25 Юни, 2024 16:58 1 383 5

Японският император Нарухито е на тридневно официално посещение във Великобритания

  • великобритания-
  • император-
  • япония-
  • официално посещение-
  • нарухито

Посещението на император Нарухито има за цел да изтъкне и задълбочи военните, културните и научните връзки между двете страни

Японският император Нарухито е на тридневно официално посещение във Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС

Британският крал Чарлз Трети и кралица Камила посрещнаха японския император Нарухито и съпругата му днес в Лондон, поставяйки началото на тридневното им официално посещение в страната, включващо военен парад, процесия с карета и държавен банкет, предаде Ройтерс, цитирано от БТА.

Синът на Чарлз и британски престолонаследник принц Уилям отиде по-рано до хотела, в който са отседнали 64-годишният император Нарухито и императрица Масако, преди тримата да дойдат заедно за официалната церемония по посрещането с парад на Кралската конна гвардия.

Двамата държавни глави, крал Чарлз носещ шапка с форма на цилиндър, инспектираха почетната гвардия, докато войниците стояха строени в лятната жега в традиционните си алено червени униформи и черни шапки от меча кожа. След това монарсите се отправиха към Бъкингамския дворец в инкрустирана с позлатени ръбове карета, теглена от коне.

Посещението на император Нарухито има за цел да изтъкне и задълбочи военните, културните и научните връзки между двете страни и беше отложено през 2020 г. заради пандемията от коронавирус.

Сега посещението се провежда в навечерието на общите парламентарни избори във Великобритания на 4 юли, което означава, че някои от обичайните политически елементи ще бъдат пропуснати.

Няма да има среща на "Даунинг стрийт" между императора и британския премиер Риши Сунак, въпреки че Сунак и лидерът на опозицията Киър Стармър ще присъстват на държавния прием в Бъкингамския дворец тази вечер.

Император Нарухито дойде в Лондон през 2022 г. за погребението на кралица Елизабет и е привързан към Великобритания, тъй като е учил тук в началото на 80-те години на миналия век.

Двамата монарси ще имат време да обсъдят спомените си на днешния обяд в Бъкингамския дворец. След това те ще разгледат свързани с Япония вещи от кралската колекция преди обиколката на Уестминстърското абатство в следобедните часове.

Посещението идва в труден за британската монархия момент, след като 75-годишният Чарлз беше диагностициран с рак по-рано тази година, а съпругата на принц Уилям - Катрин, се подлага на превантивна химиотерапия заради диагностицирането ѝ също с рак.

Освен това британската принцеса Ан, по-малката сестра на крал Чарлз Трети, получи в неделя травма на главата при инцидент, вероятно с кон. Въпреки че се очаква принцеса Ан да се възстанови напълно, тя се отказа от участие в държавния прием.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗЕЛЕНИ БАЛКАНИ

    7 2 Отговор
    ЗАРАДИ ШАПКИТЕ НА ШОТЛАНДСКИТЕ ГВАРДЕЙЦИ ВСЯКА ГОДИНА .ИЗБИВАТ ПО 200 ЧЕРНИ КАНАДСКИ МЕЧКИ :))
    ....
    А НА ВАС ВИ РАЗПРАВЯТ ДА ПАЗИТЕ МЕЧКИТЕ :)
    ...
    ПЕРВЕРЗНИЦИ
  • 2 атеш айдар марийка миризливка джамбаз

    7 0 Отговор
    гледайте телеграм каналите Мертвые укропы 18+ изнанка, zачистка, кот бармалей, енот херсон, глазамиЧеловека,бобр и др. Влезте в СОЛНЦЁПЕК(скрит канал) и гледайте как урките стават на парчета
  • 3 ДрБр

    3 0 Отговор
    Баш ме брига! ( превод от сръбски: през х.. я ми е.)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Сър Вул

    2 0 Отговор
    Крайно време е да приключи този високо-бюджетен Маскарад - и ингилизия, и джапонския, в името на който са изклани,отвлечени в робство и безследно изчезнали милиони хора .
    Анатема!
Новини по държави: