Тема: Украйна

14 Август, 2024 14:36 3 093 106

Берлин дава на Украйна да използва германски оръжия в Русия

  • германия-
  • украйна-
  • русия-
  • нато-
  • оръжие-
  • володимир зеленски-
  • курска област

Говорителят подчерта, че за германското правителство е важно единствено Киев да спазва международното право, в което властите в украинската столица са уверили Берлин

Берлин дава на Украйна да използва германски оръжия в Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Основните политически партии в Германия подкрепят това Украйна да използва германски оръжия дори на територията на Русия. Ще означава ли това пряка намеса на Германия във войната?

За германското министерство на отбраната отговорът на въпроса е прост: "Това са украински оръжия", заяви говорителят му Волфганг Бюхнер. Според това тълкуване германското правителство вече няма нищо общо с оръжията, след като те са били доставени на Украйна. Офанзивата в Курска област също е била "операция, която е била подготвена изцяло в тайна и без обратна връзка", т.е. очевидно без консултации, каза още Бюхнер.

Още новини от Украйна

Говорителят подчерта, че за германското правителство е важно единствено Киев да спазва международното право, в което властите в украинската столица са уверили Берлин. "Няма допълнителни изисквания за използването на оръжията", а Украйна е "свободна да решава”. Германското правителство все още не е потвърдило дали германски оръжия действително се използват в украинската офанзива в Русия. Що се отнася до военната техника, биха могли да се използват например танковете "Леопард" 1 и 2 или бойната машина "Мардер”, както и ракетни установки.

Руски медии публикуваха изображения, за които твърдят, че показват как украинците използват "Мардер" в сраженията в Курска област. Дори снимките да са достоверни, "Германия очевидно не е юридически замесена в тази военна операция на украинските въоръжени сили на руска територия", казва пред ДВ Рафаел Лос от Европейския съвет за външна политика (ЕСВП). Докато Украйна спазва хуманитарните правни изисквания, тя има право да провежда такива военни операции. Тези изисквания включват забраната да се атакуват цивилни цели, както и военнопленниците да бъдат третирани справедливо. Досега Украйна се е отнасяла много отговорно към това - в пълен контраст с Русия.

Сред германските партии има консенсус по темата

Политици от различни партии - от правителството и от опозицията, също дадоха да се разбере, че подобна операция не би била проблем от правна гледна точка: "Разбира се, държава, която е нападната, има право да се защитава. Това означава също така, че според международното право може, стига да спазва всички правила, да предприеме действия на руска територия", заяви Ларс Клингбайл, лидер управляващата Германска социалдемократическа партия в интервю за АРД.

Изразяването на подобно мнение от партия, определяна неведнъж като "партия на мира", е новост. Другите коалиционни партньори в германското управление отдавна защитават тази теза. Депутатът от Зелените Сара Нани например защити използването на германски оръжия в Русия още преди Курската офанзива.

Родерих Кизеветер, политик по сигурността от най-голямата опозиционна партия - ХДС, написа за ДВ в началото на годината: "Нападенията на Украйна срещу военни цели на руска територия са не само допустими според международното право, но и необходими от гледна точка на военната стратегия и напълно смислени." Това не превръща Германия в активен участник във войната, смята още той.

Украйна не е длъжна да атакува само на своя територия

Политиците най-често се позовават на член 51 от Устава на ООН, който гарантира "неотменимото право на индивидуална или колективна самоотбрана в случай на въоръжено нападение срещу член на Организацията".

Волф Хайнчел фон Хайнег, експерт по международно право, потвърждава, че в международни въоръжени конфликти "никоя страна в конфликта не е задължена да се придържа към военни действия само на своя територия". По думите му ситуацията е тъкмо обратната - "това е легитимен начин да се отслабят въоръжените сили на врага и така да се атакуват военни цели", допълва експертът. Експертът на ЕСВП Рафаел Лос също вярва, че "няма разпоредби на международното право, които да забраняват на атакуваната страна да напада агресора на собствената му територия."

Шолц не коментира

Канцлерът на Германия Олаф Шолц дълго време се колеба, преди да изпрати на Украйна някои далекобойни оръжия. Решението да бъдат предоставени например танкове беше взето след дълги вътрешнополитически дискусии и международен натиск.

Причината за колебанието беше опасението, че това може да доведе до ескалация на войната и дори замесване на Германия в нея. И до днес Шолц отказва да предостави на Украйна ракети "Таурус". Далекообхватните ракети могат да бъдат насочени от територията на Украйна дори към Москва. Засега германският канцлер не коментира използването на германски оръжия в украинската офанзива в Курска област.

През юли социологическо проучване показа, че 36% от германците смятат, че доставките на оръжие за Украйна са прекрачили някаква граница. В Източна Германия този процент е дори по-висок - един на всеки двама анкетирани. Ако се потвърди, че Украйна използва германски оръжия в Русия, настроението в част от германското население може да се обърне още повече срещу военната подкрепа.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Αθηνά Παλλάς Атина

    16 13 Отговор
    всичко е по план

    Коментиран от #81

  • 2 Αθηνά Παλλάς Атина

    30 15 Отговор
    Путин възроди Русия

    Коментиран от #12, #79

  • 3 Червено знаме 🟥

    58 22 Отговор
    Този път от Германия нищо няма да остане!

    Коментиран от #99

  • 4 Новина от фронта преди 29 минути

    11 45 Отговор
    Сирски докладва на Зеленски: Само до обяд пленихме над 100 руснаци и напреднахме 2 км (ВИДЕО)
    14 август 2024, 14:06 часа

    Снимка: Телеграм
    Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски докладва по видеовръзка на президента Володимир Зеленски за актуалната обстановка в руската Курска област, където навлязоха украинските сили.

    Коментиран от #13, #22

  • 5 Αθηνά Παλλάς Атина

    26 10 Отговор
    няма по-велик водач от великана Путин

    Коментиран от #20, #82

  • 6 К.О.Т.арАК 🐱

    20 22 Отговор
    руската армия стигна ли до Курск? 3 дена минаха вече
  • 7 Искандер М

    16 3 Отговор
    Уау днес настръхнах

    Коментиран от #28

  • 8 Пут кинаж

    18 29 Отговор
    Какво ще обяснява Путин за толкова загубени хора и територии на своя народ не знам! Война която той започна!
  • 9 Хахаха хахаха

    45 17 Отговор
    Руснаците ще напомня на немските фашисти къде им е място хахаха
  • 10 ТаУмВзе

    43 15 Отговор
    Немчето да му се припомни 1945та кво му се случи! Да си гледат мулти култи халифата, връткани от краварчето и да си траят!
  • 11 Философ

    33 17 Отговор
    Немци ще умрете този път окончателно
  • 12 Анита Падна

    21 36 Отговор

    До коментар #2 от "Αθηνά Παλλάς Атина":

    Путин май ще затрие и Русия и народа си лелче
  • 13 Стойко

    16 34 Отговор

    До коментар #4 от "Новина от фронта преди 29 минути":

    И аз го гледам в момента...над 100 орки в плен само до обяд,по точно 129 се предадоха на напредващите по целия фронт Украински бригади

    Коментиран от #17, #21

  • 14 Фройд

    32 11 Отговор
    Руската армия ще пробва Буревесник 9М730 по Берлин

    Коментиран от #27, #32, #49, #93

  • 15 Дедовия

    41 10 Отговор
    Германия е колония на ционистите от ФАЩ
  • 16 Тома

    47 9 Отговор
    Доколкото знаем за да се обедини Германия се подписаха важни документи немците да си седят на г.за ама май сърбежа надделява
  • 17 Как така бе...

    14 29 Отговор

    До коментар #13 от "Стойко":

    Според двете гладни копейки от бунищата Украинската армия била избита и орките ги трепели извънземни а те взели за 2 часа нови стотици клети рашисти в плен хахаха

    Коментиран от #25

  • 18 1945

    28 13 Отговор
    Може да послледва тактически ядрен удар по Берлин

    Коментиран от #26

  • 19 123

    9 7 Отговор
    То пък едни оръжия
  • 20 Естет

    12 18 Отговор

    До коментар #5 от "Αθηνά Παλλάς Атина":

    Егати великана--Ботокс и токчета!
  • 21 Спирай

    20 1 Отговор

    До коментар #13 от "Стойко":

    Че идва санитарката
  • 22 А колко жертви са дали

    24 4 Отговор

    До коментар #4 от "Новина от фронта преди 29 минути":

    За тия 2 км спомена ли
    Или не е важно
  • 23 В.В.П.

    6 12 Отговор
    Сгу. В. Ни. А. са нещата и това е, лумкат ма на собствен терен като шкембе у дувар, и то с български БТРи...
  • 24 Германия

    25 3 Отговор
    Отдавна се е превърнала
    В послушан на краварите
    Вкараха ги в рецесия със северен поток
    Гинеколожката ги наводни с бежанци
    То оставаше и наглите укри да ги питат
    И те щът не щат са съгласни
  • 25 Не е мой коментар чети

    26 7 Отговор

    До коментар #17 от "Как така бе...":

    Жалките циркаджии усролапи днес пак избягали от позициите си гладни и мърляви!
    Зеления ги пратил в Курск да квакат ама им свършили патроните и консервите и избягали!
    14:36 14.08.2024
  • 26 Пут кинаж

    9 19 Отговор

    До коментар #18 от "1945":

    Ти какво мислиш, че ако стане така ще ги оставят без отговор ли... То навремето за японците слънцето изгря от към Пърл Харбър. Путин ако направи такава простотия Русия ще се превърне в сладководно езеро бе...

    Коментиран от #39

  • 27 Смях

    12 22 Отговор

    До коментар #14 от "Фройд":

    Руската армия неможе да опази селата в сибствената си държава . Тръгнали за Германия…
  • 28 Хахахаха

    6 5 Отговор

    До коментар #7 от "Искандер М":

    А не ве а не ве то толкова поводи за гордост днес
  • 29 От 1 седмица

    17 5 Отговор
    Мучането е еуфорично
    После ще стане трагично
  • 30 Верно ли

    26 4 Отговор
    Ми фашките си се подкрепят! "Говорителят подчерта, че за германското правителство е важно единствено Киев да спазва международното право" - това международно право включва ли бомбене по атомните централи, или помежду международното право и тях, а?
  • 31 Две разбити колони

    24 4 Отговор
    На укрите разбити в курск горят танкове бмп бтр
    Клипове в телеграм
  • 32 Ми то.....

    8 18 Отговор

    До коментар #14 от "Фройд":

    Първо руската армия да пробва да си оправи работите в Русия, а да се пробва с Германия и да не си помисля.
  • 33 Клипове

    15 4 Отговор
    В телеграм укри снимат в десант в бтр преди да излязат е ударен от дрон
    Хахаха
  • 34 До последния

    15 4 Отговор
    Укро войник
  • 35 Когато те командва

    21 3 Отговор
    Комик резултатът е комичен
  • 36 Сатана Z

    18 5 Отговор
    Руски ботуш отново ще тъпче по Александер плац,а Москвич ще се произвежда в заводите в Щутгарт.
  • 37 Клип в телеграм

    21 3 Отговор
    Танк на всу т80 води бой ударен е от лансет и се взривява боекомплекта

    Коментиран от #43

  • 38 стоян георгиев

    6 15 Отговор
    Няма никаъв проблем че украйна окупира части от русия.това е война.утрв ще се менят части от русия за такива от украйна.путлер сега гениално мести руснаците от курска област в запорожие.да ядат отново украински ракети и да са под надзор от кадировците.да не се оплакват.
  • 39 1945

    16 3 Отговор

    До коментар #26 от "Пут кинаж":

    Искаш да кажеш , че с сърцето на ФАЩ ще изригнат много вулкани и ще се посадят тополи
  • 40 Клип в телеграм

    16 2 Отговор
    Т бтра на всу са останали без гориво и изоставени укрите се крият в горичките отсреща
    Долитат дронове и ги смилат

    Коментиран от #45

  • 41 Гориил

    23 3 Отговор
    Берлин влошава и без това трудната ситуация в Германия.Стимулите за германски растеж и развитие рухнаха и се превърнаха в прах. Факторът на евтините и неограничени ресурси изчезна. Това убива икономиката и я лишава от бъдеще.Не смятате ли, че е странно, че Берлин активно започна разследване на експлозията на „Северен поток“ и бързо разкри извършителите на терористичната атака в Украйна. Това е симптом на безпокойство и страх.Но Русия няма да отслаби натиска.

    Коментиран от #50, #90

  • 42 Факт

    9 1 Отговор
    В коя посока са напреднали?
  • 43 стоян георгиев

    3 15 Отговор

    До коментар #37 от "Клип в телеграм":

    Има много подобни.това е война.днес има видео от две разбити руски атаки в донбас.само при едната изгоряха шест руски танка заедно с придружаващата ги пехота и какво?

    Коментиран от #44

  • 44 Еми това

    17 4 Отговор

    До коментар #43 от "стоян георгиев":

    Че в донбас губят укрепени градове а се пъчат с 3 села в курс с по 3 бабета вътре
    Това че си хвърлиха резевва
    За пи ар реклама
    Това че нямат вече хора ученици мобилизират
    Малко ли е

    Коментиран от #52

  • 45 От клипове се затъпява

    3 7 Отговор

    До коментар #40 от "Клип в телеграм":

    Типичен пример

    Коментиран от #48

  • 46 Тая украинска армия

    13 0 Отговор
    няма свършване ша знайш.
    Оказа се, че е била по голяма от китайската и НАТО, взети заедно. Проф. Христов ви го каза: 80% де били
  • 47 айде сега копейките

    9 3 Отговор
    Пак ще подкарат танковете към Берлин.
  • 48 Твоя мисъл ли е

    6 1 Отговор

    До коментар #45 от "От клипове се затъпява":

    Или някой ти я подсказа
    Ти как разбираш какво става четеш факти

    Коментиран от #51

  • 49 Често ли ти се случва

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Фройд":

    да сънуваш, че държиш в ръка умряла риба?
  • 50 Ночко

    6 10 Отговор

    До коментар #41 от "Гориил":

    Германия е колос а русията е икономическо джудже!!!Дори по лошо.. некадърно икономическо джудже!Не се грижи за немците,грижи се за себе си

    Коментиран от #58, #73

  • 51 Не чете

    8 1 Отговор

    До коментар #48 от "Твоя мисъл ли е":

    Бесарабски фронт
  • 52 стоян георгиев

    3 15 Отговор

    До коментар #44 от "Еми това":

    Украйна няма укрепени градове в донбас на това едно.второ за седмица украина превзе повече и по стратегическа територия в русия отколкото руснаците за година и половина.и трето това украина го постига с под 10000 човека което не би се отразило на фронта в донбас.освен това удара в русия вдигна бойния дух на украинците и донесе над 2000 пленника .

    Коментиран от #65, #68, #76

  • 53 Гориил

    7 1 Отговор
    Германия прилича на изоставена жена.Оказа се, че американците не бързат да снабдяват Берлин с ресурси.Производството се задъхва от нестабилността на енергийните доставки и дисбаланса на ресурсната база.Трябва все по-настойчиво да напомняте на Съединените щати за техния съюзнически дълг и партньорски задължения.Но Вашингтон не възнамеряваше да ви осигури неограничени ресурси и изобилие от енергия.

    Коментиран от #57

  • 54 стоян георгиев

    6 5 Отговор
    Глуповатите жълтопаветни козяци тръбят нечувана победа но истината е друга тълпите от усри бяха загасени в Курск и бутафорното им настъпление е само във измислени медии!
    По всички фронтове бандерите бягат!

    Коментиран от #56

  • 55 стоян георгиев

    5 7 Отговор
    Предателя сирски си гризял ноктите и се чудел откъде да вземе абдали за да спре настъплението на Руснаците!
    Авантюрата предприета в Курск му струва 5 бригади и сума ти западно бракувано оръжие!
    Каква тъга
  • 56 стоян георгиев

    3 5 Отговор

    До коментар #54 от "стоян георгиев":

    Какъв човек може да напише подобен пост с моя ник? Ти що не се обесиш да не се мъчиш?

    Коментиран от #61

  • 57 стоян георгиев

    4 8 Отговор

    До коментар #53 от "Гориил":

    Германия е супер.не случайно половината деро я мразите сте там да миете тоалетни.
  • 58 Гориил

    8 2 Отговор

    До коментар #50 от "Ночко":

    Германия загуби пето място от Русия в класацията за глобален растеж и развитие.Не робувайте на вашата пропаганда.

    Коментиран от #60

  • 59 стоян георгиев

    5 4 Отговор
    Дядо Самоходко и глуповатите му съветници се чудят какво да правят губят от Дядя Тръмп руснаците разнасят усролапите по всички фронтове!
    Великите хуси ги отпарят със евтини ракети и чехли!Мита за непобедимата американска армия съставена от смели еднорози остана само в главите на шепа жълтопаветни твари
  • 60 стоян георгиев

    3 8 Отговор

    До коментар #58 от "Гориил":

    Русия и глобален растеж!!!я кажи в кои сфери има руски ръст?дай сектори на икономиката дето русия се развива ...хахахах
  • 61 стоян георгиев

    4 4 Отговор

    До коментар #56 от "стоян георгиев":

    Аз съм истинския Стоян Георгиев известен педрил и виртуоз на гайдата с две ручила!
  • 62 стоян георгиев

    8 4 Отговор
    Не ме слушайте откакто си напъхах вувузела като кихна свири!
    Русия притежава цялата Менделеева таблица,вода,заводи няма зелени сделки и пуфти!
    Хората работят и вземат заплати!Произвеждат всичко от коли до подводници!Аз съм глъмпер не ми се сърдете
  • 63 Иван

    5 1 Отговор
    Значи Германия напълно подкрепя Иран в правото му да нанесе удар срещу хазарския нацистки Израел
  • 64 стоян георгиев

    6 3 Отговор
    Слугите на дядо Самоходко предричаха крах на Русия с някакви си санкции и собственото им население едвам свързва двата края!
    Говорят все за икономии германските деца стоят на студено зимата! Учреждения нямат парно в Пиндосия стада от бездомни какъв упадък!
  • 65 ясно

    3 1 Отговор

    До коментар #52 от "стоян георгиев":

    поредния лаик
    без коментар

    Коментиран от #70

  • 66 Сократ

    6 1 Отговор
    Внуците на хитлерова Германия явно забравиха миналия път как засвърши за Германия.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 я пак

    5 1 Отговор

    До коментар #52 от "стоян георгиев":

    колко територия е превзела че и стратегическа
    пий си хапчетата пич

    Коментиран от #72

  • 69 Браво.

    4 5 Отговор
    Сега да им изпратят ТАУРУС, че Кримския мост чака😂

    Коментиран от #71

  • 70 стоян георгиев

    4 2 Отговор

    До коментар #65 от "ясно":

    Всички поддръжници на Незалежната сме такива колежке само дай ни флейти с кожени мехове!Права си
  • 71 стоян георгиев

    3 1 Отговор

    До коментар #69 от "Браво.":

    Ох то и нукитата чакат от Незалежната ще остане само кристали като планетата на Мандалорците!
    Ще има голямото пречистване!
  • 72 стоян георгиев

    2 4 Отговор

    До коментар #68 от "я пак":

    Аз не съм пич а почивка!
    Знаеш ли каква виртуозка съм на кожения клавесин с два мяха!
  • 73 Отец Митрофан

    4 6 Отговор

    До коментар #50 от "Ночко":

    Даааа, Германия да не я мислят копейките. Тя е много богата, четвърта икономика в света.
    Бедната глупава Российка да му мисли, ще ядат пропаганда в следващите десетилетия. 🤩🤩🤩 😜

    Коментиран от #77

  • 74 стоян георгиев

    4 2 Отговор
    Громим смелите копейки с голи задници!
    Тупкат ни и ние вием от кеф!

    Коментиран от #78

  • 75 М3 голд

    6 1 Отговор
    Тия дълги статии и тия фалшиви изявления не топлят никого. Само световната дипломация. Иначе снарядите летят, с какво са пълни дипломатите не се интересуват. Който и по ербап, той печели.
    Путин си пази армията. Знае, че това в Окраина е за изтощаване на Русия чрез почти 100% руснаци във войските на ВСУ. И тук в Курск. Но наистина от Путин зависят следващите две седмици. Не ги ли изчисти от руската земя, не направи ли килим над важния квартал в Киев, по добре да си ходи. Но който ще го смени, ще направи много повече. Няма да има либиралничене. И военнопленници също.
  • 76 колко пленника казваш

    6 1 Отговор

    До коментар #52 от "стоян георгиев":

    хахаха бойния дух хахаха
    ти да неси соломон паси под прикритие
    само той е такъв тулупар
    как си пасчо тоест стоянчо
    егати гьонсурата

    Коментиран от #80

  • 77 стоян георгиев

    5 1 Отговор

    До коментар #73 от "Отец Митрофан":

    Дядо Педрилко Германия вече е страна от третия свят!
    Аз живях в Ландсберг и там вече няма хетеро мъже!
    Можеш спокойно да дефекираш по улиците !Всички сметки летят в небесата пък ти ги плещи нали си ламбадка думкаща се здраво ние ще се посмеем
  • 78 откога в карлуково

    3 1 Отговор

    До коментар #74 от "стоян георгиев":

    имате интернет

    Коментиран от #83

  • 79 а зельо

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Αθηνά Παλλάς Атина":

    погреба украйна
  • 80 стоян георгиев

    4 1 Отговор

    До коментар #76 от "колко пленника казваш":

    Храбрите бандерлоги превзеха Москва плениха цялата червена армия и я карат към Киев на синджир!
    Платиха ми със здрав циганевич да казвам така!
  • 81 да смиламе

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Αθηνά Παλλάς Атина":

    укро резерва
  • 82 има имааа

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Αθηνά Παλλάς Атина":

    и зельо и дъньо са по велики
  • 83 стоян георгиев

    3 1 Отговор

    До коментар #78 от "откога в карлуково":

    Откакто Киев се превърна обществена тоалетна и всички фекалки от запад си изхвърлят материала там!
  • 84 стоян георгиев

    3 1 Отговор
    Колежки траверси призовавам всички да работим за дядо Самоходко и противната му държава!
    Обещава вонливи чернокожи които могат да ни обдялват денонощно!Вие само пишете измислици за Укрорайха
  • 85 стоян георгиев

    3 1 Отговор
    Колежки шишкилани чухте ли последната новина дядя Бидонев пратил на Зеления нов чушкопек във формата на танк!
    Зеления щял да прави кьопоолу и да го меси с екстременти и да храни зловещата си армия до победата!Дааа аз не съм от тия как Сиьо
  • 86 стоян георгиев

    4 1 Отговор
    Друга новина която ми казаха да бълвам идва от кака Урсула тя щяла да дава старата си пералня на Зеления и той от частите й щял да сътвори Шайзомет!Щял да защитава Киев!
  • 87 стоян георгиев

    0 2 Отговор
    Попилях копейките лапайте здраво колежки и се трудете като мен!
  • 88 стоян георгиев

    2 1 Отговор
    Копейкииии къде ще се дяваме кога Владимир Владимирович смели украйнски еднорози?
  • 89 Писаха че Путин е бил пред дилема

    4 1 Отговор
    Дали да даде урок на фашистите като прати по Берлин превантивен ядрен удар
    или тоя удар да е по СОФИЯ ,??
    КАТо ако е по София ще са доволни и двете страни!
    Запада няма да бъде наранен а само уплашен а предателите никой не ги иска............
    Така че обличайте нови дрехи
  • 90 Хаха

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "Гориил":

    Много гледаш руската държавна телевизия, те са в друго измерение 😂 а в реалността Германия се развива страхотно .

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Имало едно време

    6 1 Отговор
    Добре че бяха Американците да спасят ватенките инак бяха затрити.

    Коментиран от #101

  • 93 Емо

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Фройд":

    Да не забравяме, че дъщерята на Путин живее в Германия. И внучето му. И много от руската олигархия, и от средния и висшия ешелон на руските служби имат имоти в германия, имат пари в Германия и децата им учат в Германия.
    И там има служби.
    Да не вземе някой самосвал с надрусан мигрант да прегазва всяка седмица сина/дъщерята/внука на някой руснак?
    Не може да се ползваш от благата на демокрацията и свободата и в същото време да ги тъпчеш. Всичко с мярка, ако се самозабравиш, има си начини да бъдеш вразумен.
  • 94 Историк

    3 1 Отговор
    Копейките, да се замислят върху думите на Сталин /Путин/

    Защо да изпращаме на фронта танкове, като има хора

    В резултат, на тази руска тъпотия, руските жертви са 30млн. , а германските са 5млн, Това е ВСВ.

    Сега, в Украйна, пак същата работа. Да си руснак, определено е голямо изпитание и наказание.
  • 95 Демек

    0 0 Отговор
    Германия обявява война на Русия скоро германия ще бъде претопена от вътре от мюсулманите
  • 96 емил

    2 1 Отговор
    Наивен идиот Путин хусите -- племе -- което накара Американските военни кораби да стоят колкото може повече далече от бреговете им а ти Ядрена страна не те смятат за нищо - всяка Западна страна може да прави това което си иска и да остане ненаказан защото е v НАТО което означава свещена недосегаемост и безнаказаност ? ! Трябваше да предоставиш всякакви ракети особено като Кинжал , Посейдон , Авангард даже ядрено оръжие на хусите и да кажеш-- Това оръжие е тяхно няма нищо с Русия това е тяхно оръжие глупак самоуверен .

    Коментиран от #98

  • 97 Гост

    1 0 Отговор
    Ракети Таурус да не забравите....аз няма да купя кола и производителя да ми кава къде да шофирам..нали така..
  • 98 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #96 от "емил":

    Емиле...Емиле...хич не те слуша главата..ама хич....
  • 99 Добре запознат

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Червено знаме 🟥":

    Ако германците дадат Таурус ракетите на Украйна,Путин ще подскача като топче по цяла нощ в кревата.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #92 от "Имало едно време":

    Особено при операция Грифон когато немците измитат съюзниците в Атлантика!
    Рузвелт тупа койрук на Сталин и батюшка праща в настъпления червената армия пак да спасява тия мекици америкушките!Смях!
  • 102 Онкел Шолц

    0 0 Отговор
    Прехвалените ракети Таурус със двигател на трабанциолет и обшивка от Мукава са нечувано вундервафе!Могат да уморят рашистите от смях!
  • 103 Драгомир Шишев

    0 0 Отговор
    Всеки тъпчо жълтопаветник и умствено изостанал мечтае да види Русия на колене!
    Нормално все пак това са болни и безполови хора гонени от часове по география и история!
  • 104 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    Колежки трябва да си впрегнем задниците и да махнем закона срещу ЛГБТ в училищата!
    Нашия водач дядя Самоходко и Урсулата ще съскат това е поредна победа на Путин и петата му колона срещу нас!
  • 105 Вилхем Храбет

    0 0 Отговор
    Немското население изпитва нечувана ненавист от отвратителните украйнци и тяхната безумна наглост!Заради тази пасмина от крадливи негодяи и проститутки немския народ загуби своята евтина енергия и беше насилствено обвързан с алчната и безбожна Америка окупирала Германия и откраднала златния й резерв
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: