Тема: Украйна

20 Август, 2024 09:23 2 744 50

Под обстрел! Украинската ПВО отблъсна нова руска въздушна атака срещу столицата Киев

  • киев-
  • русия-
  • украйна-
  • ракети-
  • дронове

Пълният мащаб на атаките за момента не е известен, но тази сутрин армията каза, че е вероятно за ударите да са били използвани крилати ракети

Под обстрел! Украинската ПВО отблъсна нова руска въздушна атака срещу столицата Киев  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия предприе петата за този месец ракетна атака срещу Киев, каза днес украинската армия, като по предварителни данни системите за противовъздушна отбрана успешно са отблъснали атаките, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Ракетното нападение последва снощна атака с дрон срещу Киев, като по първоначална информация няма нанесени щети или пострадали хора при която и да е от двете атаки, каза киевската военна администрация в „Телеграм“.

Пълният мащаб на атаките за момента не е известен, но тази сутрин армията каза, че е вероятно за ударите да са били използвани крилати ракети.

Очевидци на Ройтерс рано днес са чули взривове, които са наподобявали звука на ПВО в действие в покрайнините на столицата.

Армията каза, че за този месец в столицата е била обявявана тревога за въздушна атака 41 пъти.

Украйна вчера заяви, че успешно е отблъснала руско нападение с дрон срещу Киев.

Москва засега не коментирала официално днешната атака срещу Киев. И двете страни твърдят, че мишена на нападенията им с дронове и ракети са ключови военни съоръжения, а не гражданска инфраструктура.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лиз ач евроатлантик

    63 73 Отговор
    Като гледам снимката ,успешно са я отблъснали

    Коментиран от #5, #21, #30, #42, #44

  • 2 Дедо ви...

    39 55 Отговор
    Руските въоръжени сили атакуваха военен обект на специалните сили на въоръжените сили на Украйна край Киев. Според информация, публикувана в Telegram канала "Триъгълник", руските въоръжени сили са нанесли мощен удар по военен обект в град Бровари. Целта на нападението е била военна част, която преди това е била използвана от командването на Силите за специални операции на Въоръжените сили на Украйна (ССО ВСУ).
    Съоръжението се възстановява активно след напускането на руските войски и въпреки факта, че първоначално беше разрушено, започна отново да се използва от украинските военни. Въпреки че командването на ССО вече е напуснало това място, територията продължава да функционира като полигон, което го превръща в мишена за нов удар.
    Източници казаха, че руските войски са извършили удара, за да потиснат военната активност на мястото. Подробности за последствията от удара и възможните загуби от страна на украинските въоръжени сили все още не са оповестени, но е известно, че обектът е частично разрушен.
  • 3 Някой

    65 5 Отговор
    Украинците винаги отблъскват руските атаки, даже и над 100%. Това се заявява винаги. Е, после има кадри от горящи заводи, скалдове и т.н., но предполагам че това е от неспазване на правилата за пушене... Или от неизправни климатици... Не е от руските атаки.
  • 4 Нищо не може да се вярва!!!

    42 3 Отговор
    Анатоли, Ройтерс, Киевска военна администрация?? На нищо не може да се вярва!

    Коментиран от #14

  • 5 Чичи

    47 3 Отговор

    До коментар #1 от "лиз ач евроатлантик":

    Доста успешно,да. Набелязаните цели както винаги са успели да "свалят" свръхзвуковите ракети,хихи...
  • 6 доста

    53 4 Отговор
    несвързана новина
    в опитите да изкарате укрите велики войни преписвате всякакви бръщолевеници без да се уверите колко е достоверно и въобще звучи ли смислено
  • 7 Отблъснала!

    42 1 Отговор
    НА снимката друго се вижда!!!
  • 8 Кличко

    44 1 Отговор
    Много добре го отблъснахме,както винаги.
    Преди време пак ги сваляхме на 100%,но тия пусти отломки все падаха върху енергийните обекти и така сега нямаме ток по 22 часа в денонощие.А иде и зима....

    Коментиран от #10

  • 9 За Родину

    20 1 Отговор
    Всички укри на Курската дъга !!!
  • 10 Смешници

    3 22 Отговор

    До коментар #8 от "Кличко":

    Ток има.А как е при вас има ли вода.И при това без война
  • 11 Злобното Джуджи

    4 20 Отговор
    "...Украина отблъсна..."

    Така като гледам тоя рухнал блок, укрите са N1 в отблъскването. Също като рашките дето цялата им работа е за "Три Дня". Колите също 😁
  • 12 Изкривени новини за Урко фашистите

    33 2 Отговор
    Поредната краварска пропаганда
  • 13 Вовата

    31 0 Отговор
    Оф милите ми джурналя, от зор вече сте се изкълчили да са натягате. Айде да ми обясните как се "отблъсква" въздушна атака? Кое блъскахте и с какво и до къде го изблъскахте? Отблъсква се наземна атака с живи хора и техника ама ракети да отблъснеш....
  • 14 Механик

    29 0 Отговор

    До коментар #4 от "Нищо не може да се вярва!!!":

    За съжаление си прав. Вече на никакви източници не може да се вярва. Лъжат та пушек се вдига. А и да кажат по някога истината, то пак няма кой да им вярва, понеже всички знаят, че тия лъжат като брадати роми.
    Аз разбирам нуждата от пропаганда и дезинформация в местата където се водят бойни действия, но не разбирам защо е необходимо така яко да се лъже в държава която не участва и дори не граничи с участниците в бойните действия.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Хиххихи

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "Механик":

    Да не обиждаме ромите! Тия са като на Алф роднини - обща грижа! Кандидат мутри и мутреси!
  • 16 Без коментар

    20 0 Отговор

    До коментар #14 от "Механик":

    Защото официално сме на страната на държавата 404 и някакси е неудобно и политнекоректно да кажеш истината, че царят е гол.
  • 17 Инна

    17 1 Отговор
    Руската армия продължава да нанася интензивни удари по военни обекти на противника почти на цялата територия на Украйна. Най-пострадали са Киевска област и Киев, който, съдейки по съобщения на военни и вътрешни лица, гори трета нощ.

    Източникът посочва, че подобно на ударите, извършени по-рано (а те бяха поне два преди), ракетите са пристигнали в подземните бункери на оперативното управление на Въоръжените сили на Украйна. Безпрецедентният удар е усетен дори на разстояние 25 километра от мястото на пристигане. Освен това ясно се усещат подземни взривове - възможно е там да са били съхранявани и боеприпаси, които за по-сигурно са били прибрани под земята.

    В резултат на ударите на 18 август списъкът на елиминираните беше неизвестен. Източникът обаче уверява, че целта на подобни атаки е ликвидирането на висшето военно ръководство на Украйна.

    Започна да се разгаря на третия ден. Военни кореспонденти и канали за наблюдение съобщиха, че през нощта на 19 август атаките срещу Киев са продължили - чути са поредица от мощни експлозии, а нощното небе в украинската столица е осветено от пристигащите. Преди това те удариха същия район.

    В района на Киев те удариха пункт за временно разполагане, където се бяха събрали чуждестранни военни и наемници, които трябваше да бъдат транспортирани до района на Курск. Обхвана всички.
  • 18 А той ли Той ли

    10 0 Отговор
    Видиш ли автора, няма смисъл да четеш и заглавието дори… :)
    Смях.
  • 19 БАРС

    14 1 Отговор
    АБЕ ТИЯ УКРАИНЦИ НЕЩО ГИ ГОНЯИ ХАЛЮЦИНАЦИИТЕ.В СЪБОТА ГЛЕДАХ ПЛО РАШЕН ТВ.КАК РУСКИ ДРОН СТОЕШЕ НАСТРАНИ ОТ УКРАИНСКИЯТ ПЕТРИОТ ПОДТВЪРЖДАВАМ ПЕТРИОТ КАЗАХА РАШКИТЕ И ТОЙ ЯСНО СЕ ВИЖДАШЕИ БЕШЕ ПЕТРИОТ КАМЕРАТА БЕШЕ С ОТЛИЧНО КАЧЕСТВО НА РАШЕН ДРОН ,ИА СЕ ВИЖДАШЕ КАК ПЕТРИОТА ИЗТРЕЛЯ 4 РАКЕТИ ПРОТИВ ИСКАНДЕР М НА РОСИЯ И ИСКАНДЕРА ДУМНА ПЕТРИОТА ПОСЛЕ ПОКАЗАХА И КАК ДУМНАХА НЕМСКА ПВО И НА ПЕТРИОТА И НЕМСКАТА ПВО БАРАБАР С ЕКИПАЖИТЕ ИМ ЗАМИНАХА НА КИНО,А СЕГА 100%ОТБИЛИ АТАКИТЕ В КИЕВ.ИЗОБЩО НЕ ИМ ВЯРВАМ НА УКРИТЕ.

    Коментиран от #23, #29

  • 20 Мол Ния!

    2 6 Отговор
    Най- голямата Нефтобаза" Резерва " с керосин...кон..ец! Чудовищни детонации и пожар!

    Коментиран от #49

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Борей

    9 1 Отговор
    В Киив няма ток

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Па оно у Крим нема и ток,и вОда а

    2 12 Отговор

    До коментар #22 от "Борей":

    Горивата са с купони! В КУРСКА Народна република яма Ток и хранителни продукти, ВСУ раздават храна на цивилните москали!

    Коментиран от #25

  • 25 Фройд

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "Па оно у Крим нема и ток,и вОда а":

    Устата ти мирише на гю.брище
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Курин

    1 6 Отговор
    Изтласкаха ли ги вече от Курската дъга? Или изчакват копейкаджиите да отидат на бегом и да изкопаят най-после окопите.

    Коментиран от #31, #33

  • 28 😂😂😂

    5 0 Отговор
    Значи ако искаш да не знаеш нищо четеш “Факти”и “Актоално” тука си сменят новините през 25 секунди,пример Русия бавно настъпва в Донецк за сметка на Курск,след малко полжението е критично в Донецк 😂😂😂😂😂има чувството че Марчето е на терен, Украйна свали всички дронове и ракети изтреляни срещу Киев след 5 мин има много жертви и ранени след атака на Русия срещу Киев направо мъка😂😂😂😂😂
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Порно

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "лиз ач евроатлантик":

    Да, в града паднаха всички руски ракети и три пъти повече от украинското ПВО
  • 31 Хихих

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Курин":

    Няма смисъл, Курин!
  • 32 Хиххихи

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "ГОРКАТА КОПЕЙКА, ПАК Е ГЛЕДАЛА":

    А бе то да съжаляваш някого и да има за какво са различни неща! Но пък да си рода и на Алф, и на врачка, и на Франкенщайн - и твоята не е лесна :D

    Коментиран от #38

  • 33 😂😂😂😂

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Курин":

    Не,ама яко си вземат в Украйна,после и в курск ще си вземат няма страшно, гривнаджиите да не плачкате 😂😂😂😂
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Гошо

    2 1 Отговор
    "Украинската ПВО отблъсна нова руска въздушна атака срещу столицата Киев" "Пълният мащаб на атаките за момента не е известен" !?!?
  • 36 Наследниците на Чингиз хан

    0 5 Отговор
    300 години монголите са онождали наташките и ето го резултата. Даже путин мяза на монгол.

    Коментиран от #39

  • 37 Начо Крика

    2 0 Отговор
    Украинците не стигнаха ли вече до Кремъл?
  • 38 КОПЕЙКА НЕ СЕ ИЗДАВАЙ!

    0 9 Отговор

    До коментар #32 от "Хиххихи":

    КОПЕЙКА НЕ СЕ ИЗДАВАЙ! ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ ПРИКРИТИЕТО ТИ Е НА БЕЗПОЛЕЗЕН ИДИОТ! ВЪРИ ДА КОПАШ ОКОПИ В КУРСКА ОБЛАСТ, Е КОЛКОТО МОЖЕШ ДЕ, ДА НЕ СЕ НАДЕРМЯТИШ ТАМ!

    Коментиран от #43

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 стоян георгиев

    3 0 Отговор
    Отблъснала ама ток няма 😂😂😂
  • 42 Калпазанин

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "лиз ач евроатлантик":

    Те даже и отломките ги раздробяват падат като сахарски пясък
  • 43 Хиххихи

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "КОПЕЙКА НЕ СЕ ИЗДАВАЙ!":

    ДОООБРЕЕЕЕЕЕ! ЯВНО ТИ СИ ВРАЧКАТА! ПОСОКА ВКЪЩИ ДАВАЙ!
  • 44 ОткъдеТъпо пapчe kато теб

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "лиз ач евроатлантик":

    да знае, че снимките в публикациите, в болшинството случаи са илюстративни...

    Коментиран от #45

  • 45 Хиххихи

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "ОткъдеТъпо пapчe kато теб":

    БРАО НА ТЕБ!
  • 46 Дрън , дрън , та пляс и тряс

    0 1 Отговор
    Като гледам снимката - ,,отблъснали,,ми се струва абсурдно ...От толкова свалени ракети - вече и ток нямат горките усраинци ...Зимата ще е още по -интересно - в деревне на дръвца ...Това е положението ...
  • 47 Р.К.И.

    0 1 Отговор
    Всяка бомба срещу Киев е камъче във везната ,която ще натежи да бъде обстрелвана Москва. Руснаците не може да не го разбират. Но те освен всичко друго са и мазохисти - те искат да бъдат нападани, да дават милиони жертви, да страдат; да са едновременно герои и мъченици, да издигат до небето светилища на "геройски загинали". Руснаците имат култ към смъртта. Това е сатанинско племе.
  • 48 фашистки рашастан в изолация

    0 1 Отговор
    Руски терористи!
  • 49 Инна

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Мол Ния!":

    Според украински медии снощи е имало масиран удар по останалата територия на страната, първо с Герани, а след това и с ракети Искандер. Съдейки по постъпилите данни, основният удар падна върху района на Тернопол. Първо дроновете „огледаха” точното положение на обекта, след което беше нанесен мощен удар.

    Забележително е, че веднага след удара гигантски оранжев облак се извисява в небето и започва силен пожар. Все още не е възможно пожарът да бъде спрян. В същото време в района на Тернопол показателите за замърсяване на въздуха вече са извън класациите - никой друг украински регион в момента няма толкова високи показатели за замърсяване.

    Те не могат да го изгасят точно сега. И горивото, и нефтохимикалите горят. Докараха два противопожарни влака, куп хора и техника. Но пожари с такава интензивност и локализация не могат да бъдат гасени по този начин. И няма да го гасят, докато всичко не изгори. И там има какво да гори дълго и упорито, включително ракетно гориво.

    Коментиран от #50

  • 50 Инна

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Инна":

    два противопожарни влака
Новини по държави: