26 Юли, 2024 20:33 2 221 42

След украинската блокада! "Лукойл" увеличава износа на нефт по море

  • танкери-
  • русия-
  • петрол-
  • нефт-
  • петролопровод дружба-
  • роснефт-
  • украйна

"Роснефт" и "Газпромнефт" също добавиха съответно 200 000 тона и 100 000 тона петрол към своите планове за натоварване през юли за балтийските пристанища на Русия, казаха още източниците

След украинската блокада! "Лукойл" увеличава износа на нефт по море - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-голямата частна петролна компания в Русия "Лукойл" увеличи износа на петрол през морските пристанища на страната, тъй като доставките ѝ по тръбопровода "Дружба" за Европа в момента са спрени, предаде Ройтерс, позовавайки се на трима източници, запознати с пазара, пише БТА.

Словакия и Унгария заявиха миналата седмица, че са спрели да получават петрол от "Лукойл", ключов доставчик, след като Украйна наложи забрана за транзита от руската енергийна компания през нейна територия.

"Лукойл" ще добави още 0,34 милиона метрични тона износ на руски петрол сорт Урал по море към плана си за натоварване през юли - един товар от 140 000 тона от Новоросийск на 28-29 юли и два товара от 100 000 тона всеки от Приморск на 27-28 и 28-29 юли, допълниха източниците.

Петролната компания вече е добавила 0,34 милиона тона към износа си през морски пристанища в допълнение към първоначалния план за юли.

"Роснефт" и "Газпромнефт" също добавиха съответно 200 000 тона и 100 000 тона петрол към своите планове за натоварване през юли за балтийските пристанища на Русия, казаха още източниците.

В резултат на това зареждането на петрол от Русия през юли от западните пристанища на страната беше преразгледано нагоре с около 0,23 милиона барела дневно от първоначалния график, до около 1,79 милиона барела на ден, показват изчисления на Ройтерс, базирани на данните.

"Лукойл" не отговори на искане за коментар.

По-рано днес съветникът на унгарския премиер Виктор Орбан Гергей Гуяш обвини Украйна, че изнудва страната му и Словакия, спирайки доставките на петрол от 'Лукойл".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Без коментар

    27 15 Отговор
    "Умните" урки! Спрели само един от трите руски доставчика на петрол по Дружба. И съответно ще загубят транзитни такси от това. Логика!

    Коментиран от #5

  • 2 Бог е с Русия

    30 11 Отговор
    Абе, никой и нищо не е в състояние да спре Русия. Ако ще всички вещици и вещери да се съюзят.
  • 3 Помак

    20 11 Отговор
    Лукойл са световна точна компания .последния софиянец знае добре ..
  • 4 Нормално

    28 9 Отговор
    Хората си продават и не се интересуват от простотията на Украйна.
  • 5 Мдаа

    22 12 Отговор

    До коментар #1 от "Без коментар":

    "Умните" укри губят такси от логистика, защото ги управляват други, които изкат да ги фалират и да ги забатачат с кредити до 9- то коляно.
    Аман от такива съюзници, които мислят за себе си и са готови да те унищожат

    Коментиран от #6

  • 6 Поправка

    4 6 Отговор

    До коментар #5 от "Мдаа":

    Искат
  • 7 Сатана Z

    12 27 Отговор
    Безогледно жесток терорист без никакво притеснение каза,че няма да има Украйна, това е целта му. Нашите изроди като проф.историчка от СУ дарина григорова каза путин след като приключи с денацификацията на Украйна трябва да дойде да денацифицира България. Такова гнусно национално предателство може да се разреши само в България безнаказано. Това същество учи нашите деца, съвсем ли са обезумяли всички отговорни органи за национална сигурност? Този изрод трябва да бъде изгонена от България и депортирана в москва при любимия и убиец.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ТаУмВзе

    11 10 Отговор
    Най важното е гнус 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!
  • 10 Последния Софиянец

    10 20 Отговор
    Европа трябва най-сетне да види истината без украса, а именно - Русия е един изключително опасен враг. Независимо, че Русия произвежда мизерните 1,5% от световния БВП, независимо че Европа е най-мощната икономика на земята (малко по-голям БВП от този на Щатите), Русия е в състояние да направи огромни поразии. И ги прави - даже в Африка направиха преврати и поразии, подкрепят терористи по цял свят, както и престъпни държави като Сев. Кореа. Затова, срещу Русия са нужни драстични мерки - вън от световния обмен и финанси, вън от всяка търговия (легална) и да се гледа на тях като на престъпен режим. Дипломатическите отношения с Русия да се сведат до ниво консулска служба с не повече от 4-5 дипломата. Европа има огромно богатство, интелигентност, висок стандарт и всичко това се застрашава от калния колхоз, който е неспособен да създаде общество, което хората да харесат - недопустимо е Европа да се държи меко с държава, в която само калта е повече от корупцията! Политиката трябва да е насочена към колапс на Русия за 5-6 години време, а не да се чакат 70 години както беше със СССР. Наскоро бях в Италия. Навръщане, единственото по което се разбира, че влизаш в Словения е ограничение на скоростта до 100 км в час за 500 метра. Спираш на бензиностанция -всичко е в Евро. В Хърватия - същото. Имат хората и Евро и Шенген. А на Бг границата чакаш, вадиш документи и пр. Заради Руската агентура, просмукала се на всички нива на власт в България.
  • 11 Стойко

    10 11 Отговор
    Целта на целия демократичен свят не е бърза победа на Украйна а избиване на колкото се може повече орки за да може след време близките им да oбecят жужето и отроците му на уличен стълб като бившия про-руски президент на Афганистан генерал Наджибула. Ако е бърза победата на Украйна ,жужака ще се измъкне като излъже руснаците че е избягал за да спаси от смърт и руснаци и Украинци. А така бавно ,кошмарно и методично се ликвидират рашистките нашественици. Ако през 2022 г.средните дневни загуби на рашките са били 420 души на ден ,през 2023 г. 670 на ден ,то през първото тримесечие на тази са 1280 орки на ден. Целта е унижаване и разпад на рашистан а това не включва бърз разгром на първобитните орки. Нито един западно европеец или американец не бива убит а рашки. След като 200 хиляди затворника на готвача преди да го убие Путин отидоха в екирисажите или гният по полетата в Украйна, след като свършиха и психично болните пратени на фронта за пушечно месо, след като свършиха индийци и непалци сега Путлер стигна дотам да набира доброволци от Мацква но на семействата им предлага по 22 хиляди долара на записал се. Гладните рускини алкашки изритват мъжете си да отиват че да си купят телевизори, перални и тоалетни чинии
  • 12 Сократ

    8 7 Отговор
    Глобализмът или по-точно Американският ред на земята води до създаване на огромно богатство, което многократно надвишава сумарното богатство, което би се създало от национални държави. Баснословното богатство на Британската Империя в миналото е създадено най-вече от търговията през океани и континенти. Свободното движение на хора, стоки и капитали е много, много по-могъщо в производителните си и творчески сили от всяко национално затворено стопанство. Затова, Глобализмът няма алтернатива и да знаете - епохата на националните държави приключи. Европа ще се превърне в нещо като Съединените Щати, макар и бавно, но тенденцията е определено в тази посока. И това е в интересите на 80% от хората.
  • 13 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    8 14 Отговор
    Само бих добавил, че трябваше това да стане преди година. Освен това, помощта на Запада за Украина е изключително малка. Вместо 20 Хаймарса, трябваше да им доставят поне 200. Вместо 200 танка, трябваше поне 1000. А Ф-15 трябваше да лети в Украина преди края на миналата година. Що се отнася до снаряди, един вид, Западът ги бил изчерпал - пълни глупости. През ПСВ, в битката при Сома, Британците изстрелват 1.5 милиона снаряда за 8 дни. Звукът от канонадата се е чувал чак в Лондон. Една Англия сама може да произведе повече снаряди, отколкото Русия. Щом са могли тогава, могат и днес поне 10 пъти по толкова. Много повече оръжие трябва за Украина, защото те защитават не само себе си, но и цяла Европа.
  • 14 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    9 9 Отговор
    И още нещо - няма как Западът да допусне Русия да кара влака, понеже просто Русия не може да кара влака, няма знания за това. Европа няма да се превърне във външна тоалетна, нито в кална кочина за кефа на Русия. Влакът го карат най-достойните и за момента това не е просто Западът, а Англо-Американците. Защото системите на държава и право при тях са най-оптимални и най-ефикасни. Затова привличат най-добрите от цял свят във всички области. Западът е в основата на всички иновации, просто защото Свободният Човек създава и мисли. Робите и крепостните изпълняват заповеди и превиват гръб пред разни диктатори и морални изроди. Русия имаше гении и които не избягаха, бяха повечето в концлагери. И създаваха лоши копия на Западни образци, информацията за които беше от шпионажа на КГБ.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Укропат

    4 6 Отговор
    Толкова копахме да разширите Черно море ,че сега всички ще ни плащат такси за дето го ползват!
  • 17 Гориил

    10 6 Отговор
    Вие в Европа слабо разбирате нюансите на азиатските символи и традиции. Китай не прие Кулеб в Пекин, за да омаловажава важността на посещението му.
  • 18 Бай

    4 8 Отговор
    Отлично . Ще има пари за повече ракети и бомби , докато укро-фашагите бъдат унищожени !

    Коментиран от #20, #22, #32

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бай той Толстой

    9 5 Отговор

    До коментар #18 от "Бай":

    1 200 000 красная армия, 400 000 могилизирани септември 2022, още 450 000 доброволци се похвали ботокса, а церозния дима каза преди 1б месеца, че на ден има нови 1500-2000 доброволци, готвача прибра в чувала 200 000 затворника, 50 000 чужди наемника, ти ги смятай подлого кална! А тепърва след изборите идва пълната могилизация, само на каабев дворците и яхтите да са ок, а ти лежи у тинята и чакай копейки от оная пияната!

    Коментиран от #34

  • 23 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    9 5 Отговор
    Кармата на пycлеpoвич е да доведе руската империя на злото до нов разпад ❗ ❗
    И го прави. Списъкът му с "постижения" нараства с всеки изминал ден ❗ ❗
    пycлеp, освен всичко друго прекрасно, ще доведе до катастрофа и шпионската мрежа на Москва. Изгонените досега в Европа и Америка стотици руски шпиони със статут на дипломати са само върхът на айсберга. Тепърва ще бъдат разкривани още шпиони. Особено нелегали. Колкото повече недоволни има в Москва, колкото повече се оформя и разразява борба между клановете на властта, толкова повече засегнати и недоволни ще има. Ще текат като пробита лейка тайните им служби ❗ ❗
    Предателствата ще бъдат много. Умните руски служители с достъп до тайни ще гледат да получат убежище на Запад, като в замяна изтъргуват информацията, която знаят ❗ ❗
    Включително като предадат самоличността на агентурата на Кремъл в държавните по света, включително и у нас. А страната е в зона на нарастващ стратегически интерес❗❗
    Да го имате предвид това руски продажници, "четирихилядници" и вся остальная❗❗
  • 24 Бай Лисан

    10 6 Отговор
    Но трябва да отбележим, че за 2 години пълномащабна война русия не успя да завземе нито една цяла област в Украйна, дори тези, които е записала в собствената си щонституция като руски. Редовната руска армия беше разбита и се наложи на пусин да мобилизира цивилното население. Умря легендата за "великата" руска армия. Половината от модерното въоръжаване на русия беше унищожено. Над 600 000 са човешките загуби за русия на фронта. Милиони от най-активното руско население избягаха от страната. руски градове се превърнаха във фронтови с всекидневни обстрели, окопи и укрития. русия се оказа в пълна изолация от цивилизования свят. руската агресия възроди НАТО и удвои общата дължина на границата с Алианса. Заради руската агресия Финландия се присъедини към НАТО, а всеки момент това ще стори и Швеция. Над 300 млрд. долара руски активи бяха замразени и конфискувани. Европа прекъсна зависимостта си от руски енергийни източници. русия загуби целия си пазар на газ и нефт в Европа, който гради дълги години. пуcин превърна страната си във васал на китай, като разпродава на безценица природното си богатство. Този период на русия ще стане част от срамната история на страната.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 НАБЛЮДАТЕЛ

    12 3 Отговор
    Перлата в короната на КГБ - "Лукойл" си задейства аварийния план. Ей тъй на инат. И сега себестойноста на руския петрол е 5 пъти по голяма от тоя на залива, а сега че се качила с още няколко процента направо не се брои. На Путин му трябват долари, не беларуски и казахстански рубли. Трябват спешно. Верно че руснаците са свикнали на мизерия, ама и тя има граници. Та пътечките се затварят малко по малко, което означава, че чичо Сам е сметнал колко може да притисне Путин без ексцесии за света. От тук нататък нещата ще си продължават в тоя дух до поумняването на руснаците
  • 28 Борил до Гурел

    1 9 Отговор

    До коментар #19 от "Гоорил":

    Аман от едно и също дето го постваш вече цяла година. Смени плочата.

    Коментиран от #30

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Госあ

    7 0 Отговор

    До коментар #28 от "Борил до Гурел":

    Надувай червения маркуч, послого прогнила.
  • 31 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    10 5 Отговор
    А цял свят се възхищава на Президента Зеленски ! Той е новия символ на борбата за свобода и независимост от тиранията ❗
    Цял свят ненавижда масовия убиец пycлеp❗
    Думите на Президента Зеленски ще се помнят векове❗
    "Дори през непроницаемата тъмнина Украйна и цивилизованият свят ясно виждат тези терористични актове❗
    Умишлени и цинични ракетни по гражданска критична инфраструктура. Не по военни съоръжения❗
    Все още ли си мислите, че можете да ни уплашите, да ни пречупите, да ни накарате да отстъпим?
    Наистина ли нищо не разбрахте?
    Не разбрахте ли кои сме ние? За какво сме? За какво говорим?
    Четете по устните ми:
    Без газ или без вас? Без вас.
    Без вас или без светлината? Без вас.
    Без вода или без вас? Без вас.
    Без храна или без вас? Без вас.
    Студът, гладът, тъмнината и жаждата не са толкова страшни и смъртоносни за нас, колкото вашето „приятелство и братство“.
    Но историята ще постави всичко на мястото си.
    И ние ще сме с газ, осветление, вода и храна… и БЕЗ вас❗
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Бай Онуфри

    4 6 Отговор

    До коментар #22 от "Бай той Толстой":

    До всички Баевци Хой,Толстой,и низнамси кой.Козяк Ви е промил Баенето.Може даВи открехна леко истината.Бай Ви Онуфри ще Ви върне реалността.
  • 35 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    8 7 Отговор
    СЛОВАЦИТЕ И УНГАРЦИТЕ
    СПРЯХА ИЗНОСА НА ТОК ЗА ПОКРАЙНА
    ... 68% ОТ ЦЕЛИЯ ИЗНОС :))

    Коментиран от #37

  • 36 мдаа

    4 2 Отговор
    Целия сенчест флот който използва Русия се знае. При такива големи кораби, скрито-покрито няма. Като му дойде времето санкциите ще го изсветлят. Русия все още бива съжаляване и оставяна да прави някакви пари.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Без коментар

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "Ночко":

    Е, как? Нали Кирето щеше да купува оттам? А, сега тока за бизнеса ще го компенсирате с държавни пари, щото е мното скъп. Ночко, Ночко...😂
  • 39 Абе вие не разбирате че на Росия никой

    2 3 Отговор
    не може да окаже влияние какво да прави
    Кви сенчести флотове бе крави?
    Никой не може да и пипа корабите!!
    Много сатанисти събрани тука
    Ха ха ха сенчести флот
  • 40 Историк

    4 3 Отговор
    Орбан да ходи с кофите да гребе от танкерите на руснаците. Нали му пращат. Повече петрол през Дръжба за него няма да има.
  • 41 хммм

    2 1 Отговор
    Може и на нас да доставя! Нали си имаме много русофили?
  • 42 Балтийско море

    3 0 Отговор
    е едно много опасно за корабоплаването море. Там се случват странни неща.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания