Тема: Украйна

26 Юли, 2024 20:50 1 478 154

Гласът на народа! Над половината руснаци подкрепят мирни преговори с Киев, но украинците не искат мир на всяка цена

  • украйна-
  • русия-
  • нато-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин

Президентът Володимир Зеленски каза дори, че руски представители трябва да присъстват на втората среща на върха за мир, която Украйна планира да проведе през ноември

Гласът на народа! Над половината руснаци подкрепят мирни преговори с Киев, но украинците не искат мир на всяка цена - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви тази седмица, че Киев е готов на мирни преговори с Русия въпреки че Москва не дава такъв сигнал, предаде Ройтерс. Малко по-късно обаче, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че това послание „може да се каже, че е в унисон с нашата позиция“. А днес, в интервю за Асошиейтед прес, съветникът на украинския президент Володимир Зеленски Михайло Подоляк заяви, че сключване на споразумение с Русия за прекратяване на войната с Украйна би било равнозначно на сделка с дявола.

Ройтерс припомня, че през февруари предложението на руския президент Владимир Путин за спиране на огъня в Украйна при замразяване на сегашните позиции беше отхвърлено след контакт между двете страни чрез посредници.

През май Ройтерс съобщи, че Путин е готов да спре войната в Украйна с договорено прекратяване на огъня, но е готов също да продължи да воюва, ако Киев и Западът не реагират.

А през юни руският лидер посочи, че Русия ще сложи край на войната само при условие, че Киев се окаже от амбициите си за членство в НАТО и предаде напълно контрола върху четирите украински области, за които Москва претендира. Властите в Украйна обаче отхвърлиха предложението, като го нарекоха равнозначно на капитулация, припомня Ройтерс.

Междувременно броят на руснаците, които подкрепят мирни преговори за слагане на край на започналата преди 29 месеца война в съседната държава, е достигнал най-големия си дял досега – 58 на сто, съобщи на 9 юли обявеното за чуждестранен агент англоезично издание „Москоу таймс“ (МТ). Това е едно от ключовите заключения в най-новото социологическо проучване на „Левада център“ – последната голяма руска независима агенция за изследване на общественото мнение, проведено в края на миналия месец.

Директорът на „Левада“ Денис Волков обяснява това и други промени в общественото мнение с промяна в официалната реторика, особено тази на президента Путин.

В интервю за МТ Волков казва, че през последните седмици Путин е говорил по-често за мирни преговори: „че ние (руснаците) сме заинтересувани, че Русия е заинтересувана“.

„Намаляването на привържениците на преговори беше повлияно от предизборната кампания на Путин, през която той започна активно да повдига въпроса, изтъквайки, че „ние трябва да отстояваме позицията си, да не се огъваме“ и т.н., обяснява Волков.

Подкрепата за продължаване на войната остава видимо висока в Москва – 56% въпреки традиционно либералния уклон в столицата, свидетелства допитването.

Като цяло, мога да обясня тези числа с факта, че много либерално настроени хора напуснаха Москва и те вече не определят климата в града както преди, обобщава Волков.

От друга страна, продължава анализаторът, Москва е много идеологически зареден град, до голяма степен град на бюрократи. Важно е да се каже, че Москва не страда като Белгород или други погранични градове. Хората там могат да водят нормален живот.

И макар мнозинството руски респонденти да казват, че подкрепят постигане на мир колкото се може по-скоро, само 17% смятат, че Русия трябва да направи значителни отстъпки за постигане на споразумение с Киев и неговите западни съюзници, показва предишно проучване, уточнява МТ.

Това е доста стабилна група, главно хора, които не одобряват действията на Русия в Украйна, казва Волков. Повечето руснаци обаче са против връщането на окупираните територии на Киев (73-74%) и са дори още по-категорично против присъединяването на Украйна към НАТО (83%).

Най-новото проучване на „Левада“ разкрива също, че около 1/3 от руснаците гледат на използването на ядрено оръжие като на приемливо решение, отбелязва социологическата агенция. Това е перспектива, която според Волков е свързана с честите обсъждания за използване на ядрено оръжие в медиите и от представители на властите.

Дискутирането на тази тема в общественото пространство създава впечатлението, че това е възможно, казва Волков за МТ. Но така или иначе, за 52% от руснаците използването на ядрено оръжие е неприемливо.

Успоредно с това, около 77% подкрепят „специалната военна операция“ на Кремъл – процент, останал устойчив по време на въоръжения конфликт, който е до голяма степен в унисон с подкрепата за режима на Путин.

Когато задаваме допълнителни въпроси защо я подкрепят, отговорът най-често е „Кого друг да подкрепяме? Подкрепяме нашите, не другата страна“, казват хората. „Те са наши момчета, наши войници, наши хора и ги подкрепяме“.

Тези, които не подкрепят войната, са по-склонни да вярват, че режимът на Путин е виновен и смятат, че Украйна и Западът са от правилната страна на нещата. Те до голяма степен се идентифицират със Запада и го харесват, докато мнозинството вярват, че Русия е права, а Западът не е.

Значителна част от анкетираните (около 30 на сто) изразяват слаба подкрепа за войната и изтъкват редица съображения. Близо 40% казват, че не биха започнали войната, ако можеха да се върнат през февруари 2022 година. Те казват, че войната е лошо нещо, не е трябвало да започва и трябва да свърши бързо и т.н., резюмира Волков.

Но в същото време мнозина от подкрепящите преговори смятат, че не им е работа те да решават. Смятат, че Путин го започна, затова нека той го завърши“. И още, че „властите по-добре знаят, а ние сме малки хора“.

Около 65% от анкетираните хвърлят върху НАТО и Запада вината за разрушенията и смъртта в Украйна – число, нараснало с близо 10 процентни пункта през последната година.

Волков отдава широката подкрепа за режима и нашествието в Украйна на няколко фактора. Главният е способността на Русия да поддържа икономическа стабилност въпреки войната и западните санкции. Макроикономическата ситуация не е просто стабилна – мнозинството от населението смята, че тя се подобрява. Изключение прави горният слой на средната класа в най-големите градове.

Работническата класа Русия се радва на постоянно увеличение на заплатите благодарение на увеличените средства, отделяни от правителството, отчита социологът.

Друг ключов фактор е успехът на Кремъл в изолиране на голяма част от населението от последиците от войната.

Както отбелязва ръководителят на „Левада център“, обществените нагласи са се променили осезаемо през есента на 2022 г., когато Кремъл обяви частична мобилизация на 300 000 резервисти за войната. Оттогава обаче, военните разчитат главно на доброволно присъединяване към армията и обикновените руснаци остават незасегнати.

„Неучастието на мнозинството (във войната) тушира най-големите страхове и оплаквания от управлението, така че одобрението остава високо, обясни картината Волков.

„Мнозинството не е инвестирало емоционално (във войната), няма членове на семейството си (на фронта), не живее по границите (с Украйна). Да, има страхове и притеснения, но като цяло животът продължава както преди и дори по-добре, ако се има предвид начинът, по който обикновените хора възприемат икономическата ситуация.

Третият фактор е сплотяването на обществото около патриотизма, за който говорят 48% от участниците в допитването. Те изтъкват, че са „горди със страната си“ по отношение на конфликта с Украйна.

Волков обръща внимание на това, че на много руснаци им липсва ясно формулирано мнение по много политически въпроси и затова те разчитат силно на това, което им се говори от традиционните утвърдени медии. А този наратив е под плътния контрол на управляващите.

В Русия това господство е гарантирано от контрола върху телевизията, която остава главно средство за информация, от затварянето на някои неправителствени сайтове и от прилагането на закона за чуждестранните агенти, който силно усложнява живота на критично настроените журналисти, обобщава Волков.

Той подчертава, че рейтингът на Путин остава висок благодарение на икономическата ситуация, а в Украйна одобрението за президента Володимир Зеленски спада пак заради нея, тъй като икономическото положение в Украйна се усложнява.

В публикуван на 18 юли анализ в Радио „Дойче веле“ (ДВ) Лидия Ржеуцка пише, че според неотдавнашно проучване голяма част от украинците смятат, че трябва да има мирно споразумение, но не при руските условия. Според експерти украинското общество е разделено и объркано в условията на война, продължаваща по-дълго от очакваното.

Досега президентът Зеленски неизменно отхвърляше всякакви възможни договорки с настоящето руско ръководство и дори издаде указ, който изключва преговори с президента Путин, припомня ДВ. Но ситуацията може и се променя, пише Ржеуцка.

Зеленски каза дори, че руски представители трябва да присъстват на „втората среща на върха за мир“, която Украйна планира да проведе през ноември.

Според допитване на украинския мозъчен ръст „Разумков център“ за електронния в. „Дзеркало тижня“ („Огледало на седмицата“), 44% от украинците в райони зад фронтовата линия смятат, че е време за започване на официални преговори между Киев и Москва; 35% са на мнение, че няма причина за започване на преговори, а 21% нямат мнение.

Резултатите показват също, че украинците са категорично против Украйна да приеме и изпълни наскоро обявените условия на Путин за слагане край на войната. Почти 83% отхвърлят изтегляне на украинските войски от части на Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област, които не са под контрола на Русия, а около 84% са против предаване на тези територии на Русия.

В допълнение, 77% са срещу вдигането на западните санкции срещу Русия.

Що се отнася до неутралния и безядрен статут на Украйна, отношението на населението в контролираните от Киев райони не е така отчетливо: 58% са срещу такъв статут, а 22 на сто го подкрепят.

Запитани какви трябва да са условията минимум за сключване на мирен договор с Русия, над 51% казват, че Украйна трябва да бъде освободена от руските окупационни сили и да бъде в границите си от 1991 година. Въпреки че мнозинството украинци желае връщане към тези граници, един от всеки двама (46%) смята, че не е срамно да откажеш да служиш в армията. Само 29% са на противното мнение, а 25 на сто нямат становище.

„Това разкрива разочарованието сред населението. В условията на война хората не са наясно какви перспективи имат те лично и страната им. Именно за това сигнализират тези парадоксални отговори от членове на обществото“, казва Олег Саакян – политолог и съосновател на Национална платформа за устойчивост и социална сплотеност, цитиран от ДВ.

Саакян мята, че голямото желание за мирни преговори демонстрира, че досегашните усилия за мобилизиране на населението и постигане на единство са се изтощили, защото са били обвързани с кратка война.

„Но стигнахме дотам войната да е дълга и нито властите, нито елитът предложиха на хората визия как трябва да живеят в Украйна в условията на перманентна война или заплаха от война“, подчертава Саакян.

Той акцентира, че украинците са започнали да се тревожат за всичко това, което е било отложено „за след войната“, като борбата с корупцията и шуробаджанащината, както и за това администрацията да стане по-ефективна.

Политологът обяснява, че хората са наясно, че войната ще продължи дълго. „Мобилизация, злоупотреба с власт, енергийни и икономически въпроси, укрепване на фронта и отбраната – всичко е изключително важно за обществото, защото войната продължава, а тези проблеми остават нерешени. И в същото време обществото иска победа, но не е ясно как може да бъде постигната.

Игор Рейтерович от Националния университет „Тарас Шевченко“ в Киев в разговор с ДВ обръща внимание на това, че от няколко месеца президентът Зеленски е престанал да споменава границите от 1991 г. като предварително условие за мир с Русия. Но той не е и започнал да споменава нови граници, което е объркващо за украинската общественост.

Резултатът е, че от една страна мнозинството си иска обратно всички територии, а от друга – половината казват, че възражение по съвест не е проблем. Отговорите са противоречиви, затова трябва да мислим за решение, което украинското общество да приеме и с което да може да живее, смята Рейтерович.

Той и други експерти са на мнение, че в процеса на вземане на решения трябва да бъдат привлечени максимален брой хора.

Михайло Мишченко от „Разумков център“ предупреждава, че обществените настроения трябва да бъдат следени отблизо и да се отчита динамиката, така „да се подготвяме грижливо за предизвикателствата“.

Майско проучване на Киевския международен институт по социология (КМИС), цитирано този месец от Ройтерс, констатира, че 32% от украинците са склонни да приемат някаква форма на териториални отстъпки. Но това не означава, че те приемат, че тези територии принадлежат на Русия.

„Някои хора са готови да отложат освобождаването на определени територии за по-добри времена в бъдеще“, се казва в коментар на института към резултатите. А директорът на КМИС Антон Хрушецки подчертава в авторски бележки към проучването, че украинците остават против идеята за постигане на мирно споразумение с Русия „на всяка цена“.

Днес обаче, в интервю за Асошиейтед прес Михайло Подоляк, висш съветник на украинския президент Володимир Зеленски заяви, че „страната агресор не е дошла на територията на Украйна да подписва мирно споразумение“. „Да, може да има замразяване на конфликта за известно време. Но това значи, че Русия ще работи над грешките си и ще модернизира армията си“, смята Подоляк.

Украинският президентски съветник настоява, че споразумение сега само ще отложи по-голямото насилие. „Ако днес подпишете нещо с Русия, при което тя да не загуби войната и да не е правно отговорна за масовите престъпления, това значи, че сте си подписали билет за продължаване на войната в различен мащаб, с други главни герои, с различен брой убити и измъчени хора“, заяви Подоляк за АП.

„Ако ви се подписва сделка с дявола, който след това да ви завлече в ада, тогава давайте. Русия е такава“, изтъкна Подоляк, попитан за възможността Киев да сключи мирно споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стойко

    11 30 Отговор
    Целта на целия демократичен свят не е бърза победа на Украйна а избиване на колкото се може повече орки за да може след време близките им да oбecят жужето и отроците му на уличен стълб като бившия про-руски президент на Афганистан генерал Наджибула. Ако е бърза победата на Украйна ,жужака ще се измъкне като излъже руснаците че е избягал за да спаси от смърт и руснаци и Украинци. А така бавно ,кошмарно и методично се ликвидират рашистките нашественици. Ако през 2022 г.средните дневни загуби на рашките са били 420 души на ден ,през 2023 г. 670 на ден ,то през първото тримесечие на тази са 1280 орки на ден. Целта е унижаване и разпад на рашистан а това не включва бърз разгром на първобитните орки. Нито един западно европеец или американец не бива убит а рашки. След като 200 хиляди затворника на готвача преди да го убие Путин отидоха в екирисажите или гният по полетата в Украйна, след като свършиха и психично болните пратени на фронта за пушечно месо, след като свършиха индийци и непалци сега Путлер стигна дотам да набира доброволци от Мацква но на семействата им предлага по 22 хиляди долара на записал се. Гладните рускини алкашки изритват мъжете си да отиват че да си купят телевизори, перални и тоалетни чинии

    Коментиран от #3, #4, #5, #33, #40, #91, #101, #104, #111, #123, #141

  • 2 БгТопИдиот🇧🇬

    20 5 Отговор
    ДД на ФАЩ определя какво"иска" УКра.

    народа е разходен материал
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 БгТопИдиот🇧🇬

    12 8 Отговор

    До коментар #1 от "Стойко":

    Москва предлага на руснаците по 22 хил. долара, за да воюват срещу Украйна

    Руските участници във войната общо могат да спечелят до 5,2 млн. рубли през първата си година, при условие че оцелеят.
    Властите в Москва предлагат да изплатят огромен нов бонус на онези, които желаят да се включат във войната на Русия в Украйна – поредният знак за нарастващ натиск за намиране на достатъчно заместници на войници, убити и ранени на бойното поле, съобщава Bloomberg.

    Указ, издаден във вторник от кмета на Москва Сергей Собянин, обеща да плати по 1,9 мин. рубли (22 000 долара) на доброволци, които подписват военни договори. Това е в допълнение към 600-те хиляди рубли, изплащани годишно на месечни вноски от градската управа в допълнение към заплатите и бонусите, предлагани от руското Министерство на отбраната.

    Коментиран от #8, #105, #117

  • 5 БгТопИдиот🇧🇬

    15 6 Отговор

    До коментар #1 от "Стойко":

    На пък КРИМ го взеха.


    Ще го гледкате през кривой макарон !
  • 6 бой до полската граница

    16 7 Отговор
    цялата територия отново в империята !
  • 7 Помак

    17 11 Отговор
    Укра трябва да бъде заличена и запада го знае!
  • 8 БгТопИдиот🇧🇬

    13 4 Отговор

    До коментар #4 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Захранва галка с кочан царевица и ментетат се превъзбудиха със същите си глюпости !!
  • 9 И факти го написа а аз още сутринта

    9 20 Отговор
    Тази нощ бе една от най страшните месомелачки за руския агресор от началото на войната- Данни: Русия се готви да отстъпва от Крим, погром за две големи руски танкови атаки (ОБЗОР - ВИДЕО)
    Данни: Русия се готви да отстъпва от Крим, погром за две големи руски танкови атаки (ОБЗОР - ВИДЕО)

    По украинска оценка са убити 1230 руски войници и са ранени още 290 – ВИДЕО, 18+ (да не се гледа от хора със слаби нерви). А актуалната сводка на украинския генщаб сочи 19 руски пехотни атаки в Кураховското направление на 25 юли, т.е. двойно по-малко на дневна база. Въпреки това, направлението е второто най-горещо за деня: Русия бяга и от Азовско море (ОБЗОР – ВИДЕО)

    Коментиран от #12, #51

  • 10 БгТопИдиот🇧🇬

    14 3 Отговор

    До коментар #3 от "Украйна 🇺🇦🇺🇲 смаза рашняците клети":

    ПОБЕДИТЕЛЯ ВЗЕМА ВСИЧКО !!
  • 11 Дрън, дрън

    18 5 Отговор
    Ярина.
    Повтаряте все едни и същи краварски опорки. Даже и не става за четене.
  • 12 БгТопИдиот🇧🇬

    13 4 Отговор

    До коментар #9 от "И факти го написа а аз още сутринта":

    Натровил си се със гмо царевица.
  • 13 БгТопИдиот🇧🇬

    10 17 Отговор
    Не ми е жал за рашняците. Заслужават си го. В 21 век да се води експанзиостична война,тоест за територии с цената на милиони човешки живота за парче земя при положение че територия на земята има за 3 пъти повече население. Никой не разбира тази логика на Путин да отнеме живота на милиони руснаци който се дава един път. Само бившия вицепремиер на Русия Борис Немцов бе разбрал явно и малко преди да го убият ето пророческите му думи-" Рано или късно този негодник(Путин) ще започне братоубийствена война с братята украинци не да защити нашето малцинство там ,те и сега си имат местна руска власт а за да продължи да граби с приближения си кръг олигарси. За него човешкия живот на обикновения руснак не струва нищо"

    Коментиран от #16

  • 14 БгТопИдиот🇧🇬

    13 4 Отговор
    БайПъН у фризера.

    Перчема нумеро УНО !!
  • 15 Сатана Z

    17 8 Отговор
    Нито един Украински нацист ще остане да шава на територията на 404.
    Пълна глупост е,че Русия иска мир.Империята не търси мир а го налага!
  • 16 БгТопИдиот🇧🇬

    15 4 Отговор

    До коментар #13 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Кравария потъва

    .БГ центаджиичета на борсата.
  • 17 Франция,Париж и Света са Олимпиада !

    8 17 Отговор
    А Путин обитава Ада !
    Така му се пада !
    Зинедин Зидан

    Коментиран от #41

  • 18 БгТопИдиот🇧🇬

    11 5 Отговор
    Евроколхоза потъва кат Титаник !
  • 19 Талибан

    11 4 Отговор
    Точно обратното е недейте лъга.Половината руснаци плюят по него защо още ги тунтурка и ги гали с перце а не направи както Бибито в газа поголовна сеч.
  • 20 Информиран

    7 15 Отговор
    Гледам постоянно интервюта с руснаци и украинци. Повечето руснаци искат мирни преговори защото знаят, че това, което правят, е грешно. Украинците почи на 100% не искат мирни преговори, защото знаят, че Русия само ще замрази войната, ще презареди батериите и ще ги нападне отново. Последният панел, който гледах, беше от двайсетина украинци и само един искаше мирни преговори. Там познават много добре руснаците и знаят, че с животни не се преговаря.

    Коментиран от #23

  • 21 404

    10 7 Отговор
    Руснаците водят война само ако бъдат принудени да защитават народа и суверинитета си и затова винаги побеждават.Работайте братя
  • 22 Русия ДА ! Путин НЕ !

    7 7 Отговор
    Ала Пугачова
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 БгТопИдиот🇧🇬

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "Мишел":

    Няма места !

    Коментиран от #85

  • 26 Гориил

    8 5 Отговор
    Тези руснаци искат да диктуват условията си на Киев. Другата половина руснаци отхвърлят всякакви преговори.Украйна се превърна в пустиня и купища димящи руини. Броят на дезертьорите се доближава до състава на корпуса (20-40 хиляди войници). Само Москва ще диктува своите условия.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Сатана Z

    4 5 Отговор
    Тия всички са предатели. Вова трябва като Сталин да грузира 20----30 Милиона предатели и ще им дойде акъла
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 БгТопИдиот🇧🇬

    4 3 Отговор
    НАТЮ-то най големият купувач на памперси ХХХЛ.
  • 31 Механик

    6 8 Отговор
    Никой преди войната не е предполагал че Русия е толкова жалка и слаба! 30 месеца война и са още на 5 км.от границата си

    Коментиран от #35

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Русия без Пусьо !

    4 3 Отговор
    Скоро !
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    3 10 Отговор
    Цял свят се възхищава на Президента Зеленски ! Той е новия символ на борбата за свобода и независимост от тиранията ❗
    Цял свят ненавижда масовия убиец пycлеp❗
    Думите на Президента Зеленски ще се помнят векове❗
    "Дори през непроницаемата тъмнина Украйна и цивилизованият свят ясно виждат тези терористични актове❗
    Умишлени и цинични ракетни по гражданска критична инфраструктура. Не по военни съоръжения❗
    Все още ли си мислите, че можете да ни уплашите, да ни пречупите, да ни накарате да отстъпим?
    Наистина ли нищо не разбрахте?
    Не разбрахте ли кои сме ние? За какво сме? За какво говорим?
    Четете по устните ми:
    Без газ или без вас? Без вас.
    Без вас или без светлината? Без вас.
    Без вода или без вас? Без вас.
    Без храна или без вас? Без вас.
    Студът, гладът, тъмнината и жаждата не са толкова страшни и смъртоносни за нас, колкото вашето „приятелство и братство“.
    Но историята ще постави всичко на мястото си.
    И ние ще сме с газ, осветление, вода и храна… и БЕЗ вас❗

    Коментиран от #143, #153

  • 37 Простата истина

    8 7 Отговор
    Това е последната империалистическа война на Русия. Следват загуба и разпад на Руската федерация.
  • 38 НЕ ПШШИТЕ ГЛУПОСТИ

    5 1 Отговор
    КОЙ ГИ ПИТА КАКВО ИСКАТ. ТЕ ЩАТ НЕ ЩАТ ЩЕ ИСКАТ ТОВА КОЕТО САЩ СКАТ.
    ДА НЕ БИ ВЙНАТА ИМ ДА ЗАПОЧНА , ЗАЩОТО ТЕ Я ИСКАХА??
  • 39 Ред Нек

    4 5 Отговор
    Валдайское Озеро.

    Има ли ПВО?

    Че скоро ще има Безпилотни Летателни Апарати.

    Или Бункера е достатъчно дълбоко
    Да приюти
    Епилирания Плъх.
  • 40 Гориил

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Стойко":

    Прав сте!
    Месомелачка:Дневен рекорд: Абсурдно число убити и ранени руски войници в Украйна

    В сводката на ISW е посочено, че през последните 24 часа има 1840 жертви сред руските войници, които атакуват Украйна. Предишното най-високо число за един ден беше 1480. Натовската класификация за "жертви", която е възприета и от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) включва убити, ранени така, че да не могат повече да се върнат да се бият на фронта, както и изчезнали по време на операция. За многото отчетени жертви явно допринасят бойните действия в Харковска област - там руското настъпление е основно водено от пехота, а украинците отвръщат с тежки и масирани обстрели.

    Коментиран от #48

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 БгТопИдиот🇧🇬

    6 10 Отговор
    Но трябва да отбележим, че за 2 години пълномащабна война русия не успя да завземе нито една цяла област в Украйна, дори тези, които е записала в собствената си щонституция като руски. Редовната руска армия беше разбита и се наложи на пусин да мобилизира цивилното население. Умря легендата за "великата" руска армия. Половината от модерното въоръжаване на русия беше унищожено. Над 600 000 са човешките загуби за русия на фронта. Милиони от най-активното руско население избягаха от страната. руски градове се превърнаха във фронтови с всекидневни обстрели, окопи и укрития. русия се оказа в пълна изолация от цивилизования свят. руската агресия възроди НАТО и удвои общата дължина на границата с Алианса. Заради руската агресия Финландия се присъедини към НАТО, а всеки момент това ще стори и Швеция. Над 300 млрд. долара руски активи бяха замразени и конфискувани. Европа прекъсна зависимостта си от руски енергийни източници. русия загуби целия си пазар на газ и нефт в Европа, който гради дълги години. пуcин превърна страната си във васал на китай, като разпродава на безценица природното си богатство. Този период на русия ще стане част от срамната история на страната.

    Коментиран от #47

  • 43 Свобода за Украйна

    6 1 Отговор
    Украинците вече претръпнаха Като ти убият децата жената родителите за какво ти е мир
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    2 4 Отговор
    НА ВЪПРОСА НА ЛАВАЦА ЦЕНТЪР ДО РУСНАЦИТЕ
    " КЪДЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОДПИСАН МИРНИЯ ДОГОВОР
    - 58 % ОТГОВОРИХА В ЛВОВ
    - 38 % ОТГОВОРИХА В ОДЕССА
    .. А 4% ОТГОВОРИХА " ПАРАДА НА ПОБЕДАТА ТРЯБВА ДА Е В КИЕВ " :))
    ..... ЛАВАЦА ЦЕНТЪР - ЗАБРАНЕН В РУСИЯ КАТО ЗАПАДЕН АГЕНТ :))
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 БгТопИдиот🇧🇬

    4 3 Отговор

    До коментар #42 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    НАТЮ търси батерии за епилатори.
  • 48 БгТопИдиот🇧🇬

    3 8 Отговор

    До коментар #40 от "Гориил":

    И вие сте прав. През последната седмица Въоръжените сили на Украйна са унищожили над осем хиляди руски военни, както и над хиляда и триста единици въоръжение и военна техника на окупаторите.
     
    "През седмицата от 15 до 22 юли 2024 г. загубите на противника възлизат на около 8030 души личен състав", заяви в Telegram командващият сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна генерал Олександър Павлюк.

    Коментиран от #53, #54

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 БгТопИдиот🇧🇬

    4 5 Отговор
    Кравария е в гражданска война !
  • 51 Кирето

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "И факти го написа а аз още сутринта":

    Чудесно е , че все още вярваш в дядо Коледа. Надяваш се на Снежанка, но Снежанка е при дядо Мраз.
    В твоят случай там всички са само от един пол. Ще си организирате пр@йд п@рад само. Разбъркали сте се вече.
  • 52 Подготвят Севастопол

    4 6 Отговор
    За Шести американски флот
    Капрал Хаймерсченко, АЗОВ.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 БгТопИдиот🇧🇬

    4 5 Отговор

    До коментар #48 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    раздвоение на личността се нарича шизофрения.

    Крим през кривой краварски макарон !
  • 55 Сатана Z

    4 6 Отговор
    Най важното е гнус 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!

    Коментиран от #57

  • 56 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    2 13 Отговор
    ГОСПОДИН ПУТИН ТРЯБВА ДА ОБЯВИШ МАСОВА МОБИЛИЗАЦИЯ :)))


    УКРАИНЦИТЕ ИЗТРЕБИХА И ОСАКАТИХА ДОСЕГА НАД МИЛИОН И 800 ХИЛЯДИ РУСНАЦИ :(((

    КАТО ДИВИ ЗВЕРОВЕ ГИ РАЗСТРЕЛЯХА ВЗРИВИХА ИЗГОРИХА И РАЗЧЛЕНИХА :((((

    А И ЗАПАДНАТА И АМЕРИКАНСКА ВОЕННА ТЕХНИКА ОТ СНОЩИ ПРИСТИГА В УКРАЙНА С КИЛОМЕТРИЧНИ КОЛОНИ:((((

    ПУТИН ИСКАШ ДА ИЗТРЕБЯТ ОЩЕ ТОЛКОВА РУСНАЦИ ЛИ :((((

    Коментиран от #63, #135

  • 57 БгТопИдиот🇧🇬

    0 4 Отговор

    До коментар #55 от "Сатана Z":

    Небинарни разсъжения за кочан царевица !
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Клатислив Фостенко

    3 2 Отговор
    Ако РФ и КНР започнат конфликт със САЩ в тихия океан, ЕС и Украйна ще могат да си отдъхнат малко, но пък на зелените гниди ще им спрат парите.
  • 60 Гориил

    8 2 Отговор
    Потреблението на стоки и услуги в Русия се е увеличило с рекордните 25 процента. Руснаците имат много допълнителни пари, с които нямат търпение да се разделят. Въоръженият конфликт се проточи, а растящите заплати в процъфтяващата отбранителна индустрия принуждават цивилните компании да следват примера на военно-промишления комплекс, за да привлекат работна ръка. той е в отчайващ дефицит. В резултат на това в Русия напълно неочаквано започна бум на потребителските разходи. Реалните заплати през 2023 г. се увеличиха с почти 14%, а тази година се очаква по-нататъшно увеличение на реалните заплати с 3,5%. Тази експлозия на заплатите се усеща в целия социално-икономически спектър и радикално промени живота на много работници, които печелеха около 250-300 долара на месец през декември 2021 г., сега печелят 1400 долара. Средната заплата на шофьорите на камиони се е увеличила с 38% спрямо миналата година.
  • 61 Искат не искат... това е положението

    6 3 Отговор
    Kасно е либe за kитка...
    Peзето хл0пна...
    Путин чака ПЪЛHА И БЕ3YCЛ0ВНА KАПИTYЛАЦИЯ и 3елю да бъде представен на Tpибyнaла в Мapиопул... всичко друго е мижи да те лажем... Вече неколко пъти го лъжат Путин и злоупотребяват с добрината му.... предлага човека варианти за мир но менторите на 3елю не му дават... трябвало да се бие до последния 0kpинец!!!!
    A Путин ша бие до кат 3елю не го орешетят в Маpи0пул и не е поставено ново управление с което да преговарят...
    3елю е пpeцедeнт с изтекъл срок на годност!!!
  • 62 БгТопИдиот🇧🇬

    7 3 Отговор
    Галка търси компетентни ботове.Сегашните са могу глюпави.
  • 63 БгТопИдиот🇧🇬

    2 9 Отговор

    До коментар #56 от "АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ":

    И вие сте прав! Вчера сайт факти публикува на британския генерал неговите данни ,за 30 месеца милион и 800 хиляди орки при кобзон и в колички

    Коментиран от #131

  • 64 БгТопИдиот🇧🇬

    3 1 Отговор
    Она пияната и днеска няма да дава копейките, хееелп

    Коментиран от #69

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 НАБЛЮДАТЕЛ

    3 4 Отговор
    Руснаците искали мир, ама заграбеното от Украйна да им остане, Украйна да се оправя с разрушенията . Машините от заводите дето сега са руснаците отдавна се извлякоха на изток, складовете се опразниха и съдържанието се продаде на Китай евтино, разбира се Две години руснаците чакаха да завземат Украйна че с награбеното да си покрият разходите по войната. Резултата? На изходна позиция, един годишен руски бюджет се изпари , поне 100 К+ грамотни емигрираха. над 500К+ се върнаха в ковчези или протези и руското общество продължава да мечтае за заграбването на Украйна. Ами да си мечтае. Да си гледа Путин по руския телевизор, да ползва американските системи ИНТЕРНЕТ и GPS на руския компютър, системите за банкови плащания на световната мрежа и да се вози на руски автомобил по мрежата от магистрали. Абе аборигентска им работа

    Коментиран от #146

  • 67 ТаУмВзе

    5 4 Отговор
    Безогледно жесток терорист без никакво притеснение каза,че няма да има Украйна, това е целта му. Нашите изроди като проф.историчка от СУ дарина григорова каза путин след като приключи с денацификацията на Украйна трябва да дойде да денацифицира България. Такова гнусно национално предателство може да се разреши само в България безнаказано. Това същество учи нашите деца, съвсем ли са обезумяли всички отговорни органи за национална сигурност? Този изрод трябва да бъде изгонена от България и депортирана в москва при любимия и убиец.

    Коментиран от #71, #73

  • 68 БгТопИдиот🇧🇬

    3 3 Отговор

    До коментар #58 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Извади си вибратора и иди да апнеш.

    Порция варена царевица.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Ачо

    4 1 Отговор
    Дончо Белината казал че ще даде 500 милиарда долара на ВСУ за оръжия от нов вид.Ще има много вертикално копане!

    Коментиран от #80

  • 71 БгТопИдиот🇧🇬

    0 2 Отговор

    До коментар #67 от "ТаУмВзе":

    Як материал си захлебил.

    На Брендо ли е?
  • 72 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    4 4 Отговор
    За две години, Специална военна операция " загинаха над 630 000 кабзончици, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че Путин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак Русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?

    Коментиран от #75, #76, #90, #93, #98

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Отец Дионисий

    4 2 Отговор
    Господ да накаже пияния агресор и продажните копейки с децата им бавноразвиващи и гладни.

    Коментиран от #78

  • 75 БгТопИдиот🇧🇬

    0 4 Отговор

    До коментар #72 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    изчерпаха се краварските глюпости на копи пейст.


    галеееее слабо храниш..
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 БгТопИдиот🇧🇬

    1 3 Отговор

    До коментар #74 от "Отец Дионисий":

    Не е Мавтинчо ,Ристю е --Грозев.
  • 79 БгТопИдиот🇧🇬

    0 3 Отговор

    До коментар #77 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Аляска се говори на РУСКИ !!

    Коментиран от #82

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Мишел

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    И тук няма места край руския град Воротино...

    Коментиран от #134, #138

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Лазар

    3 1 Отговор
    А блатная замина при крайцера в тинята.

    Коментиран от #92, #95

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Име

    1 1 Отговор

    До коментар #72 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Не е така - в Европа само Англия не е против СССР, другото е било на Хитлер.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Ти да видиш... бягат бе

    5 1 Отговор

    До коментар #72 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Рашките са 80% доброволци, затворници и др. Без мобилизации и продължават с такива и са оператори на кирки и лопати с чипове и платки от крадени перални... с това воюват срещу въоръжените до зъби от половината свят и са завладели 30% за сега от Укрия.
    Е да де ама пушечното месо на укрите где е??!! ....
    7 мобилизации направиха укрите, прибраха жени, старци, младежи... сега мобилизират и затворници, а и в момента казват, че са им нужни нови 500,000... къде отиде тоя народ????
    Никъде не прочетох и не чух... родолюбци укри да се събират доброволно в Бг и Европа в клетата чужбина, а и в самата Укрия и да отиват на фронта ей така за идеята да защитават родину...
    На всякъде се пише, че масово бягат от държавата, а и от фронта, по и над 10,000 еврака на каналджии броят... по границата ги стрелят кат зайци.... донаборници се събират насила по улици, гари, пазари, гори и паланки и се пращат на фронта от където пък бягат при руснаците или при такива опити са убити от спец отряди на Азов....

    Коментиран от #114

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 ники

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Абе Стойко,ти знаеш ли че 5,2 млна рубли са около 60 000 щатски долара,и знаеш ли че дори нашите наемници в Иран и Афганистан/нашите мисии вземаха доста по малко............
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 БгТопИдиот🇧🇬

    8 2 Отговор
    И в момента в окупиран Крим е страшно ...Гледайте на живо арабската телевизия ,,Ал Джазира"-
    Куп ракети ATACMS удариха в Крим: Източник на Путин предупреди за по-голяма цел (ВИДЕО)

    Според информацията на "Рибар", при първата вълна от ракетната атака са изстреляни общо 7 ракети, с касетъчни боеприпаси. При втората са използвани 5 ракети. "Едни унищожиха оборудването на летището, а други една от сградите с много жертви от руски военослужещи".

    Телеграм каналът предполага, че изстрелването може да е станало от покрайнините на град Херсон. И добавя: "Както при предишни удари, американски дрон RQ-4B безпрепятствено патрулираше във въздушното пространство южно от Крим и наблюдаваше операцията". Това обаче не било нужно според "Рибар" - украинците имали вътрешна информация къде какво е разположено, "благодарение на действията на проукраински настроени жители на града, както и на някои непълнолетни - в Интернет има ясни кадри от ударите, от които могат да се направят необходимите изводи".

    Коментиран от #109

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Евроатлантик

    12 5 Отговор
    Подоляк е абсолютно прав!

    Със злото (фашистка Русия) не трябва да се правят компромиси и споразумения...

    Само яко трепане на рашистите е решението.
  • 111 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "Стойко":

    Нa Путин нe му nукa нитo зa cвoи, нитo зa чужди. Вcякo eднo мяcтo, кoeтo pуcнaцитe "ocвoбoждaвaт" pуcнaцитe гo npeвpъщaт в cюppeaлиcтичeн лунeн neйзaж c paзлoжeни тpynoвe и глутници noдивeли живoтни, мъpтвo мяcтo, дocтoйнo зa Руccкий миp.
    Мecтнoтo нaceлeниe, дo кoeтo pуcнaцитe ce дoкonaт, e noдлoжeнo нa зaдължитeлнa pуcификaция, aкo някoй нe иcкa, му oтнeмaт дeцaтa, npaщaт ги в лaгepи зa pуcифициpaнe, caмитe укpaинци ca изтeзaвaни и убивaни.
    Бучa, Иpnин, Хepcoн и Изюм вeчe ca мecтa нa naтpиoтичнo възnитaниe нa укpaинcкитe дeцa, кaквoтo e Бaтaк зa нac.
    Сaмo зa npeвзeмaнeтo и npeвpъщaнeтo нa Бaхмут в мъpтвa зoнa pуcнaцитe noкpихa мaлкoтo бившe цвeтущo гpaдчe c нaд 25,000 убити клети руснаци , oщe тoлкoвa тpaйнo ocaкaтeни и cъoтнoшeниe 1/5 paнeни, тoecт oщe нaд 100,000 paнeни pуcнaци.
    Същoтo ce noвтopи и npи aвдeeвкa c oщe noвeчe жepтви.
    С тaкивa тeмnoвe pуcнaцитe щe cтигнaт Киeв някъдe към 2350тa гoдинa. И дa, миp c Путин нямa дa имa, зaщoтo тoвa нe e миp, a npимиpиe, дoкaтo Путин нe cтeгнe нoви opkи и нe нanaднe naк

    Коментиран от #115

  • 112 БгТопИдиот🇧🇬

    3 2 Отговор
    МЕЦА ще победи.

    И взема всичко.

    Краварите с пръст в уста !
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Град Козлодуй

    2 0 Отговор

    До коментар #111 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Вярно
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Луиза Розова

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Кога и къде са платени тези
    Пари,
    Подлого заблудена .
    В нета пълно с клипове на осакатени
    Вати
    Които не получават
    Пари
    За нищо .
    Без крака , без Ръце
    Но помощ
    От Кремъл
    НИКАКВА.

    Да не говорим пък за вдовиците и
    Роднините на убит,утре.
    Получават по един голям
    Х ....

    Хаха

    Коментиран от #124

  • 118 БгТопИдиот🇧🇬

    2 6 Отговор
    Не знам как се развиват бойните действия но знам че 1 милион и 800 000 рашистки майки питат защо синовете им са мъртви. 1 милион и 800 000 рашистки деца питат защо бащите им са мъртви! 1 милион и 800 000 рашистки жени питат къде са им мъжете. 1 милион и 800 000 а може би повече братя и сестри питат къде са братята им!!! 1 милион и 800 хиляди клети рашисти повече никога няма да отворят входната врата на своя дом!!!За това се грижите убийци от Кремъл начело с жуже Путин!!!🇧🇬🇪🇺🇺🇦🇺🇲🇧🇬

    Коментиран от #120

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 БгТопИдиот🇧🇬

    2 5 Отговор
    Аз се чудя на кой да вярвам? На бившия министър на отбраната завършил военна академия в Москва ,министър в правителствата на тройната коалиция и на Орешарски от квотата на БСП и съпруг на Мая Манолова ,които са убедени русофили и на военния кореспондент на Немския BILD Юлиан Рьопке чийто данни са 20 към 1 руските загуби спрямо Украинските или пък да взема да вярвам на няколкото гладни и съдрани клошарски копейки усукващи се около кофите за смет и вегетиращи в олющени панелки с обзавеждане от половин век миришещи на манджа при жените си пацyлани, които повръщат тук че руските и Украинските жертви са 1 към 1! На експертите ли да вярвам или на вмириcaните копейки от сметищата и олющените панелки ?
    Ангел Найденов: Жертвите са 1:10 в ущърб на Русия


    „Жертвите като бройка са 1 към 10 в ущърб на Русия, близо 2 000 000 са вече загиналите руски военни . Руските части обаче са далеч по-многолюдни, атакуват ожесточено, без да си дават сметка за загубите"

    Коментиран от #128

  • 122 Гост

    5 1 Отговор
    Не казвайте, че украинците не искат мир, преди да сте ги питали. Само пр0дажните сервили на краваристан не искат мир.

    Коментиран от #137

  • 123 Град Козлодуй

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Стойко":

    Защо много ми се присмиват тук
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Луиза Розова

    0 4 Отговор

    До коментар #113 от "Кирил Петков":

    Пак ти казвам
    Проззта Капейка

    Знаеш ли кой е Тати ?

    Какъв Асен те блъска в Проззтата
    Тиква
    Подлого Нещастна .

    После не се чудя как има такива Прозздти
    Русофили
    Неграмотник.

    Коментиран от #132

  • 126 БгТопИдиот🇧🇬

    2 1 Отговор
    Победителя МЕЦАНА взема вси1чко !!

    ЕвроатлантикЛунатиците в Потрес.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 БгТопИдиот🇧🇬

    1 5 Отговор
    Русия е потънала в тъма , това е държава и народ, който обича тъгата и депресията. Руснака не иска да е щастлив ,а и не може да бъде такъв . За него щастието е да се насвяткаш до козирката , да гърмиш с пушка , да изнасилиш момиче , а после да поспиш . Когато се събудиш , всичко наново .В един момент намразваш себе си /не всички са способни на това / , а после се питаш защо само аз да съм виновен ?! Не искам да познавам нито един руснак повече , те са срам за човечестото.
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Ще, Ще

    8 2 Отговор

    До коментар #63 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Явно не можеш да четеш. Генерала британски каза, че ако войната продължи 5год. ЩЕ има 1.8 млн. жертви . А знаеш ли какво значи ЩЕ????
    Иди го прочети пак бе просссс
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Град Козлодуй

    2 4 Отговор
    Свобода и МИР за у Крайна
    война Та Е кървав бИЗНЕС
  • 134 УжАсен

    1 7 Отговор

    До коментар #85 от "Мишел":

    С масовите стотици хиляди гробове на руски клети несретници в цяла русия с руски знамена на фона на погребална музика? Видеото е близо 3 минути и показва десетките декари с убити руснаци в Украйна и майките и вдовиците над тях как проклинат путин целите в черно! Защо питам ,нека го видят съдраните копейки и да не могат да заспят в олющените панелки до жените си пацyлани вмирисани на манджа и гнилоч

    Коментиран от #140

  • 135 Просссс

    3 0 Отговор

    До коментар #56 от "АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ":

    Ком 131 е за теб
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Град Козлодуй

    2 1 Отговор

    До коментар #122 от "Гост":

    всички нормални Хора Желаят Мир
  • 138 БгТопИдиот🇧🇬

    1 7 Отговор

    До коментар #85 от "Мишел":

    На гладните наши съдрани копейки не им пука за клетите невинни обикновени руснаци! Аз се разплаках като гледах кадрите с гробовете с руски знамена и със знамената на руската република от която са били! Русия е федерация от 22 автономни републики! На фона на тъжна сърцераздирателна погребална музика ...Плача и танцувам същевременно от кеф защото ако си бяха стояли в калните руски села щяха да са живи...А аз танцувам ли танцууувам и не моаааа се запрааа 🕺🕺🕺🕺
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 до Разкрит

    2 0 Отговор
    ти си садист психопат
  • 143 Българин

    6 1 Отговор

    До коментар #36 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    Тази глупост я пишеш 1000 пъти вече! Няма такъв президент! Клоун който затри половин Украйна само защото го държат на каишка.
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 до Разкрит

    2 0 Отговор

    До коментар #144 от "Бат Вальо":

    ти си ограничен и не Човечен
  • 146 ДДТ

    1 1 Отговор

    До коментар #66 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Не "заграбеното", а върнатото на собственика. Чети повечко история, а не помиите на Азис!
  • 147 Да припомня че Ройтес

    1 1 Отговор
    дрънкат глупости и откровени лъжи! Путин никога не искал да "замразява конфликта".:

    "Ройтерс припомня, че през февруари предложението на руския президент Владимир Путин за спиране на огъня в Украйна при замразяване на сегашните позиции беше отхвърлено след контакт между двете страни чрез посредници."

    Пълна логорея!

    Коментиран от #152

  • 148 А какво става

    3 0 Отговор
    с гласа на българския народ за референдуми?
  • 149 От страни

    2 1 Отговор
    Ей тия укри самите те не знаят кво искат. Становището за преговори се променя по няколко пъти на деня.
    НЯМА ДА ГИ ОГРЕЕ. Само капитулейшън.
    Всичките цели на СВО ще бъдат достигнати.
  • 150 Не гласът на народа,

    1 1 Отговор
    Не гласът на народа, а гласът на под ло гите!
  • 151 НАБЛЮДАТЕЛ

    1 0 Отговор
    Байраците са си байраци, ама парите са си пари. За парите трябва да се трудиш. Така е по белия свят. Затова от там излиза всичко. И не се притесняват за хладилника. Това че крадлива Русия ви е помогнала да се пооблажите нищо не означава освен дето лаете и виете от злоба. За да изкарате честно пари трябва ТРУД, ама много труд и интелект. Затова не забелязвате как всички доят Путин и накрая няма да го познават. Реалния резултат за него е Ада, а за руснаците -репарации
  • 152 😂😂😂

    2 0 Отговор

    До коментар #147 от "Да припомня че Ройтес":

    Абе ти на работа колко години си?

    Всеки може да говори каквото си иска, но се гледа какво прави... Само балъците се хващат за думите...

    Путлер колко години лъга, че няма да нападат Украйна? Колко червени линии 😂 слага, а всички бяха прегазени от украинците?

    В живота винаги е важно действието, а не говоренето...
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Реалист

    1 1 Отговор
    Я копейките да кажат нещо за fagette скандала който разтресе РПЦ! Другарят Путлер говори това и онова за Европа и Запада, но явно при тях скритите “лимонки” са във висшето руско общество и развратените попове в РПЦ. Много много, не се говори за техните меки китки, ама виждате ли Европа и Запада…
Новини по държави: