Last news in Fakti

28 Юни, 2024 12:05 2 664 59

Представянето на Байдън на дебата срещу Тръмп беше катастрофа, демократите са изправени пред съдбоносен избор

  • тръмп-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • байдън-
  • дебат

Американски издания пишат, че вече се обсъжда смяна на Байдън, който според мнозина е негоден заради възрастта си

Представянето на Байдън на дебата срещу Тръмп беше катастрофа, демократите са изправени пред съдбоносен избор - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Представянето на американския президент Джо Байдън на телевизионния дебат срещу кандидата на републиканците Доналд Тръмп беше катастрофа, обобщават политици и политически анализатори.

Включително членове на Демократическата партия в САЩ са разочаровани от Байдън. Той се държеше неловко на сцената, гласът му беше дрезгав, често се объркваше и не успяваше да завърши изреченията си.

Байдън изглеждаше много по-зле от обикновено през последните месеци. Неговият антураж каза, че президентът е страдал от настинка в последните дни преди дебата. Но представянето на Байдън само подхрани страховете на много избиратели, които смятат, че 81-годишният демократ е твърде стар, за да бъде президент на страната.

И тук идва логичният въпрос: може ли Байдън да бъде сменен като номинация на демократите за изборите през ноември? Отговорът е да, защото делегатите, които ще се съберат през август, не са законово задължени да издигнат Байдън. Въпреки че той получи безусловна подкрепа от гласоподавателите на първичните избори. Ключовият момент е, че Байдън сам трябва да вземе решение да се оттегли от предизборната надпревара.

Това ще позволи на демократите да издигнат друг кандидат. Неназован съветник на Барак Обама каза пред Semafor: „Ако дебатът принуди Байдън да се оттегли, тогава всичко мина страхотно. Ако не, това е лошо".

Вестник "Ню Йорк Таймс" съобщава, че в Демократическата партия вече се обсъжда възможността Байдън да бъде сменен с друг кандидат.

Политическият коментатор на Си Ен Ен Ван Джоунс, специален съветник на бившия президент Барак Обама, нарече представянето на Байдън „мъчително“. "Той прави най-доброто, на което е способен. Но той трябваше да се справи с тест тази вечер, за да възстанови доверието на страната и на (политическата си) база. А той не успя да го направи", каза Джоунс.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е

    40 7 Отговор
    пета статия по същата тема днес.Прекалявате.

    Коментиран от #7, #38

  • 2 Дедо Джо е стари много

    52 2 Отговор
    болен, що го мъчите човека?Пускайте го да си гледа пенсията.
  • 3 Идеален кандидат

    60 3 Отговор
    Идеален! Мечта! По добър за САЩ няма. Не пипайте човека!
  • 4 видя се

    43 2 Отговор
    Явно е , че са забравили да сменят памперса на Бай издън
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ТП унгери

    50 2 Отговор
    Бай Деменцията е ясен, но тези "демократи" до сега на Марс ли бяха, че сега откриват диагнозата му?
  • 7 Преди два дни

    32 2 Отговор

    До коментар #1 от "Това е":

    "Президентът на САЩ Джо Байдън се подготвя за предизборен дебат с кандидата Доналд Тръмп, като тренира да стои на крака в продължение на час и половина, съобщи старши кореспондентът на ABC в Белия дом Селина Уанг, позовавайки се на източници.

    Човекът, който стои час и половина, ще бъде избран за президент на Съединените щати. Това обаче вече го видяхме: „Кандидатите за държавни длъжности в една държава трябваше да „изпълнят упражнения на въже“ – който скочи най-високо, получаваше позицията."
  • 8 ТаУмВзе

    30 2 Отговор
    Перфе си е демонстрацията на Деменция бре!
  • 9 Ксаниба

    40 4 Отговор
    Нали Путин беше болен, тройникут му умирал от рак, четворника взимаше решенията. .. а тук такава покъртителна кремълска пропаганда...
  • 10 честен ционист

    28 2 Отговор
    Майки Обама чака в засада с резаната карабина.
  • 11 да питам

    4 34 Отговор
    А как протече дебата между Путю и другите кандидати в русия на изборите ?

    Коментиран от #13, #14, #25

  • 12 Сега го гледах

    41 2 Отговор
    Дебата по новините на первий канал. Няма такъв смях. Байдън окончателно загуби разсъдък- взе да разправя спомени от първата и втората световни, да бърка времена и хора и да разказва небивалици...Дори Тръмп взе да се чуди какво да отговаря на несвързаните му бръщолевения..
  • 13 Да питам

    40 2 Отговор

    До коментар #11 от "да питам":

    А как протече дебата между Зеления нацинаркос с изтекъл срок на годност и другите кандидати в покрайна на "изборите" ?

    Коментиран от #17, #28

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Тонката

    30 2 Отговор
    Странно, защо краварите се покриха?🤣

    Коментиран от #21

  • 16 китайски балон

    27 1 Отговор
    В засада зад БайДън дебне Килъри Клинтън и ще стане страшно! Над Света, ще надстане мрак, ако това зло го инсталират на власт!
  • 17 КОИ ДРУГИ КАНДИДАТИ

    8 0 Отговор

    До коментар #13 от "Да питам":

    ФАБ 3000
    СОНЦЕПЕК
    ИЛИ МАЛЮТКА
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ЗНАЧИ

    21 2 Отговор
    ДЕМЕНТА БАЙДЪН
    БЕШЕ ИЗДИГНАТ ОТ КРЕ......НИТЕ ДЕМОКРАТИ
    СМЯТАТЕ ЛИ ЧЕ НОВАТА КАНДИДАТУРА ЩЕ СЕ РАЗЛИЧАВА ОСОБЕННО
    ИЗДИГНАТА ОТ ТИЯ СЪЩИТЕ КРЕ.....НИ
    ПРЕДЛАГАМ ДА Е НЕГЪР КОЙТО СИ Е СМЕНИЛ ПОЛА
  • 21 Хи хи хи

    22 1 Отговор

    До коментар #15 от "Тонката":

    Пияни са от радост и шастие, че Преизбраха, пардон, че Преназначиха
    Вещицата Урсула
  • 22 ТОВА НА

    19 0 Отговор
    ДИПЛОМАТИЧЕН ЕЗИК ЗНАЧИ - "ЕГА СИ ИДИОТА ДЕТО ИЗДИГНАХМЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ! ЩОМ ДЪРЖАВАТА КРАВАРИЯ НЯМА ДРУГИ ПОДХОДЯЩИ КАНДИДАТИ... ТУРИ И ПЕПЕЛ ... И ПУЙКИ"... ХА-ХА! И НЕКА РУСИЯ И ПУТИН ПОБЕДЯТ! СЛАВА НА ВЕЛИКА РУСИЯ!!!
  • 23 с няколко думи

    16 1 Отговор
    Представянето на бай Дънчо в няколко думи : изцъклен поглед , гледащ неразбиращо ; повтаряне по няколко пъти на несвързани фрази , нямащи нищо общо с темата на дебата ; постоянно треперене и тикове : изречения без начало и без край , досущ наш Кики : зъбато хилене без причина , пак досущ наш Кики : пелтечене и изяждане на части от думи ; уплашен и шашардисан общ вид ; клатушкане в различни посоки и най накрая - нищо съществено не каза (доколкото му се разбираше) извън опорките на демократите , абсолютно нищо - просто едно непрестанно плюене по опонента !
  • 24 мале майко мила

    12 2 Отговор
    тия във фащ са уникални да си изберат някой на 91 години по свеж за да го управляват по лесно ще имат единствена грижа за памперсите му
  • 25 Фон дер Миндер

    17 1 Отговор

    До коментар #11 от "да питам":

    И какво общо има това с темата??? Малко си се объркал, тук става въпрос за американски избори, не руски. Все е едно е дали питаш за руските или парагвайските /примерно / избори, това не е темата! А и какви дебати искаш в Русия, нали там е диктатура. Имам предвид, че е очаквано да няма дебати. Дай говорим за т. нар. Мека на демокрация. Или не ти изнася?
  • 26 Коментар

    17 1 Отговор
    Не бих казал, че беше САМО катастрофално, но беше и ТРАГИЧНО...Защо го мъчат стареца. Като гледам в момента състоянието на дядо Джо, не ми се мисли какво ще бъде състоянието му след четири години. Пълен абсурд. Като гледах дебата по СИ ЕН ЕН, за пореден път си мислех, че Байдън не знае къде е и какво прави там??? Явно, Америка толкова си може. И в цялата 340 милионна държава не могат демократите да намерят по-млад и по кадърен кандидат. Смях. Тръмп се справи в пъти по-добре от дядо Джо. А може би, това е АМЕРИКАНСКАТА МЕЧТА, за президент като Байдън??? Да го прибират италианките по поляните, като загубено дете???
  • 27 Кресна

    20 2 Отговор
    Байдън олицетворява западния свят и умствения капацитет на привържениците на САЩ .Гледайки коментарите на българските им почитатели ,няма разлика с Байдън .
  • 28 да питам

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Да питам":

    Не требе само ядене и пиене .. требе и акъл .. само в русия може да има избори , по време на "СВО"🤭 я им пренапиши Конституцията на "укрите" 🤫
  • 29 Хи хи хи

    19 1 Отговор
    "президентът е страдал от настинка..."
    Настинка !!! ?

    Загубата на Разсъдък и Адекватнист
    не беше ли
    Деменция !!!?

    Коментиран от #36

  • 30 развеселен

    11 0 Отговор
    Който иска хубаво да се посмее , нека изгледа поне част от "дебата" . Джо ДеМензио направо ще ви спука от смях дори да не разбирате какво казва /защото и той самият не знае какво приказва/ , просто му гледайте гърченето и мимиките . Мистър Биийн сигурно се пръска от яд , на Джо гримасите са далеч по смешни .

    Коментиран от #35

  • 31 АКО БАЙ ДЪН

    15 0 Отговор

    До коментар #18 от "Изчезвай":

    РАЗБИРА, ОТДАВНА БИ СЕ ОТКАЗАЛ... НО ПРОБЛЕМА Е ,ЧЕ ТОЙ Е ЛИЦЕ НА КУКЛА... НЯКОЙ ДРУГ СТОИ ЗАД НЕГО... НЕВИДИМ. И УПРАВЛЯВА ДЯВОЛА! НО БОГ Е С РУСИЯ! ИГРАТА НА ДЯВОЛА ПРИКЛЮЧВА!!! НЯМА САЩ! НЯМА НАТО!... НЯМА ХЕГЕМОН... НЯМА РОДИТЕЛ 1, РОДИТЕЛ 2... ПРОСТАЩИНА НЯМА! ВСИЧКО СИ ИДВА НА МЯСТОТО - МОРАЛ, ЧЕСТ, РЕД, УВАЖЕНИЕ, ДОСТОЙНСТВО!!!! СЛАВА НА ВЕЛИКА РУСИЯ!!!
  • 32 мале майко мила

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "ОБСЪЖДАХА МАЙКА ТИ":

    тия във фащ са уникални да си изберат някой на 91 години по свеж за да го управляват по лесно ще имат единствена грижа за памперсите му
  • 33 ТВОЯТА МАМА МИЛА

    0 4 Отговор

    До коментар #14 от "ОБСЪЖДАХА МАЙКА ТИ":

    помнили колко скоростни лоста е счупила???
  • 34 Мозъчните

    13 0 Отговор
    Стимуланти ,с които го тъпчат не дадоха нужният ефект. Американската фармацевтика се издъни. На следващите дебати остава да му объркат стимуланти те с виагра и шоуто ще бъде интересно.
  • 35 горкият дядя Джо

    11 1 Отговор

    До коментар #30 от "развеселен":

    Ндаа ,позагледах част от клипа и установих ,че си напълно прав - човечеца е тотал щета .
  • 36 И... АЛЦХАЙМЕР!!!!

    5 2 Отговор

    До коментар #29 от "Хи хи хи":

    ТАКА Е УДОБНО НА УПРАВЛЯВАЩИЯТ САЩНАТО САТАНА!!!
  • 37 Единия с

    3 2 Отговор
    алцхаймер, другия пълно куку! Ще си отживеят янките!
  • 38 Циник

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Това е":

    Ами защото кой ще е Президент на САЩ е в пъти по-важно от, например, кой ще е министър-председател в нашата територия, или дали Зеленски ще остане Президент в Украйна или не или кой ще спечели изборите в..... все едно къде. А и защото всеки нормален човек се чуди как Джо Байдън може да бъде оставен да е легитимен кандидат с около 50 процента шанс да спечели. Та той не знае къде е. Добре че не покзаха как влезе и помаха на празната зала (този дебат беше без публика).

    Коментиран от #47

  • 39 абсурдна ситуация

    9 2 Отговор
    Въпреки медикаментите и стимулантите , тоя хвърли ризи и бутала . На какво се надяват ако спечели изборите ?
    Да го подържат в медикаментозна кома с отворени очи ?
  • 40 оле майко

    4 2 Отговор
    Новия сюжет на живите мъртви .
  • 41 Пазете го

    7 2 Отговор
    Горкият човечец ,че като настине може случайно да кихне така ,че да издуха последните си мозъчни клетки и тогава третата световна ще бъде неизбежна.
  • 42 историята се повтаря

    6 2 Отговор
    Краварника сега изглежда като късния Ссср . Президента трябва да умре на поста .
  • 43 !!!?

    2 21 Отговор
    Възрастта на Байдън не заплашва Човешката Цивилизация с унищожение за разлика от възкръсналия Хитлер в Кремъл !!!?

  • 44 защо го мъчите човека

    6 0 Отговор
    Защо не го оставихте да си изкара спокойно старините .
    То не че и останалите политици там не са пенсионери . Поне половината не би трябвало да се занимават с политика .
  • 45 нищо чудно

    6 1 Отговор
    Че умрелите от гробищата гласуваха за него .... по пощата ....Просто писмата бяха закъснели с около 30 години ....
  • 46 12345

    5 0 Отговор
    Той завалиятя само се излага напоследък. Чудя се кой би гласувал за него?
  • 47 И като е толкова

    5 2 Отговор

    До коментар #38 от "Циник":

    важно кой ще бъде президент на САЩ как така избора и на демократите,и на републиканците се сведе точно до тези две кандидатури???Или по -скоро карикатури...
  • 48 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    11 0 Отговор
    Гледах го! Един нов Тръмп - по обран, сякаш доста по умерен и в интерес на истината - успя да доминира през цялото време. Байдън просто няма място повече там. Личното ми мнение е, че Тръмп ще спечели изборите. Според снощните му изказвания обаче, не съм уверен нито в това, че Путин ще се възползва, нито - че, Зеленски ще може да продължи. Нека видим какво ще направи, но тази война продължи твърде много и стана твърде жестока. Трябва да се прекрати.
  • 49 минувач

    10 0 Отговор
    Слабо е да се каже катастрофа.Това чучело беше натъпкано с лекарства.И този човек управлява света??!!Американската властваща камарила минава всякакви граници.Демокрацията е останала отдавна в историята.Там се вихри една политическа мафия която си мисли ,че света е без акъл.Просто Америка е едно посмешище.Сега ако не видят ,че царя е гол...........
  • 50 о ИУРОДЕ ЗАЩО СЕ НАРИЧАШ ЖУРНАЛИСТ

    2 1 Отговор
    Ако дебатът принуди Байдън да се оттегли, тогава всичко мина страхотно.
    ТОВА НА КАКЪВ ЕЗИК Е, НЕГРАМОТНИ МИСИРКИ?!

    Коментиран от #57

  • 51 алехандро

    4 0 Отговор
    Това си е гавра със стареца.. Публично унижение, чак ми е гузно, че се пръснах от смях :(
  • 52 Въпреки това

    8 0 Отговор
    упоритите защитници на неолибералите се опитват да замажат огромния гаф, който сътвори Байдън. Някакъв "експерт" по-рано по "Нова Нюз" разсъждаваше как в дебата нямало изявен победител. Явно сме гледали различни неща. Някои хора явно не съзнават колко смешни стават, когато отричат очевидна истина.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 МирО

    4 0 Отговор
    Това че е посмесище е, но ми се иска да видя, колко ще гласуват за такова нещо. Интересно ми е да се покаже до каква степен са деградирали мозаците им.
  • 55 АУДИ

    2 1 Отговор
    Е по нова ТВ казаха че се е справил супер хахах
  • 56 Зелен Чорап-Радев

    2 0 Отговор
    Джо Байдън е катастрофа!
  • 57 читателю

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "о ИУРОДЕ ЗАЩО СЕ НАРИЧАШ ЖУРНАЛИСТ":

    Явно не мислиш като четеш . Много правилно е казано и написано . Съветника иска да каже че ако тоя дебат накара Байдън сам да се усети че не е за там и да се откаже - това отваря път за нов кандидат без да се стига до ексцесии и грозни сцени .
    Какво не си разбрал .
  • 58 АУУУУУ

    1 1 Отговор
    КОПЕЙКИТЕ, НАЛИ ВИ Е ЯСНО ЧЕ БАЙДЪН И ДА БЪДЕ СМЕНЕН ЩЕ ДОЙДЕ ПО-МЛАД, ЕНЕРГИЧЕН И....ОЩЕ ПО-НАХЪСАН ДА СМАЧКА РУСИЯ 💪💪🤜🤜🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #59

  • 59 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    3 0 Отговор

    До коментар #58 от "АУУУУУ":

    Не говори глупости пич! Технически - Байдън не може да бъде сменен. Или да признаят, че е невменяем?! Но пък - невменяем да е управлялал най мощната държава?! Сами се вкараха в капан, и то сериозен!