Last news in Fakti

6 Юни, 2024 11:41 1 273 33

Десетки загинали при удар срещу училище в Газа: Израел твърди, че вътре е имало бойци на "Хамас"

  • ивицата газа-
  • газа-
  • израел-
  • хамас-
  • училище-
  • палестина-
  • нусейрат

Окупационните сили лъжат общественото мнение чрез изфабрикувани истории, обяви правителството в Газа

Десетки загинали при удар срещу училище в Газа: Израел твърди, че вътре е имало бойци на "Хамас" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) съобщиха днес, че са нанесли удар по цел на палестинското ислямистко движение "Хамас", която е била "скрита в училище на УНРВА" (Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци) в централната част на Газа, съобщиха агенциите. Според палестински данни, цитирани от Франс прес, жертвите са 37, предаде БТА.

ЦАХАЛ посочи, че самолет на израелските военновъздушни сили е "нанесъл точен удар" по комплекса в района на бежанския лагер Нусейрат.

"В комплекса действаха терористи от "Хамас" и палестинския "Ислямски джихад", които принадлежат към силите "Нухба" и са участвали в кървавото нападение срещу населени места в Южен Израел на 7 октомври", посочват Израелските сили за отбрана в пост в "Телеграм". От ЦАХАЛ допълват, че преди удара са били взети "редица мерки за намаляване на риска от нараняване на цивилни". Силите "Нухба" са специално подразделение, което е част от военното крило "Хамас". ДПА отбелязва, че не е в състояние да провери тези твърдения чрез независим източник.

Исмаил ас Сауабта, директор на пресслужбата на контролираното от "Хамас" правителство в Газа, отхвърли твърденията, че в училището е имало бойци от групировката. "Окупационните сили лъжат общественото мнение чрез изфабрикувани истории, за да оправдаят бруталното престъпление, което беше извършено срещу десетки бежанци", заяви пред Сауабта.

Ударът е нанесен, след като Израел обяви нова военна кампания в централната част на ивицата Газа, където се изправя срещу бойци, разчитащи до голяма степен на воденето на партизански тип бойни действия срещу израелската армия. Израел заяви, че няма да прекрати военните действия по време на преговорите за примирие.

Междувременно ЦАХАЛ съобщи за трима елиминирани палестинци при граничната ограда, която отделя южната част от Газа от Израел. ЦАХАЛ съобщи в "Телеграм", че "в района на Рафах няколко заподозрени са се приближили до границата от страната на Газа и са се придвижили към Израел с цел да пресекат зоната за сигурност". Според израелските сили за отбрана войниците "са се приближили към терористите, които открили огън срещу тях, след което военнослужещите отвърнали с ответна стрелба". ДПА отбелязва, че не е в състояние да провери тези твърдения чрез независим източник.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    53 5 Отговор
    Жалко, че човечето с мустачки не е успяло да ни отърве от тая напаст..
  • 2 Начи

    46 3 Отговор
    Квото кажат еврейте, това е истината. Другото са лъжи и измами
  • 3 1551

    46 4 Отговор
    Няма по-гнусно същество,стъпвало по тая земя от тия
  • 4 Ами прави са чиффутските иззроди

    32 4 Отговор
    Всички първолаци са членове на хамас. Не останаха детски градини невзривени та почнаха и училищата
  • 5 Българин

    25 5 Отговор
    А кога ще идва в Пловдив далечната роднина на евреите Лорер и Паси Клаудия Шейнбаум? Трябва да се снима най- вече с неграмотния Лорер, та после робските медии шумно да затръбят, че това е била велика среща.
  • 6 Мухаа ха!

    29 3 Отговор
    Това не е геноцид! Ама хич!

    Коментиран от #28

  • 7 Тома

    23 4 Отговор
    Защо при евреите има име моше

    Коментиран от #32

  • 8 Мими Кучева

    21 3 Отговор
    Другарю със мустачките каква я свърши,
    защо докрай си работата те довърши?🦧
  • 9 Сврети

    15 4 Отговор
    Всички политици начело с Боко и Шиши подкрепят напълно евреите,даже имат изказвания за пълна подкрепа.Незнам как мюсюлманите ще гласуват за Шиши.
  • 10 Някой може ли да обясни разликата??

    12 2 Отговор
    Защо тези си трещат как си знаят а НАТО ТО ИСКА ДА НАПАДА РУСИЯ ???? 🙄 ???? Европата се готви за война??
  • 11 Израел какво твърди

    19 3 Отговор
    Не е важно. Израел са престъпна държава която трябва да бъде изолирана и забравена. По големи нацисти от тях света от времето на Хитлер не е виждал
  • 12 После елате ми кажете

    13 3 Отговор
    Че ако примерно в Сарафово или Влас 50-100 израелци бъдат ликвидирани, трябва жал да ми е за тях нали ?
  • 13 Не е впрочем

    10 3 Отговор
    при удар срещу училище в Газа, а срещу убежище на ООН ! Близо 70 са убитите от който 42 жени и 16 деца най малко
  • 14 училище в Газа....

    10 2 Отговор
    Още малко палестинските деца на училище да не ходят в юомента ..... Обект на ООН е, защитен от международната конвенция !
  • 15 Браво САЩ , продължавайте все така

    13 2 Отговор
    да се доказвате като съучастник във военни престъпления, етническо прочистване и геноцид. Нека всеки разумен човек в света да го види и осъзнае !
  • 16 Циник

    17 2 Отговор
    След като Факти не пропуска да нарече руснаците в Украйна "окупатори" моля наричайте и тези с правилното определение "ционистки фашисти". Благодаря!
  • 17 Плуя аз и на САЩ

    10 3 Отговор
    И на ценностите им гнусни. За нацистите от Израел няма смисъл вече да се коментира даже.
  • 18 Нормално е

    12 2 Отговор
    Десетки загинали деца при удар на Израел срещу училище да има...... Престъпната държава Израел не е член на ЮНЕСКО ако не знаете хора ! Отдавна бяха изритани от там тези нацисти ! Проверете го ако не вярвате
  • 19 Нещо друго ли очаквахте от Хитляряху

    5 1 Отговор
    И от съучастниците му в САЩ ? И Ливан ще унищожат нацистите и до Египет даже отново може да стигнат даже
  • 20 Израел какво твърди не е важно

    8 1 Отговор
    Международни наблюдатели там вече няма и всичко може да си твърдят. Общото събрание на ООН одобри резолюция за обявяването на 11 юли за международен ден в памет на жертвите на геноцида в Сребреница през 1995 г. България е сред общо 84 държави, гласували "За"..... Кой ли ден ще бъде определен се чудя за международен ден в памет на жертвите на геноцида в Газа и кога ? ......
  • 21 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    5 1 Отговор
    Светът трябва да съжалява, че преди 80 години
    оня чичко с мустачките не успя да прекари всичките гои през комините...

    Коментиран от #33

  • 22 Няма разумен човек в света

    4 1 Отговор
    Който Нацисткият ционистки режим на Хитлеряху да не мрази ! Просто няма вече ....но по важното е че Всичко това което се случва е в грубо нарушение от десетилетия на самото законодателството на САЩ, забраняващо помощта на правителства, замесени в нарушения на правата на човека, и на ядрени държави или държави, които се стремят да използват такива средства за разработване на ядрени оръжия. Израел никога не е признавал, че притежава ядрени оръжия, но е публична тайна, че има ракети, насочени към всички свои съперници в региона. Сиймор Херш в книгата си „ Вариантът Самсон“ документира пряката роля на САЩ в това....
  • 23 Хохохо

    6 1 Отговор
    Израел уби още десетки жени и деца .реакция няма никаква .за тях може няма проблем.
  • 24 Антиционист

    7 1 Отговор
    Нетаняху е престъпник и го чака трибуналът в Хага. Зверствата му надминаха тези на нацистите. Откровен геноцид над беззащитни цивилни. Израел няма място сред европейската цивилизация и трябва да бъде бойкотиран по всякакъв начин.
  • 25 Хора повтарям го и го проверете!

    4 1 Отговор
    самото законодателството на САЩ, забранява категорично помощта на правителства, замесени в нарушения на правата на човека каквито от над 50 години са доказан факт в Израел! .... САЩ нарушават собственото си законодателство и всеки разумен довод в тази посока е подложено на жестоки репресии ! САЩ не е демокрация и няма грам върховенство на закона там ! ....Последното доказателство за това е и Решението на Държавния департамент да конфискува паспорта на Ритър което е грубо нарушение на американския закон. Гражданите на САЩ притежават конституционно право да пътуват извън страната, независимо от политическите си убеждения, съгласно решение от 1964 г. Aptheker срещу държавен секретар ....Държавният департамент отнема паспорта на Скот Ритър на летището в Ню Йорк
    Съобщава се, че на 3 юни Държавният департамент е анулирал паспорта на американския гражданин Скот Ритър, докато той се е опитвал да лети през Истанбул за Санкт Петербург, Русия, за да присъства на икономически форум. Ритър беше изваден от полет на Turkish Airlines от летище Джон Ф. Кенеди в Ню Йорк.
    Ритър е бивш офицер от морската пехота на САЩ и оръжеен инспектор на ООН, който се превърна в виден противник на войната на САЩ/НАТО срещу Русия. Ритър има и политически връзки с руското правителство и неговите съюзници

    Коментиран от #27, #29

  • 26 Това не е като нашето училище

    1 2 Отговор
    По-скоро е като нашата казарма, ама без мивките.
  • 27 Сигурно знаеш

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Хора повтарям го и го проверете!":

    Кое право на кой човек е нарушено в Израел?
  • 28 Прав си

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мухаа ха!":

    Въпреки че не го осъзнаваш.
  • 29 Шереметиево 2

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Хора повтарям го и го проверете!":

    В такава ситуация там те хвърлят на пистата, после идва една УАЗ-ка с вградена килия за превоз на затворници. Вкарват те вътре и следващото ти появяване ще е по телевизията как се разкайваш за подготвяното или извършеното притеснение. Също така признаваш, че Кирило Буданов щял да ти плати 100 000 рубли. Не си ли го гледал това десетки пъти?
  • 30 копейкин

    4 0 Отговор
    училището беше пълно с деца от 1ви до 5ти клас и се водиха редовни занятия. вЕрвайте ми
  • 31 небет шекер

    0 0 Отговор
    Ето какво имало в т.нар. училище

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 111

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Бойкот на алчните от О.Л.Х.":

    Гоите са няколко милиарда, не е лесно.