Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Май, 2024 08:19 5 321 205

ISW: Русия трупа войски в Източна Украйна

  • украйна-
  • русия-
  • руска агресия-
  • донбас-
  • ракети-
  • свят

В момента руските сили се опитват да използват тактическо проникване северозападно от Авдеевка

ISW: Русия трупа войски в Източна Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

Руската армия предислоцира елементи от дивизии на въздушнодесантни войски (ВДВ) от Запорожка област в посока Източна Украйна, вероятно за укрепване и засилване на текущите настъпателни операции. Избрани руски и украински източници изразиха несъгласие относно преразпределението.

Това съобщават от Института за изследване на войната (ISW).

Украинският военен наблюдател Константин Машовец заяви на 1 май, че руското военно командване наскоро е взело решение за предислоциране на най-малко един батальон от 76-а дивизия на ВДВ от посоката на Оригов (западна Запорожка област) към общата линия на фронта в Луганска област или посоката на Краматорск (направлението Бахмут).

Руски блогър, който има открито пристрастие към ВДВ и командващия групировката на силите "Днепър" генерал-полковник Михаил Теплински, заяви на 29 април, че руското военно командване е решило да предислоцира части от 76-та и 7-ма дивизия на ВДВ от групировката "Днепър" на силите (разположени в източния [ляв] бряг на Херсонска област и западната Запорожка област) в други неопределени направления.

По-късно на 1 май блогърът заяви, че руското командване е решило да прехвърли части от 76-та дивизия на ВДВ, за да облекчи елементи на 104-та дивизия на ВДВ близо до ограниченото украинско тактическо предмостие в Кринки, Херсонска област.

Блогърът все още не е предложил никакви актуализации относно заявеното предислоциране на елементи от 7-ма дивизия. ISW все още не е забелязала потвърждение, че елементите са се преразпределили в други посоки. Въпреки че тези руски и украински доклади са значителни и всяко предислоциране към Източна Украйна изисква по-внимателно проучване през следващите дни.

Руските сили по-специално предислоцираха елементи от посоките на Лиман и Херсон към района на Роботине в средата на лятото на 2023 г. и това подсили отбраната на Русия в критичен момент, за да попречи на украинските сили да пробият руската отбрана.

Тези елементи проведоха контраатаки, които показаха, че са относително по-ефективни в битките от другите руски сили по това време.

В момента руските сили се опитват да използват тактическо проникване северозападно от Авдеевка, за да постигнат по-широк пробив в района и засилват настъпателните операции за превземане на оперативно важния град Часов Яр.

Руските сили в посока Авдеевка понастоящем са установили относително сплотена групировка от сили, състояща се главно от елементи на Централния военен окръг (ЦВО) и 1-ви армейски корпус (АК) на Донецката народна република (ДНР), въпреки че тези сили вероятно са лишени от провеждането на интензивни настъпателни операции през последните няколко месеца.

Украинските сили удариха петролна рафинерия в Рязанска област за втори път за по-малко от месец в нощта на 30 април срещу 1 май. Украинските издания Suspilne и РБК-Украйна съобщиха, че източници в Главното управление на военното разузнаване на Украйна (ГУР) са заявили, че ГУР извърши удар с дрон срещу петролната рафинерия на Роснефт в град Рязан.

Украински и руски източници публикуваха кадри от пожар в рафинерията.

Руското министерство на отбраната (МО) твърди, че руските сили са свалили един дрон над Рязанска област. Губернаторът на Рязанска област Павел Малков обаче призна, че дрон е ударил Рязанска област, но не посочи щети. Украинските сили за първи път удариха петролната рафинерия в Рязан в нощта на 12 срещу 13 март.

Съобщава се, че украинските удари в Русия принуждават руските сили да предприемат допълнителни отбранителни мерки.

Руските държавни новинарски издания изглежда засилват антизападната реторика от бившия грузински премиер и основател на партията "Грузинска мечта" Бидзина Иванишвили и представят негативно грузинците, протестиращи срещу законопроекта за "чуждестранните агенти" на Грузия, вероятно в опит да дестабилизират и разделят Грузия. Грузинската служба на Радио Свободна Европа/Радио Свобода (RFE/RL) Radio Tavisupleba съобщи на 1 май, че руските държавни новинарски канали Rossiya-1, NTV и Channel One (Perviy Kanal) засилват антизападната реторика от речта на Иванишвили от 29 април .

ISW по-рано съобщи, че Иванишвили повтори поредица от стандартни антизападни и псевдоисторически кремълски изявления по време на първата си публична реч, откакто обяви завръщането си в грузинската публична политика през декември 2023 г. Радио Тависуплеба съобщи, че руските държавни медии описват протестиращите като "агресивни" и " радикали", които нападнаха грузинските правоприлагащи органи, докато празнуваха критиките на Иванишвили към Запада.

Информационният канал на Кремъл ТАСС по подобен начин се захвана с обвиненията за насилие и "масови арести" и заяви, че протестиращите са "провокирали" грузинските сили за сигурност. Фокусът на руските държавни медии върху изявленията на Иванишвили и тяхното негативно представяне на протестиращите вероятно е част от продължаващите усилия за дестабилизиране, разделяне и отслабване на вътрешната грузинска политика. Кремъл рутинно се опитва да представи политиката на Украйна и други постсъветски страни като хаотична в опит да дестабилизира целевите държави и да ги направи по-податливи на руското влияние или пряка атака.

Организацията на обединените нации (ООН) и западните организации продължават да разкриват как Северна Корея и Китайската народна република (КНР) пряко и косвено помагат на военните усилия на Русия. "Ройтерс" съобщи на 29 април, че групата на ООН за наблюдение на санкциите срещу Северна Корея е издала доклад до Съвета за сигурност на ООН (СС на ООН), потвърждаващ, че руските сили са използвали севернокорейска балистична ракета Hwasong-11 при удар по град Харков на 2 януари 2024 г.

Панелът отбеляза, че използването на севернокорейски ракети от Русия е в нарушение на оръжейното ембарго на ООН от 2006 г. срещу Северна Корея. Русия наложи вето на годишната резолюция на Съвета за сигурност на ООН за удължаване на мониторинговия панел на 28 март, а мандатът на панела изтече на 30 април.

The Economist съобщи на 29 април, че КНР предоставя на Русия полупроводници, навигационно оборудване, реактивни части, сачмени лагери, инструменти с компютърно цифрово управление и друго оборудване с двойна употреба, подпомагащо производството на руското оръжие.

The Economist, цитирайки данни от Центъра за стратегически международни изследвания (CSIS), съобщи, че Русия често внася стоки чрез сложна система от фиктивни компании, много от които могат да бъдат проследени до КНР. The Economist отбеляза, че руският внос на стоки от КНР изглежда се е увеличил след срещата на руския президент Владимир Путин с президента на КНР Си Дзинпин в Москва през март 2023 г.

Държавният секретар на САЩ Антони Блинкън заяви на 1 май, че руският внос на стоки с двойна употреба от КНР помогна на Русия значително да увеличи отбранителното си промишлено производство и че 70 процента от машинните инструменти и 90 процента от микроелектрониката на Русия идват от КНР. ISW по-рано съобщи за неотдавнашния ръст на публичните срещи между официални лица от Русия, КНР, Северна Корея, Иран и Беларус, което подчертава задълбочаващото се взаимно партньорство на тези страни, насочено към конфронтация със Запада.

Руски вътрешни източници спекулират, че криминалното разследване на руския заместник-министър на отбраната Тимур Иванов може да замеси и друг заместник-министър на отбраната Рустам Цаликов. Руски вътрешен източник заяви на 26 април, че руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) е извикала Цаликов за разпит, а по-късно заяви на 27 април, че руското Министерство на отбраната (МО) може да принуди Цаликов да се пенсионира и че властите могат да повдигнат наказателни обвинения във връзка с делото за подкуп на Иванов, за което беше задържан на 24 април.

Вътрешният източник твърди, че Цаликов е третият по ранг член на руското МО само след министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб на армията генерал Валерий Герасимов. Цаликов е близък съюзник на Шойгу като Иванов. Министерството на отбраната на Обединеното кралство публикува потвърждаващ доклад на 1 май, цитирайки руски източници.

ISW обаче не може да потвърди руските твърдения. Руското министерство на отбраната не е коментирало съобщенията за разследване, включващо Цаликов и по-специално, че Цаликов посещава предприятие за производство на руски дронове в своя канал в Telegram на 30 април.

Bloomberg съобщи, че четири санкционирани руски петролни танкера са сменили имената си и плават под нови флагове.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганчев

    42 17 Отговор
    Но трябва да отбележим,че ф16 Блок е много модерно оръжие.

    Коментиран от #13, #35, #56

  • 2 ?!?!

    74 8 Отговор
    Броят на убитите и ранените от израелския @гресор жители на Газа е достигнал 5% от населението на анклава и вече наброява 100 000 човека

    Коментиран от #7

  • 3 Тва го знаем

    15 78 Отговор
    11 години я щурмуваха тая Авдеевка.
    Ама е къде е Киев, има- нема ...1 ООО КМ
    Хихихихихи

    Коментиран от #6, #24, #159

  • 4 Сомалийския пират

    12 57 Отговор
    Не само войски,и чували трябва да трупа.

    Коментиран от #46

  • 5 нннн

    44 5 Отговор
    ,,Бог е на страната на големите батальони."
  • 6 И я го знам

    12 35 Отговор

    До коментар #3 от "Тва го знаем":

    Има-нема три четири деня.

    Коментиран от #9, #194

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 зИленски

    65 6 Отговор
    ТЕ ТРУПАТ
    НИЕ МРЕМ
    АЗ СИ ОБИКАЛЯМ ПО СВЕТА
  • 9 Факт

    6 22 Отговор

    До коментар #6 от "И я го знам":

    максимум....
    Хахаха
  • 10 КОТарАК 🐱

    13 59 Отговор
    ами в западна ли да трупа? като свърши геноцида над руските племена-татари , буряти , ханти..и почнат МОСКВИЧИТЕ . джуджа е пътник

    Коментиран от #15

  • 11 ПУЯК БГ

    59 2 Отговор
    Ехее, статията цяла резюме но вчерашните лакърдии! Само бившата на Гришо сте пропуснали да споменете.
  • 12 Пеевски

    60 3 Отговор
    А запада още пищи, че украйна побеждава
  • 13 Военен експерт

    37 49 Отговор

    До коментар #1 от "Ганчев":

    Знаят, че ще има масова касапница на рашисти, затова трупат материал(месо)...

    Коментиран от #17, #21

  • 14 Калпазанин BG

    54 34 Отговор
    Давай Владимире, давай да приключваме с Окрайна

    Коментиран от #18, #32

  • 15 Му ха ха ха

    22 1 Отговор

    До коментар #10 от "КОТарАК 🐱":

    Му ха ха ха ха 😜
  • 16 Милион ватирани фира

    11 51 Отговор
    ВРЪВИ ЛИ ТРИДНЕВНАТА, КОПЕЙКИ...ИЛИ ОШЕ НЕМА 3 ДНЯ ?

    Коментиран от #19

  • 17 Тагаренков

    35 6 Отговор

    До коментар #13 от "Военен експерт":

    Стягай патурите заминавате за фронта
  • 18 Па она дава на... МАЖО си- медвежонката

    4 26 Отговор

    До коментар #14 от "Калпазанин BG":

    Иначе е ясно:
    3 дня и все
    Ххххххххххххх

    Коментиран от #128

  • 19 Аййййй

    19 5 Отговор

    До коментар #16 от "Милион ватирани фира":

    И семейството ти фира
  • 20 Хахаба

    55 7 Отговор
    Русия така ви проникна, че сега СеретеКръв, жалкиКозякПродажници.

    Коментиран от #23

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 И ТИЯ ЛИ ГИ ТРУПАТ

    10 30 Отговор
    ЗА ..ПАРАДА НА ПУСЯ ТРИДНЕВНАТА У..КИЕВ?!?
    ПА ОНО 64 КМ КОЛОНА ВЕКЕ 3 ГОДИНА Е ТАМ
    ХЕХЕХЕХЕ

    Коментиран от #36, #44

  • 23 Верно е

    10 35 Отговор

    До коментар #20 от "Хахаба":

    Само милион ватенки в чували а още няма 3 дня

    Коментиран от #27, #28

  • 24 Като се

    54 6 Отговор

    До коментар #3 от "Тва го знаем":

    строши фронта, а това показват данните от фронта, че ще се случи скоро, до Киев тези километри ще се сторят като юнски сняг. Тактиката на руснаците е успешна, бавно пазейке своите хора и унищожавайки врага в огромни количества и бавно но сигурно напред. То за това зеления киевски наркоман пищи, че ора немат и чака избягалите да се върнат, ама дудуци.

    Коментиран от #29, #31, #70

  • 25 Все знаете

    40 5 Отговор
    И все ревете и все лъжите ви наяве, а Русия просто мачка фашизма за втори път в света!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Хахаба

    32 5 Отговор

    До коментар #23 от "Верно е":

    Търсиш си място за отсядане нали? Дай си адреса и си избери ковчег, ПП-ДБпедал недоносен.
  • 28 Ватенките обаче

    32 7 Отговор

    До коментар #23 от "Верно е":

    смърдят на укро питешки и натовски го,,,,,, на. И точно ук пи те.ци. те немат ора, за тва им сложиха краварите условие, оръжие но срещу хора, дори ако трябва и последния украинец/ка/че да одят в месомелачката.

    Коментиран от #161

  • 29 Тъй...тъй

    5 26 Отговор

    До коментар #24 от "Като се":

    Блицкриг, викаш ))))))
    Че колко са милион москале преразход?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Киев за 300 години

    7 26 Отговор

    До коментар #24 от "Като се":

    Чакай да вземат Киев.

    Коментиран от #37

  • 32 На 9 май ще е шоуто

    9 26 Отговор

    До коментар #14 от "Калпазанин BG":

    в Крим...

    ATACMS вече има координатите... 😂

    Коментиран от #45

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Никой не иска с рассия

    10 30 Отговор
    Ако толкова хубаво да си с Русия Украйна нямаше да иска в НАТО и Европа

    Коментиран от #129

  • 35 Ами да Ф-16 е

    26 8 Отговор

    До коментар #1 от "Ганчев":

    Модернизиран ковчег и нищо по вече.
  • 36 Факт

    4 16 Отговор

    До коментар #22 от "И ТИЯ ЛИ ГИ ТРУПАТ":

    Даже оня умреляк - рамАзан козо-Е-ба задържа Зеленски и 16 бандери от правителството за 7 часа!
    Честно
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Опааа

    23 4 Отговор
    Мачкааай Вова! Денонощно дронове и ракети!

    Коментиран от #49

  • 39 Неназован вътрешен източник

    29 2 Отговор
    Аз само на ISW имам доверие. Както и на курабийките и! Особено щом е потвърдено независимо от анонимен източник, на британското разузнаване. Много информативен доклад, както винаги!
  • 40 Живане

    3 14 Отговор
    А със Сахатния яр ко става? Мъчим ли още?

    Коментиран от #50

  • 41 Ристе кьоравото

    5 23 Отговор
    Аскера на 22-те Републики влезна ли у Киев или влезнаа у... чувале?

    Коментиран от #53

  • 42 Не им се получава да са като сащ

    9 23 Отговор

    До коментар #37 от "Ами дано не искат мачлчо":

    САЩ е зло а Русия същото зло че и по зле.

    Коментиран от #51

  • 43 Извънредно!

    21 1 Отговор
    Открити са надробени от Ковид КозякМастиитеСтайкоФГанеФМария и помашкотоСемеДжамби в горящия офис на ФълтитеБг!
  • 44 Като лъжеш и повтаряш

    31 6 Отговор

    До коментар #22 от "И ТИЯ ЛИ ГИ ТРУПАТ":

    гьобелсова западни лъжливи пропаганди мислиш ли, че с нещо променяш ситуацията там на фронта? За последните 24 часа, най - елитните всушки подразделения, Азов, Кракен и др., са претърпели огромни поражения при Часов Яр, който братята руснаци го обграждат и скоро ще последва съдбата на Авдеевка.

    Коментиран от #54, #72

  • 45 Браво малчо

    27 4 Отговор

    До коментар #32 от "На 9 май ще е шоуто":

    Голямо шоу е малчо Украйна по малка и половин милион човека мъртви! Докато се радваш по детски глупаво за жалката монета на онуй зло САЩ, загиват хора
  • 46 Абе

    25 3 Отговор

    До коментар #4 от "Сомалийския пират":

    Да знаеш много си прав. Руснаците трябва да се запасят с чували, защото ще трябва да събират убитите украинци изоставени на бойното поле.
  • 47 Изкукуригал

    25 2 Отговор
    А аз мислех че корейците са в първобитния строй както казват нашите и евро медии а сащ пък казват че помагат на Русия с модерни технологии объркаха ме нещо
  • 48 Военен

    34 3 Отговор
    "Русия трупа войски в Източна Украйна"

    Скоро ще ги трупа и в западна Украйна.
  • 49 3 деня

    3 15 Отговор

    До коментар #38 от "Опааа":

    Колко да е денонощно?!?
  • 50 Хахаб

    32 3 Отговор

    До коментар #40 от "Живане":

    В Яр говорят от две седмици на руски, ама тук КозяшкитеПросяци мълчат за това
  • 51 И Русия

    29 3 Отговор

    До коментар #42 от "Не им се получава да са като сащ":

    има моментите с които да не се гордее в историята си, но без злото САЩ, тази война нямаше да я има, а и много други!

    Коментиран от #60, #64

  • 52 Мишел

    34 4 Отговор
    Вчера в Харковска област са унищожени с Ланцети още 2 бр. изстрелващи машини на Хаймарс. За последните десетина дни станаха общо 6 бр.. В мрежата е публикуван клип, заснет от руски разузнавателен дрон Зала, за откриванетои унищожаването на позиция, преди залпа.
    Руснаците продължават усилено да унищожават оръжията на ВСУ които са с възможности за изстрелване на далекобойни боеприпаси

    Коментиран от #61, #80

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Оле олеле

    20 3 Отговор
    усръйнъ я Размазаха като Кравешко л@й... ооо
  • 56 евроатлантик на хранилка

    19 5 Отговор

    До коментар #1 от "Ганчев":

    Абсолютно! От посолството казаха че Блок 70 е от 70-те години, ама рашките нямали по-модерни и да не се плашим. Само ме е страх да не им дадат на украинците по-стари от нашите, че не знам руснаците дали имат толкова стари самолети и няма да е честно.

    Коментиран от #68

  • 57 Механик

    20 5 Отговор
    Пак ще тричат укрите ми се види.
    Руските са им подготвили нещо "мрачно".

    Коментиран от #168

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Нека трупат

    7 22 Отговор
    жертвени клетници. По-малко руснаци накрая -- по-добре и за нас
  • 60 Истината

    7 25 Отговор

    До коментар #51 от "И Русия":

    Руснаците са тези които в момента убиват братски славянски народ.руснаците бяха тези които убиха 300 хиляди чеченци от които 60 000 деца.засрамете преди да оправдавате тези обляни в кръвта на невинни деца и жени мафиоти и олигарси.същите са като тези от сащ че и по зле защото се крият зад религията.

    Коментиран от #63, #66

  • 61 Така е

    5 19 Отговор

    До коментар #52 от "Мишел":

    Даже още са край Авдеевка! Колко са 11 години -- нема и 3 дня
    Хахахаха
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Гордостта на Тарра

    16 1 Отговор

    До коментар #60 от "Истината":

    Истината е една всеки един от нас ще иде горе ..
  • 64 Това е

    9 26 Отговор

    До коментар #51 от "И Русия":

    Русия трябва да се разпадне възможно най скоро.

    Коментиран от #67, #190

  • 65 ИМА ЧУВАЛЬЕ

    5 19 Отговор
    ЗА СИТЕ...МОСКАЛЬЕ !

    Коментиран от #75

  • 66 Ами

    23 3 Отговор

    До коментар #60 от "Истината":

    ако не бе злото САЩ, сега Украйна щеше да е цяла и нямаше да загуби половин милион войници!

    Коментиран от #69

  • 67 За да може

    16 4 Отговор

    До коментар #64 от "Това е":

    злото САщ да те пори=обва ли? Е не сите са глупави да и продадени като зарзавати малчо!
  • 68 Васаилев

    5 0 Отговор

    До коментар #56 от "евроатлантик на хранилка":

    Не се страхувай!
  • 69 Не не

    9 20 Отговор

    До коментар #66 от "Ами":

    Ако не беше злото Русия също. САЩ са далече Русия е тази която бомбардира и убива в Украйна.

    Коментиран от #74

  • 70 Ха ха ха

    7 20 Отговор

    До коментар #24 от "Като се":

    Толкова ги пазят,че средно 1000 ушака на ден са фира. А за Киев ще им трябва по-дълга колона от предишната 65км. И вече оръжия идват....ще има голям сушкопад. И си направи снимка на кримския мост,че скоро няма да го има.

    Коментиран от #77, #79

  • 71 Фръчилото

    5 19 Отговор
    Носят ли си парадните униформи като ония от 64 км Колона или им раздадоха...черни чували?
  • 72 Антитрол

    25 3 Отговор

    До коментар #44 от "Като лъжеш и повтаряш":

    Ами какво да правят козячетата - трябва да се плюе по Русия че само за това плащат и те повтарят едни и същи опорки:
    - "Киев за три дня" - нищо че никой от руснаците не го е казал.
    - милион загуби на руснаците - нищо че и господарите им не знаят колко са.
    - Путин в бункера - къде е този бункер и те не знаят.

    Едно и също тролене всеки път стига в статията да се споменава Русия или Путин. Нашляпват си плюсчета и мислят че заблуждават някого че някой им се връзва и реално им слага плюс.

    Коментиран от #78, #91

  • 73 Аз съм веган

    3 18 Отговор
    Ушанките трупат, а украинците ги резпиляват с атакамси

    Коментиран от #97

  • 74 Ами да си бе стояло

    21 3 Отговор

    До коментар #69 от "Не не":

    САЩ далече, Украйна щеше да е цяла, нямаше да загинат половин милион войници и сега нямаше глупави деца, да ме отвращават от злото САЩ, продадени кати мушмули! Нали малчо?
  • 75 Опелото

    5 8 Отговор

    До коментар #65 от "ИМА ЧУВАЛЬЕ":

    Това да се чува.
  • 76 зрител

    15 1 Отговор
    яко проникване ще има !

    Коментиран от #81

  • 77 Верно ли

    19 5 Отговор

    До коментар #70 от "Ха ха ха":

    Та и ние читием ниско интелигентните лъжи на злото САЩ, ама само се отвращаваме от дъното дето са ударили! Ти от се излагаш с ниско интелигентни лъжи ! Я виж какво дъно е САЩ! :))
  • 78 Ъъъ

    6 18 Отговор

    До коментар #72 от "Антитрол":

    Киев за три дня -Симонян
    Бункера не е един.От Горе се виждат дупките на плъха.
    Нема беганье.

    Коментиран от #87, #92

  • 79 Антитрол

    22 7 Отговор

    До коментар #70 от "Ха ха ха":

    "Толкова ги пазят,че средно 1000 ушака на ден са фира"

    Ти ходи да ги броиш на бойното поле или от посолството ти казаха че е така. Че защо се притеснават тогава че руснаците "предислоциране на най-малко един батальон" - или ти не си виждал автомат и не си ходил в казармата и не знаеш колко е един батальон.

    Коментиран от #198

  • 80 Андре

    5 18 Отговор

    До коментар #52 от "Мишел":

    И какво унищожават? Еленовъда,Кокошников иГерасимов ги бяха унищожили още миналата година.
  • 81 нЯщо като...

    5 20 Отговор

    До коментар #76 от "зрител":

    64 км Колона? КИЕВ, ХАРКОВ, ЧЕРНИГОВ, ХЕРСОН, ОДЕСА, ОМСК и...те така?!? Че те ВЕЧЕ бяха...москалски НАВСЕГДА )))))))

    Коментиран от #89

  • 82 Ганчев

    4 14 Отговор
    Блик 70 на ф16 е произведен от американците.Там е разлика.

    Коментиран от #94

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Молния!

    6 17 Отговор
    Мощни взривове в москал. Гледай директно

    Коментиран от #170

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Антитрол

    14 4 Отговор

    До коментар #78 от "Ъъъ":

    Киев за три дня -Симонян

    Симонян повтори думите на генерал Мили.

    "От Горе се виждат дупките на плъха"

    Че какъв е този бункер който се вижда "от Горе"

    Нема беганье - е как да няма укрите са направо световни шампиони в "беганье-то".

    Пропагандата не върви колкото и да повтаряте едни и същи опорки и лъжи като папагали.

    Коментиран от #110

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Евроатлантик

    10 7 Отговор

    До коментар #81 от "нЯщо като...":

    Колоната НАТОвски оръжия вече стигна мацква!

    (не но собствен ход)

    Коментиран от #95

  • 90 Дедо

    10 0 Отговор
    Засега украинците явно не минират фронта. Ако го направят ,ще се простят със завзетите от руснаците територии и ще стане силно минирана зона като между двете Кореи. Но Русия може пак да опита да атакува от Беларус, тогава ще трябва още една минирана зона .
  • 91 Аре бе

    4 9 Отговор

    До коментар #72 от "Антитрол":

    Ска- Беева: 2 дня и все! 24.02.22
    Соло- вьев: ПОЛТАРА ДНЯ! 24.02.22
    рамАзан козо-Е-ба: За 7 часа ще задържим Зеленски и 16 бандери от правителството! 24.02.22
    Виж архивите на кремля ТВ в тубата
    )))))

    Коментиран от #100

  • 92 Ъхъъъъъ!

    13 3 Отговор

    До коментар #78 от "Ъъъ":

    3 месеца санкции и руската икономика на колене, глад, хората се надигат, олигарсите се бунтуват, събират се да свалят Путин, федерациьта се разпада.....събуждаш се и чаршафите мокри!
  • 93 Тервел

    7 6 Отговор
    Реално запада няма да позволи Русия да превземе цялата Украйна и да я включи в Руската федерация, защото това означава че украинската армия с нейния боен опит и познаване на западното оръжие ,ще стане много опасна за самия запад.

    Коментиран от #102, #103

  • 94 Военен

    16 3 Отговор

    До коментар #82 от "Ганчев":

    "Блик 70 на ф16 е произведен от американците.Там е разлика"

    Само че не е произведен а е още на чертежи - няма нито един произведен до сега. Те и абрамсите са произведени от американците но много хубаво горят.
  • 95 Не думай )))))

    7 10 Отговор

    До коментар #89 от "Евроатлантик":

    7300 маскалски танка ФИРА, 426 самолета,394 вертушки,36 кораба, подводница, и сите у москаль?

    Коментиран от #99, #105, #108

  • 96 Факти

    6 10 Отговор
    Путин трепе руснаци за Великден.
  • 97 КОГА

    11 3 Отговор

    До коментар #73 от "Аз съм веган":

    Поредния геймчейджър, а тролчик! Всички геймчейджъри до сега си свършиха работата, ушанките са рапилени, нямат танкове, снаряди, самолети, ракети, кораби.. Излиза че лопатите сами хвърчат а укрите без да искат, сами се денацифицират!
  • 98 Гробаро

    3 5 Отговор
    Верно ги трупат, направо с багерите и у дупката.
  • 99 Евроатлантик

    6 3 Отговор

    До коментар #95 от "Не думай )))))":

    Дай линк, кой го каза това?! Към коя дата?

    Коментиран от #104

  • 100 Аха

    13 2 Отговор

    До коментар #91 от "Аре бе":

    А Марк Мили още януари е казал глупавата опорка на тролеите на САЩ! :))
  • 101 Механик

    17 3 Отговор
    Скоро "тактическото проникване" ще се превърне за укрите в прословутото в порно-индустрията "ДВОЙНО ПРОНИКВАНЕ" и тогава ще има познатият ни възглас от "немските докторски филми":
    Ох майн шриц!
  • 102 Тя Русия

    11 0 Отговор

    До коментар #93 от "Тервел":

    никога не е искала да превзема Украйна! :))
  • 103 я пак

    15 2 Отговор

    До коментар #93 от "Тервел":

    Това е несъстоятелно. Първо, украинска армия не остана, второ, руснаците познават западните оръжия не по-зле от украинците.

    Коментиран от #107

  • 104 470 К ушанки при готвачо

    6 12 Отговор

    До коментар #99 от "Евроатлантик":

    582 К у каляски , 85 К...в неизвестност,.... А още няма 3 дня
  • 105 Верно ли

    12 2 Отговор

    До коментар #95 от "Не думай )))))":

    Е остави малко да си има Русия бре малчо? :)) Направо човек се отвращава от САЩ, като гледа какво дъно прави от глупави деца!
  • 106 Баце,

    14 4 Отговор
    Русия, Китай, Северна Корея, Иран и Беларус.
    Кошмарът на "обединения" запад.

    Индия и практически цяла Азия, Бразилия и цяла Южна Америка, Саудитска Арабия, Турция, цяла Африка направо игнорираха "обединения" запад.

    И каква стана тя?

    Коментиран от #112, #114, #116

  • 107 Не остана, казваш

    6 12 Отговор

    До коментар #103 от "я пак":

    А парад на пусито у Киев, когда?!?
    Дай дата

    Коментиран от #111, #117, #203

  • 108 Това са безспорни факти.

    6 3 Отговор

    До коментар #95 от "Не думай )))))":

    Подкрепени с доказателства.
  • 109 Васил

    2 10 Отговор
    Рашистите трупат компост!
  • 110 БРАВО

    13 2 Отговор

    До коментар #87 от "Антитрол":

    Събориха ли кримския мост? Върнаха ли си Крим? Фронта в Белгород как се развива? Контранаступа премести ли фронта 1 метър на изток?

    Коментиран от #115, #118

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Цял свят бил с Русия

    5 11 Отговор

    До коментар #106 от "Баце,":

    Ама Третият свят...И не баш целия.

    Коментиран от #120, #127

  • 113 Другари комунисти

    4 9 Отговор
    Где МОЧАТА?

    Коментиран от #125

  • 114 Тия всичките

    3 12 Отговор

    До коментар #106 от "Баце,":

    Янките ще ги ошамарят накуп,...седмица е много

    Коментиран от #134

  • 115 Вижда, ли се

    3 9 Отговор

    До коментар #110 от "БРАВО":

    Киев на хоризонта?

    Коментиран от #119, #122

  • 116 Бако

    2 8 Отговор

    До коментар #106 от "Баце,":

    Тия нема кво да ядат,бе.
  • 117 евроатлантик на хранилка

    16 0 Отговор

    До коментар #107 от "Не остана, казваш":

    До края на кое десетилетие ще видим поне една сбъдната козяшка прогноза за Русия, Путин, денацификацията и т.н.? Колко десетилетия, колко века? Ти жив ли ще си тогава?
  • 118 Да видим

    4 11 Отговор

    До коментар #110 от "БРАВО":

    64 км Колона, ръждясваща в полята, КИЕВ, ХАРКОВ, ЧЕРНИГОВ, ХЕРСОН, ОДЕСА, ОМСК... и 185 селища ОСВОБОДЕНИ!!
    ФАКТ

    Коментиран от #121

  • 119 евроатланник на хранилка

    13 3 Отговор

    До коментар #115 от "Вижда, ли се":

    Бандерите виждат ли кримссия мостот 2м под земята? А Белгород виждат ли го? До Москва колко остана, нали е по-близо до фронта? Що се бавят толкова?

    Коментиран от #144

  • 120 Трети пети

    13 1 Отговор

    До коментар #112 от "Цял свят бил с Русия":

    факт, че света се приорентира към Русия и злото на САЩ, ще намалее по света!
  • 121 БРАВО

    9 4 Отговор

    До коментар #118 от "Да видим":

    Дай снимки, доказателства, мери ли я колко е дълга? Пусни си тубата да гледаш доказателства за НАТОовската срап в Москва!

    Коментиран от #130

  • 122 А трябва ли

    10 3 Отговор

    До коментар #115 от "Вижда, ли се":

    Ко казва злото САЩ на глупавите тролеи? :))
  • 123 Механик

    11 2 Отговор
    Вие какво искате да трупа Русия там? Пици ли или макдоналдси?
    Тя, Викито Нюланд е по курабийките с кристали. Към нея се обърнете.
    Сега тия кураБИЙки ще ви ги изБИЯТ през нослетата.
  • 124 бай Бай

    11 0 Отговор
    Ххахаха и защо да не им доставя Китай оборудване и материали?
    Как САЩ доставяха на муджахидините и другите терористи в Сирия оборудване че и български фирми им пращаха !!
  • 125 Виж

    9 3 Отговор

    До коментар #113 от "Другари комунисти":

    в гащите ти, а ко и тях не си продалла на САЩ! :))
  • 126 Ристе кьоравото

    5 7 Отговор
    Аскера на 22-те Републики влезна ли веке у КИЕВ или влезнаа направо у чувальете?
  • 127 т-п трол соросоиден

    11 3 Отговор

    До коментар #112 от "Цял свят бил с Русия":

    Индия и Китай са най-големите страни на Земята. Прибави страните от БРИКС, стават поне 2/3 от населението. Изолация, глад, крах на икономика и като се събуди, чаршафите мокри, а?!

    Коментиран от #142

  • 128 Хаха

    12 3 Отговор

    До коментар #18 от "Па она дава на... МАЖО си- медвежонката":

    За 3-те дни питай автора им - ген. Мили! Зеления се канеше в ефир през лятото да пие кафе на брега в Севастопол - може са го питаш дали е биро горчиво, сладко, горещо... ОрУжието, с което трябваше да сигне до Крим в момента стигна.... до Москно на изложетие в полуизгорено състоятие! А цялата придобивка от летния контранасуп - Роботино вече е изгубено от всушанките...
  • 129 бай Бай

    13 3 Отговор

    До коментар #34 от "Никой не иска с рассия":

    колкото българите искаха НАТО толкова искат и украинския народ НАТО!!
    Та и ти така дрънкаш от името на украинските олигарси!

    Коментиран от #139

  • 130 Сдухваш ли се офлюф

    6 3 Отговор

    До коментар #121 от "БРАВО":

    Хахахахах

    Коментиран от #138, #200

  • 131 СЛАВА БЪЛГАРИЯ,СЛАВА НАТО

    6 13 Отговор
    ЗАВИНАГИ СЪС САЩ

    Коментиран от #133, #135, #137

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Колко да е завинаги

    12 3 Отговор

    До коментар #131 от "СЛАВА БЪЛГАРИЯ,СЛАВА НАТО":

    Като скоро ще ни приключат! Не останаха много милиарди да подарим и да загубим още заради САЩ!
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 На България слава

    12 3 Отговор

    До коментар #131 от "СЛАВА БЪЛГАРИЯ,СЛАВА НАТО":

    Но да славиш терориста САЩ и частното им НАТО, е долно! Милиони тежат на съвестта им!
  • 136 Тити

    11 3 Отговор
    Натовските танкове и оръжия са вече в Москва!С една малка подробност,пленени и на изложба.Добра идея би било до всички изложени
    средства да стоят и препарираните имоператори в униформа.

    Коментиран от #140, #143

  • 137 НКВД

    14 4 Отговор

    До коментар #131 от "СЛАВА БЪЛГАРИЯ,СЛАВА НАТО":

    Каня всички на изложбата на победената техника на НАТО в Москва! 🇷🇺🇷🇺🇷🇺
  • 138 БРАВО

    12 3 Отговор

    До коментар #130 от "Сдухваш ли се офлюф":

    Гледам НАТОвска скрап в Москва! Остатъците от доброволци и бандери са почистени, гледай и ти.
  • 139 Бедняшката русофилска иzмет,

    6 13 Отговор

    До коментар #129 от "бай Бай":

    Българите сме с НАТО и Украйна!Това трябва да се Много е важно,!

    Коментиран от #141, #147, #204

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Българите сме в НАТО

    14 4 Отговор

    До коментар #139 от "Бедняшката русофилска иzмет,":

    А това е грешка! НАТО е организация, сееща зло по света, за да пълни касичката на САЩ! Пак се оказахме на страната на фашизма!
  • 142 Мунчо

    3 9 Отговор

    До коментар #127 от "т-п трол соросоиден":

    Ходи живее в тези 2/3 от населението
    Мухахахаха

    Коментиран от #155

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Хаха

    10 5 Отговор

    До коментар #119 от "евроатланник на хранилка":

    Как бе - в Москва са вече полуизгорелите им "безаналогови" консерви, които през лятото трябваше да стигнат до Крим и Донецк! Служителите на отановските посолства са поканени на изложбата, дори им е обещано да не чакат на опашки и купуват билети...
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Чомаков

    6 14 Отговор
    Да си роб на Путин и да умреш за него и шизфренните му комплекси...! Е,има ли по- голяма тъпота. Трагедия!

    Коментиран от #160

  • 147 НКВД

    5 3 Отговор

    До коментар #139 от "Бедняшката русофилска иzмет,":

    НАТО никога няма да дойде при нас.

    Веднага нанесохме термоядрен удар по всички страни от НАТО.

    Коментиран от #149

  • 148 Ко речи?

    10 1 Отговор
    Божкеее....5 страници бла бла бла пропаганса от думите на някакъв блогър!? Вие не сте наред.
  • 149 Бако

    2 6 Отговор

    До коментар #147 от "НКВД":

    Оди нахрани кокошките.

    Коментиран от #154

  • 150 Еми бравос

    10 0 Отговор
    Другия път източника може да е някоя гледачка. Ха ха ха ха ха ха ха ха
  • 151 Алексбг

    4 12 Отговор
    Бавно но сигурно се разпада гниещи труп на Руската империя. Спасение НЯМА ,каквито и агресивни войни да водят и колкото и да се сплотява тираничната режими.!

    Коментиран от #157

  • 152 пиночет

    3 10 Отговор
    Този път и палячото Путин,щял да ходи на фронта!

    Коментиран от #162

  • 153 Аз да кажа

    10 0 Отговор
    Прочета ли, че " може" или е " вероятно " нататък не чета. Аре бегай
  • 154 НКВД

    4 0 Отговор

    До коментар #149 от "Бако":

    Не ми е смешно, за разлика от теб.
  • 155 Е що да ходи

    9 6 Отговор

    До коментар #142 от "Мунчо":

    Той си е българин в България! Ти нали мразиш България? Защо не я напуснеш, вместо да я продаваш на онова зло зад оеана?

    Коментиран от #179

  • 156 Свободен

    5 13 Отговор
    Един призрак броди из Европа!
    Призракът на руския фашизъм!

    Коментиран от #164

  • 157 НКВД

    5 4 Отговор

    До коментар #151 от "Алексбг":

    Бомби ядрени на САЩ, Англия, Полша...
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 грух

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Тва го знаем":

    само гледай, соросно пиленце, само гледай... пак ще си говорим...
  • 160 ромче..

    10 3 Отговор

    До коментар #146 от "Чомаков":

    Ти не гледай у канчето на вова,глей тука кво става тва бг бледоликите нещо много бърже се топать-скоро банго василь..национален празникь.

    Коментиран от #176

  • 161 Алексбг

    3 10 Отговор

    До коментар #28 от "Ватенките обаче":

    Продължавай ..пугиноидче ! Нека се посмеем малко!.

    Коментиран от #169

  • 162 бебето

    4 5 Отговор

    До коментар #152 от "пиночет":

    И Цомчо Плюнката ще ходи на фронта.Ще разнася чували.
  • 163 Джамбaза

    14 2 Отговор
    Дълга статия, не я четох цялата.
    С две думи, руснаците правят каквото си искат и каквото трябва и
    нито НАТО, нито Украйна могат да им противодействат ефективно.

    Коментиран от #166

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Другари комунисти

    1 7 Отговор
    Вярващи,ли сте?
  • 166 НКВД

    6 0 Отговор

    До коментар #163 от "Джамбaза":

    Имаме толкова много ядрени оръжия, че ако искаме, ще превърнем цялото земно кълбо в пепел.
  • 167 Глупава пропаганда

    12 1 Отговор
    Лъжите на САЩ, само потвърждават, че правото е на страната на Русия! Не, че всички нормални хора не го знаят и виждат!
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Бат Сали-Енергото

    10 2 Отговор

    До коментар #161 от "Алексбг":

    Сашко,кога стана Алекс бе братчед,във Факултета си те знаем като Сашко тъъ поотоо.
  • 170 Мишел

    10 2 Отговор

    До коментар #85 от "Молния!":

    Объркал си градовете.
    Мощните и много взривове бяха в Одеса. Гледай на запис.
  • 171 Иго

    15 4 Отговор
    Дойче леле ,защо САЩ ,Англия и дивият запад складират оръжие във фашистка окраина и го използват срещу руснаците?????? Изперкаха съвсем горните и плащат с руснаците цял свят ,Смях !!! Руснаците се справят добре въпреки санкции, обиколки на Блинкин от държава в държава европейски и азиатски ,да ги заплашва !! Този да си гледа хамерика ,която ври от демонстрации на студенти!! Демокрация-тероризация ,това са краварите !!

    Коментиран от #191

  • 172 россиян..

    6 3 Отговор

    До коментар #158 от "Ае копейките":

    Фабовете пять000,големи като молотьовка-вече са на поточната линия имать перки от бандерски перални и двг от заз,.и у харкiвь не будеть кислорода.
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Хаха

    9 2 Отговор

    До коментар #158 от "Ае копейките":

    Ти като изпълняваш иструкциите на Галя от посолствоТО с комсомолски патос, ще имаш ли честта да смениш поне веднъж памперсите на Вожда от Белия дом...
  • 176 Чомаков

    5 2 Отговор

    До коментар #160 от "ромче..":

    Говориш за демографска криза! Тя започва по статистика в бг в края на 70те. Основен механизъм за решане на всички проблеми в това число и демографската криза,говорим за България е образованието. В бг ромите или тези заявили се за да такива не е голям,не живеят и дълго,малко от тях са мюсюлмани. Отракаха се по света,това е. Пак образованието би ни помогнало да потеглим и да се откъснем от пропагандата, псевдопатриотизма и мързела
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Асо купа

    4 8 Отговор
    Русия нека си трупа !
    Ще има много.... трупа !
    Путин ще се крие в хралупа !
    Тупа лупа !
  • 179 Алексбг

    4 8 Отговор

    До коментар #155 от "Е що да ходи":

    Ние обичаме България и затова НЕ ОБИЧАМЕ...империята на злото Русия.Путя -джуджето ;направи така ,че всички да я мразят ..понимаеш это ?Е...и никой вече не се плаши от руската мечка С всеки изминал месец ,става по-карикатурна.

    Коментиран от #182, #197

  • 180 ХАХАХА

    6 6 Отговор
    Тези защо не се радват ,че Русия ги трупа в източна осрайна, че затрупа ли ги на западната значи краят на 00 се приближава !
  • 181 Потресен

    4 10 Отговор

    До коментар #134 от "т-п трол соросоиден":

    Отново твърде некомпетентен коментар. СССР се разпадна и заради нойната в Афганистан. Америка се изтеглиха скоростно,защото разбраха за плновете на Путин и т.н. и т.н.
  • 182 Бат Сали-Енергото

    6 2 Отговор

    До коментар #179 от "Алексбг":

    Сашко,кога стана Алекс бе братчед,във Факултета си те знаем като Сашко тъъ поотоо.
  • 183 баце

    4 1 Отговор
    Демонстрирате , че нищо не знаете. Само догадки.
  • 184 Хахаха

    2 4 Отговор

    До коментар #173 от "Последния софиянец":

    Хахаха,щом софиянец разсъждава така,то дано е последния. Хахаха,гати несретата,гати житейската катастрофа!
  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Мишел

    13 4 Отговор
    Вчера руската армия превзе Архангелское, 32 селище за 38 дни, северно от Очеретино. Днес атакува Сокол, югозападно от Очеретино
  • 187 Бавно но сигурно

    5 11 Отговор
    Русия губи войната
    Десет години Втората
    маа гащички из Донбас
  • 188 Ае копейките

    2 7 Отговор
    Хич не напредвате с материала.

    Галя от посолствоТО
    Онова зло отвъд океана
    Памперси...

    Коментиран от #199

  • 189 Русия нещо се пъчи!

    4 9 Отговор
    Но три години в ДОНБАС се мъчи!
    Само немощ излъчи!
    Рандеман Криводолски.
  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 да-а-а-а, още един завършил школа

    2 7 Отговор

    До коментар #171 от "Иго":

    за слобоумни....
  • 192 В.В.П.

    7 0 Отговор
    Въххх,божке ,на блогъри и тикткъри ,си е за вярване ..Вс е вярно .
  • 193 Браво Путин

    2 9 Отговор
    Докато Путин трупа пушечно руско месо, натовските граждани се пекат по плажовете.

    Коментиран от #196

  • 194 Има-нема три четири деня

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "И я го знам":

    до “фалита на Москва”, а то взе, че стана обратното, хахахах
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 А такива

    5 3 Отговор

    До коментар #193 от "Браво Путин":

    като теб ПП-ДБпедали ги заравят живи.
  • 197 Непредизвикани и пълномащабно САЩисани

    4 2 Отговор

    До коментар #179 от "Алексбг":

    Като не обичаш Русия, слагай феса, прекръсти се на Мюмюн и иди да пиеш турско кафе от скута Глиган пеевски.
  • 198 Ха ха ха

    2 5 Отговор

    До коментар #79 от "Антитрол":

    Не ми разправяй смешки ,в казармата съм видял колко струва съветското обучение. Не им пука за хората и 2 батальона на ден ги прежалват без да им мигне окото. Мобилизасията не спира идват нови жертви за путинските глупости.

    Коментиран от #202

  • 199 Ае, козяшкият зюмбюл

    4 1 Отговор

    До коментар #188 от "Ае копейките":

    Какви хапчета ти дават от емабсито.
  • 200 Как е плужек

    3 0 Отговор

    До коментар #130 от "Сдухваш ли се офлюф":

    перемогата върви ли, или са ти височки храстите
  • 201 Цялата

    3 1 Отговор
    Статия е една пропаганда , блогъри млогъри , никакви факти и официална имфорамция , но да мислямче се задава контра , на контра настъплението и от тези 60 милиарда гласувани от сената на сащ една мизерна част ще замине за оръжие за украйна . Не забравяйте в тези пари са включенинсъщо Израел и Тайван и сумата за Украйна не е военна помощ , част от нея ще замине за пенсии и заплати на чиновници, иначе правят фалит във фалита ....единственото спасение е преврат и сядане на масата на пеговори с Русия
  • 202 Ти кога

    1 0 Отговор

    До коментар #198 от "Ха ха ха":

    Си бил в казарма бе ? И дори ако си бил не си в актуализация , 2024г сме не 1996г ак 47 го има само в бг арми , както и сласическата тактика
  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 ССС

    1 0 Отговор

    До коментар #139 от "Бедняшката русофилска иzмет,":

    "...Това трябва да се Много е важно,..."
    Може да много важно, но е малко вярно.
    Правилното писане също е много важно!
    Пък ти като си с украйна, тръгни на североизток, като стигнеш до морето - продължавай по брега. Като я намериш, ако искаш я гушкай, ако искаш - ощипи я по парапета.
    Аз, лично, съм си чист българин, ама грам не ми пука нито за нато, нито за украйна.
  • 205 Като гледам

    0 0 Отговор
    Трупа резерви заради големите загуби...

Новини по държави: