Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Май, 2024 21:36 3 932 113

Полковник от Пентагона: Украйна може да спре руската армия само с удари на нейна територия и то с пълна мощ

  • русия-
  • украйна-
  • ракети-
  • крим-
  • донбас-
  • харков-
  • пентагон

Руснаците превръщат населените райони на Украйна в изгорена земя, като особено разрушителни са атаките с управляеми авиационни бомби

Полковник от Пентагона: Украйна може да спре руската армия само с удари на нейна територия и то с пълна мощ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

За да спре руските атаки с управляеми авиационни бомби, Украйна трябва да удари територията на Руската федерация с всички налични оръжия, които има – включително предоставените ѝ от САЩ системи ATACMS. Това подчерта в интервю за LIGA.net полковникът от Военновъздушните сили на САЩ в оставка Седрик Лейтън.

По-специално той коментира факта, че в пограничната зона на Харковска област руснаците, както и в Донбас, унищожават абсолютно всичко. Те превръщат населените райони на Украйна в изгорена земя, като особено разрушителни са атаките с управляеми авиационни бомби.

"За да може Украйна да спре тези атаки, тя трябва да нанесе удари по руска територия с всички оръжия, с които разполага, включително оръжия от САЩ и системите ATACMS, които може да послужат идеално за тази цел“, уверен е Лейтън.

Според него руснаците са успели да преминат в настъпление в Харковска област поради няколко фактора. Първо, те са били наясно, че регионът е слабо защитен. Освен това са знаели, че Украйна е била принудена да намали изразходването на боеприпаси и е изпитвала недостиг на войници.

"Те попълниха дефицита си. Географски районът около Волчанск е близо до руския логистичен център в Белгород, така че за тях беше сравнително лесно да се придвижат към Харков. Комбинацията от липса на жива сила и боеприпаси от украинска страна и придвижването на нови войски и боеприпаси от руска страна направи възможно това настъпление трябва да бъде по-силно. Руснаците усетиха слабостта и се възползваха от нея“, обяснява полковникът.

Той отбелязва, че руснаците са ограничени от линиите за доставка, техния капацитет и разстоянието, което трябва да изминат до фронта извън територията на Руската федерация. На места те успяват да изминат 10-15 километра, но засега украинските войници ги държат далеч от Харков.

В същото време самият град е под постоянна заплаха от далекобойна артилерия и оръжия със среден обсег, бомбени и ракетни удари.

Американският полковник бе попитан и дали ситуацията ще се промени, когато оръжията от САЩ стигнат до фронта.

"Част от американските оръжия вече са в Украйна. Това ще бъде постоянен процес на доставяне на оръжия на фронта, за да се концентрират. Може да отнеме от няколко седмици до няколко месеца, за да получите необходимото количество оръжия за стабилизиране на фронта, и след това ситуацията да се промени в полза на Украйна“, изрази увереност Лейтън.

Както предполага полковникът, след като оръжията са в правилните "точки“ по протежение на фронта, съответните промени ще настъпят на бойното поле. Той изрази надежда, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ще спрат руското настъпление и ще използват правилната тактика в правилния момент.

По думите му сега Русия иска да използва предимството си в жива сила. Един от начините е да се принуди Украйна да разтегне войските си, така че те да станат неефективни в защита. ВСУ трябва да избягват това, уверява полковникът.

"Украинското разузнаване трябва да даде на ръководството точна оценка на концентрацията на руски войски. Тези концентрационни обекти трябва да бъдат унищожени. Ако това не бъде направено, ще има сериозни последици за Украйна“, предупреждава Лейтън.

Той също така отбеляза, че защитниците на Авдеевка са показали голяма смелост, но използването на управляеми авиационни бомби от Русия значително са отслабили способността на ВСУ да задържат селището. Според него украинските военни е трябвало по-рано да получат заповед за отстъпление в тази посока. Както отбеляза експертът, Украйна се нуждае от въздушно прикритие на сухопътните войски и преки битки с руската авиация. Ако Киев имаше този потенциал в достатъчно количество, може би Авдеевка все още щеше да бъде под контрола на ВСУ.

Лейтън оцени положително ударите на ВСУ по руски петролни рафинерии.

"Това е една област, в която Украйна показа изключителна способност за иновации. Ударите застрашиха голяма част от производството на петрол в Русия, но ще отнеме време, преди руската икономика да бъде засегната значително“, казва той.

Освен това той подчертава, че способността на Украйна да атакува руски военновъздушни бази и щаба на Черноморския флот, потопяването на нейния флагман "Москва“ и използването на безпилотни катери демонстрират способността за иновации и провеждане на сложни операции.

"В много отношения военните иновации на Украйна поставят началото на нова ера на войната и това ще принуди други страни също да променят начина, по който участват в битка“, отбеляза полковникът.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 93 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малоумниците

    161 21 Отговор
    нямат свършване! Няма по вредно нещо от САЩ за света!

    Коментиран от #7, #30, #47

  • 2 Ами

    109 9 Отговор
    да пробват, като са м@л0умни.

    Коментиран от #79

  • 3 Русофил

    25 125 Отговор
    Само удари по руските рафинерии до отказ. Това е.

    Коментиран от #9, #13, #35, #36, #108, #111

  • 4 Реститут

    148 17 Отговор
    А ако Русия удари с пълна мощ ко прайм?

    Коментиран от #19, #105

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Софиянец

    122 10 Отговор
    В пентагона освен, че носят поли и перуки, са и малоумни!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Луд

    104 10 Отговор
    Краварите умират от кеф с тая война! Тестват си оръжията без риск , а украинците да му мислят!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Абе

    90 7 Отговор
    САЩ, интриганта не се интересуват от изчезването на Украйна. Тях ги вълнува тяхната хегемония.
  • 11 Абе дивания полковник

    71 4 Отговор
    Уволнявам те за слабоумие.
  • 12 Путин днес каза

    91 12 Отговор
    Че нападение на руска територия ще се смята за нападение от страна на държавата която е дала съответните ракети на Украйна. И военният отговор ще бъде конкретно спрямо тази държава.
    Да видим на кой му стиска да се въвлече в пряка война с Русия.

    Коментиран от #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Само да попитам

    69 2 Отговор
    В пентагона има ли умни хора?
  • 15 Калъчев

    74 4 Отговор
    Макаронът отново надува тръбата, който може да предаде дългобойни ракети на киевската жидобандеровска хунта и незаконния й президент да обстрелват руските територии в дълбочина. А Путин ги предупреди, че който праща ракети да убива руснаци, ще получи реципрочен отговор с руски ракети. За разлика от тоя слепец о.з. полковник, другите американски анализатори Скот Ритер и Макгрегор откровено произнасят, че киевската хунта е пред разгром до есента и никакви ракети няма да ги спасят. Нашите мишок-политикани да си отворят широка затворените очи и мирясат, да не ни подложат на голям северняшки бой, без народа ни да го иска.

    Коментиран от #21

  • 16 Сатаните

    56 5 Отговор
    Ще им се да разклатят Русия, за да интригантстват с Тайван срещу Китай.
  • 17 Пфффф

    6 33 Отговор

    До коментар #12 от "Путин днес каза":

    Че те доста страни дадоха разрешение.Но от Вашингтон кво кажат.Ако разрешат ще има стой та гледай.

    Коментиран от #37

  • 18 Бог не благославя сатана като америка

    53 7 Отговор

    До коментар #7 от "Бог да благослови Америка":

    Избила милиони по света, правещи войни и зло по света! Няма по вредна старана за света от САЩ!
  • 19 ха ха

    6 13 Отговор

    До коментар #4 от "Реститут":

    Миии... ще си пазим топките... може да ги смачка с д-у..пето...
  • 20 Дедо Джо

    44 2 Отговор
    Поръчах два сармата за фашингтон и ню йорк.
  • 21 Кълвачев

    3 39 Отговор

    До коментар #15 от "Калъчев":

    Трол-копейките само тези двамата педофили,ли ще цитирате?

    Коментиран от #26

  • 22 Споко

    47 3 Отговор
    и американския престъпен подстрекател ще си го получи този път с лихвите за всички войни които сглобиха последните 100 години.
  • 23 Не съм съгласен! Категорично!

    55 5 Отговор
    Виж, ако Русия удари фащ и острова с цялата си ядрена мощ, убеден съм, че мира ще се възцари на земята за вечни времена...
  • 24 Хахаха хахаха

    45 4 Отговор
    Удриии... с пълна атомна мощ от субмарините Акула и Борей по ротшилдската колония ФАЩ хахаха
  • 25 УКРАЙНА🇺🇦

    4 27 Отговор
    Ами хайде де

    Коментиран от #38

  • 26 Калъчев

    26 2 Отговор

    До коментар #21 от "Кълвачев":

    Теб ли да цитирам бе налъм?
  • 27 стоян георгиев

    35 4 Отговор
    Вече няма сателити които да насочват скрапта Атакамс и Шадолски

    Коментиран от #32

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Така е

    43 4 Отговор
    Като не изучават история,все си мислят че могат да я променят.В Русия вярват че водят война за оцеляване и е така,а при това положение колкото повече пускат кръв на Мечока,толкова по-свиреп ще става
  • 30 Ха ха ха

    7 40 Отговор

    До коментар #1 от "Малоумниците":

    Ха ха

    Коментиран от #46

  • 31 ти да видиш

    36 1 Отговор
    Тъп теоретик кравар! И после, какво ще последва, а?
  • 32 Ха ха ха

    3 25 Отговор

    До коментар #27 от "стоян георгиев":

    Идиот да не си отговорник за сателитите в НАСА

    Коментиран от #99

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 А Русия може само

    25 3 Отговор
    с една единствена неутронна бомба в столицата на врага да завърши вднага войната, но вече над 2 години НЕ го прави!

    Коментиран от #39

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Гошо

    24 3 Отговор

    До коментар #3 от "Русофил":

    Да ти ударят изгубила се ракета панелката и да останеш клошар !! И да чакаш Американците да ти купят
  • 37 Атина Палада

    32 3 Отговор

    До коментар #17 от "Пфффф":

    Говориш ,колкото да си правиш проветрение на устата..
    Кои са тия държави дали разрешение? Ония балтийските джуджета,дето като България имат по няколко гумени лодки и това им е цялото въоръжение.?..А онези с далекоточните ракети..Кво? Те не дават,защото тези ракети не могат да се изтрелват от украински военен персонал.. Сиреч държавата ,доставила тези ракети в Украйна и атакува Русия е равносилно ,че напада Русия ,защото военния персоналл ще е нейн... На което Русия ще отговори,но не срещу Украйна...

    Коментиран от #54, #56

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Русофил

    5 25 Отговор

    До коментар #34 от "А Русия може само":

    Руснаците не можаха да откраднат технологията на неутронната бомба.

    Коментиран от #43, #64

  • 40 Украйна все още няма необходимите

    7 29 Отговор
    количества оръжия и боеприпаси за да промени нещо съществено на фронта.
    В края на юни вероятно ще се усети нещо от американската помощ... Дотогава ще трябва да разчитат на дроновете си.
    Полковникът е абсолютно прав, всички възможни цели трябва да се унищожават още в РФ.
  • 41 ХАХАХА

    21 2 Отговор
    Дурак ! А представяли си тоя ако Русия удари с пълна мощ? От осрайнината ще остане мокро петно ! ХАХАХА
  • 42 тома

    23 1 Отговор
    Откакто джендър стана да ръководи такива полковници в американската армия тези ептем обърнаха резбата
  • 43 ХАХАХА

    15 1 Отговор

    До коментар #39 от "Русофил":

    А за водородната нещо да кажеш?
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Така е

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "Малоумниците":

    само Русия има право да бомби където си иска
  • 48 нато нато

    22 1 Отговор
    Бившият полковник не знае, че Русия още не е започнала да воюва. И много като него не знаят, но ще го усетят скоро.
  • 49 граф Монте Кристо

    23 0 Отговор
    Така,налице е изявено желание на пентагона да стигне до край,да премине към супер-мега-провокации.Даже са минали първия тестов експеримент,ударили са стратегическа руска радарна станция далеч във вътрешността.Това окуражи американците и те си правят сметката,че могат да продължават все в тоя дух и никакъв отговор да не последва по техните глави,а само да го отнасят окаяните укри.А не им ли се струва ,че в един момент ще пострадат американските бази ,които плътно са накацали в близост до западните руски предели.Радар за радар,авиобаза за авиобаза,зъб за зъб ,око за око.Американците какво ще направят,нато ли ще вдигнат срещу Русия,като знаят че с руската армия не могат да се мерят?
  • 50 Артилерист

    15 1 Отговор
    Този полковник определено не чувал какво се случва след руския призив "нека ярост благородна да закупи като вълна"...

    Коментиран от #57

  • 51 Полковник от Пентагона да се чете

    19 0 Отговор
    Пациент от Карлуково. .....
  • 52 Има и други американски полковници

    15 1 Отговор
    от запаса, които говорят коренно различни неща, а не тикат постоянно света към ядрен апокалипсис като този човек. Като полк. Даниъл Дейвис, Дъглас Макгрегър и други.
  • 53 Гледам от дрона

    17 1 Отговор
    че талибаните са в еуфория от новината че ще е вече законно да пуцат небостъргачи у Ню Йорк
  • 54 Ой бля

    1 13 Отговор

    До коментар #37 от "Атина Палада":

    Много си се надрусал,брат.
  • 55 Клати Курти

    12 0 Отговор
    Откъде го измислихте този супер нейзвестен полковник?Ами да ходи на терен в 00крайна да прилага на практика знанията си.Чудя се колко време ще оцелее преди да бъде кинжалиран.Залагам 1000бъкса,че няма да е дълго.
  • 56 Абсолютно вярно

    18 1 Отговор

    До коментар #37 от "Атина Палада":

    Такива ракети, ще вървят с персонала който трябва да ги изтреля. А това вече означава пряко нападение на Русия, от дадената държава.

    Коментиран от #95

  • 57 Ефрейтор Син пагон

    3 9 Отговор

    До коментар #50 от "Артилерист":

    Това в Димитровската стая,ли си го пял?

    Коментиран от #112

  • 58 Флик

    9 0 Отговор
    Тия "експерти" край на ат. Всеки от тях с претенциите за по, по, най. И лошото е , че си вярват. Несретници, нещастни.
  • 59 ХАХАХА

    26 0 Отговор
    Абе да питам центаджиите вие вярвате ли, че Русия може да бъде победена .? Че всички лаещи срещу Русия са яли ой от нея като започнем от Швеция минем през балтите ,,а пропуснах Франция ,за Германия да не говорим и продължавате да вярвате, че ще победят Русия. Вие сте просто смешки.
  • 60 Хаха,

    17 0 Отговор
    ама пойседона , дебне пентагона ...
  • 61 Натовската ЧВК

    20 0 Отговор
    Която всички кой знае защо наричат ВСУ ,отдавна нанася удари по руска територия и затова има не само "карт бланж" ,но и оръжие ,което активно използва. Всички видове въоръжения ,без носители на ядрено оръжие ,са използвани вече не само на бойното поле ,но и по цивилни. Ревът на натовците тук касае преди всичко повишаването на градуса на напрежение ,разчитайки на вътрешни сътресения в самата Русия. Един вид ,"ще уплашим всички руснаци до смърт за да свалят Путин ,от една страна ,а от друга - настройване на собственото си население ,че ако Русия отговори на подобни провокации с удари по страни от НАТО ,че видите ли ,ръководството на тези страни няма вина ,а виновни са руснаците ,че не търпят на провокации ,а ако ли не ,значи могат да бият докато руснаците търпят. Разбира се ,че в един момент тази ескалация ще премине в пряк конфликт между Русия и НАТО. Въпросът е каква част от алианса би приела върху себе си неприятната част от "задълженията" да влезе в пряк сблъсък. В момента за САЩ е почти сигурно ,че не искат да поемат такава отговорност защото не да готови да поемат удари от поне две страни ,при това с риск да не могат да отговорят ефективно ,заради уязвимостта на спътниковата им групировка. Но дали могат да оставят Европа да се доказва на бойното поле не е изключено и даже много вероятно. И отново въпросът каква част от Европа. Отговорът е повече от очевиден по дамата Украйна -източната.
  • 62 Пълномащабен и с нищо Непредизвикан

    16 0 Отговор
    Що забравихте да споменете,че Седрик Лейтън от 2010 е бивш ,демек пенсионер.Докога ще ни занимавате с мнението на некви Бивши Де Ментсии ?
  • 63 СПРАВЕДЛИВ

    18 0 Отговор
    Малко ли Украйна удря по руска територия, явно искат да нападнат Русия, но много добре знаят какво ги чака. Лошото е, че всички ще го отнесем. Трябва да се смени ръководството на Украйна, защото и без това е нелегитимно и не отразява волята на изстрадалия народ и да се премине към преговори. Всеки друг вариант е неудачен. Докато не се изчисти фашизирането управление, няма как да настъпи мир.
  • 64 1912

    12 0 Отговор

    До коментар #39 от "Русофил":

    Имат си достатъчно водородни,не се безпокой.!!

    Коментиран от #101

  • 65 Наглия

    7 3 Отговор
    Е след 2 години само украинки! Украинци няма да има! Жалко колко мъже загиват за нищо!Но от друга страна украинките ще разкрасят грозните западноевропейци!
  • 66 Пълномащабен и с нищо Непредизвикан

    8 1 Отговор
    Що забравихте да споменете,че Седрик Лейтън от 2010 е бивш о.з. полковник ,демек пенсионер.Докога ще ни занимавате с мнението на некви Бивши изкукали Де Ментсии ?
  • 67 Минувач

    10 0 Отговор
    Мнение на някакъв полковник, каквито има със стотици и хиляди във всяка армия. С какво е по-значим тоя???
    Отделно - как АТАКМС ще спрат управляемите авиционни бомби, след като тези американски ракети имат обсег до 300 км, а тези бомби се пускат от самолети, които си излитат на много по-голямо разстояние? АТАКМС да не би да са станали и ракети земя-въздух, хахаха?
  • 68 Нормален

    6 0 Отговор
    На полоковника са му се нацапали гащите, та сега си фантазира някакви анимации на военна тематика. Това са поредните бълнувания. За голямо еврейско жалко ще си останат само в мокрите им сънища🤣
  • 69 ИЗИ, ИЗИ

    12 1 Отговор
    ТОЯ ДЖЕНДЕРАЛ ИСКА ЛИ ДА ВИДИ СТАТУЯТА НА СВОБОДАТА ......ПОД ВОДА

    Коментиран от #71

  • 70 Ти си

    11 0 Отговор
    Не коментирам тъпи идеи и предложения на малоумен касапин във военна униформа ......
  • 71 Сократ

    3 0 Отговор

    До коментар #69 от "ИЗИ, ИЗИ":

    Явно.
  • 72 А този нещо споменал ли е

    11 0 Отговор
    за "изгорената земя" в Газа?
  • 73 А тва "концентрационни обекти"

    6 0 Отговор
    има ли го в речника ?
  • 74 Дрънкало

    8 1 Отговор
    Обективно в армия от 1 млн полковниците са поне 10 000 . Пенсионерите са поне два пъти повече. Кой ги бръсне?!?
  • 75 Историк

    7 0 Отговор
    Абе докога ще ни занимавате с мнението на разни изкукали Бивши деменции в края на живота си ,копнеещи за капка медийно внимание ?
  • 76 Тонката

    11 0 Отговор
    Този полковник говори колкото да не заспи...🤣
    Само преди 3 дни в мрежата изтече документ, според който, точността на американските оръжия в Украйна е паднала под 10%!!!!!
    Причината е в новите заглушаващи системи на рашките! Те всъщност не са нови, но са с нов софтуер, който на практика деактивира сателитните сигнали и прави оръжията неизползваеми. Ще цитирам високопоставен украински военен, който говори в условия на анонимност:

    "Пусковите установки HIMARS бяха много успешни през първата година в поразяването на складове за боеприпаси и командни точки зад вражеските линии, но на втората година всичко приключи. Руснаците разположиха заглушаващи системи, деактивираха сателитните сигнали и HIMARS стана напълно неефективен. Тази неефективност доведе до точката, в която се използваше много скъп снаряд за поразяване на цели с по-нисък приоритет."

    "Мрежата от руските системи за електронна война и противовъздушна отбрана заплашват и украинските пилоти, се казва в документа и се добавя, че "някои руски заглушаващи системи дори успяват да кодират навигационната система на самолетите". Според оценката, заглушаващите системи са толкова нагъсто, че на практика „няма отворени прозорци за украинските пилоти".

    И още:

    "GPS спуферите работят, като изпращат фалшиви данни за местоположение до GPS навигационните устройства. Тъй като GPS сигналите са слаби, може да бъде изпратен по-силен, фалшив сигнал, който да замени правилните координати....."

    Има и още, но
  • 77 Пази боже тези

    9 0 Отговор
    "военни иновации на Украйна" да не почнат и Хутите да ги прилагат скоро ама с руско оръжие, че само за месец нови метални острови от скрап ще се появят в Аденският залив
  • 78 Мъгла

    11 1 Отговор
    Полковник Хикс-Игрек-Zет също смята, че Украйна е Матросов пред амбразурата. А щом една Украйна може да спре руската армия... тогава кой и защо надува гайдата, че Русия ще продължи на запад и ще превземе света? Нали нямали ракети, снаряди, лопати, лъкове и копия, а според някои Китай ги снабдява с боеприпаси, докато окупира Сибир. Колко хитро!
  • 79 А такава реципрочно

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ами":

    Нали знаеш не прави това което не искаш да ти правят на теб!!! МММ те украинците слаби еее за два дена и 😄😄😄😄
  • 80 мдаа

    12 2 Отговор
    Холивуд е виновен. През годините всички американци заживяха в холивудски филм, в който лошите руснаци са избити, а добрите янки са безстрашни и непобедими герои. Някаква шокова терапия трябва да им се приложи, ама каква точно нека д-р Путин да реши. Не е хуманно да оставим нашите американски събратя да страдат толкова мъчително от психични заболявания. Кремъл да се стяга и да измисли азекватна терапия.

    Коментиран от #107

  • 81 долу сащ

    15 2 Отговор
    всички войни на тази планета ще спрат, ако Русия ви смачка с всичко, което има за 24 часа....
  • 82 Лелееее

    7 0 Отговор
    Предозирал си е тревата полковника.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Хохо Бохо

    3 11 Отговор
    Защо Русия може да бомбандира Украйна, а Украйна да не може да бомбардира Русия?...

    Коментиран от #87, #89

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Защото

    12 1 Отговор

    До коментар #85 от "Хохо Бохо":

    Русия има атом , а ти си на няколко стотин км от укроландия . Ядели ти се за втори път украйнака радиация

    Коментиран от #91

  • 88 Крумов

    10 1 Отговор
    Един път - раздразнени, руснаците - нямат спиране, има литература, филми и историци - Лидъл Базил Харт казва - дори и да беше превзета Москва 1941 година, то това нямаше да "сломи" бойният дух на руснаците, руснаците имат "свежи" дивизии, неслучайно си "осигуриха" мир с Китай. Аз просто не искам да съм противник на такова военно "чудовище", руснаците имат тактиката на "Лудият пианист", ако това ти го приложат - считай се за "обречен".

    Имам си работа, дом и уют, изведнъж - ми казват - тръгвай на война, аз деца нямам - поне така си мисля.
  • 89 Тити

    7 1 Отговор

    До коментар #85 от "Хохо Бохо":

    Суссс бе гроzeн хохохолски мелеzzz.
  • 90 Мирослав

    14 1 Отговор
    Руската армия не може да бъде спряна, това е неписан закон и никога никой не е успявал да го постигне, пропагандата е безсмислена , но се радваме че сами сте заблудени от собствените си глупости и няма смисъл изобщо да ви противоречим.
    На фронта, както в никоя война досега, ясно се вижда кой какво прави и какво постига и резултатът въобще не е в полза на украинските и натовските нацисти окупирали руските земи !
  • 91 Хохо Бохо

    4 10 Отговор

    До коментар #87 от "Защото":

    Само Русия ли има атом? То и НАТО има атом...

    Коментиран от #94, #102

  • 92 Смепа

    16 1 Отговор
    Баце толкова и утъпяхте, че не се притеснявате от ядрена зима? Хората са казали, че сме на една минута от тотално заличаване на така и така смотаното човечество.

    Коментиран от #96

  • 93 балкански

    13 1 Отговор
    само едно ме радва от цялата тази помия, че америка също ще изчезне! явно запада е обезумял от безконтролното използване на гмо храни, и вече не може да разсъждава адекватно! да не споменавам ваксините...
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 ХА ХА

    3 4 Отговор

    До коментар #56 от "Абсолютно вярно":

    Защо мислиш че сащ не са подготвили украинци за този етап от войната, минаха повече от две години.
    Изстрелването на ракета е лесно, въвеждаш координати и ентер, най важно е преди това врагът да не знае къде си а след това да бегаш бързо.

    Коментиран от #97, #100

  • 96 ХА ХА

    7 0 Отговор

    До коментар #92 от "Смепа":

    Когато дойде ядрената зима, никой няма да може да я осети.
  • 97 Атина Палада

    11 1 Отговор

    До коментар #95 от "ХА ХА":

    Защото трябва сателитно разузнаване..Не е така,както го казваш ти..Днес и Путин отговори на Столтенберг..Но още преди време и Шолц го каза. Че тези ракети трябва да вървят с персонал от съответната страна. Не мое украински военен персонал да ги направлява.
  • 98 ........

    14 1 Отговор
    А пък укрите се скъсват и се надпреварват кой да отиде на фронта направо...затова ги хващат насила и ги водят принудително на фронта.Защо ги мъчите?Заради болните си амбиции?Даже и човешките им права искате да отнемете като има подадени документи в ООН.
    То не са спиралк с мераците да нанасят удари по вътрешността на РФ и всеки ден дронове пускат само че на тея дронове и северните сияния им влияят и не постигат ефект.,А наскоро и теракт в Москва им организираха.Само че сега лицемерите официално лаят по медиите.
    Спрете с лицемерието и маниите за величие!Сядайте да преговаряте,защото никой не иска световна война!
  • 99 Хахаха хахаха

    7 1 Отговор

    До коментар #32 от "Ха ха ха":

    Умньо те и насовските сателити паднаха
  • 100 Защото не си наясно

    11 2 Отговор

    До коментар #95 от "ХА ХА":

    За ракети със среден обсег и голям обсег, се работи със сателитната мрежа! А там нещата са строго секретни и няма кой да обучат! Това е все едно, да дадат достъп на чужда държава, до всичките им ракети! Това означава, че трябва персонал на този който предоставя тези ракети! А изстреляни по руска територия, означава нападение над Русия от дадената държава! Деца сте и само отвращавате от САЩ, като се занимавате с лъжи и евтина пропаганда! САЩ унищожава Европа в момента, а България е в Европа! Нямате грам мисъл!
  • 101 Раша краднаша скиците за атома от сащ

    2 2 Отговор

    До коментар #64 от "1912":

    Добре че не трябваше да чакаме орките и даже ако щете и коми капиталистите от китай да измислят интернета и 90% от патентите които движат света че сега нямаше как да плюем тук по лошите империалисти от запада които победиха по всички параграфи добрите империалисти от изтока в студената война
  • 102 Сърдит капейко

    1 3 Отговор

    До коментар #91 от "Хохо Бохо":

    Капейките могат само Zлобно да цъкат минуси но не могат да променят реалността
  • 103 гост

    0 1 Отговор
    Реалността в случая е тактическо ядрено оръжие.Япония така го отнесе.
  • 104 ганю

    1 1 Отговор
    Помните Царь Бомба?
    е етот день придет не забьiвайте пожалуйста
  • 105 ганю

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Реститут":

    Кинжал успешно дупчат реактори
    украината има 16 бр
    на чука-педа тука има тука няма и готово
    европата е курбан
  • 106 Ам. Полковник

    2 1 Отговор
    Ам. техника + ам обслужващ персонал + ам сателити .
    Целта е Русия на колене чрез укр. прокси.
  • 107 Да бе...

    2 2 Отговор

    До коментар #80 от "мдаа":

    "Холивуд е виновен" . ??? ха, ха, ха...

    Че повече от 50 години всичките български русофили и днес путинофили денонощно бяха зомбирани и облъчвани по кина и телевизии със задължителната съветска военна пропаганда на "Мосфилм" за фантастичния героизъм на съветските комунисти в който лошите западняци и германци са избити, а "добрите руснаци-комунисти" са непобедимите и самоотвержени воини-герои воюващи и борещи се за "светлото" комунистическо и глобално бъдеще на света...!!!

    Днес разбира се, отново ВРАГЪТ е Запада и НАТО и руската пропаганда трябва най цинично да внушава на света, че Путин жертвата , а не е агресора и хората да повярват, че за нападението и завоевателната война на Русия в Украйна е виновно НАТО и разширяването на Алианса през последните десетилетия е представено от ПУТИН и Русия като военна стратегия, която е насочена срещу Русия, а не като доброволен акт и желание на бившите източноевропейски държави и сателитни на СССР , сами да да искат да се присъединят към НАТО с цел да се опазят и за групова защита и сигурност срещу агресивните планове на Путин и Русия...!!!
  • 108 ганев

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Русофил":

    КОЛКОТО И ДА СЕ ..ПЪНЕШ...САМ ВИЖДАШ ЧЕ СИ ......НИКОЙ
  • 109 ами

    1 0 Отговор
    освен украина да обяви война на русия и да я нападне с пълната мощ на нато и сащ
  • 110 Аха, те руснаците

    1 0 Отговор
    ще стоят и ще гледат.😃
  • 111 Много са те удряли

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Русофил":

    По главата тебе.
  • 112 Логичен завършек

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Ефрейтор Син пагон":

    След славен ленински съботник 🤩🤡🍌
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: