Last news in Fakti

18 Юни, 2024 17:07 1 342 19

Антонио Таяни открито разкритикува предложението на Русия за прекратяване на конфликта в Украйна

  • антонио таяни-
  • италия-
  • министър на вътрешните работи-
  • конфликт-
  • украйна-
  • русия-
  • владимир путин-
  • капитулация-
  • мир

Миналата седмица руският президент Владимир Путин обяви план, насочен към разрешаване на конфликта с Украйна

Антонио Таяни открито разкритикува предложението на Русия за прекратяване на конфликта в Украйна - 1
Снимкa: БГНЕС

Министърът на външните работи на Италия Антонио Таяни открито разкритикува предложението на Русия за прекратяване на продължаващия конфликт в Украйна, определяйки го не като предложение за мир, а като искане за капитулация. Таяни говори пред Италианския парламент и заяви, че такова предложение е далеч от приемливо и обеща да продължи усилията за постигане на истински мир, предава News.bg.

Миналата седмица руският президент Владимир Путин обяви план, насочен към разрешаване на конфликта с Украйна. По време на реч в Руското външно министерство той заяви готовността си за преговори, но само при пълното изтегляне на украинските сили от четирите области, спрямо които Русия има териториални претенции - Донецка и Луганска народна република, Запорожие и Херсон.

Освен това Путин настоява Украйна да се откаже от стремежите си да се присъедини към НАТО, съчетано с призиви за демилитаризация на Украйна и премахване на западните санкции.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски рязко сравни условията на Путин с политиките на Адолф Хитлер, подчертавайки неприемливия характер на предложението. По същия начин Съединените щати и Германия отхвърлиха плана, като САЩ заявиха, че Путин не е в позиция да диктува условията за мир, а Германия смята предложението за несериозно.

Въпреки твърденията си, Русия има само частичен контрол върху регионите Луганск, Донецк, Запорожие и Херсон, като анексирането на Крим през 2014 г. беше широко осъдено като незаконно от международната общност.

Предложения мирен план да изглежда като ултиматум, отколкото като стъпка към разрешаване на конфликта, което поставя под съмнение перспективите за мир в близко бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шаа

    19 4 Отговор
    мненията са като здниците - всеки си има собствен
    в този контекст, защо ни показвате здника на някакъв неизвестен италиански министър?!?
  • 2 Шопо

    11 12 Отговор
    Кел файда от критики.
    Тупаник требе !
  • 3 Путин

    25 4 Отговор
    Говори си.Не ми пречиш .СВО ще приключи когато реша
  • 4 Някой

    8 8 Отговор
    Вероятно Путин изобщо не иска сега да приключи и се е надявал да го отхвърлят. Просто да е направил предложение за мир. Иначе при капитулация на управляващите Украйна. Ако можеше да върне времето Путин, би направил различно неща, но като нищо ще се включи отново. Дори сега е по-добре, от това да остави бандеровците фашисти в Украйна.

    Коментиран от #9

  • 5 Тити

    5 24 Отговор
    Даже се чудя защо даже коментират предложенията на един диктатор.

    Коментиран от #14

  • 6 Злобното Джуджи

    9 10 Отговор
    Гладните укри ще им се наложи да влезнат в Червената Книга. Слава Украине и вперед към "перемогата" 😁
  • 7 Тома

    20 3 Отговор
    Много ясно е че ще има критики защото трябва до последния украинец.Това е плана
  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    4 19 Отговор
    Що му трябваше на пуcин да започва тази война в Украйна и да хвърля колосални средства на вятъра когато можеше да подобри с тези средства живота на ватите, Но paбcия винаги се изживявала като империя с крепостници и психопата пycин се помисли ,че може да се нарече император петър велики и че в болния си мозък от шизофренията си , може да води реваншистка война с целия цивилизован свят за да покаже надмощие над НАТО, Но реалността и истината е друга и руските градове замръзват, и се обстрелват с ракети, магазините се изпразват, икономиката боксува и черните чували с трупове на руски войници пристигат на конвейер и ватите колкото и да да са лъгани и потискани да живеят в мизерни условия, разбират, че са управлявани от терористичен и фашистки режим,който е отговорен за войната в Украйна, където огромни суми пари са похарчени за една безсмислена война , когато можеше да бъдат инвестирани в подобряването на качеството на живот, на руския народ, а не да живее в бедност и лишения...❗❗❗
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Механик

    5 17 Отговор
    За две години, Специална военна операция " загинаха над 630 000 кабзончици, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че Путин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак Русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?

    Коментиран от #17, #18

  • 11 този от растояние даже

    16 4 Отговор
    излъчва турбо тъпота.
  • 12 Гого

    6 3 Отговор
    Браво!
    Тогава воювайте,докато не започнат да летят ядрени ракети...
    Така всички ще са доволни......
  • 13 Кат го критикувате и

    6 3 Отговор
    не го приемате,ще бъдете изгонени от територия 404 за да се възроди тази територия като феникс от руините.Следващото което ще ви бъде навряно е капитулацията на киевската сган.
  • 14 Ам щот да квичат

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Тити":

    беззъбо друго не могат.
  • 15 Реално

    9 1 Отговор
    Не вярвам че Путин иска сега да прекрати войната. След като вземе Одеса и отреже Украйна от черно море тогава може и да реши да спре

    Коментиран от #19

  • 16 Ей пръсти не ти останаха

    7 3 Отговор

    До коментар #9 от "ТаУмВзе":

    да смучиш лъжи от тях. И,как сърце ви дава да обръщате данните за укропитешките загуби и да ги давате за руски. По думите на киевския парцал наркомански,загиналите от украинска страна са само 30 хиляди,ти верно ли вярваш на тва???
  • 17 Значи от тези 27 милиона

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "Механик":

    жертви на руснаците през ВСВ между 8-10 млн са военни останалите са цивилни,а на немцските нацисти са 6 млн само военните загуби.Така,че няма как да ти се повярва че са защитавали страната си с кръв не съобразявайки се с живота на войниците си,но въпреки всичко нацистите не влязоха в Москва и не победиха,а руснаците боднаха руското знаме в сърцето на нацистката кочина и разпиляха немците на пух и прах. Или ще спориш с историята.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ами реалното вече е

    0 3 Отговор

    До коментар #15 от "Реално":

    заради отхвърленото предложение за вирни преговори,както каза Путин следващото е подписване на капитулацията на Украйна,което означава че цялата територия на 404 ще бъде превзета и отрязана от западналите и краварите,така,че повече никога да не стъпват там.Като не щеш с добро,тогава с тояга.
Новини по държави: