22 Август, 2024 23:15 13 706 14

Доналд Тръмп рязко смени курса! Милиардерът вече планира собствена платформа за криптовалути

  • биткойн-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия-
  • криптовалути

Документи, публикувани в средата на месеца, показват, че републиканецът е притежавал криптовалута етер на стойност между 1 и 5 милиона долара

Доналд Тръмп рязко смени курса! Милиардерът вече планира собствена платформа за криптовалути - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп обяви днес предстоящото пускане на платформа за криптовалути, представяйки я като алтернатива на големите банки и финансовите институции, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Американците бяха притискани от големите банки и финансовите елити твърде дълго", написа той в социалната мрежа "Екс" (X) и неговата платформа "Трут сошъл" (Truth Social). "Време е да се съпротивляваме заедно", допълни кандидатът на републиканците за президент.

Доналд Тръмп не предостави подробности относно точното съдържание на проекта, наречен "Непокорните" (The Defiant Ones). Двама от синовете му - Ерик и Доналд-младши, го описаха през последните седмици като "цифрови недвижими имоти".

В "Ню Йорк пост" (New York Post) Ерик Тръмп говори за "обезпечение, до което всеки може да има незабавен достъп". Във финансите обезпечението обикновено се отнася до активи, депозирани в замяна на получаване на заем.

Резервиран по време на управлението си към криптовалутите, които навремето той дори описа като "измама", Доналд Тръмп впоследствие радикално промени позицията си.

Докато присъства на важна индустриална конференция в края на юли в Нешвил, щата Тенеси, Тръмп обеща, че ако бъде преизбран, той ще бъде "президентът, подкрепящ иновациите и биткойн, от който се нуждае Америка".

По този начин бившият президент заема противоположното мнение на администрацията на президента Байдън, подкрепяща регулациите в сектора.

Документи, публикувани в средата на месеца, показват, че Доналд Тръмп е притежавал криптовалута етер на стойност между 1 и 5 милиона долара.

Платформата, обещана от Доналд Тръмп, ще разчита на така нареченото децентрализирано финансиране - механизъм, който вече не изисква минаването през посредник като банка, за да се извършват транзакции с трета страна.

Децентрализираните финанси (DeFi) се основават на така наречената блокчейн технология, която поддържа теоретично неприкосновен регистър на транзакциите, видим за всеки.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еее...

    14 10 Отговор
    Сенчестите управляващи са го хванали за гушата !
  • 2 Доналд е като Путин

    22 14 Отговор
    Всеки ден нова лъжа противоречаща на предната
  • 3 Aлфа Вълкът

    11 21 Отговор
    Тоя като стане пак президент, Русия ке падне за три дни.
  • 4 Aлфа Вълкът

    22 4 Отговор
    Ще опъне едни пари на ахмаците дето искат с 10 бона да станат милионери.
  • 5 Факт

    16 8 Отговор
    Сащ е сбирщайна на света
  • 6 Този няма да стане президен отново

    15 10 Отговор
    Напъва се напразно
  • 7 Петьо

    18 8 Отговор
    "Американците бяха притискани от големите банки и финансовите елити твърде дълго" - Това го казва човек, който е получил най-много дарения именно от банкерския/финансов сектор (115 милиона). Че те петролните компании, за които очевидно работи, са му дали почти 10 пъти по-малко пари (13 милиона). Не знам що за хора вярват на този елементарен лъжец.
  • 8 Този ми омръзна,

    18 2 Отговор
    честно. Постоянно си врътка мнението на180°.
  • 9 фикс

    16 12 Отговор
    Тръмп-Ванс-Мъск - това е най-лъжливото трио на света, което си сменя мнението като носни кърпички.

    Коментиран от #10

  • 10 Факти

    19 10 Отговор

    До коментар #9 от "фикс":

    Путин-Тръмп-Мъск е триото. Всички ултра богати на гърба на народа. На Мъск цялото му богатство е от субсидии и грантове, които идват от данъците на хората. Без тях нито Тесла, нито Спейс Екс могат да съществуват. Тръмп е професионален измамник срещу който са водени над 4000 дела. Мултимилиардер, който не плаща данъци. Путин няма какво да го коментирам - най-големият крадец и корупционер на планетата. Този смешник Ванс до онзи ден не го бяхме чували и не заслужава да бъде споменаван редом до горните гиганти.
  • 11 Абе

    5 5 Отговор
    УДРИ ЧИЧО ДОНИ!
  • 12 Рижко

    4 5 Отговор
    Е луд за връзване… С раздвоение на личността,и тежка форма на шизофрения…
  • 13 Ченчо

    1 3 Отговор
    Няма Тръмп няма Мъск.Лари Финк е най-влиятелната фигура в света
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.