Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Май, 2024 12:06 10 593 130

САЩ са близо до съдбоносно решение за войната в Украйна

  • украйна-
  • оръжия-
  • ракети-
  • русия-
  • сащ-
  • война-
  • джо байдън-
  • путин-
  • зеленски

Вашингтон обмисля дали да разреши на Киев да обстрелва цели в Русия с американски оръжия

САЩ са близо до съдбоносно решение за войната в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

След първите американски доставки на модерни оръжия за Украйна президентът Джо Байдън никога не е отстъпвал от една забрана - президентът на Украйна Володимир Зеленски трябваше да се съгласи никога тези оръжия да не бъдат използвани срещу цели на руска територия, защото това би влязло в противоречие с обещанието на Байдън да избегне Трета световна война, пише БТА в преглед на западния печат.

Сега в администрацията на САЩ се води оживен дебат за смекчаване на забраната Украйна да използва американски оръжия за обстрелване на цели на руска територия, за да се позволи на украинците да удрят ракетни и артилерийски позиции точно отвъд границата в Русия. Според Зеленски именно тези позиции са дали на Москва възможността да постигне скорошни териториални придобивки, съобщи "Ню Йорк таймс".

Предложение в тази насока на държавния секретар Антъни Блинкън след отрезвяващо посещение в Киев миналата седмица, все още е в начален стадий и не е ясно колко от колегите му от вътрешния кръг на Байдън го подкрепят. То все още не е официално представено на президента, който традиционно е най-предпазлив, твърдят официални лица.

Говорителят на Държавния департамент Матю Милър отказа да коментира вътрешните дискусии на политиката за Украйна, включително доклада на Блинкън след завръщането му от Киев. Но служителите, участвали в обсъжданията, заявиха, че позицията на Блинкън се е променила, защото руснаците са отворили нов фронт във войната с опустошителни резултати. Силите на Москва са разположили оръжия точно отвъд границата със Североизточна Украйна и са ги насочили към Харков - знаейки, че украинците ще могат да използват само неамерикански оръжия да ги обстрелват, отбелязва "Ню Йорк таймс".

Попитан от репортери, Майк Джонсън, председател на Камарата на представителите на САЩ, каза : „Мисля, че те трябва да позволят на Украйна да води войната по начина, по който сметне за добре. Те трябва да могат да отвърнат на удара. И мисля, че опитите ни да управляваме усилията там не са добра политика за нас“, съобщи "Гардиън".

Въпросът дали и как Киев може да използва западни оръжия не е чисто военностратегически, отбелязва "Шпигел". Русия се чувства застрашена от подкрепата, която държавите от НАТО оказват на Украйна. В миналото Владимир Путин неведнъж е заплашвал с ответни удари или дори е повдигал въпроса за възможността за използване на ядрено оръжие. Експертите смятат, че това е преди всичко обикновена заплаха, но Западът не иска да провокира инцидент. По подобна причина от началото на войната Западът отказва да установи зона, забранена за полети, въпреки исканията на Киев - изтребителите на НАТО не трябва да свалят руски самолети.

Промяната в курса може да повлияе и на по-нататъшното обучение на украинските войници. Досега те са обучавани да боравят със западни оръжия на полигон в Германия . Сега САЩ също обмислят изпращането на собствен военен персонал в Украйна за целите на обучението, а Байдън беше забранил това преди.

"Индипендънт" обръща внимание на друга проява, свързана с войната в Украйна – започналите по нареждане на Владимир Путин от Русия военни учения за симулиране на изстрелване на тактически ядрени оръжия. "Вашингтон таймс" цитира изявление на руското министерство на отбраната, според което първият етап от ученията предвижда "практическо обучение в подготовката и използването на нестратегически ядрени оръжия“, включително ракети "Кинжал" и "Искандер", способни да носят ядрена енергия.

Украйна и нейните западни съюзници твърдят, пише "Индипендънт", че Путин многократно е отхвърлял заплахата от ядрена война в Европа, откакто нахлу в Украйна през 2022 г. Кремъл твърди, че отговаря на заплахи за сигурността срещу Русия, като например отказа на Еманюел Макрон да изключи разполагането на френски войници в Украйна. Ученията ще включват окупирана украинска територия, както и Беларус.

Вестникът обръща внимание и на изявление на украинския президент Володимир Зеленски, който каза, че западните съюзници вземат решения относно военната помощ за страната му с "една година закъснение“, докато войските на неговата нация са изправени пред атаките на руски сили в североизточния регион на Харков . Президентът на Украйна направи тази оценка в момент, когато започва да пристига нова подкрепа от САЩ, след като пакет от 61 милиарда долара помощи най-накрая беше подписан от президента Джо Байдън през април след месеци на забавяне в Конгреса на САЩ, пише "Индипендънт". Зеленски нарече доставката на военна помощ, по-специално на средства за противовъздушна отбрана като системите "Пейтриът", на които Украйна разчита в голяма степен, за да се пребори с инвазията на Русия , като "една голяма крачка напред, но преди това две крачки назад“.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 96 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошо

    121 147 Отговор
    САЩ СА ПЛАНУВАЛИ ТАЗИ ПОСТАНОВКА ОЩЕ С ПОРОШЕНКО,НО ТОЙ НЕ Е ИМАЛ КУРАЖА. ДАЖЕ КАТО СЕ НАПИЕЛ СЕ ОБАЖДАЛ НА ПУТИН И МУ СНАСЯЛ КАКВО ГЛАСЯТ АМЕРИКАНЦИТЕ И ЗАТОВА БЕ СМЕНЕН С ПАЛЯЧОТО НА КОЛОМОЙСКИ. ЗЕЛЕНСКИ ЩАТЕЛНО Е ПРОУЧЕН OT САЩ, ЧЕ МОЖЕ ДА ИЗПЪЛНИ МРЪСНАТА РОЛЯ СРЕЩУ ОБЛАГИ И ЛИЧНА СИГУРНОСТ.НЕСЛУЧАЙНО ПО НЕГОВИ СМЕТКИ В ЩАТИТЕ СЕ МЪДРЯТ 100 МИЛИОНА $.КАТО БОНУС ЗА ГОЛЯМОТО НАПРЕЖЕНИЕ МУ СЕ ДАВА СИСТЕМНО И БЕЛО БРАШНО.

    Коментиран от #15, #18, #53, #61

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 честен ционист

    11 79 Отговор
    Папата привика льотчика и му заповяда да праща легионите Ганчо на ИЗточния фронт.

    Коментиран от #32

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мога само да кажа

    131 17 Отговор
    ,, горко на украинските граждани и на цяла Украйна ,, . Тази манипулация цели приключване на всичко в този регион.
  • 6 ТаУмВзе

    101 20 Отговор
    Да видим, кога започва Втората Гражданска Война при краварчето де. Окрайна я мани. Злеленски им гепи кинтите и бегаскус. ХАХАХАХАХАХА
  • 7 Дааа

    133 25 Отговор
    Над 200 милиарди долари е отпуснала Америка и Европа за спонсорство на войната досега... При все, че на Запада е пределно ясно, че Русия ще си вземе своето в края на краищата... Целта е да бъде отслабена Русия и славянският свят, да бъдат убити стотици хиляди жертви, чистокръвна бяла раса, православни християни...

    Коментиран от #77, #88, #108

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Няма досега

    22 82 Отговор
    в световната история две съседни държави да воюват, но едната да има забрана да стреля по цели в другата(която е и агресор) и да навлиза в нейна територия.

    Коментиран от #21

  • 10 Руснаците само това чакат

    94 15 Отговор
    Киев ще замине за 2 часа.

    Коментиран от #22

  • 11 Българин

    101 12 Отговор
    И като обстрелват украинците цели на руска територия нали ще стане още по-зле? Руските удари също ще се засилят неимоверно. И тогава какво ще стане с Украйна?...

    Коментиран от #123

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ама чакайте малко

    93 10 Отговор
    Щели да бомбандират ракетни установки в Русия.. Е защо? Нали ракетите на руснаците свършиха преди 2 години?
  • 14 Талибан

    75 13 Отговор
    Начи на укъра Фащ му е виновно че яде боя щот не им давали да гърмят по руска територия.Смях.А Путин още не е обул бутонките и до сега само загрява.

    Коментиран от #42

  • 15 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    55 10 Отговор

    До коментар #1 от "Тошо":

    ЛИЧНА СИГУРНОСТ ЛИ?? ОТ КРАВАР ЛИ ??ТО КАДАФИ ПЛАЩАШЕ ЗА ЛИЧНА СИГУРНОСТ НО ГО УБИХА ...СЪЩОТО ЩЕ СЕ СЛУЧИ И НА БЪЛГАРСКИТЕ МАРИОНЕТКИ
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 За завзетите лесно

    18 71 Отговор
    села и Волчанск на север от Харков - украинците ги гледаха с бинокли и дронове как пристигат, формират боен ред по границата, но нямаха право да стрелят. Ако ги бяха подпукали с ракети, дронове, артилерия още при идването им с конвоите далеч нямаше да стане така.
  • 18 Гошо

    42 23 Отговор

    До коментар #1 от "Тошо":

    Не бате, още с Янукович са я планирали. Специално САЩ са назначили про-руски президент в Украйна, за да може изненадващо да поеме курс към Русия, за да може украинският народ за минути да напълни Майдана и да възстане, за да може Русия да каже, че всичко е план на САЩ, за да може да излъже, че вежливите са местни опълченци, за да може да окупира Крим и Донбас, за да може от там да нападне цяла Украйна, за да може да се бори с лошия Запад и злите американци, за да могат американците накрая да позволят на Украйна да се защитава. Всичко е задкулисен план на Байдън и Зеленски, нищо че още и двамата не бяха президенти тогава. Те са знаели, че един ден точно така ще стане.

    Коментиран от #29

  • 19 Факт4екър

    51 9 Отговор
    ФАЩ се по близо до среща с ЯРС
  • 20 стоян георгиев

    55 8 Отговор
    Фашистка Америка ще бъде приключена с атом
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Е как за 2 часа,

    10 36 Отговор

    До коментар #10 от "Руснаците само това чакат":

    нали беше за 3 дни?

    Коментиран от #37

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Това трябваше

    9 52 Отговор
    да стане от ден първи на войната.

    Яко бомбене на москва и ленинград.
  • 25 БАБА ВАНГЯ

    39 7 Отговор
    На американските камикадзета вече не им се живее
  • 26 Май започват

    66 11 Отговор
    да дърпат дявола за опашката и само Господ знае до какво може да доведе подобна неразумна политика! Търпението на Путин, респективно руснаците, има граници, и не е зле ония на запад да внимават какво правят, какво говорят и колко лъжат! Едно обаче е сигурно, че укрите победа няма да постигнат, каквато и щедра помощ да им се обещава и предоставя... Но явно не са в състояние да си изпълняват изцяло обещанията, щом опряха до запорираните руски пари...

    Коментиран от #120

  • 27 ....

    7 33 Отговор

    До коментар #23 от "Сатана Z":

    Но пък руснаците са точно толкова глупави.

    Коментиран от #31

  • 28 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    60 7 Отговор

    До коментар #2 от "Историк":

    ВИДЯХМЕ ГИ СТЕЛТОВЕТЕ В ЮГОСЛАВИЯ СМЪКВАХА ГИ С РУСКИ РАКЕТИ ОТ 1962 ГОДИНА А СЪРБИНА КАЗВАШЕ ЧЕ НЕ ЗНАЕЛ ЧЕ Е НЕВИДИМ.
  • 29 Историк

    13 17 Отговор

    До коментар #18 от "Гошо":

    Отличен коментар, и отличен хумор.

    Коментиран от #62

  • 30 Грую

    45 7 Отговор
    САЩ вече нищо не решават. Само дращат врели некипели по вестниците.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Бате,бате

    20 5 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Какви легиони могат да се пратят от България най-много да сме или ракетна установка или летище
  • 33 След решението

    34 4 Отговор
    Посейдоните ще създадат протока Сталин между Канада и Мексико
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Имало е винаги

    5 3 Отговор

    До коментар #21 от "и до птреди половин век нямаше":

    такива и преди 50г. също, но не си ги чувал, а може би неосъзнато си от тях.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Симонян каза

    18 10 Отговор

    До коментар #22 от "Е как за 2 часа,":

    Крим за 2 часа, не разбра ли? Хахаха, козяшки
  • 38 тато

    16 5 Отговор
    и това ако не е лицемерие, незнам кое е....на ти железо, да ти мрат хората....ние помагаме ама не по руска.....бутафория до последния украинец..
  • 39 Крива ракета

    30 2 Отговор
    Предизборната кампания в САЩ се втвърдява, почасово. Ако им разрешат, може пак да уцелят я Полша, я Румъния.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 7-8

    37 4 Отговор
    Май сащисаните искат над Фашингтон да изгреят две слънца. Сърби ги и руснаците ще ги начешат така, че никога повече да нямат възможност да се изправят и срещу индианците от резерватите където "демократично" са ги натикали като животни.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Българин 🇧🇬

    40 4 Отговор
    САЩ е мъ.шата на планетата Земя
  • 44 Кога ще е

    2 16 Отговор

    До коментар #34 от "Българин":

    парада на Червеният от високата температура площад?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 7-8

    25 2 Отговор

    До коментар #2 от "Историк":

    Ти си толкова далече от истината, че дори не знам дали с теб сме в една и съща галактика.
  • 48 На тебе

    23 2 Отговор

    До коментар #2 от "Историк":

    какво точно не ти е наред?

    Коментиран от #119

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Град Козлодуй

    23 6 Отговор
    Русия е Сила и Мощ
  • 51 Мнение

    41 5 Отговор
    Целта на тези идиоти е да вкарат във война срещу Русия Европа, защото ЕС им е трън в очите! Как да се спасим от империята на злато хора? Ще ни унищожат американските гадове и окото няма да им мигне!
  • 52 за да спре руската инвазия, то

    7 50 Отговор
    Украинската армия, трябва да убива много, ама много руснаци, не колкото до сега, а Х 2, Х 3, Х 5, Х 10 пъти отгоре. Представете си как убият 1 милион руски войници до края на годината, или само за лятото 500 000, тогава Путин ще продължи ли да праща още и още на сигурна смърт? Не естествено! Представете си как Украинската армия може да унищожава навътре в руска територия поне на 500 км., ако не и на 1000-1500 км, складове с гориво и боеприпаси, да унищожава летищата от които излита руската авиация за да бомбардира украинските градове, енергийната и система, армейски обекти, или примерно центровете за набиране и трениране на нови военни набори, както си спят 10 000 руски войници дълбоко в тила да бъдат избити, тогава ще прължава ли войната? Не естествено! А защо това могат да го правят руснаците? Ами защото, първо те се готвят за тази война от 20 години трупали са оръжия., разработваали са нови, правили са всякакви планове за да завладеят Украйна, а ако не могат да я унищожът и второ защото САЩ и Запада не дават такова оръжие на Украйна, а само колкото да задържат руснаците, обикновенно с голи ръце. Затова благодарение на САЩ руските войници не умират толокова колкото е необходимо, т.е. САЩ играят в тая среща в полза на Русия, а не на Украйна. А всъщност американците имат такива средства да го направят, но не искат, ЗАЩОТО САЩ И РУСИЯ ВИНАГИ СА БИЛИ СЪЮЗНИЦИ, ОЩЕ ОТ ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА.

    Коментиран от #55, #63, #99

  • 53 Достатъчно е да се види

    33 7 Отговор

    До коментар #1 от "Тошо":

    как пишеш само с големи букви и веднага става ясно колко гънки имаш по пилешкия си мозък.
  • 54 Град Козлодуй

    25 7 Отговор

    До коментар #2 от "Историк":

    Вие не сте Историк
    Историците Уважават а не се подиграват над Другите
  • 55 да така е

    9 14 Отговор

    До коментар #52 от "за да спре руската инвазия, то":

    Русия и САЩ са едно ГОЛЯМО ЗЛО!
  • 56 Колобъра

    25 7 Отговор
    Щом краварите и хазарите идкат война ще си я получат ,ама тя няма да бъде вече като това руско мижим да те лажим в усрайна ,а ще е термоядрена с стратегически балестични ракети.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Швейк

    11 6 Отговор
    Ами разрешете им бе, лейди и джентълмени !
    На война, като на война!
  • 59 бою

    25 6 Отговор
    отлично, няма по лесен начин да почнат да падат бомби в ню йорк
  • 60 Станислав Георгиев

    32 3 Отговор
    Момчета става въпрос за правене на много, ама много пари, а по-точно:

    От януари 2022 г. предимно западни държави са обещали повече от 380 милиарда долара помощ за Украйна, включително почти 118 милиарда долара пряка военна помощ за Украйна от отделни държави.
    Кои печелят най-много от войната:
    Военнопромишления комплекс на САЩ и на някои държави-членки на ЕС:
    - Капитализацията на Райтеон се е повишила от 128 на 155 млрд долара
    - Капитализацията на Локхийд Мартин се е повишила от 98 на 127 млрд долара
    - Капитализацията на Нотроп Груман се е повишила от 61 на 84 млрд долара
    - Рейнметал в Германия е повишил доходите си с 28%
    Световният износ на оръжия на САЩ се е повишил с почти 8% от 2018 до 2023 г.
    Бюджета за отбрана на САЩ е 801 млрд долара, докато на Русия е едва 66 млрд долара.
    Нефтените компании бележат рекордни приходи, тъй като снабдяват Европа с нефт и газ, които преди се купуваха от Русия. Дори президента Байдън обвини нефтените компании в масивни военни печалби.
    По данни от директора на ЦРУ, Уилям Бърнс, Зеленски и неговия кръг са усвоили около 400 млн долара за лични нужди.
    Кои са губещите от войната: обикновените хора и семейства, особено украински и руски, но също и всички граждани на ЕС, вкл. на България.
    Военните действия водят до сериозно замърсяване на почви и води.
    Четете и се

    Коментиран от #106

  • 61 Град Козлодуй

    10 7 Отговор

    До коментар #1 от "Тошо":

    Моля Вие на Училище ходили ли Сте
  • 62 Гост

    15 4 Отговор

    До коментар #29 от "Историк":

    ти не си никакъв Историк
  • 63 хххх

    6 30 Отговор

    До коментар #52 от "за да спре руската инвазия, то":

    До края на живота си Путин няма да спре да жертва руснаци, защото... това ще е краят на живота му. Просташкият лаф "до последния украинец" всъщност е абсолютната реалност в Русия. В бункера на Путин винаги ще има шампанско и черен хайвер, до сетния му час. Съдба и отговорност на самите руснаци е, кога да настъпи той.

    Коментиран от #66, #103

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Зеленски

    35 7 Отговор

    До коментар #63 от "хххх":

    унищожава народа на Украйна, за да угоди на краварите.

    Бивш украински премиер казва:
    “Вашингтон толерира кражбата на Володимир Зеленски от финансова помощ, която Западът предоставя, докато украинският лидер изпълнява възложените му задачи. Това просто е откраднато, никой не го крие, всички знаят за това. Американците също знаят, но докато Зеленски решава задачите, които му се поставят – да съсипе страната, да нанесе щети на Русия – те ще си затварят очите за това", каза бившият украински премиер (2010-2014 г.) Николай Азаров в интервю за канала Mriya Youtube. Политикът отбеляза, че на Зеленски ще му бъде трудно, ако Камарата на представителите в Конгреса проведе одит. Според него може да се говори за кражба на около 2 млрд. USD”.

    Коментиран от #78

  • 67 Към авторката

    19 3 Отговор
    Пиши по-кратки статии. И без друго не стават, поне да се четат до средата.
  • 68 философията

    25 3 Отговор
    на идиота е - винаги да подкрепя най-наглите, най-лъжливите и най-фалшивите, също така всички 32 пола и вечно против Русия.
  • 69 а стига бе

    21 4 Отговор
    А аз си помислих че краварите директно влизат във войната .

    А иначе и руснаците ще позволят на Сирийците да избомбят базите на краварите там .

    Коментиран от #73

  • 70 САЩ са свикнали

    24 4 Отговор
    да бягат от държавите, които нападат - да изреждаме ли държавите?
    Западът не можа едни талибани да бутне, 20 г. се гърчеха в Афганистан и накрая внезапно се оттеглиха на колесниците на самолети и хеликоптери. Срещу Русия даже няма да си помислят да скочат. Особено с тези празни складове и техника, която се въргаля по украинските поля или на "парад" в Москва. А и желаещи укри да се бият с руснаците, не останаха.

    Коментиран от #76

  • 71 ВРЕМЕ Е ЗА ИСТИНСКА ВОЙНА....

    11 29 Отговор
    РУСИЯ ТРИ ГОДИНИ РАЗРУШАВА И СЪСИПВА УКРАЙНА, ГОНИ, ПРОКУЖДА И ИЗБИВА УКРАИНЦИТЕ, А ТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ЗАЩИТЯТ! ВРЕМЕ Е УКРАЙНА ДА ИМА ОРЪЖИЯ, АМА ИСТИНСКИ ОРЪЖИЯ С КОИТО ДА ПРАВИ СЪЩОТО, Т.Е. ДА УНИЩОЖАВА РУСКАТА ЕНЕРГИЙНА СИСТЕМА, ВЕЦ, ТЕЦ, ГАЗПРОВОДИ И НЕФТОПРОВОДИ, СКЛАДОВЕ ЗА ГОРИВО, ДА РАЗРУШАВА СЕЛА И ГРАДОВЕ, ЛЕТИЩА, БОЛНИЦИ, УНИВЕРСИТЕТИ, ПЪТИЩА, МОСТОВЕ, АВТОГАРИ И ЖПГАРИ! ВРЕМЕ Е ФАИСТКИЯТ И ИМПЕРИАЛИСТКИ НАРОД ДА УМИРА, ТАКА КАКТО ИЗБИВА ДРУГИТЕ! ТОГАВА ЩЕ РАЗБЕРЕМ ТВЪРДО ЛИ Е РУСКИЯТ НАРОД ЗАД ПУТИН ИЛИ ПО-СКОРО Е ТВЪРДО ГОТОВ ДА ГО НАГЪЗИ?

    Коментиран от #74

  • 72 Дрън дрън та пляс

    16 4 Отговор
    Ония зеления ще реве денонощно да му пращате още ракети и още и още....
  • 73 Смех в блатото

    8 23 Отговор

    До коментар #69 от "а стига бе":

    Те ако влязат директно във войната ще го разбереш покрай белия флаг веещ се от спалнята на диктаторчето в Кремъл. :)))

    Коментиран от #75

  • 74 Само питам

    27 7 Отговор

    До коментар #71 от "ВРЕМЕ Е ЗА ИСТИНСКА ВОЙНА....":

    Каква Украйна бе брат . Това си е Руска територия . Кога е имало последните 500 години Украинска държава , Украински Цар ,Украинска литература .....

    Коментиран от #82

  • 75 а стига бе

    24 6 Отговор

    До коментар #73 от "Смех в блатото":

    Знаеш ли как бързо ще потънат самолетоносачите , и как бързо ще изчезне фашинг тон .

    Коментиран от #129

  • 76 време е убийците да запо4нат

    11 10 Отговор

    До коментар #70 от "САЩ са свикнали":

    да умират, колкото пове4е агресори умрът,толкова по бързо Путин ще сложи край на войната.
  • 77 само бързата смърт на Русия може да

    10 19 Отговор

    До коментар #7 от "Дааа":

    донесе истинския мир, инак ще има поне 100 години война из целият свят.
  • 78 хххх

    14 25 Отговор

    До коментар #66 от "Зеленски":

    Колко по-долу можете да паднете? Зеленски унищожавал народа на Украйна, а не Путин? Зеленски, който беше милионер преди да стане президент и можеше още първите дни на войната да избяга и да си живее царски, а вместо това остана да се бори с народа си! Той унищожавал Украйна, сякаш той я е нападнал?! Ти разбираш ли изобщо, в какво морално и ментално падение живееш?

    Коментиран от #80, #83

  • 79 Големият грях на Запада е дето

    12 31 Отговор
    не унищожи Русия, когато тя фалира и се разпадна морално, финансово, военно, стопански, териториално, а се колаборира с нея и я спаси от сигурна смърт, тъй като Китай само това искаше. Запада вдигна в пъти търговията Русия изкупуваше горивата и, даже ги разраборваше там където руснаците бяха безсилни в технологиите, а трябваше да мислят не Русия а за МИРА В СВЕТА, А ТОЙ МИНАВА САМО ПРЕЗ СМЪРТТА НА РУСИЯ!

    Коментиран от #86

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Харон

    10 20 Отговор
    Вашингтон обмисля дали да разреши на Киев да обстрелва цели в Русия с американски оръжия.НЯМА КАКВО ДА ОБСЪЖДА! ДА!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Атина Палада

    19 4 Отговор

    До коментар #78 от "хххх":

    Под въпрос е с народа си Зеленски за какво се бори... Дали не е да си върне земите заграбени от американските корпорации богати на природни ресурси с помощта на Русия..... Защото сам с народа си не можеше да се пребори с корпорациите..

    Коментиран от #85

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 украинците се борят за мира в света

    4 21 Отговор

    До коментар #83 от "Атина Палада":

    защото медведя не може да спре да яде хора, защото се е родил СТРЪВНИЦА и ВИНАГИ ЩЕ ИСКА КРЪВ!
  • 86 така е

    7 25 Отговор

    До коментар #79 от "Големият грях на Запада е дето":

    когато Русия се разпадаше катастрофално, САЩ, Западна Европа и Китай бяха съюзници и можеха да я доубият, а те я спасиха. Наистина това ако не е грях.....Затова пък Русия иска за благодарност да унищожи тях.

    Коментиран от #92

  • 87 да ама

    20 3 Отговор

    До коментар #84 от "като гледах посещението на Путиняка":

    Путин го посрещнаха като Император , А Оланд и Блинката ги посрещна чистачката .... ха ха ха смешници . Да не говорим че Урсуса я качиха на товарния самолет .

    Коментиран от #93, #100

  • 88 Брейй

    3 12 Отговор

    До коментар #7 от "Дааа":

    И откога чеченците,сирийците и всякакви там палачи,а да не забравяме едни десетки хиляди затворници са "бели православни християни"?

    Коментиран от #90

  • 89 Драстично

    18 1 Отговор
    До Наполеоновите войни, войните в Европа са се водили от малки платени,наемни армии. Френската революция и Наполеон създадоха масовата армия на въоръжения народ. 200 години по-късно Западът и фаш отново си повярваха,че с малки наемни армии могат да командорят света. Ставащото в Украйна драстично опровергава концепциите за малките технологични армии - скъпите оръжия и платените индианци бързо свършиха или побягнаха от бойното поле.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Тома

    16 1 Отговор
    Аз мисля че краварите отдавна щяха да разрешат ама им е мило ду.пенцето защото знаят какво ще им се случи.
  • 92 Атина Палада

    25 2 Отговор

    До коментар #86 от "така е":

    Ха, че те я бяха убили напълно.. Колонизираха я, както Африка. Природните ресурси бяха в техни ръце... Петролни кладенци, златни находища и пр. беше собственост на Западните корпорации. Това е тотално убиване!
    Но КГБ в крайна сметка се зае да спаси Русия.. И предвид, че руснаците са много по умни от англосаксите, с разни гимнастики си върнаха всички акции от западните корпорации..
    Сега същото се получи и с Украйна. Западния свят колонизира Украйна и завзе земите богати на природни ресурси..Т. н украинското жито, което се изнасяше през коридорите не беше на Украйна, а на американската корпорация..
    Така, че тия твоите лакърдии, които пишеш тук, може да ги разказваш на баба ти... Но тук влизат и грамотни хора, все пак..
  • 93 Атина Палада

    12 0 Отговор

    До коментар #87 от "да ама":

    А Блинкън с такси си отиде до летището за излитане към краварника:)))))
  • 94 Съдбоносно

    9 1 Отговор
    Решение за Украйна ако Путин реши да използва тактически ядрени удари .всичко друго е с малко значение
  • 95 Пипи

    17 1 Отговор
    Че целта е да се унищожи Европа чрез продажни политици е ясно на всички. Обаче не разбирам защо американците вярват, че ракетите този път няма да стигнат до тях. До сега се измъкваха сухи , но до сега.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Сократ

    16 3 Отговор
    Да се чете правилно, ме да разрешат на укрите, а самите сащ да почнат да обстрелват руската територия. Тези ракети се управляват от сащ. Знаете ли какво означава подобна идиотщина? Ще гледаме много гъби.
  • 98 То е ясно!

    8 2 Отговор
    Вовката ще ги разпробие с атома. Дърпат Дявола за опашката говедарите.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Смех в блатото

    5 13 Отговор

    До коментар #87 от "да ама":

    "Путин го посрещнаха като Император"

    Путин го посрещна некъв трети вицепремиер, и то жена. Добре, че не знаеш каква е китайската символика. :))

    После на Силуанов му наредиха да се вози при пропагандистите, за него лимузина нямаше.

    После на Шойгу не му дадоха да влезе при преговарящите по военните въпроси.

    После Коня призна, че не знае какъв е дневния ред и всичко зависи от ХАЗЯИТЕ :))))

    После Си му каза на Путлер, че няма да му даде един юан за Силата на Сибир 2.

    После китайския министър на финансите каза на Силуанов, че китайските банки не могат повече да правят нормални разплащания с Расия.

    Иначе "все па план" де :))))

    Коментиран от #104, #105, #121

  • 101 Откачов

    2 9 Отговор
    Путягин духа супата в бункера и реве
  • 102 Цензура

    19 3 Отговор

    До коментар #2 от "Историк":

    То се вижда кой кого вари бавно - западът е в икономически и политически колапс, вече никой не се страхува от тях, дори чeрните хора от Африка изритаха американци и франсета като крастави пoмияри от държавите си !!! Особено фрапиращо бе в Нигерия, където властите поканиха руснаците - и те дойдоха, преди още клетите американчета да успеят да си съберат багажа !!! В същото време руската икономика расте, руското влияние по света расте, в украйна както самите укpи, така и контингентите на кукловодите им мрaт като мухи, а русия неутрализира всяко натовско оръжие.

    добре, че Путин е хладнокръвен човек, иначе досега от Вашингтон щеше да е останало само пепелище...и стъклено езеро по средата.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Компетентен

    9 1 Отговор

    До коментар #100 от "Смех в блатото":

    Във видеата, които гледах,не видях нищо такова, ама ти си вярвай...
  • 105 Станислав Георгиев

    12 2 Отговор

    До коментар #100 от "Смех в блатото":

    Да, така е, но китайците са си пословични гадняри! А, кой създаде и капитализира съвременен КНР, за да го противопостави на СССР навремето? Кисинджър и Никсън се целуваха с Мао, докато водеха преговори за намаляване на ядрените арсенали с Брежнев. Така, че КНР е проблем създаден от САЩ. Така, както и конфликта в Украйна е провокиран от САЩ.

    Коментиран от #107

  • 106 Дядо Цецо

    2 2 Отговор

    До коментар #60 от "Станислав Георгиев":

    Не бой се пилците се броят на есен ще видим какво ще стане
  • 107 Смех в блатото

    4 4 Отговор

    До коментар #105 от "Станислав Георгиев":

    "Да, така е, но китайците са си пословични гадняри!"

    Не вервам, Си и Путин казаха, че между тях има безгранична дружба :))))

    Си никога не би причинил нещо на безграничния си приятел :))))
  • 108 стоян

    2 15 Отговор

    До коментар #7 от "Дааа":

    До 7 ком - явно си по Умен от лидерите на САЩ и ЕС дето само си харчат парите по украинците като знаят че украинците губят войната - нали така другар - а залози правиш ли кой ще спечели - аз съм за украинците

    Коментиран от #111

  • 109 САЩ..САЩ..

    9 0 Отговор
    Тия нема ка них да си оправая трагнали да оправая целиьо свет..
  • 110 стоян

    3 10 Отговор

    До коментар #84 от "като гледах посещението на Путиняка":

    До 84 ком - като е варяго монгол е с нормални монголски черти путин и няма нищо славянско както украинците - само езика за разговор е общ с украинците - генетически се различават

    Коментиран от #114, #115

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Всичко

    18 0 Отговор
    Е разрешено за Украйна. Тези писаници за използване на американски оръжия на руска територия са само за заблуда на населението в ЕС и нищо повече. Цял свят знае и най-вече Русия, че тези оръжия НЕ се управляват от украинската армия. Няма кой да разреши на някакви украинци които по нищо не се различават от руснаците да имат достъп до водещи военни американски технологии, защото ако беше така досега и те щяха да бъдат струпани на Червения Площад пред Кремъл. Украинците са само пушечното месо или наказателните отряди за него и нищо повече.
  • 113 Непредизвикани и пълномащабно Сащисани

    12 1 Отговор
    САЩисаните, Путин беше посрещнат с почести както в Китай така и в ОАЕ. Шолц беше посрещнат от портиерите, Блинкен от чистачките, а урсуза и барбок влязоха през кухнята.
  • 114 АРЕ БЕ СТОЕНЧО

    11 4 Отговор

    До коментар #110 от "стоян":

    КАЗВАШ МОНГОЛИ И ВАРЯГИ
    НЯМА СЛАВЯНИ
    АМИ ЩОТО В БЪЛГАРИЯ Е ПЪЛНО СЪС СЛЯВЯНИ
    НЯМА ТРАКИ НЯМА АВАРИ НЯМА КУМАНИ НЯМА АСПАРУХОВИ БЪЛГАРИ САМО СЛАВЯНИ
    И ОЩЕ ОСВЕН ВАРЯГИ И МОНГОЛИ ДА ДОБАВИМ
    ВОЛЖСКИ БЪЛГАРИ ГРАД КАЗАН
    АВАРИ ТИЯ ХОРАТА НА АТИЛА БИЧА БОЖИ
    МАЛКО КУМАНИ МАЛКО ПЕЧЕНЕГИ МАЛКО УГРОФИНИ ТУК ТАМ НЯКОИ АРМЕНЕЦ ОКОЛО ДВА МИЛИОНА ОЩЕ ТОЛКОЗ ГРУЗИНЦИ БАЯ ТАТАРИ
    КАК СИ СТОЕНЧО МАМИН
    ДОСТА КАЗАЦИ БАЯ ПЕРСИ ТАДЖИКИ УЗБЕКИ ЧЕЧЕНЦИ
    ДА ИЗБРОЯВАМ ЛИ ОЩЕ И СИЧКИТЕ ТИЯ НАРОДНОСТИ В МОМЕНТА МАЧКАТ ПОЛСКО ХАЗАРСКАТА ПАСМИНА
    ЩО ТАКА ПРАЯТ
    ААААААА СЕТИХ СЕ СТРАХ ГИ Е ОТ МОНГОЛИТЕ
  • 115 Стояне, Стояне

    10 0 Отговор

    До коментар #110 от "стоян":

    да те... който те фане
  • 116 Много е просто

    3 9 Отговор
    Подписвайте меморандум за сътрудничество в отбраната между САЩ и Украйна и издавайте лицензи за изработка на Американски оръжейни системи в Украйна.На тях ще има лепенка made in Ukraina! Така обстрелът няма да е с Америкнаски, а с Украински оръжия!

    Коментиран от #118, #126

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Стелт

    6 3 Отговор

    До коментар #116 от "Много е просто":

    Да, прав си, МНОГО Е ПРОСТО, за такива като тебе! Само, че "простото" е "МНОГО СЛОЖНО" за твоята кратуна!
  • 119 ами

    10 0 Отговор

    До коментар #48 от "На тебе":

    не му е наред ника, скоро ще го сменя от "историк" на "истерик".
  • 120 Май я

    2 12 Отговор

    До коментар #26 от "Май започват":

    Терористична Русия и Хамаз трябва да бъдат разгромени! Иначе няма мир!
  • 121 бай Даньо

    5 2 Отговор

    До коментар #100 от "Смех в блатото":

    Трудно е да си по далеч от реалността . А реалността е че Путин го посрещнаха с най високи държавни почести докато за Блинкън нямаше дори червен килим на летището , а пък германския мушморок Шолц на летището го посрещнал само заместник кмета на Пекин ... А Докато Кси чакал Блинкън (които тактически закъснява) за среща има видео в интернет където Кси пита "кога си заминава тоя ? " уж случайно изпуснато от китайците ...
  • 122 САЩ обмисля

    7 0 Отговор
    Всъщност тази стъпка в ескалацията
    “ Русия на колене “ е решена отдавна.
    Всичко което се “ обмисляше “ Леопарди
    ракети , ПВО стана

    Предупрежденията на Русия при разширяване
    на САЩ в Украйна - също станаха .
  • 123 ВСЕ МНОГО УМУВАТ , ВЕЧЕ УМ НЕ ИМ ОСТАНА

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    АМИ ТО ТОВА Е ИДЕЯТА НА ЛАЙНОСАКСОНИЯТА. ЗАЩО ВАСПАЛИХА ВОЙНАТА ?? И ПОНЕЖЕ СА ТЪПИ КРАТУНИ , ОПИТВАТ СЕ ДА ЗАБЛУЖДАВАТ НОРМАЛНИТЕ ,КАК ТЕ НЕ, У-ЦИТЕ РЕШАВАЛИ КАК ДА ИЗПОЛЗВАТ ОРЪЖИЯТА КОИТО ТЕ ИМ ПРАЩАЛИ!!!А ТЕ ВИДИТЕ ЛИ , НЕМАТ НИЩО ОБЩО . ХА,ХА,ХА, ТЕЗИ СМЕХОТВОРНИ ВИЦОВЕ СА ТОТАЛНАТА ИМ ИЗЛАГАЦИЯ ,ВИДНО КОЛКО Е БАЩГАЖА ИМ !! !МОЖЕ ЛИ С ТАКИВА НЕЛЕПОСТИ ДА ЗАЛЪГВАТ - КОГО, ГАРГИТЕ ЛИ!!
  • 124 Мара Атанасова с евтините очила

    3 0 Отговор
    Аз съм голяма мис Ирка.
  • 125 Бай араб

    2 0 Отговор
    Боя настана......
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Р.К.И.

    2 1 Отговор
    Какви войни "световни" се въртят в скромните главици на някои? Знаят ли що е световна война? Световна? Или щом е набъркана Москва, няма начин нещата да не са световни, галактически и космически. Половината континенти в един лагер ; другата половина ,в друг и хоп война планетарна. Пред такава хипотеза ли сме?
  • 128 Глупости

    3 0 Отговор
    Рокзвездата на старческия дом във Вашингтон каза ,че САЩ както винаги нямат нищо общо. Такова решение "трябва да вземе Украйна".
  • 129 Факт

    1 3 Отговор

    До коментар #75 от "а стига бе":

    За Вашингтон не знам но Москва я няма на 10 тата минута .
  • 130 Не му

    2 0 Отговор
    строшихте краката когато трябваше,сега си скубете косите.Страхливци.
Новини по държави: