Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Април, 2024 18:14 3 334 61

Експерти: Парите на Кремъл за финансиране на войната в Украйна няма да се изчерпят скоро

  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • оръжия-
  • владимир путин

В крайна сметка всичко зависи от получаването на адекватна и навременна военна и финансова помощ от Запада - само през 2024 г. Киев е изправен пред финансова дупка от 40 млрд. долара

Експерти: Парите на Кремъл за финансиране на войната в Украйна няма да се изчерпят скоро - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руската икономика ще нарасне с 2,8% тази година и ще се разшири малко по-бавно с 2,5% през следващата година, съобщи базиран във Виена мозъчен тръст, цитиран от ДПА, пише БТА.

Василий Астров, икономист във Виенски институт за международни икономически изследвания (WIIW), каза, че руският президент Владимир Путин „няма да свърши парите за войната“.

Още новини от Украйна

„За руската икономика въпросът е по-скоро какво следва след войната, тъй като сега тя зависи напълно от нея“, казва Астров. ДПА посочва, че има сериозно увеличение на държавните разходи, особено за армията.

Реалната работна заплата в Русия е нараснала с почти 8% през 2023 г. заради недостиг на квалифицирана работна ръка, а личното потребление - с 6,5%, сочи доклада на института. Брутният вътрешен продукт е нараснал с 3,6% миналата година въпреки огромни западни санкции.

Мозъчният тръст предвижда украинската икономика да има ръст от 3,2% тази година, след като през 2023 г. е нараснала с 5,3%. Все по-оскъдната противовъздушна отбрана на Украйна има ефект върху растежа, тъй като руските въздушни удари прекъсват електроснабдяването на домакинствата и промишлеността.

„В крайна сметка всичко зависи от получаването на адекватна и навременна военна и финансова помощ от Запада - само през 2024 г. Украйна е изправена пред финансова дупка от 40 млрд. долара“, казва Астров.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селянин

    66 15 Отговор
    -Даваш ли, даваш Президент Путине,
    хубава и богата държава, с православна вяра и
    традиционно семейство,
    на Сатанинска вяра?
    -Море, ЛГБТ Дяволе, глава си давам,
    страна си не продавам на хищни
    хиени!
    На секундата тогава, Дяволът се озверява
    и Северните му потоци взривява.
    И пак го пита разпитва:
    -Даваш ли даваш, Президент Путине,
    нефт и редки метали, никел и брилянти,
    да правим ний аванти?
    -Море, озверяла Сатана,
    не е за продан моята страна,
    писано е тук, ей в тия листи:
    "Путин не говори с терористи".

    Коментиран от #38

  • 2 Урсула фон дер Келепир

    64 7 Отговор
    Санкциите работят! Не ми останаха крайници за самопрострелване!
  • 3 Ахахахаха

    15 42 Отговор
    Колкото и на насесесерето и варшавския договор парите нямаше да свършат в Афганистан буахахахаха
  • 4 МИТ

    25 36 Отговор
    Хахха, Украйна губи вече 3 години срещу най голямата ядрена държава, плюс най могъщите съюзи като БРИКС, ШОС, Ориента, Юга , ОНД, ЕВразия , и всички останали извън малкия и задлъжнял Запад, и с един .транш от 90 млрд примерно за няколоко месеца побеждава по военен път над 700 000 руска групировка, а бе някой на Запад все още сънува фантастични истории

    Коментиран от #40

  • 5 ТаУмВзе

    46 8 Отговор
    Важното е, че злеленски изпържи краварчето със милиарди и не само! Z
  • 6 Хм...

    63 10 Отговор
    Каква я мислехме, тя каква стана...
    Ес копае дъното икономически, сащ удариха общо $175трлн. дълг, федерален, на отделните щати, на бизнеса и домакинствата. По половин милион долара на всеки гражданин, включително пеленачета и деменция.

    Пък уж Русия щеше да фалира...

    Коментиран от #10, #29

  • 7 Добро утро, свате.

    24 0 Отговор
    Като ъи пей радиото, защо не чуваш?
  • 8 Не мое свършат

    12 35 Отговор
    При 200$ заплата и 65$ пенсия...

    Коментиран от #20

  • 9 Доротея

    23 3 Отговор
    Ако сте служили в прехвалената БНА, веднага щеше да ви направи впечатление огромна нередност на този колаж! Без много вглеждане, още на мига!? Срамота!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Да питам кво става

    29 6 Отговор
    Аз вервах говорехте ни че НАТО ще помогне на Украйна че ще размаже РФ. Какво стана с бронираната техника която пратихме?????? Що Украйна не напредва що ни говорихте че НАТО ще победи?????? Ние седим и ви верваме тук... ПЪЛНА ИЗЛАГАЦИЯ!!!!!!! АЗ ДАЖЕ И УКРАИНСКО ЗНАМЕ ВЗИМАМ...
  • 12 Ний ша Ва упрайм

    34 6 Отговор
    Русия е велика държава с неизчерпаем човешки и материален ресурс. А целта на семитите от Запад и Америка да ги заграбят!
  • 13 Механик

    38 1 Отговор
    Хахахаха!
    Не е вярно бе! Санкциите работят. Питайте Урсула да ви каже. И Борел може да питате. Русия фалирва. Нямат кокоши яйца. Путин е много болен и е умрял оня ден (отново).
    Хахахахаха!

    Коментиран от #17

  • 14 Наско

    12 32 Отговор
    То е ясно, че парите на Кремъл за война няма да свършат. Но парите на руснаците за нормален живот ще свършат и когато им писне ще се вдигнат. Те могат да търпят много, но не могат да търпят вечно. Русия ще се срине отвътре.

    Коментиран от #27

  • 15 МИТ

    9 36 Отговор
    Русия на който войските му още от първия ден се занимават с тероризъм и то в мащаби в Укарйна които Ислямска държава никога няма да сънува да постигне и след 1000 г тероризъм, най мощния тероризъм на 21 век е този на Руската федерация към Украйна този на Ким към собствения народ, и този на Китай с хилядолетните бълуевания за окупация на Тайван, за 200 г демокрация црез войните си Пентагона не постигна истнския тероризъм на този на Русия в Украйна, Ал Кайда и всички терористи, мафии, и военни режими дори ревнуват от това това коеуто постига Русия като бомби цивилните сгради и гражданска инфраструктура на Украйна
  • 16 Кулеба

    15 1 Отговор
    Напротив. Едва ще ни стигнат до края на май.... Тази година. Помислете как ще ни помогнете. Особено ЕС! Вижте щатите какво правят! Земете пример.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Базиран Мозъчен Тръст.

    25 5 Отговор
    Открих топлата вода!
    Ама доста късничко, защото ЕС е в рецесия и няма връщане назад.
    А за предното тримесечие Русия е с повече от 7% растеж(ама не ми дават да го кажа)
  • 19 Христо

    26 4 Отговор
    Има да чакате да се изчерпят!

    Не само че това е огромна богата на всичко държава, но и руснаците са готови на саможертва за страната си. Само хляб ще ядат, но за фронта ще има, това вече се е случвало.

    Така след Втората световна война в Япония правителството призовава гражданите да пестят и едно от нещата е да не ползват транспорт. Цяла Япония ходи пеша дълго време.

    Това са нации, които се самоуважават и са готови на жертви за своето достойнство и оцеляване-

    Коментиран от #33

  • 20 Че си т.п

    12 2 Отговор

    До коментар #8 от "Не мое свършат":

    И не можеш да провериш в нета., нали? Всички знаем, че л@жеш. Защо се напъваш?

    Коментиран от #25

  • 21 Хроники

    1 10 Отговор
    След поредица операции под фалшив флаг в Донбас целящи ескалация на конфликта рф напада официално и създава необходимост от много повече снаряди и всичко останало и постига целта си да създаде повече от 500000 нови работни места в отбраната и да сплоти обществото и да се оттърве от потенциални сепаратисти в някои райони където има нарастване на сепаратистките настроения
  • 22 Доротея

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Със и без санкции":

    По здравословно е навън! Като дядо Щукар от литературата! Изял кравата наведнъж, за да не я даде в колхоза, хванало го разстройство и ушанката му /калпака/ постоянно стърчал сред слънчогледа в градината! Буквално бе записано - тръгне да се прибира в хижата, изведнъж спре, замисли се, сякаш е забравил нещо и айде пак обратно в слънчогледа...Това е Русия в миналото и днес - първична, силна, несломима! Щукар е истински украинец!
  • 23 сикара сикуро

    12 1 Отговор
    Аз не разбирам от икономика, но ми прави впечатление, че две държави които водят война а икономиката им расте. България не е във война а икономическия ръст е същия и по-нисък даже. Как става тая, нямам думи за управниците ни.
  • 24 Икономиката гласи че

    7 5 Отговор
    Никоя държава не може да продължи на военен режим повече от десетина години. Разбира се възможни са изключения но е малко вероятно този конфликт да има потенциал да продължи още много време локално. Но Z отвориха кутията на Пандора и шансовете за глобална ескалация нарастват осезаемо след инвазията им 2022
  • 25 От нета

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "Че си т.п":

    От началото на 2024 година мин.рсботна заплата в Русия е 19 242 рубли.Без данъците.
  • 26 Реалност

    12 1 Отговор
    Руската икономика, както знаете, стана най-голямата в Европа по паритет на покупателната способност и пета в световната класация. А общият БВП на страните от нашата асоциация, представен тук, по паритет на покупателната способност, дори преди разширяването на БРИКС, надвишаваше аналогичния показател на Г-7 и тези процеси не могат да бъдат спрени
    Нека ви напомня, че БВП на глава от населението на Германия преди 80 години достигна най-високото си ниво през 1944 г. Как се случи това?
    Много е просто: цялото военно производство, ускорено до неистово ниво, автоматично се отчита в БВП - и веднага се изгаря в пламъците на тоталната война, която само удължава безсмислената агония на обречения нацистки режим. Това се дължи на това, че Третият райх, който изживяваше последните си месеци, показа рекордно ниво на БВП за цялата кратка история на своето съществуване. Между другото, в СССР, дори в най-мрачните дни на 1942 г., в пика на вражеската окупация, спадът на БВП беше едва забележим - и по същата причина.
    И още през 1946 г. в мирна Германия тази цифра пада три пъти.В същото време гладът изобщо не е започнал там. Защо? Да, защото гражданският му БВП падна не три пъти, а много по-малко. Страната просто изхвърли гигантския тумор на нацисткия военно-промишлен комплекс, който поглъщаше по-голямата част от ресурсите й, но не произвеждаше нищо полезно за мирния живот.
    Историята се повтаря - първо като трагедия, после като фарс.
  • 27 Васко

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Наско":

    Златни ти уста! Че ми повдигна духа и нахрани пак с надежди.

    Че съвсем бях се оклюмал и отчаял.
  • 28 Що,бе?

    1 1 Отговор
    Да не са намерили бедуина?
  • 29 Ще ти платят

    3 9 Отговор

    До коментар #6 от "Хм...":

    Бас лова че довечера ще заспиш доволен от троленето си🥳🤩 единственият проблем е че И този век няма да фалира Запада но ОПГ Z ще ходи в ХАГА
  • 30 Как

    2 5 Отговор
    След войната военната промишленост ще продължи да бълва продукция. Но тя не се яде. Ако не могат да я изнесат за юани с какво ще се подържа растежа?

    Коментиран от #35

  • 31 Айде

    4 10 Отговор
    Путин, обаче, е напълно изчерпан!
  • 32 Съвсем в реда на нещата

    7 4 Отговор
    По време на война икономиката расте, защото се произвеждат скъпо въоръжение, снаряди и муниции....от което после нищо не остава.....после следва срив!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Някой

    3 0 Отговор
    Ако са самодостатъчни, което гонеха от много години, пари дори не им трябват.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 австрийска безмозъчна копейка

    3 7 Отговор
    Този австрийски мозъчен тръст на хранилката на Путя, така са му казали да говори.

    Коментиран от #37

  • 37 Баце,

    5 0 Отговор

    До коментар #36 от "австрийска безмозъчна копейка":

    Много кисело туй грозде, а ?

    Коментиран от #43

  • 38 Хахахаха

    4 11 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    Копейка, много си заблуден за раша. Нито семействата са им традиционни, нито са богата държава. Да, държавата с най-много ресурси, но те не стигат до нормалните хора. Раша не е СССР и никога няма да бъде. За това и рашистите съжаляват за СССР, но раша няма нищо общо с това. Раша е една пропаднала държава, в която по-голямата част от средствата са окрадени.

    Коментиран от #42, #46

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Смяах

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "МИТ":

    "украинската икономика да има ръст от 3,2% " ??
    Тези отдавна са на изкуствено дишане.Само външно финансиране ги крепи още. Над 300млрд дългове.
  • 41 Педала

    2 0 Отговор
    Зеленски ще се надупи, ще проси и ще блокира напръчналити руски членове с простатния си канал
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 киселото грозде

    3 5 Отговор

    До коментар #37 от "Баце,":

    Бих се радвал да ви пратят в путинский рай да си отживеете защото вие сами никога няма да отидете.

    Коментиран от #45, #47

  • 44 Ъхъ

    6 2 Отговор
    Марш при Родител 1 от Козяк
  • 45 Путин ще дойде тук

    3 3 Отговор

    До коментар #43 от "киселото грозде":

    и сте заровени под паметника на СА
  • 46 Кирил Петков

    5 2 Отговор

    До коментар #38 от "Хахахаха":

    Ти се по пропаднал бе Царр Вулл,тук във Фатки си си 7/18 и пак не стигат и обикаляш кофите.
  • 47 реру

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "киселото грозде":

    Би бил би си се радвал,но си се бил бил напил и са те били ,били е.али.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: