.. Фабриката на света са! Да кажеш, че Китай е бедна държава, значи да ти се изсмея.. А заплатите им?
    Абре четете бре:))) от обща култура поне..
    Ама вие... чукча писател:))))

    Коментиран от #107

  • 100 То тъй плескахте,че няма

    2 6 Отговор

    До коментар #6 от "ватата":

    да задмине и Джендерманията и да застане на 5-то място в света,но от 1година е факт това.
  • 101 Варненец

    8 6 Отговор

    До коментар #88 от "Любопитния, скивай":

    Куку, пий си хапчетата и не прекалявай с рашката пропаганда. Горивото им е евтино за нас, масово там са с 200 евро на месец доход.

    Коментиран от #111

  • 102 Тези

    6 1 Отговор
    Монети на снимката не струват и материяла от който са сдялани
  • 103 Укротроловете

    1 5 Отговор
    Са.жалки в отчаянието си, ахахаха
  • 104 А бре

    6 2 Отговор

    До коментар #83 от "Явно си тъп и не си":

    С@льоп@льовец,само ЕС има около 30 пъти по висок БВП от Русия,не четящ "щастливецо"
  • 105 Скиваме

    10 7 Отговор

    До коментар #88 от "Любопитния, скивай":

    Онкоболни в Раша само си слагат края поради липса на лекарства за обезболяване.Това скиваме.
    Средна продължителност на живота -с 20 години по-нисък от на цивилизацията.Това от "безплатното здравеопазване".

    Коментиран от #129

  • 106 Стига бе

    9 1 Отговор
    При 200 $ минимална заплата в русия, тръгнали с големите икономики да се мерят. Смех, голем смех
  • 107 Българин

    6 2 Отговор

    До коментар #99 от "Атина Палада":

    пис пис пис.......
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 И да допълня на

    3 8 Отговор

    До коментар #10 от "Забавен факт":

    5-то място в света след Китай,Индия,САЩ и Япония.....

    Коментиран от #133

  • 110 Абе то и в Куба били безплатно

    11 8 Отговор

    До коментар #88 от "Любопитния, скивай":

    образованието и здравеопазването.Сма нема кво да ядът.Раша върви със страшна сила натам.

    Коментиран от #119

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 хи хи хи хи

    8 3 Отговор

    До коментар #25 от "Атина Палада":

    Вече изнемогваш.Много са ти плоски лъжите!

    Коментиран от #135

  • 113 Русороби

    8 3 Отговор
    Заминавайте в преуспяваща русия. Може и на фронте да ви пратят.
  • 114 Реалист

    7 2 Отговор

    До коментар #88 от "Любопитния, скивай":

    Най ма страх от евтино и безплатно
  • 115 Хахаха

    9 7 Отговор

    До коментар #84 от "Българин":

    Яд ли те е. Да, на 5-то място е. Аз няма да ходя. Тя ще дойде тук и най-вече при теб. Хахаха. Сложих ти много плюсове. Мама Галя така поръча. Хахаха. Безсилен "българин"- ссссигсаанин от сливенските
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 СЛОНА

    6 10 Отговор
    НЕКА !!!
    ПАК ЩЕ КАРАМЕ ЛАДИ , МОСКВИЧИ И ВОЛГИ ,АМА НОВИ ,а не БРАКМИТЕ НА ЗАПАДА!!?..

    Коментиран от #147, #170

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Важното е контранаступа

    10 12 Отговор

    До коментар #110 от "Абе то и в Куба били безплатно":

    На зеления да върви, нали освободи Крим с леопардите и събори керченския мост с Хаймарсите, освободи Авдеевка, Бахмут, Соледар и Мариупол, малко остана до победата и превземането на Москва.
  • 120 Атина Палада

    5 10 Отговор

    До коментар #86 от "Страни по БВП в света":

    Това от коя година е?
    Защото актуалните данни от началото на тази година, които изнесоха МВФ и СБ са:-1- Китай: 2-САЩ: 3- Индия :- 4- Бразилия :5- Русия!
    Догодина в началото тези данни ще бъдат актуализирани, ако има промяна разбира се... Защото Китай от много години държат първото място.

    Коментиран от #124, #167

  • 121 Мечтите са безплатни

    10 3 Отговор
    Единствения начин тия да са 4та икономика в света е ако са останали други 3 държави на картата

    Коментиран от #134

  • 122 Уса

    4 4 Отговор
    Имат ресурсите и производствата а ние подаряваме всичко не всеки който иска да ни пази от кого и хабер си нямаме,но едни чекмеджета се пълнят и заплатите не са по високи от руските.Най бедни сме в ЕС не го забравяйте и нищо не произвеждаме и златото си подаряваме
  • 123 Смех,бате

    6 2 Отговор
    Тия и бъдеще..чакат залпа на Аврора
  • 124 Уррааа

    10 2 Отговор

    До коментар #120 от "Атина Палада":

    Абе стига си си измислял бе кл@ун няюа такава класация

    Коментиран от #144

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Ннннн

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "Регулатор":

    Ама сигурен ли си. Неграмотник справи се с букварите. Писна ми от папагали обучени как да говорят в разни НПО.
  • 127 СЛОНА

    6 13 Отговор

    До коментар #118 от "Евроатлантик":

    ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКАТА ТВАР ДА МИ ЛАПА ХОБОТА!!!...

    Коментиран от #152

  • 128 мара

    7 5 Отговор
    Те и в момента са топ 4 в света! Воюват, работят , живеят без чужда намеса!!! Това са те руският народ!!! Всички извратени и озлоблени западняци и краварите се скъсаха от санкции, но по нашите глави се стовариха бедите!!! Мутрата лъже, краде и безчинства, забравете за изборите, всичко е нагласено!!! Само камъни по главите на гламавите ще ги озъптят!!!
  • 129 Я прочети статията

    8 7 Отговор

    До коментар #105 от "Скиваме":

    Варна и Добрич за раково болните . Днешна е. Май сне по напред от тях по това заболяване, хърбел,щърбел
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Ударник на Руската Федерация

    7 4 Отговор
    Хахах..в Самара спасяват някакви бедняци с лодка и пияния руснак я заби в едно дърво и я обърна
    Туземците не са пратили един хеликоптер да евакуира хора..стоят гледат умно и чакат да спадне водата..рай на земята

    Коментиран от #139, #187

  • 132 Ихуууу

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Дядо Йоцо гледа":

    Дядо Йоцо гледа,ама нищо не вижда! Балът на демоните няма да се състои.
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Зеления тия

    3 4 Отговор

    До коментар #121 от "Мечтите са безплатни":

    Дни щял и Часов яр да освобождава .
  • 135 Атина Палада

    6 6 Отговор

    До коментар #112 от "хи хи хи хи":

    Абе в колко коментара трябва да обяснявам тук, че това не са мои заключения? Аз цитирам данните на МВФ и СБ! Ей, вие ш.орошите верно сте у.мс. твено и. зо. станали.. :))) Казва ви се, че всяка година се изнасят такива данни за всички държави, вие пак.. Не било така.. :)))

    Коментиран от #140, #141, #159, #193

  • 136 Без коментар

    6 1 Отговор
    Раша-1,9% от световната икономика.
    Но комент

    Коментиран от #145

  • 137 А ти какво можеш

    3 5 Отговор

    До коментар #14 от "Русофил":

    малоумнико?
    Аааа, сетих се, да tролиш и да търпиш Боко тиквата 12 години и пеперастите още две.
  • 138 Любопитния

    4 6 Отговор

    До коментар #93 от "Провери преди да пишеш":

    Къде трябва да провери? В блатната пропаганда ли?

    Коментиран от #142

  • 139 Азовците

    3 3 Отговор

    До коментар #131 от "Ударник на Руската Федерация":

    Бягали, нещяло да се бият в Часов Яр.Много се стреляло там и не можели да.правятбклиппвта за ток ток.😃
  • 140 ЯЗЕ

    4 8 Отговор

    До коментар #135 от "Атина Палада":

    Ти цитираш квото ти кажат господарите.Затова си за смях във форума.

    Коментиран от #154, #195

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 При баба си която обслужва

    4 0 Отговор

    До коментар #138 от "Любопитния":

    Абитата на турския паркинг.
  • 143 Понеже си късопаметна

    5 6 Отговор

    До коментар #16 от "да бе":

    катерица да ти припомня че на 5-ия ден бяха в предградията на Киев и укропитеците бяха в ужас а наркомански бе изчезнал от страната и живееше в непрекъснат страх за живота си. Ако не бяха ги излъгали за пореден път Киев щеше да падне на 7ия ден,но укропитеците се съгласиха на преговори в Турция при условие че руснаците се изтеглят от Киев,където сътвориха поредната си лъжа,че мир няма да има и всичко ще се реши на бойното поле.Е,сега всичко се решава,а наркомански пищи като смок в огнище.
  • 144 Атина Палада

    5 4 Отговор

    До коментар #124 от "Уррааа":

    Оле, Олеееее, много сте т. Апи:)))
    Всяка година се изнасят данни за икономическото състояние на всички държави... И всяка година в началото се актуализират, ако има промяна... А вие не го знаете, това? Олелееее,, да слиза Господ и да си прибира вересиите:))))

    Коментиран от #151

  • 145 И пак

    7 4 Отговор

    До коментар #136 от "Без коментар":

    Направо супер модерните натовски оръжия на изгорял чугун и сега оня зелвения реве , щото идват чеченците да го уважават...

    Коментиран от #149

  • 146 На тия ресурси

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Могат, могат!":

    са седели чукчи, якути хиляди години и нищо не са направили. Както и сега африканците стоят на ресурсите си и гледат как да забягнат в бедната на ресурси Европа.
  • 147 Ще караш

    6 3 Отговор

    До коментар #117 от "СЛОНА":

    Ролкови кънки ,щот пари немаш един Масквич квич е 50000-80000 лв

    Коментиран от #150

  • 148 Селчо

    5 4 Отговор

    До коментар #93 от "Провери преди да пишеш":

    Икономика с лозунги не се прави!

    Коментиран от #200

  • 149 Кадъров

    4 0 Отговор

    До коментар #145 от "И пак":

    Ние е сме много кадърни в тик ток

    Коментиран от #153

  • 150 Тя баба ти

    1 3 Отговор

    До коментар #147 от "Ще караш":

    Цялата и на части ме струва толкова.😃
  • 151 Фактите.

    7 3 Отговор

    До коментар #144 от "Атина Палада":

    На пострадалите в наводненията в Оркс дават по 108 $.
    Толкова за петата и бъдеща четвърта икономика ".

    Коментиран от #172, #202

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Видяхме

    3 5 Отговор

    До коментар #149 от "Кадъров":

    В Авдеевка и Бахмут и Мариупол в Азовстал...ония татуираните смешници излизаха със смъкнати гащи.😃
  • 154 Атина Палада

    4 8 Отговор

    До коментар #140 от "ЯЗЕ":

    Приятелче, ти се появи:))) Нямам господари... Но не се излагам като някои тук, които дори не знаят, че всяка година се изнасят данни от МВФ и СБ за икономическото състояние на всички държави. Аз от къде ще зная, че нашия лАкомотив в ЕС е изпаднал от първото място в Европа и Русия е заела това първо място? М? Ами от МВФ и СБ! Това са институциите, които ежегодно изнасят тези данни..

    Коментиран от #166, #168

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Не ги подценявай

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "Радомир":

    Вече произвеждат външна тоалетна за вграждане - закача се на външната стена за да не се променят навиците и само тръбата отива навътре - да не замръзва. Има и за вграждане в дувар с изход към улицата.
  • 157 Бат Котьо

    3 3 Отговор

    До коментар #47 от "я кажи в развита България":

    А бе максудски поборник,много си се увлякъл по цветните.Я ела да те издръндя.
  • 158 фикс

    3 2 Отговор
    "нивото на безработицата в Русия е паднало до исторически минимум от 2,8%.". Така е, всички правят бомби, безработни няма. И не може да има, иначе си враг.
  • 159 хи хи хи хи

    5 2 Отговор

    До коментар #135 от "Атина Палада":

    Кой ги изнася?Блатната изостанала джамахирия ли?

    Коментиран от #165

  • 160 То ако ставаше само с копаене, добре,

    3 1 Отговор
    ама не става!
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Роки

    2 2 Отговор
    Руснаците са обречени на неуспех защото не са щастливи.
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Атина Палада

    2 4 Отговор

    До коментар #159 от "хи хи хи хи":

    В коментара ясно съм написала кой ги изнася тези данни, и то специално за вас, които дори не знаете, че има такова нещо:))))смятай, колко сте..... :))) а щом според теб те (цитираните от мен институции) са блатници.... Аз не зная! Ти ги наричаш блатници!
  • 166 Бухахаха ха

    4 3 Отговор

    До коментар #154 от "Атина Палада":

    От кога МВФ и СБ са в Москва?

    Коментиран от #177

  • 167 Патиц

    3 1 Отговор

    До коментар #120 от "Атина Палада":

    О, орестани с тези глупости, че хал хабер си нямаш от макроикономика

    Коментиран от #173

  • 168 хи хи хи хи хи хи хи

    7 3 Отговор

    До коментар #154 от "Атина Палада":

    Руската примитивна пропаганда се развихри..................НО САМО СЕ РАЗВИХРЯ!!
  • 169 За това ти

    1 1 Отговор

    До коментар #141 от "иваило":

    Пожелание и Атина Палада ти сложи +
  • 170 Ихууу

    2 1 Отговор

    До коментар #117 от "СЛОНА":

    ЩЕ КАРАТЕ ,АМА КОГА ВЪРБА РОДИ КРУШИ!!
  • 171 Най-лошото време за

    4 7 Отговор

    До коментар #28 от "Българин":

    руската икономика бе когато долара и верото паднаха до 40+ рубли за долар и около 50 за евро. Най9добре име когато курса е около 90 за кравраскиата гъзна ратия и горе долу толкова за европедалската ратия за тапети.Икономиката на Русия расте,а на всички запднопедалски еврогейташки държави е отрицателен,а иконимиките им са в разруха.Колко стотици фирми се изнесоха от Дженедермания,сигурно бягат отг убавото тъпи цървули съдрани балкански.
  • 172 Атина Палада

    3 4 Отговор

    До коментар #151 от "Фактите.":

    Аз не зная за наводненията какви пари като помощ им дават, обаче това няма нищо общо с икономиката на страната на кое място в света е!
    Но след като толкова драпаш за помощи при бедствено състояние, ще ти кажа един факт.. Тук в Гърция през 2018г през лятото при едни пожари изгоря едно цяло селище на брега на морето (в близост до Атина) казва се Мати.. Нито помощи на спасилите се от пожарите, нито цент за изгорелите им къщи.... Ето ти помощите в ЕС за бедствия..

    Коментиран от #201

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Кога последно беше в Русия

    3 4 Отговор

    До коментар #30 от "Радомир":

    че плещиш небивалици. Това в пълна сила важи за българските села,които са оцелели,че повечето са изчезнали вече от картата на Бг. За разлика от теб бях в Русия преди СВО и няма нищо общо с простотиите които пишеш.
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Да прав си не е в 10-те,

    3 4 Отговор

    До коментар #33 от "Варненец":

    защото е на 5-то място от 2023г.А ,ти сигурно бълнувашза българската иконимика която наистина е извън дори 40-те икономики в света.
  • 177 Атина Палада

    2 6 Отговор

    До коментар #166 от "Бухахаха ха":

    МФ и СБ не са и в Сомалия, не са и в България, не са и в Германия и т. н. Но изнасят данните за всичките държави.. Това, че вие не го знаете това, си е ваш проблем... И на другия ти авер, ако не си ти същия с два коментара де... Никъде не твърдя дали разбирам от макроикономика. Само твърдя данните на МВФ и СБ..
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 ОНЗИ

    0 1 Отговор

    До коментар #152 от "Така ли бе":

    Шута ще е в пле Шивата ти гроzzна тик ва.
  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Макробиолог

    1 2 Отговор
    Много жертви на деградация в образованието се е изплескала тука.
  • 182 Бацо Гацов

    8 3 Отговор

    До коментар #25 от "Атина Палада":

    Тия ги разпраай на дедовците вечер у хоремага.. нема как да е пета икономика не, ами и петдесет и пета.. първо- никакъв износ на продукти с висока принадена стойност. Никакви инвестиций от никъде. Никакви пазари - почти никъде, загубиха и военните си такива, че и на горива - почнаха да се молят Казахстан да им дава горива. После- ОЛП -16%, което ще рече- поне 25% кредити за фирмите и предприятия и над 30% - за потребителите( тоя филм го играхме, та не ми разправяй смешки от шипковия храст0.. икономика в състояние на реална война.. ти изобщо верваш ли си на простотиите. И не ми излизай с доклади на МВФ или СБ- а дай линк да ги прочетем тези доклади. Щото в годишните четем съвсем друго..

    Коментиран от #184

  • 183 007

    1 1 Отговор
    То и аз искам Ферари, модел на Викториас сикрет и вила на Тасос ама не става само с искане!!! Виж в топ 40 може да ги изведе късия диктатор!!!🇧🇬🇺🇦🇺🇲🇯🇵🇬🇧🇪🇺🇰🇷🇧🇬

    Коментиран от #197

  • 184 Атина Палада

    2 6 Отговор

    До коментар #182 от "Бацо Гацов":

    Написал си най-голямата т.ъпотия...Това мога да ти кажа... Обидно ми е да коментирам такива нелепости, които си сътворил..
    А, да.... забравих, че вие искате линкове и за Уикипедия:)) цитирам ви Уикипедия, вие искате линкове. Сега ви цитирам ежегодни данни, вие отново линкове искате:)))))

    Коментиран от #188, #191

  • 185 Макробиолог

    3 3 Отговор
    Що стана Рашата пета икономика?1.Щото лаком гъ кръв сер....,изписаха и веждите санкциите,получи на тепсия работещи бизнеси в услугите и производството за жълти копейки.2.Военното и производство се увеличи в десетки пъти.
  • 186 Хи Хи Хии

    3 2 Отговор

    До коментар #180 от "ти коги бе в Русия,":

    Първо- пенсиите в Русия са около 16 000 рубли на над 80% от пенсионерите. И едва им стигат за наем на продънените Хрушчовки , за режийните- ток вода..газ( където го имаче са газифицирани едва има-нема -30%от домакинствата. И това го казва Росстат, ане си го измислям)...а това, за крокодилските кожи.. могат да си гопозволят едва 2-3 % от руските граждани. То и аз искам да наема за 100 години Скорпио, ама Риболовлев ме изпревари.. така че.. бЕги силно по хахадолнището с твоите фантазии.. Сега гледах един кйлип от Орск, на който се бяха събрали множеството и викаше - Путин, помоги! А местните са набрали на рогата администрацията, която окрала парите за укрепване на дигите.. и така е в цяла Русия...А пък като им завиждаш, събирай дисагите и бихчичкуте и на Вакзала.. белким за година -две почнеш и ти да си купуваш крокодилски кожи..ТПК!!
  • 187 Тъпо парче,лодката на семейството

    2 4 Отговор

    До коментар #131 от "Ударник на Руската Федерация":

    се спука заради острите предмети които не се виждат в мътната вода,а я закара до дървото за да се задържат и да не потънат. Гумените лодки лесно се пукат когато е залята например ограда висока 150 200 см и се намира под водата. А вместо хеликоптери се праща високо проходима техника КАМАЗ,УрАЛ,ЗИЛ или в случая се ползва от тяхното МЧС ПТС който може да превозва до 10 тона техника и плава.А,хората се организираха и действат,като няма удавени както у нас миналата година септември и преди това май,а преди годена няколко села в пловдивска област,където загинаха хора,а на тези които останаха без домове живеят още във фургони. Хубаво е преди да коментираш да си видиш оцапания задник скъсаняк тъп.

    Коментиран от #190

  • 188 Бацо Гацов

    5 3 Отговор

    До коментар #184 от "Атина Палада":

    хАХАХАХА..В УИКИПЕДИЯ ВСЕКИ, ПОВТАРЯМ- В.С.Е.К.И МОЖЕ ДА СИ ПИШЕ КАКВОТО СИ ИСКА. ДАЙ ИСТИНСКИ ДОКЛАД НА МВФ ИЛИ СБ.. НЕ МИ РАЗПРАВЯЙ СМЕШКИ ОТ ШИПКОВИЯ ХРАСТ..
  • 189 Макробиолог

    3 1 Отговор
    Има ли перспективи икономика разполагаща с безпрецедентни ресурси?Има ,ако промени модела--копаш суровина ,продаваш за зелени артийки,купуваш си яхта и имение в Маями.

    Коментиран от #196

  • 190 Хи Хи Хии

    4 2 Отговор

    До коментар #187 от "Тъпо парче,лодката на семейството":

    Хахахахах.. за това реват с пълно гърлоя ПУТИН ПОМОГИ... щото се били организирали..стига ве.. ша ма умОриш па ти от смех
  • 191 Голем Разбирач...

    4 3 Отговор

    До коментар #184 от "Атина Палада":

    Нищо, ма абсолютно нищо не можеш да ми кажеш, още по-малко пък и да докажеш.. хаха..Уикипедия.. айде по-сериозно молим...олекваш много..
  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Не се ядосвай

    3 2 Отговор

    До коментар #135 от "Атина Палада":

    просто са тъпи и им плащат да плюят и колкото повече толкова повече им плащат. Никой не се интересува от истината,а тя не се променя и Русия си остава на 5-то място в световните икономики.

    Коментиран от #205

  • 194 Макробиолог

    7 0 Отговор
    А иначе в технологично отношение друга такава страна в света няма,не може да произведе собствен модел читава кола или телефон,но с недостигнатите от другите технологии в ултразвука,ядр енергетика на бъдещето и т.н. няма проблеми.
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Хи Хи Хии

    5 3 Отговор

    До коментар #189 от "Макробиолог":

    В Русия- суровини мноого..ама и перспективи също мноого ( тия перспективи ги имат мноого последните 200 години и само с перспективите си остават).. В Русия на всеки 10 години стават грандиозни промени, а за 50 години- нищо не се е променило. освен това, че почнаха да се молят на Казахстан за бензин и салярка..Я ми кажи, ти какво имаш в домът си което да е произведно в Русия.. някое старо Жигуле, наследство от дедко ти или тате мей би..или телевизор Огоньок, дето го носите пет човека всяка седмица до сервиза за ремонт...ххихихих

    Коментиран от #198

  • 197 Късият & дебелият

    1 0 Отговор

    До коментар #183 от "007":

    Нещо по специално имам за теб.Определено ще ти хареса.
  • 198 Аз съм веган

    1 4 Отговор

    До коментар #196 от "Хи Хи Хии":

    Тя и майкаати се моли на съседите,ама само с молене не става.

    Коментиран от #204

  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Ел Греко

    6 0 Отговор

    До коментар #172 от "Атина Палада":

    Хахахаха..опашата лъжа.. аз също живея в Гърция, за разлика от тебе.. и мога да ти кажа , че лъжеш като влашка сиганка.. да кажеш нещо за 13 и 14 пенсия за Пасха и Христугена.. седмо- ЛЪЖИ ПО-МАЛКО. толкова от мен. А защо не кажеш, че тук българските агнета сча по-евтини отколкото в България. Всичко опира до акъла на народонаселението.. като сравниш само гробищните паркове, където почиват скъпите ни хора..нататък не е нужно да ми разправяш дивотии..

    Коментиран от #210

  • 202 Такова нещо не са казали никъде.

    2 2 Отговор

    До коментар #151 от "Фактите.":

    Но виж ,за това че ще възстановят напълно пораженията по имотите на хората,това ще го направят. Това с 108 долара го измисли от пръстите си лай..ни.

    Коментиран от #206

  • 203 Васил

    3 1 Отговор
    Ма те горките и до топ 100 не могат да влязат а искат да са в топ 4 големииииииииииииии са шушляци.
  • 204 Хи Хи Хии

    4 2 Отговор

    До коментар #198 от "Аз съм веган":

    То и телето е веган..и оффсата.. ама като се изяловат и минават под ножа..
  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 Бацо Гацов

    3 1 Отговор

    До коментар #202 от "Такова нещо не са казали никъде.":

    Хахаха.. с по 20 000 рубли на пострадало домакинство как ше ги възстановят, че не ми е ясно..20 000 рубли са = на 200 ЕВРО.. Ай да спрем с фейлетоните , а.. че Омрех от смех
  • 207 Смях с москалите

    4 1 Отговор
    Хахаха, тея москалски цървули не произвеждат дори пирони ...
  • 208 Дон Корлеоне

    2 1 Отговор

    До коментар #205 от "Да питам":

    Суссс,бе козяшкоукрофилташка под лого,иди наХ Суу Каа.
  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 Али Турчинът

    2 1 Отговор

    До коментар #201 от "Ел Греко":

    Суссс,ре малака пусти ке колопедо.
  • 211 Макробиолог

    3 0 Отговор
    Хи,хи хи с шест ли мина средното убразувании?Това което имам и аз и ти и всички останали в дома си руско кат технология и продукт ие ел напрежение.,подавано от АЕЦ,ВЕЦ,ТЕЦ все строени под техническа,кадрова и т.н.100%това помощ на окупатора.В близките години кат шътнем даун тецовете както и АЕЦа с нефелно гориво ще направиш разликата.
  • 212 реру

    1 0 Отговор

    До коментар #209 от "Бацо Гацов":

    Време ти е да умиррргашш в унисон с хохохолските ти братя.
  • 213 Ххх

    7 3 Отговор

    До коментар #25 от "Атина Палада":

    Русия е 12та икономика в света.А руснаците срещу Германия да тичат не могат да ги настигнат :)) Много смешно демагогче си Като пишеш ,че Русия била 5та икономика в света в момента си напълно наясно,че пишеш за съвсем друг фактор,който няма нищо ама НИЩО ОБЩО с икономиката на държавата и брутния вътрешен продукт ,ама се правиш на ударен и да тече лъжливата пропаганда нали :)) много си смешен каква руска noдлоra си дето се опитва да лъже по най жалкия начин.И да сучеш,овърташ и мажеш няма да бутнеш Русия по напред от 12тото място.

    Коментиран от #215

  • 214 цирк московски

    5 3 Отговор

    До коментар #25 от "Атина Палада":

    Ха ха ха.Русия откъм икономика дори не е в първите 20 държави бе колхоз.Ти още малко и Кирибати ще изкараш икономически колос ха ха ха
  • 215 Тити

    2 4 Отговор

    До коментар #213 от "Ххх":

    Абе отворенгяс,гледай клипа от 3дена на професор Майкъл Хъдсън,да разбереш за какво иде реч.
  • 216 небрежнев

    4 0 Отговор
    Да се ненадяваш на кремълската наглост. От най-богатата страна на ресурси и всякакви изкопаеми, вместо да са със стандарта на Саудитите, те са по-бедни от нас.

    Най-висока покупателна способност на населението (GDP per capita, World Bank, July 25, 2023) имат в:

    1. Люксембург - $127,046 на човек годишно
    2. Норвегия - $106,594
    3. Ирландия - $105,362
    4. Швейцария - $92,410
    5. Катар - $88,046
    6. Сингапур - $78,115
    7. САЩ - $75,269
    ...
    60 Русия - $15,482

    В Русия живеят само от каквото успеят да изкопаят и нищо не създават. Русия е държавата на експлоатацията на ресурси и хора. За да си задържат режима им трябват войници и оръжия. Друго не ги интересува - те просто го заграбват.

    Коментиран от #217, #218, #221

  • 217 Надеждин

    2 2 Отговор

    До коментар #216 от "небрежнев":

    Какви са тия цифри дето си плеснал? Доказва, че май не знаеш какво е това- "Покупателна способност" или се правиш!

    Впрочем, какви ли щяха да са цифрите ти, ако тия бяха толкова дълго под невиждани санкции, а Русия не?
    Щеше ли да я има България въобще под такива санкции??
  • 218 Истината боли

    2 0 Отговор

    До коментар #216 от "небрежнев":

    Най богатата страна в света на ресурси, на 60то място по покупателна способност в света

    Коментиран от #220

  • 219 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 220 Р.К.И.

    2 1 Отговор

    До коментар #218 от "Истината боли":

    ДЪРЖАВАТА ИМ НА ПРАКТИКА НЯМА НАЦИОНАЛНО СТОПАНСТВО! Всичко е зависимо от вноса.
  • 221 Р.К.И.

    2 1 Отговор

    До коментар #216 от "небрежнев":

    Без идващи ОТВЪН иновации, инвестиции, техника, технологии, софтуер, електронка .... ,страната се връща в 18-и век. Те нищо собствено нямат.
  • 222 Сър Пичук

    3 1 Отговор
    Луд умора няма.
    Ще, ще, ще...
    Много ниско се целят, да кажат направо, че ще станат 1-ва сила. И още до края на годината.
    И се сещам за една тяхна поговорка: "Хотели как лучше, а получилось как всегда".
  • 223 Хахахахахаха

    3 1 Отговор
    Че кой ще е луд да инвестира в Русия при сегашното положение бе Мишустин? Осен Северна Корея, Беларус и Венецуела! Ама и те са го закъсали яко и се нуждаят от свежи пари. А парите, както добре е известно не са там.Те са на друго място, в друг свят, който Русия обяви за враждебен! И значи всичко е само плява, за да се зоби наивното Руско население, че с война и агресия може да живее по-добре. Не, не може!
  • 224 Не, не могат

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Могат, могат!":

    И с икономика поставена на военни релси нищо няма да постигнат.В скоро време ще ядат снаряди и вместо коли ще карат танкове....ако има още оцелели от войната!
  • 225 Наистина много

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Много Тролове":

    ......Но РУСКИ тролове!
  • 226 Стоян

    2 0 Отговор
    Рушистите много си фантазират. Скоро Украйна ще ги изпревари във всичко.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания