12 Юли, 2024 04:33 3 484 42

Байдън смята, че е "най-подходящият", обърка Зеленски с Путин и Тръмп с Камала Харис

  • сащ-
  • джо байдън-
  • вашингтон

Докато съм президент, ние ще подкрепяме Украйна, заяви държавният глава на САЩ

Байдън смята, че е "най-подходящият", обърка Зеленски с Путин и Тръмп с Камала Харис - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

САЩ не могат да се оттеглят от света, заяви президентът на САЩ Джо Байдън по време на пресконференция, която даде в кулоарите на срещата на върха на НАТО във Вашингтон, предаде БТА.

"Моят предшественик ясно показа, че не е ангажиран с НАТО", каза Байдън, визирайки директно предшественика си Доналд Тръмп, на когото той ще се противопостави на президентските избори през ноември. После Байдън подчерта, че силна НАТО е от съществено значение и за САЩ.

На пресконференцията Байдън заяви, че докато той е президент на САЩ, страната му няма да преустанови подкрепата за Украйна.

"Дадох ясно да се разбере, че една силна НАТО е от съществено значение за американската сигурност. И вярвам, че задължението по член 5 от Северноатлантическия договор е свещено. Няма да се преклоня пред Путин. Няма да изоставя Украйна. Ще държа НАТО силна", увери Байдън.

Президентът на САЩ засегна и темата за войната в ивицата Газа и заяви, че има напредък към постигане на споразумение между Израел и "Хамас", за да се сложи край на този конфликт.

"САЩ работят от месеци за постигане на прекратяване на огъня в Газа, за връщането на заложниците у дома им, за проправяне на пътя за мира и стабилността в Близкия изток", заяви Байдън.

"Става дума за трудни и сложни въпроси. Има още някои празнини за запълване. Ние напредваме. Тенденцията е положителна и аз съм решен да сключа това споразумение и да сложа край на тази война, която трябва да бъде преустановена сега", подчерта Байдън.

На пресконференцията Байдън заяви, че той е в най-добра позиция, за да победи Тръмп на президентските избори и че европейски съюзници на САЩ казват, че той трябва да бие Тръмп.

"Мисля, че съм най-компетентният, за да се кандидатирам за президент. Победих вече веднъж Тръмп и ще го победя отново" Не правя това, за да съхраня моето наследство, а, за да свърша работата, която съм започнал", заяви той.

Байдън добави, че европейските съюзници на САЩ не му казват: "Джо, ти не трябва да се кандидатираш", а му казват: "Ти трябва да спечелиш. Ти не може да оставиш онзи да спечели. Това ще бъде бедствие"

На пресконференцията обаче Байдън отново допусна лапсус и обърка Доналд Тръмп с Камала Харис. Той заяви, че не би избрал Доналд Тръмп за вицепрезидент, ако не беше сигурен, че тя ще бъде подходяща за президент, очевидно визирайки Камала Харис. После той похвали и кариерата на Харис на сенатор, преди тя да стане вицепрезидент, и допълни, че тя се е справила добре, като е защитавала репродуктивните права на жените в последните четири години.

Това беше втори подобен лапсус на Байдън в рамките на няколко часа. Преди това той сбърка президента на Украйна Володимир Зеленски с президента на Русия Владимир Путин.

Байдън също така увери, че след три години той все така ще бъде способен да „се справя с“ президентите на Китай и на Русия. Той обаче добави обаче, че няма желание да разговаря с Путин, докато Путин не промени курса.

"Не съм готов да говоря с Путин, докато Путин не промени поведението си", каза Байдън.

Президентът на САЩ заяви, че е в добро здраве и че би се подложил на друго неврологично изследване, за да се провери остротата на мисълта му, ако лекарите му препоръчат това.

Той сподели, че вече е преминал през три значителни и интензивни неврологични изследвания, като последно това е станало през февруари, и лекарите са му казали, че е в добра форма.

"Добре съм. Всеки ден съм на тест за моите неврологични способности посредством решенията, които взимам всеки ден", допълни той.

На пресконференцията Байдън заяви също така, че не е вярно, че му се налага да си ляга в 20 ч. Но добави, че вместо да започва деня си в 7 ч. и да си ляга в полунощ, ще бъде по-умно ако намали темпото.

Междувременно Доналд Тръмп коментира в социалната си мрежа „Трут соушъл“ пресконференцията на Байдън, като заяви подигравателно: „Добра работа, Джо!"


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 36 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Артилерист

    60 2 Отговор
    Ако е изходи от сентенцията "с какъвто се събереш такъв ставаш", американците са като Байдън...
  • 2 Без коментар

    65 1 Отговор
    Ако не беше тъжно, щеше да е комично. Давай Тръмп, ако не президент, поне вицепрезидент!
  • 3 КУ КУ

    64 2 Отговор
    ............ПЪЛНО КУ КУ....
  • 4 Боко

    12 55 Отговор
    Грехът на Байдън е, че е стар. Грехът на Тръмп е, че е стар престъпник.
  • 5 Хммм

    70 0 Отговор
    Не разбирам американците, толкова ли нямат други политици. Президента е лицето на нацията все пак.

    Коментиран от #8, #26, #31

  • 6 Град Козлодуй

    49 0 Отговор
    Бай дън е кукла на конци
  • 7 сусо

    36 0 Отговор
    Тоа още ли чака да го осени Господ?,,,
  • 8 оня с коня

    1 40 Отговор

    До коментар #5 от "Хммм":

    НЕ Е ВАЖНО дали Президента е висок,рус и със Сини очи,а КАКВА ПОЛИТИЧЕСКА ЛИНИЯ поддържа!А че работният ден на Амер. Президент е изключително натоварен с провеждане на Ключови срещи и вземане на важни Решения - спор няма,затова и се назначава Вицепрезидент за да ПОЕМЕ ЧАСТ от Задълженията когато е необходимо.

    Коментиран от #10

  • 9 УдоМача

    37 0 Отговор
    Тоз на снимката тотално вече не знае къде се намира...
  • 10 Иван

    27 0 Отговор

    До коментар #8 от "оня с коня":

    В такъв случай да назначат петима вицепрезиденти......и двама президенти.....единия да говори иврит.
  • 11 ганю

    19 0 Отговор
    защото те командва мафията затова скоро ще сте минало
    и като страна и като политика
  • 12 151262

    43 0 Отговор
    Че този е изтрещял напълно, е факт неоспорим. Но какво да кажем за "най-великата нация на света", която си го избра, е и може да го преизбере? Колко да е велика?
  • 13 🍊🍋🍋

    24 0 Отговор
    Президент Байдън представи Володимир Зеленски на Украйна като, ?? :) ,
    Президент Путин?

  • 14 🍊🍋🍋

    21 0 Отговор
    :)) Неспасяема дузпа, :) ??
  • 15 Галигео Галигей

    29 0 Отговор
    Красив ум,Джо!😁😁😁🥳🤡👍
  • 16 Абе добър си е кандидата

    24 0 Отговор
    То каквато държавата такъв и водача и...
  • 17 Ролан

    11 1 Отговор
    Първо гледа " Стани богат". После гледа " Черешката на тортата" и то стане 21 ч. Така че,не си ляга в 20 ч.
  • 18 🍋🍋🍋

    15 0 Отговор
    Горещи новини: Байдън отново, голям гаф, наричайки вицепрезидента на Камала Харис, ? :) ?? ,
    Вице - президент , :)) Тръмп?

  • 19 800 милиарда

    21 0 Отговор
    за военен бюджет на САЩ отиват в джобовете на военно-промишления комплекс и на конгресмените и от двете партии. Затова е този вече непрекрит антируски фашизъм! ... А оръжията са нетехнологични и недостатъчни...

    Коментиран от #23

  • 20 Ний ша Ва упрайм

    19 0 Отговор
    къфто вождът такъф и народът! Мушмуроци крадливи
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гръч

    15 0 Отговор
    Нормално поведение за напредваща деменция при която лекарствата спират да действат.Велика им е медицината няма що.. пълен провал на цялата държава.Тези,които го избраха сега му се смеят и подиграват
  • 23 Бот 1

    6 2 Отговор

    До коментар #19 от "800 милиарда":

    Коце днес ще ни зарадва ли финансово или ще е ангажиран...пак? От 3 седмици ми дължи пари
  • 24 Хахахахахаха

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "Цеко Петолъчката":

    Влезнаа.....у чувальо
    Нема такива жалкаре
  • 25 Ццц

    13 0 Отговор
    Чавекът се е поуморил от пътуването от Белия дом до залата за пресконференцията. Плюс това Тръмп си прилича на камила, та е нормално. Очакваме новата пратка оръжие да пристигне в Москва! 😂 За да може Путин да победи Хитлер с лендлийз! След това идва времето и да се разправи с Тайван, като подкрепи Китай! Вълнуващ мандат ще бъде! Изпълнен с приключения и забавни моменти. И аз смятам, че този индивид я най-подходящ за президент на американците. По-подходящ наистина никога не е имало. 😂🤣
  • 26 Не е така в САЩ

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хммм":

    Президента на САЩ не е само лицето на нацията, а и най-силната фиура и с най-големи правомощия по Конституция/

    Затова и от никого избираните глобалисти и неокони там, натресохоха на САЩ горкото сенилно старче, за да си разиграват коня както си искат, от негово име
  • 27 ХАРОН

    11 0 Отговор
    Този е един объркан Мики Маус старец.
  • 28 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    14 0 Отговор
    Това не е никакъв гаф, това е просто една подсказка
    кой ще е президентът на Украйна скоро...
  • 29 Сибирският бръснар

    16 0 Отговор
    От 2 месеца ефирът на американските телевизии е залят с едни просташки клип "20 години България избрала свободата", след като влязла в НАТО!!?? А 15 години преди тези 20 г., тогава новоизлюпените предатели на България не реваха ли "свободни" "45 години стигат!" ??? Кого лъжете бе? САЩ премахнаха робството на своя земя преди 150 години, а след ВСВ го изнесоха в Европа. Пред 20 години българските гаулайтери, назначени от посолството ни вкараха в новото ни робство, жидо-янкино и натовско! През 1878 г. България се освободи от жидо-османското робство, а днес сме под жидоянкино! Махнете тоя подъл клип от телевизиите, престанете да заблуждавате опростаченото ни поколение, което се блазни единствено от чалга, дрога и бързи колички, че днес сме били свободни и поради това щастливи. От такова щастие ни намалиха населението с 1/3. Това е доказателството за свободията.
  • 30 Голям сладур,

    10 0 Отговор
    не знае и не помни кой, кой е, но иначе бил добре и напредвал. Точно такова чучело им трябва на тях да могат да му суфлират какво са намислили, а чучелото да дрънка. Всичко си е наред.
  • 31 И какво

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хммм":

    от това за тебе? Какво значение има това за тебе?
  • 32 Погрешно е да се смята

    7 0 Отговор
    че Тръмп може да води по различна външна политика с малки изключения и то по скоро на вътрешната , преди първия си мандат обещаваше ,че ще си сътрудничи с Русия ,а после обстрелваше бази в Сирия в които имаше и руснаци ,а и като цяло провокациите в Сирия си бяха и винаги са били от страна на службите на САЩ дори и по негово време. Тръмп беше голям оптимист , след което разбра кой реално управлява САЩ и света и направи завой на 180 градуса в изказванията и действията си си ....но определено е по правилния президент за САЩ и тука е проблема. Защото правилен президент за САЩ не означава правилен президент за света. И колкото и странно да звучи за нас и за света по правилния президент Байдън защото само той би продължил вътрешната деградация на САЩ..... да е жив и здрав ,господ здраве да му дава на дъртака след още два негови мандата от негативите в САЩ всичко ще се е увеличено по две. Нарко зависими, престъпност, бежанци, безработица, джендъри и пълна социална деградация ,инфлация и прочие.....Огромни държави като Русия ,Китай ,САЩ могат да бъдат унищожени само от вътре на базата на политически ,икономически и социални процеси ,отвън е трудно вече това да се случи. Та в този смисъл склероза та е по правилния президент за света , и е грешно да се смята ,че популизма на Тръмп да спре оръжието за Украйна ,това да извади САЩ от НАТО и прочие негови локуми някога ще се реализират ......
  • 33 Ком

    10 0 Отговор
    Пожелавам на "най-великата" нация отново да си изберат Джо Байдън за президент.
  • 34 Сократ

    1 0 Отговор
    А защо нищо не казвате какво каза за жената на столти?
  • 35 Не се заблуждавайте

    4 1 Отговор
    Точно такъв им трябва на тях. Да могат да го кандилкат както си искат и да дрънка каквото са му написали на листите с голям шрифт. Перфектен е. По-добре ли ще е за военното лоби, което му дърпа конците да дойде Тръмп и да каже спирам конфликта? Естествено, не.

    Коментиран от #38

  • 36 Изключителен идиот,

    6 0 Отговор
    но точно такъв им е нужен, за да покаже каква “нация” са. За по-добър идиот човек не би могъл дори да мечтае. Да кара така докато америка достигне стандарта на Непал.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Абе

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "Не се заблуждавайте":

    Май, ти нещо си заблуден 😆 никой не иска да воюва, военното лоби няма да спаси никого от граждански бунтове
  • 39 Дърт, изкуфял пер гиш

    5 0 Отговор
    Да го пращат вече в старчески дом, да си полагат нужните грижи за него. Там му е мястото, а не в Белия дом.
  • 40 Бай Иван

    2 0 Отговор
    Кукла на конци е този изкуфялник.
  • 41 грешка

    2 0 Отговор
    Дано не обърка да не изстреля малко ядрени ракети и да си заминат някой друга държава.Е после ще се извини както при зеленски ма то...
  • 42 СЕРЕГЕЙ

    0 0 Отговор
    ПОСТЪПИЛО Е ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТ МУТРАФОНИЯ НАШИЯТ ПОЖИЗНЕН ВОЖД-ЛИЛИПУТИН ДА ПОЕМЕ ПО СЪВМЕСТИТЕЛСТВО И УПРАВЛЕНИЕТО НА КРАВАРИЯ,ТЪЙ КАТО БЪЛГАРСКИТЕ ТЕРИТОРИЙ НЕЩО МУ УТЕСНЯХА ...А ЗАЩО НЕ И ЦЯЛАТА ПЛАНЕТА...КАКВО КАТО Е НИЩО ЧОВЕК ЛАКЕТ ЛЪЖА!!!...