Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Юни, 2024 07:18 3 810 69

ISW: Русия признава превъзходството на украинските дронове

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • дронове-
  • ракети

Руските сили не разполагат с централизирана и организирана система от безпилотни единици и адекватни възможности за електронна борба и електронно разузнаване, за да противодействат на украинските безпилотни самолети

ISW: Русия признава превъзходството на украинските дронове - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Избрани руски военни коментатори продължават да се оплакват от превъзходството на украинските безпилотни летателни апарати и способности на Киев за електронна война (EW) на бойното поле, като продължават да подчертават бързите и постоянни цикли на тактически и технологични иновации, които оформят бойното пространство в Украйна.

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW).

Руски военен блогър отбеляза, че Украйна също така разполага със специализирани и централизирани безпилотни единици в рамките на съществуващите украински сухопътни части, което позволява на украинските сили да интегрират по-добре възможностите на разузнавателните и ударните безпилотни самолети в основните тактически маневри.

За разлика от тях руските сили не разполагат с централизирана и организирана система от безпилотни единици и адекватни възможности за електронна борба и електронно разузнаване (ER), за да противодействат на украинските безпилотни самолети.

Тъй като украинските сили се адаптират и интегрират по-добре новите технологии в своите сили, руските сили вероятно ще се чувстват принудени да направят същото, за да запазят технологичния и тактическия си паритет на бойното поле. Тази надпревара между нападение и отбрана и мащабиране на способностите е от основно значение за развитието на бойните средства в съвременната война.

Военният блогър подчертава, че предоставянето на безпилотни летателни апарати и необходимите системи за електронна война и електронно разузнаване на руските въоръжени сили се извършва на доброволни начала, тъй като няма централизиран механизъм за доставка от руското Министерство на отбраната (МО).

Тези забележки относно необходимостта Русия да централизира своите възможности за водене на война с безпилотни летателни апарати повтарят неотдавнашните призиви, отправени от редица руски коментатори, включително бившия ръководител на Руската космическа агенция (Роскосмос) Дмитрий Рогозин.

Съобщава се, че Украйна и нейните партньори са изготвили документ за Световната среща на върха за мир в Швейцария на 15 юни, в който се призовава за бъдещо ангажиране с Русия по ограничен брой въпроси, свързани с руското нахлуване в Украйна, въпреки че Кремъл продължава да не желае да се ангажира със смислени преговори по предложението или с някакво по-широко уреждане на войната в Украйна.

Русия провежда широкомащабна кампания за хибридна война, насочена срещу държави от НАТО, успоредно с усилията на Русия да увеличи конвенционалния си военен потенциал в подготовка за потенциален конфликт с НАТО.

Съвместно разследване на руското опозиционно студентско списание DOXA и изданието с отворен код Kidmapping изтъква ролята на подкрепяната от Кремъл Руска православна църква (РПЦ) в русифицирането на украински деца, които руските власти са депортирали в Русия.

На 4 юни руският президент Владимир Путин назначи първия заместник-председател на Съвета на федерацията и секретар на "Единна Русия" Андрей Турчак за изпълняващ длъжността губернатор на Република Алтай.

Новоназначеният руски министър на отбраната Андрей Белоусов уж покани избрани руски военни кореспонденти и милиблогъри да се срещнат с него, за да кооптират няколко руски участници в информационното пространство, което предизвика ограничена критика от страна на виден руски военен блогър.

Наскоро руските сили напреднаха край Вовчанск, Сиверск и град Донецк.

Съобщава се, че руските военни продължават принудително да изпращат руски военнослужещи, включително такива със сериозни медицински проблеми, да се бият в Украйна.

Русия продължава да полага усилия да милитаризира депортираните украински младежи и да ги подготвя за бъдеща служба в руските въоръжени сили.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гориил

    79 29 Отговор
    Русия отдавна създаде мобилни групи за контрол на безпилотни летателни апарати.Руските конструктори създадоха най-ефективните системи за радиоелектронна борба в света. Те ви позволяват незабавно да откривате, проследявате и прихващате управлението на модерни безпилотни летателни апарати на НАТО.

    Коментиран от #9

  • 3 Град Козлодуй

    26 64 Отговор
    Свобода за Украинския Народ👌

    Коментиран от #11, #16, #20

  • 4 Край - признава и

    71 20 Отговор
    Утре сигурно ще се предаде, нали сънчовци? Всеки ден имате по няколко такива статии-приказки, да си помечтаете малко!

    Коментиран от #38

  • 5 Гошо

    75 20 Отговор
    В резултат на това превъзходство , вчера руснаците превзеха Парасковиевка
  • 6 Баба ти

    45 16 Отговор
    54 западни и северни държави и не само те наливат дронове и части за тях в Окаяна. А руснаците се опират на себе си, Китай, С. Корея, Техеран... Това е причината.
  • 7 Козяшки глашатай от Бомбай

    51 9 Отговор
    "Избрани руски военни коментатори ..."
    Оня ден в ембасито ги избирахме, а базираният мозък ги одобри.
  • 8 НАБЛЮДАТЕЛ

    63 12 Отговор
    Здраво са се уплашили руснаците. Скоро ще превземат цяла окраина от страх.
  • 9 Говорит Москва

    20 14 Отговор

    До коментар #2 от "Гориил":

    Ха ха ха
  • 10 Реб

    38 5 Отговор
    До скоро по няколко статии, как руските реб, били дръпнали много напред глобално. Сега пък ме разполагали с адекватно реб...

    Коментиран от #61

  • 11 Гориил

    36 8 Отговор

    До коментар #3 от "Град Козлодуй":

    Преди това ние ще освободим етническите руснаци в източната и южната част на Украйна от геноцида на нацисткия режим.
  • 12 Механик

    41 7 Отговор
    Дааа, нямат ракети и дронове. Даже и кокоши яйца нямат.
    Даааа!

    Коментиран от #15, #59

  • 13 Ксаниба

    40 10 Отговор
    Статията е подвеждаща, а Руският РЕБ - радио-едектронна борба , е всепризната, най добрата сичтема против дронове, самолети, ракети и т.н в света!!! Че има проблеми с оркаинските дронове - има! Цяло натю снабдява бандеровците с дронове!!!

    Коментиран от #24

  • 14 Анализ

    48 6 Отговор
    Статия в стил: едните се бият с лопати, другите с модерна техника.Отдел пропаганда и агитация. Това тук в България не работи.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 факуса

    18 4 Отговор
    хи хи явно и с новата помощ нищо,та се самоуспокояват
  • 19 Това на снимката

    35 6 Отговор
    "украински дрон" ли е! Нищо "украинско" няма вече там. Дори тока им. И други държави им плащат заплати и пенсии.

    Нещо статията не ми се връзва! Да не би украйнците да са повели победен контранаступ, че е този възторг? И да съм пропуснал.
    Или като няма с друго - ISW ви храни със вяра?

    Коментиран от #22, #64

  • 20 факуса

    10 5 Отговор

    До коментар #3 от "Град Козлодуй":

    благодарение на западналата помощ,свободните всеки ден се увеличават
  • 21 Поредни разсъждения

    20 4 Отговор
    от паралелната вселена на т. нар. евроатлантизъм. И ако пожелателното мислене можеше да повлиява някак на действителността, Украйна да е стигнала отдавна до Владивосток. Другите страшно опасни за цялото човечество заблуди са опорките "Путин блъфира и няма да използва оръжия срещу Запада". Най-вече, защото си вярват. Тогава защо много експерти по международни отношения се изказват в точно обратния смисъл: "Русия не блъфира". Че още не сме станали на радиоактивна пепел си е чисто чудо.

    Коментиран от #28

  • 22 Аналената Бербок

    23 3 Отговор

    До коментар #19 от "Това на снимката":

    Вече казах- щом ги подаряваме на Украйна, значи са "украински". Абсолютно 380%
  • 23 Ха ха ха

    1 1 Отговор
    Хсхаха
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Нюланд

    16 4 Отговор
    Се труди неуморно. Пълни главите на хората с всякаква по.мия. "сюрпризите й"" нещо закъсаха и сега работи на информационния фронт.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Просто човек

    7 19 Отговор
    Слава на Украйна! 🇺🇦🇪🇺

    Коментиран от #47, #49

  • 28 Най-опасното е

    21 4 Отговор

    До коментар #21 от "Поредни разсъждения":

    Че сами си измислят за някакви "червени линии на Русия" и после ги пресичат и се тупат гордо. Дето самата Русия не е ги е обявавала, а просто казва че от ескалиране ще пострада Украйна

    Когато пресекат червена линия, която Русия наистина е обявила, тогава ще видият кон боб яде ли
  • 29 Град Козлодуй

    12 0 Отговор
    Войните са Кървав Бизнес
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Мисирки които не са били в казарма

    9 4 Отговор
    Това на снимката не е дрон
  • 32 Правилно

    15 5 Отговор

    До коментар #24 от "####":

    Също така изключи мозъчния чип на Столтенберг ,макрон и сие и те зациклиха на последния рефрен от мантрите си. А за такива като вас с чипове за стотинки ще се наложи съвсем да го изключи защото започва лято. Достатъчно е да ви напече зада изпаднете в серия глупости.
  • 33 Всички български соросоиди

    23 4 Отговор
    Ще бъдат съдени за подпомагане фашисткия режим на Укра който ликвидира българите в Бесарабия
    Белене и гладни прасета ви чакат предатели национални
  • 34 Верно ли

    15 4 Отговор
    Хахаха, вчера Пентагонът ревеше заради руските РЕБ, днес измисленият Инстутут ни обяснява друго!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 лиз ач евроатлантик

    12 2 Отговор
    "Пентагонът бие тревога! Нужни са спешни мерки заради мощно руско оръжие"
    Заглавие във ФаТки
  • 37 Рушли Путинов

    3 5 Отговор
    Това са не военни дронове, а дронове за производство на торна маса. На ден 1400 паткана биват приготвяни за разлагане

    Коментиран от #43, #53

  • 38 нпо агент

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "Край - признава и":

    Има и друго мнение...На кого да вярваме..
    Пентагонът бие тревога! Нужни са спешни мерки заради мощно руско оръжие
    Пентагонът трябва да обърне внимание на изключително успешния опит на Русия в използването на средства за радиоелектронна борба (РЕБ)

    Коментиран от #41

  • 39 Перо

    12 2 Отговор
    И какъв е крайния резултат от измислените дронове? Ефектът е ясен и предизвиква гняв в ционисткия шут и неистови молби и просене на помощи!
  • 40 Бенямин Нетаняху

    5 2 Отговор
    А какво стана с байраците от санкциите пострадаха те а не Израел без електроника стават за детски играчки
  • 41 ами

    8 2 Отговор

    До коментар #38 от "нпо агент":

    хахаха пентагона да прочете доклада на института за изследване на войната и да се успокои
  • 42 Военен

    12 0 Отговор
    "Избрани руски военни коментатори"

    И кой ги е избрал тези коментатори или вие избирателно сте събрали информацията.

    Значи има "превъзходството на украинските дронове" и украйна провежда поредния "контранаступ" с дадените им оръжия но видиш ли "руските сили напреднаха край Вовчанск, Сиверск и град Донецк".

    Да им имам "дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW)" - големи аналлизатотори.
  • 43 Антитрол

    7 1 Отговор

    До коментар #37 от "Рушли Путинов":

    "На ден 1400 паткана биват приготвяни за разлагане"

    От посолството ли ти казаха че са толкова или ти ходи на врачка?
  • 44 Механик

    11 2 Отговор

    До коментар #15 от "Гориил":

    Не знам, но точно когато опорката с кокошите яйца се надуваше от жълтопаветните вувузели, аз проверявах няколко пъти каква е цената на въпросните яйца в руските онлайн борси и магазини. С изненада открих, че не само има предостатъчно яйца, ами и цената им е на 1/3 от цената на същия продукт в евроатлантическа и демократична България.
    Та толкова по повод на яйцата.

    Коментиран от #48, #60

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 С Кеч

    5 3 Отговор
    Това на снимката украинско Байрактарче ли е?
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Антитрол

    11 2 Отговор

    До коментар #44 от "Механик":

    "когато опорката с кокошите яйца се надуваше от жълтопаветните вувузели"

    Ами те за това са сложени там за да следват опорките и не им достига акъла нито да проверят вярно ли е или не, нито пък истината ги интересува. За тях са важни опорките и "праведната" пропаганда и в името на това могат да си плюят по Русия даже и с явни лъжи нищо че могат да бъдат опровергани съвсем лесно и стават за смях.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 КОТарАК 😼

    2 4 Отговор

    До коментар #37 от "Рушли Путинов":

    Сусссбе дрррт паткан гагауз!

    Коментиран от #65

  • 54 Zахарова

    1 4 Отговор
    Китай да черпи! Продадох си гащите на търг на беге анцузи и заминавам за Пекин
  • 55 ХХОХОЛ без Глава

    2 4 Отговор

    До коментар #52 от "Потресен":

    Кой го интересува каква мишка си ?
  • 56 Руск.Анал.Офил

    3 6 Отговор
    Неумните рюски ратаи квичат неумно от този ФАКТ,подозират бездарниците че калната им матушка се разпада и утича у канала!🤣🤣🤣🤣
  • 57 Потресен

    2 2 Отговор
    Митрофанова ти звъни,вдигни и,тя знае всичко
  • 58 Митрохванова

    2 2 Отговор
    До беге патриотите! Договорихме! Имате избор! Срещу лична кара от ЕС вече освен руски,можете да замените и с китайски паспорт. При нас в Русия вече ще е задължително владеене на китайски
  • 59 😁.........

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Механик":

    Забрави за сапьорските лопатки... 😁
  • 60 😁.........

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "Механик":

    И след героичните ти търсения на въпросната цена и намирането и, ти не се ли разплака от щастие? 😁. Какви цени само в Русия бреййй😁. Какъв си ми умник ти.... както пишеше един друг колега.... Умен по цялата глава😁, забавен си.
  • 61 Ами Дядо Иван вече е е на Дунава!

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Реб":

    И мисирките са в шок!
    Чудят се на кой Господ да се кланят по-напред ...!
  • 62 Такааа

    2 3 Отговор
    На снимката турски Байрактар
  • 63 Харон

    3 5 Отговор
    След като се разпадне на скоро РФ "Единна Русия" ще трябва да се прекръсти на "Самотна Русия" ккккккк :-)))))))
  • 64 ССС

    5 5 Отговор

    До коментар #19 от "Това на снимката":

    "Да не би украйнците да са повели победен контранаступ..."
    Не още, скоро ЩЕ повеждат. Колко скоро - кат му дойде времето. Сега отсяват най-добрите от навалицата доброволци, за това се бавят. А и тревата малко да поизсъхне, че се оплита във веригите на машините, и във връзките на кубинките на пехотата. И калта малко да изсъхне, че нали доскоро валя, и машините затъваха. И ....
  • 65 Рушли Путинов

    3 5 Отговор

    До коментар #53 от "КОТарАК 😼":

    Тихо да не си 1401ят паткан разлагат се
  • 66 132

    4 2 Отговор
    Първия ,,Абрамс" не беше ли унищожен или довършен от руски,, нискотехнологичен "дрон Сорос глупости на килограм.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 максим

    0 0 Отговор
    абре,то много коментатори! ама пиши имена.да ги питаме и да видим,какво са казали за дроновете!!!!! нещо пак ни убива,куцаме с лъжите.нормално е.колко и какви са дроновете на русия? какви са последствията от нежната операция над украйна??? що стана с електро станциите и с водата? що ли нема и ток???а и интернет???
  • 69 Тошо

    1 0 Отговор
    Гнусни руски идиоти
Новини по държави: