Last news in Fakti

23 Май, 2024 19:33 2 156 33

"Хамас": Държим в плен високопоставен израелски офицер

  • израел-
  • хамас-
  • заложници-
  • бенямин нетаняху-
  • газа-
  • изедин ал касам-
  • асаф хамами

Доказателство за това, че полковник Асаф Хамами е при "Хамас", не е представено, като палестинците не уточняват и дали висшият военен е все още жив, пояснява Ройтерс

"Хамас": Държим в плен високопоставен израелски офицер - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Радикалната палестинска групировка "Хамас" обяви днес, че държи пленен на 7 октомври миналата година израелски полковник, когото Израел бе обявил за убит при тогавашното нападение на ислямистката групировка, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Бригадите "Изедин ал Касам" - военното крило на "Хамас", казаха, че полковник Асаф Хамами e бил ранен по време на пленяването му. Доказателство за това, че Хамами е при "Хамас", не е представено, като палестинците не уточняват и дали висшият военен е все още жив, пояснява Ройтерс.

Преди месеци Израел обяви, че 41-годишният бригаден командир е бил убит при изненадващото нападение на "Хамас" срещу израелска територия на 7 октомври, което даде начало на войната в ивицата Газа, посочва агенцията.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 👏👏👏

    18 5 Отговор
    Браво👍
    А само го държите или и друго праеите с него 😆😆😆
  • 2 Софийски

    16 24 Отговор
    Ще ви излезе през чалмите ;) само спокойно
  • 3 ТаУмВзе

    10 13 Отговор
    Възходът на Персите ОТНОВО!
  • 4 ЕДГАР КЕЙСИ

    13 22 Отговор
    ТЕZИ УБИЙЦИ И ТЕРОРИСТИ ТРЯБВА ДА ..............,... БЪДАТ УНИЩОЖАВАНИ БЕЗ НИ НАЙ МАЛКО ................ УГРИЗЕНИЕ НА СЪВЕСТТА .............. ФАКТ !
  • 5 Ксаниба

    13 6 Отговор
    той/тя/то вече си е изпяло и майчиното мляко и кодовете и паролите и шифрограмите!!!

    Коментиран от #10, #17, #33

  • 6 Швейк

    11 21 Отговор
    Хлебарките държат в плен човешко същество.
  • 7 Обръщение до Президента на САЩ

    8 25 Отговор
    Господин Байдън, Вие сте Президент на най мощната държава в света. Време е, да осъзнаете, че няма друго решение в анклава Палестина, освен палестинците да бъдат евакуирани /мигрират/ в Египет, Турция и останалите арабски мюсюлмански държави. Не е възможно съжителстване на Израел и евентуално новосъздадена палестинска държава в областта ГАЗА. Това е пълен абсурд. Видяхте какво стана на 7 октомври 2023г. Бандитската, терористична групировка ХАМАС без никаква причина ей така нападна държавата Израел и изби много невинни хора. Издевателства, отвличания, изнасилвания и т.н. Това е така, защото концепцията, философията на ХАМАС е унищожение на държавата Израел. При това положение, друго решение няма. Отваряне границите на Турция, Египет и останалите арабски държави и мигриране на палестинците. Не забравяйте, че Турция е родината на палестинците, които се преселили в Газа и сега може да ги настани в Анадола. Палестинците няма кой повече да ги търпи. Египет, се страхува от тях и затова е затворил границата. Палестинките раждат като зайците по 7-8 деца, мързеливи са и постоянно просят помощи от ЕС, САЩ и Червеният кръст. Палестинските мъже не полагат никакви грижи към децата, по цял ден копаят и правят тунели за да нападнат Израел и крият в тях като стане напечено. Време е Турция, Катар и другите арабски държави, да не се услушват, а да подадат ръка на братята и сестрите по вяра палестинци и същите да мигрират в техните държави. Това е.
  • 8 Бен Гурион

    3 11 Отговор
    Тва са мирните палестинци, не ги закачайте.

    П.С. ЛЕТИЩЕ
  • 9 Генералният щаб

    8 19 Отговор
    По правило с терористи не се преговаря! Въпреки това последните седмици света е очевидец на това, че преговорите с ХАМАС стигнаха в задъненана улица. Хамас просто не желаят да освободят израелските заложници. Те се опитват да рекетират не само Израел, а целият свят, който според тях е длъжен да издържа палестинците. Крайно време е Турция да спре да обвинява ИЗРАЕЛ, а по скоро да си прибере палестинците, които на времето от Турция са отишле в Близкият изток, ивицата ГАЗА. До кога палестинците вместо да работят и се издържат, ще подкрепят терористи, ще купуват оръжия, а светът е длъжен да ги издържа. А главатарите на терористите трябва да бъдат изгонени от Катар и предадени на международен съд за тероризъм.Какво още чакат ГЩ на Израел и полевите командири? Срамота! Време е един път завинаги да се приключи с ХАМАС. Отдавна трябваше да направят това и също така оперативно прочистване на гр.Рафах от терористите на ХАМАС. 4 батальона на ХАМАС до зъби въоръжени се крият в градът. Няма време. Трябва решително да се действа. Обръщам специално внимание на факта, че палестинците поддържат ХАМАС, следователно те също участват в агресията срещу Израел.
  • 10 Бен Гурион

    1 8 Отговор

    До коментар #5 от "Ксаниба":

    Явно израелците чакат такива като теб да ги подсетиш, за да ги сменят. Мдам.
  • 11 Мдааа

    10 19 Отговор
    Някакви паразити почнаха да лаят срещу Израел и да вършат глупости, като купеният от ислямистите съд в Хага.. Колкото и да мразиш или не харесваш евреите и да ги подкрепяш или не, в момента те са прави. На 7-ми октомври ИЗРАЕЛ беше нападнат от терористите на ХАМАС, които извършиха невиждан по размери погром. Убийства, изнасилвания, отвличания и за капак изпичане на бебе във фурна пред очите на неговите родители. Абсолютни примати! Ужас! Не им ли узря главата на Европейците, че тия племена,милиони ислямски мигранти, където идат в ЕВРОПА искат да се спазват техните правила и обичаи. Искате да почнете да ходите забулени и в дълги дрехи посред лято. Да не пиете, да си стоите без нищо и по цял ден да се кланяте на Изток. Да ставате в 05,00 часа и да се молите и така 5 пъти на ден. Толко ли ви се иска да се върнем в 7 век

    Коментиран от #13, #20

  • 12 Ддд

    7 4 Отговор
    Ами дръжте го. Нетаняху много го е грижа за заложниците..... Сън не го лови.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Държите ,

    5 5 Отговор
    От доста време най-дъгото ... Так держать ..
  • 15 не го бавете

    13 5 Отговор
    ами го тепайте. Един изрод по малко.
  • 16 Калпазанин

    6 7 Отговор
    След като няколко държави днес признаха държавата Палестина, очаквам да се скъсате да ми пропагандирате и да изкарвате евреите ционисти за жертва и по немската днес същата п@@@@понсзватмк ми цял ден с траурни изражения на мисирките кадри на заложници на хамас, Холивуд пасти да яде. Никой не може да ме убеди в лъжливите лицемерни кадри и псалми че това е истина, апропо тик ток казва и показва съвсем друго
  • 17 стоян

    2 9 Отговор

    До коментар #5 от "Ксаниба":

    До 5 ком - на граничната врата ли кодовете - какви кодове и пароли от един граничен офицер който е бил охрана на границата бе путинофилчо
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 И пак

    6 7 Отговор
    Тея примати още ли не са разбрали, че ще ги избият като пилци.
  • 20 сесесере

    3 6 Отговор

    До коментар #11 от "Мдааа":

    Русофилите ислямисти, се пукат да ти слагат минуси!

    Коментиран от #21, #24

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Международният съд

    12 3 Отговор
    Скоро ще държи в плен Хитлеряху докато го осъдят а после няма да е пленник а криминален затворник с доживотна присъда.
  • 23 Мхм

    13 3 Отговор
    Палестина направиха за смях Израелската армия унищожиха им дистанционно управление кули извадиха от строя меркавите влезнаха в Израелските военни бази все едно са полицейски участъци в провинцията

    Коментиран от #27, #32

  • 24 Хе хе

    1 7 Отговор

    До коментар #20 от "сесесере":

    Путин0филск@ им р@бот@ или по-точно ч0век0п0д0бни без работа.
  • 25 Генерал Колев

    4 10 Отговор
    Докато в Газа и останалите селища има и едно място, където терористите от Хамас да могат да се скрият, бойните действия на израелската армия трябва да продължат. Докато и последният джихадист от Хамас не бъде изпратен при 72-те девственици в техният рай, офанзивата на армията не трябва да спира. Докато има и един единствен будала, който да си мисли, че с фанатични мюсюлмани може да се живее в мир, офанзивата на израелската армия трябва да продължи до пълна победа. Египет да не се прави ни лук яла, ни лук мирисала, ами да отвори границите си и приеме палестинците да мигрират на нейна територия. Една вяра са.
  • 26 вятъра на промяната

    4 8 Отговор
    Нападателите /Хамас/ се оплакват, че нападнатите /Израел/ малтретират палестинското цивилно население. Интересно защо ,,малтретираното" население на Палестина не съдейства на израелската армия да изобличи и победи военната групировка Хамас и да посочи местонахождението на пленниците. Явно палестинското население си заслужава съдбата.
  • 27 последен валс

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "Мхм":

    Нека разграничим Палестина и Хамас. Аз мисля, че Палестина страда от действията на Хамас. Ако твоите твърдения са верни за палестинските удари срещу Израел то тя си заслужава съдбата. Ако твоите твърдения не са верни Палестина трябва да изобличи Хамас, да посочи къде са укрити пленниците и да бъде призната като държава.

    Коментиран от #28, #29

  • 28 Мдааа

    3 5 Отговор

    До коментар #27 от "последен валс":

    Палестинците са терористи за които избиването на деца,жени,стари хора,невинни,го нямат за нищо. Отговорете си на въпроса,защо 13-14 г . арабски деца стрелят с автомати и убиват?Защо зверствата които извършиха арабите на 7 октомври 2023г., спрямо евреите,нямат никакво нормално обяснение. Да изпечеш бебе във фурна пред изпадналите в ужас вързани родители, това какво е? Сега,когато арабите са на колене,"олеле мале".Само,че аз въобще не ги съжалявам.Арабите да си понесат заслужените последици.Който ги харесва,да си ги прибере у дома.За мен те не са хора
  • 29 Ъхъъъъъъ мозък

    4 4 Отговор

    До коментар #27 от "последен валс":

    Не си познал! "Какви кючеци и гюбеци мятаха когато хамас нападнаха беззащитни хора помните ли. Сега ще плащат и плачат още много".

    Коментиран от #31

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 последен валс

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Ъхъъъъъъ мозък":

    Говорим на един език, но не се разбираме.
  • 32 111

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Мхм":

    А сега как е, правят ли ги за смях ? Напредват ли "Хамас" на израелска територия ? Нещо се чува че бастисали някав израелски град - Рафа мисля че се казваше. А, той бил палестински според интернет, сега го проверявам ... ама те израелците бият в Рафа според новините ... чакай, кво става, нали "Хамас" правеха за смях ... . Ама те израелците можели да воюват, що така, нали "Хамас " ги правели за смях ... ! Иначе, казано без ирония - гола вода си. Аре бегай да си поплачеш за битите палестинци. И не гледай често новините щото ще става още по-лошо за твоите любимци - нервите ти няма да издържат !
  • 33 Чук и сръб

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ксаниба":

    Да, да, и израелците не са ги сменили на мига! Може ли да си такъв...