Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Юли, 2024 20:52 1 579 73

САЩ ще предоставят още 2,3 млрд. долара военна помощ на Украйна

  • украйна-
  • пентагонът-
  • сащ-
  • русия-
  • война-
  • лойд остин-
  • киев-
  • пво

Зеленски заяви, че само за последната седмица Русия е използвала срещу страната му повече от 800 мощни планиращи бомби

САЩ ще предоставят още 2,3 млрд. долара военна помощ на Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви днес, че правителството му скоро ще обяви допълнителни 2,3 млрд. долара военна помощ за Украйна, която ще включва противотанково оръжие, боеприпаси за зенитно-ракетни комплекси „Пейтриът“ и други системи за противовъздушна отбрана, съобщи Асошиейтед прес, предаде БТА.

Остин заяви това, след срещата си в Пентагона със своя украински колега Рустем Умеров на фона на призивите на Киев за помощ в борбата срещу руските сили в източната част на Украйна.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в неделя, че само за последната седмица Русия е използвала срещу страната му повече от 800 мощни планиращи бомби. Той призова лидерите на държавите, помагащи с оръжие на страната му, да разхлабят ограниченията за използването му по цели във вътрешността на Русия. По-конкретно той заяви, че Украйна се нуждае от „необходимите средства за разрушаването на носителите на въпросните бомби, включително руски бойни самолети, където и да са те“.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    39 2 Отговор
    Кой е тоя със затворническите дрехи до тая горила .

    Коментиран от #51, #52

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 целта е ясна

    39 3 Отговор
    до последния украйнец!!! ТРЯБВА ДА ОСВОБОДЯТ ТЕРИТОРИЯТА за мошетата !!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 да де

    29 2 Отговор
    Явно в обора размера на помощта зависи от това кой е просяка.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 АБЕ ПУТИН

    9 35 Отговор
    АМЕРИКАНЦИТЕ ПЕЧАТАТ ДОЛАРИТЕ...НЯМА ДА СПРАТ ДОКАТО НЕ ФАЛИРАШ РУСИЯ...КОЛКО АКЪЛ ТРЯБВА ДА ИМАШ ДА ГО РАЗБЕРЕШ...

    Коментиран от #66

  • 9 Укропат

    6 7 Отговор
    Виде ли ,бе ,Орбане! А спрехме да арчиме хора ,а спреха кинтите без пари. После ще прощавате ама нема. Кой ял ,ял ,кой бал ,бал.
  • 10 Питам ?

    11 6 Отговор
    Защо и ние не печатаме ??? Защо ???
  • 11 🇺🇦🇧🇬

    8 28 Отговор
    Рашизмът си отива,спете спокойно деца!

    Коментиран от #16

  • 12 Абе

    22 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гробар":

    Май гладния си ти бе ,щом работиш като гробар за да се прихранваш при раздаването за опукой на мъртвите.Хахахаха
  • 13 Бен Вафлек

    6 30 Отговор
    Много скоро ще започне издирването на всички български путлерасти.

    Коментиран от #24, #34, #56

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Крави,

    25 2 Отговор
    Давайте на овцете. Пак ще са си същите л..на.
  • 16 Госあ

    3 18 Отговор

    До коментар #11 от "🇺🇦🇧🇬":

    Факт
  • 17 Гоорил

    5 33 Отговор
    Европа трябва най-сетне да види истината без украса, а именно - Русия е един изключително опасен враг. Независимо, че Русия произвежда мизерните 1,5% от световния БВП, независимо че Европа е най-мощната икономика на земята (малко по-голям БВП от този на Щатите), Русия е в състояние да направи огромни поразии. И ги прави - даже в Африка направиха преврати и поразии, подкрепят терористи по цял свят, както и престъпни държави като Сев. Кореа. Затова, срещу Русия са нужни драстични мерки - вън от световния обмен и финанси, вън от всяка търговия (легална) и да се гледа на тях като на престъпен режим. Дипломатическите отношения с Русия да се сведат до ниво консулска служба с не повече от 4-5 дипломата. Европа има огромно богатство, интелигентност, висок стандарт и всичко това се застрашава от калния колхоз, който е неспособен да създаде общество, което хората да харесат - недопустимо е Европа да се държи меко с държава, в която само калта е повече от корупцията! Политиката трябва да е насочена към колапс на Русия за 5-6 години време, а не да се чакат 70 години както беше със СССР. Наскоро бях в Италия. Навръщане, единственото по което се разбира, че влизаш в Словения е ограничение на скоростта до 100 км в час за 500 метра. Спираш на бензиностанция -всичко е в Евро. В Хърватия - същото. Имат хората и Евро и Шенген. А на Бг границата чакаш, вадиш документи и пр. Заради Руската агентура, просмукала се на всички нива на власт в България.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Последния Софиянец

    4 19 Отговор
    Глобализмът или по-точно Американският ред на земята води до създаване на огромно богатство, което многократно надвишава сумарното богатство, което би се създало от национални държави. Баснословното богатство на Британската Империя в миналото е създадено най-вече от търговията през океани и континенти. Свободното движение на хора, стоки и капитали е много, много по-могъщо в производителните си и творчески сили от всяко национално затворено стопанство. Затова, Глобализмът няма алтернатива и да знаете - епохата на националните държави приключи. Европа ще се превърне в нещо като Съединените Щати, макар и бавно, но тенденцията е определено в тази посока. И това е в интересите на 80% от хората.
  • 20 Путин закопа Русия

    5 27 Отговор
    Бавно, но сигурно Путин затъва все по надълбоко в блатото в което сам се вкара....
  • 21 🐻🐻🐻🐻

    21 2 Отговор
    Пари има, ора няма.
  • 22 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    6 29 Отговор
    И още нещо - няма как Западът да допусне Русия да кара влака, понеже просто Русия не може да кара влака, няма знания за това. Европа няма да се превърне във външна тоалетна, нито в кална кочина за кефа на Русия. Влакът го карат най-достойните и за момента това не е просто Западът, а Англо-Американците. Защото системите на държава и право при тях са най-оптимални и най-ефикасни. Затова привличат най-добрите от цял свят във всички области. Западът е в основата на всички иновации, просто защото Свободният Човек създава и мисли. Робите и крепостните изпълняват заповеди и превиват гръб пред разни диктатори и морални изроди. Русия имаше гении и които не избягаха, бяха повечето в концлагери. И създаваха лоши копия на Западни образци, информацията за които беше от шпионажа на КГБ.

    Коментиран от #59

  • 23 Който гроб копае другиму,

    21 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гробар":

    сам пада в него!к ре тен!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Запознат

    23 2 Отговор
    "още 2,3 млрд. долара"

    Ха ха ха че тя до сега помощта е над 300 милиарда долара и това като гледам не спаси киевската хунта - сега тези 2,3 млрд. долара дали ще промени нещо.

    "която ще включва противотанково оръжие, боеприпаси за зенитно-ракетни комплекси „Пейтриът“ и други системи за противовъздушна отбрана"

    Само където вече няма укри които да стрелят с тези оръжия - загубите им са 6 цифрено число и скоро ще стане 7 цифрено - отделно "ухилянтите" стават все повече.
  • 26 Делю Хайдутин

    7 23 Отговор
    Доценти от Университетите учат децата ни на путинофилия.
    александър сервилов в ютюб сам си каза, че дядо му е работил като руски шпионин.
    дарина григорова, редовно дава русофилски интервюта за руски канали.
    валентин вацев преподава така наречената европеистика в така нареченият " Европейски колеж“, а всъщност преподава путинофилия в" руски колеж" ??? Това някакво старческо малоумие ли е?
    вацев каза, преди 3 дена, че половината му студенти ВЕЧЕ са станали русофили!
    вацев каза, че в проссия са издигнати НОВИ 264 паметника на сталин и според вацев това било оптимистично.

    Коментиран от #35

  • 27 СЛОНА

    10 2 Отговор
    И ПА ЧЕ ГИ ГРЪМНАТ!!!....
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Прокопи Катъра

    18 4 Отговор

    До коментар #28 от "Отец Дионисий":

    1 милиард са дневните джобни на Зеленю лошо свикна еврейчето.
  • 30 Сатана Z

    4 18 Отговор
    За две години, Специална военна операция " загинаха над 630 000 кабзончици, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че Путин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак Русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?
  • 31 Прокопи Катъра

    5 19 Отговор
    Но трябва да отбележим, че за 2 години пълномащабна война русия не успя да завземе нито една цяла област в Украйна, дори тези, които е записала в собствената си щонституция като руски. Редовната руска армия беше разбита и се наложи на пусин да мобилизира цивилното население. Умря легендата за "великата" руска армия. Половината от модерното въоръжаване на русия беше унищожено. Над 600 000 са човешките загуби за русия на фронта. Милиони от най-активното руско население избягаха от страната. руски градове се превърнаха във фронтови с всекидневни обстрели, окопи и укрития. русия се оказа в пълна изолация от цивилизования свят. руската агресия възроди НАТО и удвои общата дължина на границата с Алианса. Заради руската агресия Финландия се присъедини към НАТО, а всеки момент това ще стори и Швеция. Над 300 млрд. долара руски активи бяха замразени и конфискувани. Европа прекъсна зависимостта си от руски енергийни източници. русия загуби целия си пазар на газ и нефт в Европа, който гради дълги години. пуcин превърна страната си във васал на китай, като разпродава на безценица природното си богатство. Този период на русия ще стане част от срамната история на страната.
  • 32 Галя от посолството

    17 2 Отговор
    Давайте краварси тролчета - само така копи пейст от флашките които ви раздадох
  • 33 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    4 16 Отговор
    Кармата на пycлеpoвич е да доведе руската империя на злото до нов разпад ❗ ❗
    И го прави. Списъкът му с "постижения" нараства с всеки изминал ден ❗ ❗
    пycлеp, освен всичко друго прекрасно, ще доведе до катастрофа и шпионската мрежа на Москва. Изгонените досега в Европа и Америка стотици руски шпиони със статут на дипломати са само върхът на айсберга. Тепърва ще бъдат разкривани още шпиони. Особено нелегали. Колкото повече недоволни има в Москва, колкото повече се оформя и разразява борба между клановете на властта, толкова повече засегнати и недоволни ще има. Ще текат като пробита лейка тайните им служби ❗ ❗
    Предателствата ще бъдат много. Умните руски служители с достъп до тайни ще гледат да получат убежище на Запад, като в замяна изтъргуват информацията, която знаят ❗ ❗
    Включително като предадат самоличността на агентурата на Кремъл в държавните по света, включително и у нас. А страната е в зона на нарастващ стратегически интерес❗❗
    Да го имате предвид това руски продажници, "четирихилядници" и вся остальная❗❗
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    3 16 Отговор
    А цял свят се възхищава на Президента Зеленски ! Той е новия символ на борбата за свобода и независимост от тиранията ❗
    Цял свят ненавижда масовия убиец пycлеp❗
    Думите на Президента Зеленски ще се помнят векове❗
    "Дори през непроницаемата тъмнина Украйна и цивилизованият свят ясно виждат тези терористични актове❗
    Умишлени и цинични ракетни по гражданска критична инфраструктура. Не по военни съоръжения❗
    Все още ли си мислите, че можете да ни уплашите, да ни пречупите, да ни накарате да отстъпим?
    Наистина ли нищо не разбрахте?
    Не разбрахте ли кои сме ние? За какво сме? За какво говорим?
    Четете по устните ми:
    Без газ или без вас? Без вас.
    Без вас или без светлината? Без вас.
    Без вода или без вас? Без вас.
    Без храна или без вас? Без вас.
    Студът, гладът, тъмнината и жаждата не са толкова страшни и смъртоносни за нас, колкото вашето „приятелство и братство“.
    Но историята ще постави всичко на мястото си.
    И ние ще сме с газ, осветление, вода и храна… и БЕЗ вас❗
  • 37 Гробар

    15 3 Отговор
    От тея пари 80% влизат директно в джоба на щатските ционисти - остатъка в офшорките на Зеления.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Бог да пази Америка!

    5 13 Отговор
    Двигател на съвременната цивилизация и пазител на световният мир!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Крава рските

    10 3 Отговор
    тр@ лове си заработват центовете,но скоро ще им секнат приходите! Само преписват едни и същи коментари!
  • 42 Юсуф

    10 1 Отговор
    Много пара. Зеленски бей може да стане много богат човек. Може и Бугати за милион евра да купи.
  • 43 Ехааааааа

    9 1 Отговор
    Браво ......Деменцията докато си отиде от власт , всички кравари ще ги гледаме със кофички да просят по света !!!!!!!!
  • 44 Отец Афанасий

    9 4 Отговор
    Милиардите на американските сатанисти няма да успеят да затрият православието, братята руснаци ще ни закрилят от Нечестивия.
  • 45 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    3 10 Отговор
    Не му трябваше на пуcин да започва тази война в Украйна и да хвърля колосални средства на вятъра когато можеше да подобри с тези средства живота на ватите, Но paбcия винаги се изживявала като империя с крепостници и психопата пycин се помисли ,че може да се нарече император петър велики и че в болния си мозък от шизофренията си , може да води реваншистка война с целия цивилизован свят за да покаже надмощие над НАТО, Но реалността и истината е друга и руските градове замръзват, и се обстрелват с ракети, магазините се изпразват, икономиката боксува и черните чували с трупове на руски войници пристигат на конвейер и ватите колкото и да да са лъгани и потискани да живеят в мизерни условия, разбират, че са управлявани от терористичен и фашистки режим,който е отговорен за войната в Украйна, където огромни суми пари са похарчени за една безсмислена война , когато можеше да бъдат инвестирани в подобряването на качеството на живот, на руския народ, а не да живее в бедност и лишения...
  • 46 КРАСАВА

    3 7 Отговор
    Очертава се още много маскалска Фира
  • 47 Отец Афанасий

    1 4 Отговор
    Ватите трябва да гният по чувалите, заедно с копейките, Амин!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Луд умора няма

    8 3 Отговор
    Кравите създават печатници за долари в несвяст и печатат пари т.е хартийки без покритие .....кой вече им вярва ???
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Копейки,

    4 2 Отговор
    Кой уби Пригожин? Коментирайте.
  • 54 АвтоМото

    8 2 Отговор
    От 2.3 милиарда $ все ще останат 4-5 милиона $ за още някое друго Bugatti за булката. Може да не е Turbillon, а да речем Chiron Super Sport 300+...
  • 55 Пари на вятъра

    7 2 Отговор
    Които сащ възнамеряват да откраднат от Русия. Междувременно терористичните набези от страна СБУ продължават. Задържани са четирима души отвлекли главата на компания СИАД ,занимаваща се с добив на благородни газове ,които се използват в производството на чипове.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Сатана Z

    1 5 Отговор

    До коментар #50 от "Кеее леш непоръбен,":

    Лежи ти у тинята и чакай освободителите с галошите и копейките!
  • 58 Механик

    8 2 Отговор
    А, човечета дали ще предоставят на о-краина, щото с тия 65-годишните дето ги тикат насилствено в бусовета и ги пращат на фронта няма как да станат нещата към победа?
  • 59 Ффф

    8 4 Отговор

    До коментар #22 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Защото са най умните изхарчиха 1000000 $ за химикалка която пише в космоса а руснаците ползваха молив

    Коментиран от #64, #71

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Хаха

    3 7 Отговор
    Едно джудже в Кремъл в момента блъска по масата.

    Коментиран от #65

  • 63 Имат пари дават

    8 1 Отговор
    няма лошо. Искат война да има и има. Искат и те да са във война и ще бъдат. Всеки каквото си иска го има. Демокрацията е голема работа!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 ники

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "АБЕ ПУТИН":

    вземи прочети малко,виж и дълговите пазари..............
  • 67 Артилерист

    6 1 Отговор
    Световното зло САЩ продължава войната си срещу Русия чрез Зеленски. Даваните милиарди са включително и за увеличаване анестезиологични надбавки за украинците, за да се съгласяват по-безболезнено да отиват да умират на фронта...
  • 68 българин 777

    8 1 Отговор
    прости кравари наркото ги краде те се правят че не виждат не разбраха ли че до русия няма да се докопат
  • 69 Баце,

    7 0 Отговор
    Че какво стана с предишните 61млрд?
  • 70 мдаааа

    5 2 Отговор
    Печатат си долари , глезят се ...
  • 71 Русофилчо

    3 5 Отговор

    До коментар #59 от "Ффф":

    Подариха ми такава химикалка. Доста по-добра е от руския молив. Сигурно са
    го острили с ножче, а не с острилка.

    Коментиран от #73

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: