Last news in Fakti

3 Март, 2014 00:18 1 370 4

Министър Вигенин пътува спешно за Брюксел заради ситуацията в Крим

  • кристиан вигенин-
  • росен плевнелиев-
  • украйна-
  • крим-
  • брюксел-
  • ес

Българската позиция е ЕС да се обяви за запазване на суверенитета и териториалната цялост на Украйна

Президентът Росен Плевнелиев проведе работа среща с министъра на външните работи Кристиан Вигенин и директорите на Служба „Военна информация“ и на Националната разузнавателна служба относно ситуацията в Украйна.

Държавният глава беше подробно запознат с оценката на Министерството на външните работи и на службите относно заплахите за националната сигурност на страната, свързани с развитието на процесите в Украйна.

Обсъдена беше подготовката на извънредното заседание на Съвета на министрите на външните работи от ЕС, което ще се проведе на 3 март в Брюксел, както и българските позиции във връзка с провеждащата се днес среща на Северноатлантическия съвет на НАТО. Българската позиция е Европейският съюз да се обяви в подкрепа на запазване на суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

Държавният глава и отговорните институции продължават да следят внимателно ситуацията.

Министър Кристиан Вигенин ще отпътува спешно за Брюксел, за да вземе участие в извънредното заседание на Съвета на ЕС „Външни работи”, което ще се проведе на 3 март в белгийската столица.

Основен акцент в дискусиите на външните министри ще бъдат развитието на ситуацията в Автономна република Крим и усилията на международната общност за деескалация на напрежението. Очаква се в рамките на срещата министрите да обсъдят последващите действия и прилагането на заключенията на СВнР от 20 февруари т.г.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Rock Stenley

    2 0 Отговор
    тоя вигенин ми прилича малко на едно от момичетата на късмета дето се въртяха при Къцито

    Коментиран от #2, #3

  • 2 кондофри иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Rock Stenley":

    Не знам на какво ти прилича, но знам че сега като отиде в Брюксел ще бъде каквото му кажат това да говори, без право на мнение.
  • 3 galaxy

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Rock Stenley":

    Той е нежен "мъж". С това си качество проби в голямата политика при другаря Стани шев. И в Брюксел има много "сладури", с които изповядват еднакви възгледи. Там ще му обяснят каква да бъде външната политика на България.
  • 4 ЛУД ЛЕР

    2 0 Отговор
    ТАЗ МОМА МНОГО ЩЕ СЕ КАРА НА ПУТИН