Тема: Украйна

12 Юли, 2024 21:05 4 572 167

Кремъл привърши парите! Владимир Путин вдигна данъците на богатите руснаци

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • кремъл-
  • владимир путин-
  • елвира набиулина

Законопроектът също така предвижда увеличение на ставката на данъка върху доходите на компаниите от 20 на 25%

Кремъл привърши парите! Владимир Путин вдигна данъците на богатите руснаци - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин одобри законопроект, който повишава данъците върху доходите на богатите, предаде Асошиейтед прес. Ходът е част от усилията за напълване на държавната хазна по време на войната в Украйна.

Преди два дни законопроекта беше одобрен от двете камари на парламента.

Още новини от Украйна

Законодателството, което предвижда налагането на прогресивен данък върху личните доходи, е голяма промяна от данъка с фиксирана ставка, който се смяташе, че подобрява събираемостта на приходите след въвеждането му през 2001 г.

Новият закон налага 13% данък за доходи до 2,4 милиона рубли (27 500 долара) годишно. За доходи над тази сума ще се прилага постоянно по-висока данъчна ставка, като максималната ставка е 22% за доходи над 50 милиона рубли (573 000 долара).

Според Путин увеличението на данъка ще засегне не повече от 3,2% от руските данъкоплатци. Законопроектът също така предвижда увеличение на ставката на данъка върху доходите на компаниите от 20% на 25%.

Очаква се данъчната реформа да донесе 2,6 трилиона рубли (29 милиарда долара) допълнителни приходи на хазната през 2025 г.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ТаУмВзе

    78 74 Отговор
    За две години, Специална военна операция " загинаха над 530 000 кабзончици, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че Путин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак Русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?

    Коментиран от #7, #120, #140

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Последния Софиянец

    66 61 Отговор
    Но трябва да отбележим, че за 2 години пълномащабна война русия не успя да завземе нито една цяла област в Украйна, дори тези, които е записала в собствената си щонституция като руски. Редовната руска армия беше разбита и се наложи на пусин да мобилизира цивилното население. Умря легендата за "великата" руска армия. Половината от модерното въоръжаване на русия беше унищожено. Над 600 000 са човешките загуби за русия на фронта. Милиони от най-активното руско население избягаха от страната. руски градове се превърнаха във фронтови с всекидневни обстрели, окопи и укрития. русия се оказа в пълна изолация от цивилизования свят. руската агресия възроди НАТО и удвои общата дължина на границата с Алианса. Заради руската агресия Финландия се присъедини към НАТО, а всеки момент това ще стори и Швеция. Над 300 млрд. долара руски активи бяха замразени и конфискувани. Европа прекъсна зависимостта си от руски енергийни източници. русия загуби целия си пазар на газ и нефт в Европа, който гради дълги години. пуcин превърна страната си във васал на китай, като разпродава на безценица природното си богатство. Този период на русия ще стане част от срамната история на страната.
  • 6 Феникс

    56 19 Отговор
    Е сега защо лъжем така безугледно и нагло? Аз само да попитам :)
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Терзиев

    59 24 Отговор
    Кремъл печели войната напишете.

    Коментиран от #122

  • 9 Копейкин

    39 34 Отговор
    На нас ни казаха да казваме, че всичко е по план.

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Българин

    37 45 Отговор
    Но най важното е гнус 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!
  • 12 Тошо Сводката

    27 25 Отговор

    До коментар #9 от "Копейкин":

    На мен ми спряха рублите!
  • 13 Байдън съм

    24 31 Отговор
    Тоя престъпник ми открадна идеята.

    Не знам дали Русия е свършила парите, но парите на Украйна не са свършили и не свършват.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Как защо

    25 3 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    Да питат дебЕлите като теб.
  • 17 КВО СТАВА БЕ МОЙ

    25 6 Отговор

    До коментар #10 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    ДА НЕ СВЪРШИ ПОМИЯТА ПО КОФИТЕ
    МНОГО СИ СЕ РАЗРАБОТИЛ
  • 18 Най-големия дребен човек

    18 20 Отговор
    Да ядат ядрени ракети казаха..
  • 19 Укропат

    27 7 Отговор
    Кеф. Значи като ни превземе ,данъците ще са баш как си требе. Шефчето и компания да му мислят. Ще плащат като Илон Алексеич Мъск и Доналд Иванич Тръмпчук!
  • 20 Мишел

    44 44 Отговор
    Европа трябва най-сетне да види истината без украса, а именно - Русия е един изключително опасен враг. Независимо, че Русия произвежда мизерните 1,5% от световния БВП, независимо че Европа е най-мощната икономика на земята (малко по-голям БВП от този на Щатите), Русия е в състояние да направи огромни поразии. И ги прави - даже в Африка направиха преврати и поразии, подкрепят терористи по цял свят, както и престъпни държави като Сев. Кореа. Затова, срещу Русия са нужни драстични мерки - вън от световния обмен и финанси, вън от всяка търговия (легална) и да се гледа на тях като на престъпен режим. Дипломатическите отношения с Русия да се сведат до ниво консулска служба с не повече от 4-5 дипломата. Европа има огромно богатство, интелигентност, висок стандарт и всичко това се застрашава от калния колхоз, който е неспособен да създаде общество, което хората да харесат - недопустимо е Европа да се държи меко с държава, в която само калта е повече от корупцията! Политиката трябва да е насочена към колапс на Русия за 5-6 години време, а не да се чакат 70 години както беше със СССР. Наскоро бях в Италия. Навръщане, единственото по което се разбира, че влизаш в Словения е ограничение на скоростта до 100 км в час за 500 метра. Спираш на бензиностанция -всичко е в Евро. В Хърватия - същото. Имат хората и Евро и Шенген. А на Бг границата чакаш, вадиш документи и пр. Заради Руската агентура, просмукала се на всички нива на власт в България.

    Коментиран от #70

  • 21 Копейка

    19 24 Отговор
    На нас ни казаха да си търсим работа!

    Коментиран от #41

  • 22 БгТопИдиот🇧🇬

    19 38 Отговор
    Глобализмът или по-точно Американският ред на земята води до създаване на огромно богатство, което многократно надвишава сумарното богатство, което би се създало от национални държави. Баснословното богатство на Британската Империя в миналото е създадено най-вече от търговията през океани и континенти. Свободното движение на хора, стоки и капитали е много, много по-могъщо в производителните си и творчески сили от всяко национално затворено стопанство. Затова, Глобализмът няма алтернатива и да знаете - епохата на националните държави приключи. Европа ще се превърне в нещо като Съединените Щати, макар и бавно, но тенденцията е определено в тази посока. И това е в интересите на 80% от хората.
  • 23 Гоорил

    25 31 Отговор
    Германия, а и целият Запад може съвсем добре да се справя без НИЩО от рабсия. Западът по никой начин няма да зависи нито от рабсия, нито от когото и да било. Защото има ЗНАНИЕ. Оттам - три-четвърти от постиженията на фундаменталните науки и като следствие - почти всички технологии. Полезни изкопами и петрол има по цялата земя в изобилие. Отделно от това, само едните перки по света тотализират 300 Гв мощ (колкото 300 Козлодуя), а като включим соларните енергийни системи, които в много страни имат ръст от 30 -50 та до 70% годишно, рабсия не може да мечтае за енергиен монопол. Фиброптичните кабели се нуждаят от кварцов пясък за да се направят - има го навсякъде. Хората синтезират метан (природен газ) от водород (електролиза на вода) и СО2 отпадъка от металургия и циментопроизводство с излишъка от енергията на соларните панели (Германия). Западът може без рабсия, но рабсия не може без Запада (или ще си стоят в крепостните колхози и калта).
  • 24 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    23 26 Отговор
    Правилно настоява Германия. Европа се прояви като беззъба с меки китки. Добре, че е Америка да стегне редиците. Защото както България е просмукана с отровата на КГБ агентура на всички нива, подобно е положението в цяла Европа. Агентурата на Русия е на всички нива в правителства, Евро-структури и най-лошото в големи банки като NHBS и пр. Именно затова, Австрия ни спира за Шенген, понеже продължават да получават Руски газ, понеже част от горния им етаж е свързан с кликата на Путин, а Русия неистово подскача при всяка интеграция на страни към Европа. И Русия е тази, която подклажда взаимна вражда между Македония и България. И аман от тия пакети санкции. Още от деня на нападението, трябваше да се взривят ВСИЧКИ газопроводи, да се изгонят всички Руски дипломати и да се прекрати всяка търговска дейност. Да оставят един консулат на Русия в Париж и да им закрият посолствата. Ето това трябваше да се направи веднага, а не да протакат и дават време на Путин да реагира.
  • 25 А Световната банка

    33 13 Отговор
    Каза, че Украйна трябва да започне незабавно да си връща дълговете.
  • 26 САМО СЪВЕТ

    32 5 Отговор
    АБЕ БРОЙТЕ СИ ВАЩЕ ПАРИЦИ/ щото вече ги печатите на тон/ НЕ БРОЙТЕ ЧУЖДИТЕ.............

    Коментиран от #138

  • 27 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    22 30 Отговор
    И още нещо - няма как Западът да допусне Русия да кара влака, понеже просто Русия не може да кара влака, няма знания за това. Европа няма да се превърне във външна тоалетна, нито в кална кочина за кефа на Русия. Влакът го карат най-достойните и за момента това не е просто Западът, а Англо-Американците. Защото системите на държава и право при тях са най-оптимални и най-ефикасни. Затова привличат най-добрите от цял свят във всички области. Западът е в основата на всички иновации, просто защото Свободният Човек създава и мисли. Робите и крепостните изпълняват заповеди и превиват гръб пред разни диктатори и морални изроди. Русия имаше гении и които не избягаха, бяха повечето в концлагери. И създаваха лоши копия на Западни образци, информацията за които беше от шпионажа на КГБ.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Делю Хайдутин

    22 28 Отговор
    Безогледно жесток терорист без никакво притеснение каза,че няма да има Украйна, това е целта му. Нашите изроди като проф.историчка от СУ дарина григорова каза путин след като приключи с денацификацията на Украйна трябва да дойде да денацифицира България. Такова гнусно национално предателство може да се разреши само в България безнаказано. Това същество учи нашите деца, съвсем ли са обезумяли всички отговорни органи за национална сигурност? Този изрод трябва да бъде изгонена от България и депортирана в москва при любимия и убиец.

    Коментиран от #44

  • 30 Ха така

    33 10 Отговор
    А украинските пенсионери от два месеца не са получавали пенсии.

    Коментиран от #34

  • 31 Русофил

    16 26 Отговор
    Крахът е неизбежен. Русия китайски улус
  • 32 Сатана Z

    22 26 Отговор
    64 километровата рашистка военна колона тръгнала на парад в Киев и парада й все пак се състоя...Хиляди изгорени рашистки танкове и бронирани машини бяха докарани на буксир в Киев и дефилираха под овациите на жителите на столицата ,ето статията в този сайт от тогава -Случи се - Военния парад на Руската армия в Киев все пак се състоя..Руските окупатори искаха да проведат военен парад в центъра на украинската столица Киев. И най-накрая той се състоя.
    Активистът Серхий Стерненко публикува кадри от централната улица „Крешчатик“, на която е площад Майдан Незалежности, на който се състоя Революцията на достойнството през 2013 г. На булеварда бяха изложени руски военни машини, унищожени от украинската армия след 24 февруари, когато Русия започна пълномащабна непредизвикана война.
    Киев експо“ представя на гражданите и гостите на Киев „безаналоговите“ руски военни машини, но в не много приличен вид. Армията от военнопрестъпници на Владимир Путин беше разгромена в първите седмици на войната, въпреки че планираше да превземе Киев за 3 дни. Военните стратези в Кремъл не изчислиха правилно своите възможности и волята за съпротива на украинския народ. Така тридневната операция по превземане на Киев вече продължава 180 дни.
    Руските нашественици извършиха ужасяващи престъпления срещу цивилното население на Украйна, които никога няма да бъдат забравени. Унищожените танкове и бронирани машини са напомняне за диктатора Владимир Путин, че не може да спечели тази война.
  • 33 Анатоли Стайков

    5 4 Отговор
    Това е мое!!!!!!!1
  • 34 ТаУмВзе

    5 17 Отговор

    До коментар #30 от "Ха така":

    От кога клошарите им пука да това!?

    Коментиран от #47

  • 35 То се е видяло.

    8 12 Отговор
    Ще се пада от прозорци.
  • 36 Кабаева съм

    17 17 Отговор
    Тоя моя идеот накра ще изхарчи наследството на децата за бомби.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Мокой

    25 5 Отговор
    У нас отдавна трябваше да се въведе прогресивна скала за облагане, както е в Европа и както в Русия въвеждат сега. Нима 13% е висока ставка?
  • 39 Кресна

    17 7 Отговор
    Ами ще търси на заем от богата България .

    Коментиран от #42

  • 40 А50

    26 1 Отговор
    Те по принцип трябва да са високи данъците на богатите, а да не говорим за Русия където олигарсите са получили на тепсия огромни природни ресурси. То там трябва да има отново национализация на суровинно-добивните компании.

    Коментиран от #149

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Кресна

    12 18 Отговор
    Но да добавя, че за две години от втарая остана само леш и скрап.

    Коментиран от #63

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Да те питам

    10 12 Отговор

    До коментар #41 от "Последния Софиянец":

    Ти и полковника изчистихте,ли се въшките дето ви ги лепнаха руснаците?
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Баба Гица

    16 7 Отговор

    До коментар #34 от "ТаУмВзе":

    Ама болят ма кюлотите за хохохолите. Да са оправят, като им толкоз попето.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ЗОРО

    15 12 Отговор
    Русия направо се самоуби ритуално 😂
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Тома

    19 5 Отговор
    Значи Путин трябва да вземе пари от бедните както го правят при нас а богатите да не се пипат.
  • 52 Баба Гица

    9 10 Отговор
    Днеска ще дава ли копейки оная пияната, имате ли инфо друзя!

    Коментиран от #61, #80

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Баце ЕООД

    13 5 Отговор
    В Америка кога???

    Коментиран от #151

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Небезня

    9 14 Отговор
    Русия капитулира... Вервайте ми... 🙃
  • 57 Гробар

    9 12 Отговор
    До крак ще ви закопам копейки съдрани!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Баце ЕООД

    15 9 Отговор
    Това е такава пропаганда... Свърша западната идея за превъзходство! Скоро ще сме горди Българи най-накрая!
  • 60 стоян георгиев

    22 19 Отговор
    Руските загуби от тази война се измерват в трилиони долара.путин можеше да направи почти всяко руско семейство милионери вместо да избива с похарчените пари украинци и руснаци.

    Коментиран от #64, #66

  • 61 Кресна

    8 8 Отговор

    До коментар #52 от "Баба Гица":

    Пияна е от заран, днеска пак гладни ще лягаме, хеееелп.
  • 62 СССР

    18 15 Отговор
    На Кремъл не му трябнат пари. Робският народ е свикнал на ангария, празни магазини и много липси. Не забравяйте, че в руските села мужиците са получили паспорти едва през 1966.
  • 63 Комплексар

    14 2 Отговор

    До коментар #43 от "Кресна":

    Мислиш ли ,че си интересен влизайки под чужди имена пускайки глупост след глупост ? Това говори за непоправими комплекси за малоценност .Продължавай така .

    Коментиран от #67

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Васил

    11 14 Отговор
    Ужассссссссссс какво ще прави нашият копейкин от Възраждане Деньги нет!

    Коментиран от #72

  • 66 Баце ЕООД

    19 7 Отговор

    До коментар #60 от "стоян георгиев":

    Русия расте като световна икономика, дай снимка с графика, коте.

    Коментиран от #71, #93, #107

  • 67 ТаУмВзе

    7 12 Отговор

    До коментар #63 от "Комплексар":

    Лежи ти у тинята и чакай освободителите въшкави с галоши!
  • 68 боже

    15 3 Отговор
    Изключително тъпо заглавие!
  • 69 В САЩ

    12 3 Отговор
    Сбиротака им, народа тоест ЛАМТИ за подобен закон от години! Дадоха им наркотици вместо това...
  • 70 Абе

    13 11 Отговор

    До коментар #20 от "Мишел":

    Ако в тоя коментар заменим Русия със САЩ се получава истинската картинка в световен мащаб.Не случайно някой хора в коментарите си наричат САЩ Терористически Американски Щати.
  • 71 Кресна

    8 18 Отговор

    До коментар #66 от "Баце ЕООД":

    Да, така е, пенсията вече е 120 долара, а заплатите около 300, магууучая

    Коментиран от #74, #77, #88

  • 72 Баце ЕООД

    3 4 Отговор

    До коментар #65 от "Васил":

    Възраждане в американска партия бе член на малцинство
  • 73 смешарки: Кремъл привърши парите!

    13 7 Отговор
    тук пък хазната се пръска от приходи от милиарди заеми от тикван и тиквавчев
  • 74 Баце ЕООД

    8 7 Отговор

    До коментар #71 от "Кресна":

    Бензина колко е? Какво прави икономика, знаеш ли?
  • 75 ИМПЕРИАЛИСТ

    10 14 Отговор

    До коментар #53 от "Кресна":

    Нямаш си представа за руския/СССР ярем, който душеше България...
  • 76 Адам Хилтън

    10 14 Отговор
    Някой чув ли е някъде в света Специална операция да се прави с беззъби затворници и клошари хванати по улиците освен в блатная!?
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 стоян георгиев

    11 8 Отговор
    Мисирките се чудят как да изопачат фактите само и само да спретнат поредният си анти руски пасквил 😅
    Вери гуд, ембейсито е хепи 🤡🤡🤡
  • 79 Да,бе

    17 7 Отговор
    Парите наистина ги свършиха,но едни други държави,дето печатат парични знаци без покритие.Ресурсите и реалната икономика са важни,другото са финансови балони
  • 80 Баце ЕООД

    3 7 Отговор

    До коментар #52 от "Баба Гица":

    Няма днеска, обещаха след победата или поне още едно село да освободят!

    Коментиран от #81, #84

  • 81 Баце ЕООД

    3 1 Отговор

    До коментар #80 от "Баце ЕООД":

    Уважавам ти тактиката, но не!
  • 82 Пак неразбрал

    10 2 Отговор
    И кое е фрапиращото? Що не сравнявате с прогресивното данъчно облагане на личните доходи напр. в САЩ?
    "us personal tax rates- 10%, 12%, 22%, 24%, 32%, 35% and 37%."
  • 83 Печатницата с Мармота

    14 8 Отговор
    Друго си е да имаш изобилие от зелено мастило, ленена хартия и балъци по целия свят.

    Коментиран от #139

  • 84 БАЦЕ ЕООД

    9 4 Отговор

    До коментар #80 от "Баце ЕООД":

    Приеми загубата като джендър, не ме интересува!
  • 85 Смотан,

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Отец Дионисий":

    Теб отдавна те е .
  • 86 Любо

    20 8 Отговор
    Ей, най-после Кремъл да свърши парите....от три години все ги свършва и пак не свършват....Ами хайде да ви видим сега евроатлантиците - Кремъл няма пари, няма ракети, няма оръжия, няма кораби, няма войници, няма яйца, айде вървете да го победите тогава , нали имате големи яйца?!
    Ама умирате от страх нали , защото Русия пак ви побеждава и идва за вас!?

    Коментиран от #92, #99

  • 87 Кресна

    3 3 Отговор

    До коментар #77 от "Баце ЕООД":

    Тази която е виновна да те има е специалист по това .Гарантирано ,цели 12 години това ми прави .:)))
  • 88 КРАДЕЦ НА НИКОВЕ

    21 7 Отговор

    До коментар #71 от "Кресна":

    Стига си лъгал Тюф Лекк,напиши средна заплата Русия 2023 на търсачката и ще ти излезе към 14700$,при положение че за тока и парното плащат символично и бензина им е евтин,кой се смее сега?Гледай Травълинг с Ръсъл,да видиш хранителните им магазини и не обиждай безпричинно.

    Коментиран от #94, #95, #96

  • 89 П едерацията УМ ре

    8 10 Отговор
    След кончината на русия, сдохналото... СССР , доде ред на Монголо- фашисткото жуже
  • 90 Ночко

    7 11 Отговор
    Пак ще трябва да ги спасяваме от гладна смърт,със замразени бутчета и колбаси!!!Този път цивилизования свят не трябва да допуска тази грешка,трябва да го остави да се самоунищожат!!!
  • 91 Механик

    15 4 Отговор
    Те и ракетите ги привършиха преди две години и нещо. Последните танкове извадиха от музеиите, а лопатите и чиповете от перални вече съвсем ги няма.
    п.п.
    Бясната русофобска пропаганда е създала повече русифили, дори от Октомврийската революция.
    п.п.п.
    Ай, чал, че мъ чакат на масата!

    Коментиран от #98

  • 92 Ослушвай се.

    2 5 Отговор

    До коментар #86 от "Любо":

    Психиатрите идват!

    Коментиран от #125

  • 93 стоян георгиев

    10 10 Отговор

    До коментар #66 от "Баце ЕООД":

    Ръст да видиш...произвеждат само жито и бомби.заплата популярна извън москва сто долара ама евтино парно нали баце? Там е баш за теб и подобните на теб алкаши ама що не тръгвате не е ясно?
  • 94 142 $ минимальная рабочая зарплата

    11 16 Отговор

    До коментар #88 от "КРАДЕЦ НА НИКОВЕ":

    20 К РУБЛИ пенсия и...60 + К ...наем за панелка у маскал

    Коментиран от #104, #154

  • 95 стоян георгиев

    9 15 Отговор

    До коментар #88 от "КРАДЕЦ НА НИКОВЕ":

    Това е средна между тази на путин и бабите на село,но често срещаната е около 20000 тубли на месец.нали ти се гледат клипове ? В тубата е пълно с такива.
  • 96 ЪХЪ

    8 14 Отговор

    До коментар #88 от "КРАДЕЦ НА НИКОВЕ":

    40 милиона външни нужници.

    Коментиран от #128

  • 97 2 ПИРОНЬЯ НА МАСКАЛСКИЯ КЕН-ЕФ

    5 8 Отговор
    И ГАСИ ЛАМПАТА...
    ХахахахХХХХА
  • 98 стоян георгиев

    9 13 Отговор

    До коментар #91 от "Механик":

    Русофили извън българия няма тук сте подобно щото сте необразовани със соцманталитет.ни един от вас обаче не планира да има нещо общо с русия интересно защо? Виж в европа и сащ.са.половината ви рода и много често те ви издържат за да сте русофили!
  • 99 Така е.

    5 1 Отговор

    До коментар #86 от "Любо":

    Побеждава завода във Вовчанск.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Ми всички алигарси

    4 3 Отговор
    както и в българия са не законни! Но и Путин е страхлив и мек !Гебрев е символ на това как се краде от държавата и тези от Русия са малко по зиде но също ав епохата на Елцин забраха всички богатства а най - хитрия Ходърковски искаше да продаде както и Меркел всики стратегицески предприятия с нефт (и затова го вкараха в пандиза )200 000 хиляди и повечето от тях явреи а ако не всички живеят като Гебрев(страннно и никой не знае кто чели каква нация е този !??!!!::щом има пари значи не е и българин Трява не 25 а 80 -90 %да забира от тези мразещи Русия и помните там няма чист руснак всички са помазани както и у нас
  • 102 Механик

    9 5 Отговор
    Съдейки по коментарите, ЗСУ/ВСУ са в кома и няма излизане.
    Спокойно, възпалените евро-намсиквоси! Ще сърбате още от горчивата попара.
    п.п.
    Само ви предупреждавам за ваше добро! Жега е и си слагайте нещо мокро на главите!
    п.п.п.
    Може и непраните слипове да си намокрите.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Ночко

    3 5 Отговор

    До коментар #53 от "Кресна":

    Дали са ти свобода да мислиш.....ако можеш самостоятелно,да използваш уменията си да създаваш блага и да живееш богато и да осигуриш някакво бъдеще на следващото поколение,да не си кон с капаци!!!
  • 107 6666

    9 19 Отговор

    До коментар #66 от "Баце ЕООД":

    Това са големите и богати играчи, Русия е назад в класацията, заедно с приятеля си Северна Корея 🤩😂😂

    GDP (USD)

    1. U.S.
    $26,855B

    2. China
    $19,374B

    3. Japan
    $4,410B

    4. Germany
    $4,309B

    5. India
    $3,737B

    6. UK
    $3,159B

    7. France
    $2,923B

    8. Italy
    $2,170B

    9. Canada
    $2,090B

    10. Brazil
    $2.081B

    Коментиран от #118, #124, #132, #146

  • 108 Българин

    11 14 Отговор
    Това не е новина.

    Новината е, че масово руснаците не могат да си плащат и елементарните сметки (въпреки приказките на руските петоколонници, че в Русия всички сметки били много малки).

    Коментиран от #111

  • 109 Сократ

    9 3 Отговор
    Интересно как се извъртат нещата. Хората връщат прогресивния данък. Какво лошо има в това? А и тази промяна ще засегне малък дял от хората. Защо в България продължава да има плосък данък, който дори не се плаща върху целия доходод, а само върху част от него? Гледайте си собствената паница и стига гледахте в чуждата.
  • 110 Ма що изобщо им дава пари🤪🤪🤪🤣

    4 1 Отговор
    По древен мутренски обичай може да ги преватизира
  • 111 Сократ

    12 6 Отговор

    До коментар #108 от "Българин":

    Сега дай статистика в България колко домакинства без проблем си плащат топлофикацията, например. Големия разбирач.
  • 112 АБЕ...ПУЩАЙ ...КРЕМЛЯ ТВ И ГЛЕЙ

    12 9 Отговор
    НОВИНИТЕ КРАЙ БЛАТАТА!
    НА 40 КМ. ОТ МУМИЯТА НЕМА ТОК, ВОДА. КАНАЛИЗАЦИЯ, ПЪТИЩАТА ЧЕРНИ И ДО КО-ЛЕ-НЕТЕ КАЛ.
    ЗА ГАЗ, ДУШ, ИЗОБЩО НЕ ГОВОРИМ. ..." ЖИЗНЬ"...КАТО СКО-ТОВЕ

    Коментиран от #115

  • 113 мбуха муха

    3 7 Отговор
    Ооо, копейки от пасоля няма ли директива за доброволни пожертвования за подпомагане на закъсалия го Путя. Събирайте копейки от мен давам 2 копейки, като станете първа политическа сила да не ме забравите.
  • 114 Ахмед

    8 1 Отговор
    И Шиши трябва да дигне данъците у БГ, че много псевдобогаташи се навадиха на територията с коли за милиони...
  • 115 Българин

    7 13 Отговор

    До коментар #112 от "АБЕ...ПУЩАЙ ...КРЕМЛЯ ТВ И ГЛЕЙ":

    Направо съсипват от смях някакви, които се опитват да ни обясняват колко "велика" била Разия, същевременно да ни обясняват как руснаците "нищо им няма", защото те са "свикнали на мизерия".

    Явно "величието" се изразява в това колко брутална мизерия могат да създават.

    Коментиран от #117, #134

  • 116 Коментар

    9 2 Отговор
    Е,нали още в началото на войната руснаците щяха да обявяват дефолт?Да не ги бъркате пак с укрите?
    Вече не е интересно...над две години едно и също си дъвкате.
  • 117 стоян георгиев

    2 10 Отговор

    До коментар #115 от "Българин":

    Да създадат и изтърпят.бг русофила именно това го кефи как руснака може да издържи в мизерията деро даже и нашия не би могъл.
  • 118 Лъжата

    4 2 Отговор

    До коментар #107 от "6666":

    Пиши и за дълговете.
  • 119 Един

    1 1 Отговор
    Ще отиде курбан.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Ццц

    14 3 Отговор
    Извънредно!!! 😂😂😂 По логиката на нашите журналя Германия е пред закриване. Във Франция ДОД за богатите е 70 %. Но за евроатлантици става. Ще се повиши настроението. 🤣
  • 122 Хаха печели 🤦

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "Терзиев":

    Пари за медали няма🏅
  • 123 АлиГарх

    4 8 Отговор
    Ей сега ша,, оправим пуся, й,,, е,,, м,,, бункерньий. План нет, война нет, есть Пусин, которой нет. Троли не будет, не платим им копейки, денги нет
  • 124 Ццц

    9 2 Отговор

    До коментар #107 от "6666":

    Това, че втория в класацийката ти държи 85 % от 34-те трилиона дълг на първия ще я размести ли или?

    Коментиран от #156

  • 125 ТОЧНО ТАКА!

    4 0 Отговор

    До коментар #92 от "Ослушвай се.":

    Идват за Теб!!!
  • 126 Сандо

    9 1 Отговор
    България също свърши парите,поне това ни е ясно понеже непрекъснато взема заеми.Но интересно защо не вдига данъците на богатите?И в резултат богатите стават още по-богати,а бедните - още по-бедни.Е,пита се в задачката:Къде има по-голяма справедливост?
  • 127 Русофилчо

    5 6 Отговор
    Владимир Путин вдигна данъците на богатите руснаци.
    Да добавя и на ИТ-та с допълнителни 5%. Опашката за руски визи
    на БГ ИТ-та е километър пред руското посолство. Чака се повече
    от 24 часа. Хората си носят палатки.
  • 128 ЪХЪЪЪЪ

    15 5 Отговор

    До коментар #96 от "ЪХЪ":

    35 трилиона дълг краварски.
  • 129 Милен

    9 1 Отговор
    Русия свърши парите и за това въвежда подоходно облагане също като другите страни дето им свършиха парите и са с подоходно облагане, не като нас дето имаме много пари и си караме на "плоския данък".
  • 130 мира

    9 1 Отговор
    Голям смях!!! Русия свърши парите! Не господа богаташи български изедници!!! При нас плоския данък от 10 % е престъпление , далавера за богаташите ,управници, парламент, и кошмар за работещите хора!!! Дайте пример в друга държава да има плосък-безмозъчен данък!!! Депутатите, щели да излизат в платен предизборен маратон! Не се наядоха, не се награбиха нашите безумни политици!!!! Питайте умният ДЖО, какви са зднанъците на американците?????????
  • 131 Хохо Бохо

    4 1 Отговор
    Ако Живков беше жив:
    Какво ще решаваш ти бе? Ти немаш пари, не може да решаваш...
  • 132 Гошо

    2 2 Отговор

    До коментар #107 от "6666":

    Тъз стъкмистика от НОИ ли взе ве?
  • 133 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    6 2 Отговор
    ВСИЧКО СВЪРШИ В РУСИЯ - И ГОРАТА, И ВОДАТА И
    ПОЛЕЗНИТЕ ИЗКОПАЕМИ
    .....
    А В БЪЛГАРИЯ ПОНЕЖЕ Е РОГА НА ИЗОБИЛИЕТО , БЪЛГАРИТЕ ТИЯ НЕЩА СА ГИ ДАЛИ НА ЧУЖДЕНЦИ:)
  • 134 Ха-ха-ха

    5 2 Отговор

    До коментар #115 от "Българин":

    Не знам какво ти наричаш мизерия, аз мизерия наричам когато има хора родени из кофите и живеещи в кашони по улиците.

    Коментиран от #152

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Ясно само 3,2% от руските данъкоплатци

    5 2 Отговор
    правят над 27 500 долара годишно
  • 137 Путин го дигал?

    2 3 Отговор
    Стара новина и освен това президента няма такива правомощия.
  • 138 За една година

    2 7 Отговор

    До коментар #26 от "САМО СЪВЕТ":

    паричната маса е нараснала с 18% в Русия и с 0,6% в евро зоната

    Коментиран от #144

  • 139 А съвсем

    4 0 Отговор

    До коментар #83 от "Печатницата с Мармота":

    Друго си е да ровиш у кофата и да нема нищо.
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 За да сме точни ,

    5 7 Отговор
    Нивото на бедност в Русия в края на 2023 г. достигна исторически минимум, намалявайки от 9,8% на 9,3% от населението на страната, според данни на Росстат, цитирани от „Комерсант“. Според статистиката сега 13,5 милиона от 146 милиона руснаци могат да бъдат класифицирани като бедни. 800 000 души са напуснали категорията “ бедни“ в Руската федерация през последната година, според Россат.
    За да изчисли броя на бедните хора, Росстат използва показателя за цената на потребителската кошница на човек за четвъртото тримесечие на 2020 г., като взема предвид натрупаната инфлация. През 2023 г. тази сума се равнява средно на 14,3 хиляди рубли на месец.
    Бедните в Русия и България има сходен стандарт, но у нас са двойно повече 14 хил. рубли са около 300 лв. по днешен курс. За сравнение прагът на бедност в България е 526 лв., коментира икономическият анализатор доц. Григор Сарийски. Когато се прави сравнение обаче, трябва да се отчете също и че основните разходи (горива, комунални услуги и храна) там са по-евтини, отколкото у нас.
    Например, литър бензин в Русия е 55.21 рубли, което е приблизително 1 лв. Цената на млякото е приблизително 100 рубли или под 2 лв. 1 kWh за домакинство струва 5.380 рубли или 0,1 лв. У нас средната цена е 0,247.
    Като се приспаднат основните разходи (за ток, храна, вода, бензин и др.), в България и Русия остава приблизително еднакъв разполагаем доход. Т.е. бедните тук и там имат сходен стандарт на живот, но у нас бедните са двукратно пове

    Коментиран от #145, #147

  • 142 За да сме точни ,

    3 6 Отговор
    14 хил. рубли са около 300 лв. по днешен курс. За сравнение прагът на бедност в България е 526 лв., коментира икономическият анализатор доц. Григор Сарийски. Когато се прави сравнение обаче, трябва да се отчете също и че основните разходи (горива, комунални услуги и храна) там са по-евтини, отколкото у нас.
    Например, литър бензин в Русия е 55.21 рубли, което е приблизително 1 лв. Цената на млякото е приблизително 100 рубли или под 2 лв. 1 kWh за домакинство струва 5.380 рубли или 0,1 лв. У нас средната цена е 0,247.
    Като се приспаднат основните разходи (за ток, храна, вода, бензин и др.), в България и Русия остава приблизително еднакъв разполагаем доход. Т.е. бедните тук и там имат сходен стандарт на живот, но у нас бедните са двукратно повече (като дял от населението). Докато в Русия нивото на бедността е 9,3%, в България е над 20%. Какво е обяснението?
    Според експерти основните двигатели на спада на броя на хората с доходи под жизнения минимум през 2023 г. са били увеличението на заплатите в условията на недостиг на персонал и увеличените плащания към семействата с деца, коментира „Комерсант“.
    Според доц. Григор Сарийски възможната причина е, че след началото на войната и заради санкциите Русия засили местното производство. Това важи особено за военната индустрия. В статия от септември New York Times цитира представител на естонското министерство на отбраната, който твърди че разликата между руското производство на муниции и това на колективния запад
  • 143 Хаха

    4 2 Отговор
    Че у нас ако вземат заграбеното от всички настоящи, бивши депутати и спонсорите им, че и данъците да им вдигнат, моментално минаваме по жизнен стандарт Швейцария...
  • 144 Тия ги

    7 1 Отговор

    До коментар #138 от "За една година":

    Расправяй на руснаците.
  • 145 Сарийски ?

    4 3 Отговор

    До коментар #141 от "За да сме точни ,":

    БУХАХАХАХАХАХА
  • 146 Статистик

    4 2 Отговор

    До коментар #107 от "6666":

    Ха сега дай и статистика какво можеш да си купиш с $1000 в Русия, в САЩ и в Германия (примерно). И пак да правим сравнение, ОК?
  • 147 Русофилчо

    4 3 Отговор

    До коментар #141 от "За да сме точни ,":

    Опашката за руски визи
    на БГ ИТ-та е километър пред руското посолство. Чака се повече
    от 24 часа. Хората си носят палатки.
  • 148 Рон Джереми

    2 2 Отговор
    Чакайте малко, това е само началото.
  • 149 Инна

    5 1 Отговор

    До коментар #40 от "А50":

    Сред държавите с прогресивна данъчна скала най-високата максимална ставка на данъка върху дохода е определена в Швеция - 61,85%.
    В Дания - 55,8%, в Германия - 47,5%, в Китай, Великобритания, Испания, Франция и Южна Африка - 45%, в САЩ - 37%.
    След приемането на новата скала за прогресия Русия ще заеме 104-то място по отношение на данъчния „таван“.
  • 150 Малийййй,

    3 3 Отговор
    Фатки, коментиращите в този форум от психото ли ги наемате?
  • 151 Инна

    4 1 Отговор

    До коментар #54 от "Баце ЕООД":

    В Америка има прогресивна данъчна скала, тоест колкото по-висок е доходът ви, толкова по-висок е данъчният процент.
    Минималната данъчна ставка е 10% за тези, които печелят до $9,875 на година; максимумът е 37%, за хора с годишен доход над $518 401.
  • 152 Българин

    4 2 Отговор

    До коментар #134 от "Ха-ха-ха":

    Байой, това са вашите думи "руснаците са свикнали на мизерията". Не моите.
  • 153 Няма денги за водка

    4 4 Отговор
    Пак ще се пие антифриз в азиатския коптор😂😂😂
    🇧🇬🇪🇺🇺🇦
  • 154 Инна

    5 0 Отговор

    До коментар #94 от "142 $ минимальная рабочая зарплата":

    Пенсията в Москва се състои от основно плащане и регионални допълнителни плащания.
    Почти всички пенсионери в Москва са собственици на апартаментите, в които живеят, и следователно плащат само за комунални услуги.
    Пенсионерите са освободени от плащане на данък имоти.
    В Москва, ако повече от 10% от доходите на вашето семейство се изразходват за сметки за комунални услуги, можете да се класирате за субсидия - държавата ще компенсира част от разходите за жилищни и комунални услуги.
    Пътуването в обществения транспорт в Москва и Московска област е безплатно за пенсионерите.
  • 155 Наблюдател

    3 0 Отговор
    Да вземеш повече дама и от милионери те и милиярдерите няма нищо лошо във това даже е добре че го прави това трябва да направят и всички държави ако взимаш взимай от тях не от тези които нямат
  • 156 МаДа

    5 4 Отговор

    До коментар #124 от "Ццц":

    Китай е твърдо на първо място в класацията с 54 трл.$ дълг, по-голямата част от който е тъкмо към американски кредитори...
    Издишат ти опорките, прокарвани с руска помощ, за повишаване на кредитният рейтинг на Китай.
    Освен това при сравняване на БВП трябва да се взима впредвид и числеността на населението.
    Ще се окаже, че дракона е картонен.

    Коментиран от #159

  • 157 Уса

    2 5 Отговор
    Не свършват парите а се приближават към китайския комунизъм.Постепенно това ще завладее целия свят заради шепа фашисти,които откраднаха демокрацията и затриха запада преди 20 години и за капак се издървиха на Китай и Русия.Сега ще има Брикс и ще настане голем микс

    Коментиран от #158

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Инна

    2 1 Отговор

    До коментар #156 от "МаДа":

    Япония има най-висок процент държавен дълг в света - 259,43% от годишния БВП.
    Съединените щати могат да се похвалят както с най-големия държавен дълг в света в доларово изражение, така и с най-голямата икономика, със съотношение дълг към БВП от приблизително 128,13%. Разходите на правителството на Съединените щати надвишават приходите през повечето години и Съединените щати не са имали бюджетен излишък от 2001 г.
    Може би изненадващо, страните, на които Съединените щати имат най-голям дълг, са Япония, която сама по себе си има значителен дълг, и Китай.
    Държавният дълг на Китай в момента възлиза на над 10 трилиона щатски долара, но поради огромната икономика на Китай, дългът на страната е само 68,06% от нейния БВП.
    Държавният дълг на САЩ на глава от населението е 92 609 долара.
    Държавният дълг на Китай на глава от населението е 9753 долара.
    Русия обикновено се нарежда сред десетте най-малко задлъжнели страни в света. Коефициентът на дълг на Русия беше един от най-ниските в света с 16,99% от БВП през 2021 г.

    Коментиран от #164

  • 160 Немчо

    1 1 Отговор
    Блазе им, тука в немция половината заплата ти я прибират за данъци и осигуровки.

    Коментиран от #165

  • 161 0008

    2 1 Отговор
    ФАКТИ ...НА КАКВИ МЕДИКАМЕНТИ СТЕ ? ВИДИ СЕ, НЯМАТЕ ПОНЯТИЕ ОТ АБСОЛЮТНО НИЩО.

    Коментиран от #162, #166

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Р.К.И.

    1 2 Отговор

    До коментар #159 от "Инна":

    Ти колко руски ДЦК (Държавни ценни книжа) си купи?
  • 165 Р.К.И.

    0 0 Отговор

    До коментар #160 от "Немчо":

    Ако заплатата ти е 100 лева и ти прибират 10 (10%) лева данък, ти остават 90 лева. Ако заплатата е 1 000 марки и ти вземат 200 марки данък (20%), ти остават 800 марки. Важен е данъкът, но по-важно е какво ти остава. / И, разбира се, къде отива този данък; за какво/
  • 166 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #161 от "0008":

    Ние сме си русофили затова.
  • 167 матей

    0 0 Отговор
    Боже, колко много соросоидален боклук на тоя свят, боже!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания