31 Август, 2024 09:55 1 246 30

Фракинг, ценности и промяна: Камала Харис пред Си Ен Ен

  • камала харис-
  • тим уолц-
  • демократическа партия-
  • републиканска партия-
  • доналд тръмп

Камала Харис и потенциалният ѝ вицепрезидент Тим Уолц искат да бъдат възприемани като дуо от уравновесени обикновени хора

Фракинг, ценности и промяна: Камала Харис пред Си Ен Ен - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Промяна в политиките, но не и в ценностите - така Камала Харис защити някои от противоречивите си мнения в първото си интервю като кандидат за президент. Какво още казаха тя и Тим Уолц пред Си Ен Ен?

В първото си самостоятелно интервю, откакто бе номинирана за президент от Демократическата партия на САЩ, Камала Харис разказа как е разбрала, че Джо Байдън се оттегля от надпреварата за Белия дом. Харис, която досега в кариерата си е била по-скоро обрана и контролирана, сега сподели с усмивка за съдбовната неделя, в която ядяла палачинки със семейството си и Джо Байдън се обадил да ѝ съобщи решението си. Важният въпрос каква е била нейната роля в това да убеди президента да не се кандидатира за втори мандат обаче не получи отговор. Без да бъде попитана директно, Харис обясни, че "в този момент мислела само за Байдън”, а не за себе си.

Промяна в политиките, но не и в ценностите?

Адресирани бяха и някои от важните въпроси, пред които е изправена Харис. Например резките промени в политиките на вицепрезидентката, които активно се използват от републиканската кампания срещу нея. Един такъв пример е въпросът с фракинга, който е от особено голямо значение за щата Пенсилвания, пише АРД. Преди Харис се е противопоставяла на фракинга като част от политиките си за защита на климата. Сега обаче вицепрезидентката беше категорична - ако спечели изборите няма да забрани спорния метод за добив на нефт и газ.

Опитът да застане на страната на забрана на фракинга може би беше най-слабият ѝ момент в последните години, пише германската обществено-правна медия. По време на предизборната кампания през 2020 г. Харис беше категорично за фракинга, а после промени мнението си. Сега тя настоява, че политиките ѝ могат да се променят, но по-важното е, че ценностите ѝ си остават същите.

Може ли Харис да е кандидат на "промяната”?

Харис върви по тънък лед в тази кампания по един много интересен въпрос - може ли тя да бъде кандидат на "промяната”. Определено тя се опитва да се постави в тази светлина, но това до някаква степен противоречи на логиката - все пак Харис вече близо 4 години е заместник на Джо Байдън. Настоящият президент определено не се ползва с голямо одобрение сред американците, отбелязва "Вашингтон пост”.

Затова и Харис иска, доколкото това е възможно, да се разграничи от него и да се представи като алтернатива. Когато журналистката от Си Ен Ен Дейна Баш я попита как може тя да символизира промяната, след като и в момента е част от администрацията, Харис обясни, че по-скоро иска да отворят съвсем нова страница и да затворят окончателно тази, започнала след като Доналд Тръмп спечели изборите през 2016 г. Когато Баш я притисна защо още не е направила нещата, които предлага сега, използвайки сегашния си пост, Харис се оправда с това, че администрацията на Байдън е била ограничена заради нуждата да стабилизира държавата след Тръмп и пандемията.

Републиканец в потенциалния кабинет на Харис?

Камала Харис и потенциалният ѝ вицепрезидент Тим Уолц искат да бъдат възприемани като дуо от уравновесени "обикновени хора”. Това е и част от причината Харис да обяви в интервюто им пред Си Ен Ен, че ако спечели мястото в Белия дом, би поканила някой републиканец в кабинета си.

"През цялата си кариера съм приветствала различните мнения”, каза Харис. По думите на вицепрезидентката на САЩ е важно на една маса да седнат хора с различни мнения, когато се вземат най-важните решения. "Мисля, че ще е добре за американците, ако в моя кабинет има някой представител на Републиканската партия”. Това не е нечувана стратегия - случвало се е много пъти и преди. Нито Байдън, нито Доналд Тръмп обаче са включвали човек от противниковия отбор в администрациите си.

Почти без да се споменава името на Тръмп

По друг важен въпрос - войната в ивицата Газа, Харис заяви, че защитата на Израел е приоритет на нея, но тя категорично стои зад мнението, че трябва да се търси опит за изпълнение на решението с двете държави. Темата за Украйна не бе дискутирана в рамките на интервюто. На въпросите за имиграционната политика Харис се оправда за неуспехите с нежеланието на републиканците да подпишат общо споразумение с демократите за границата.

По въпроса с миграцията беше споменат и Доналд Тръмп - един от малкото случаи в цялото интервю. Харис изглежда умишлено избягваше да споменава опонента си. Журналистката от Си Ен Ен попита нещо конкретно - какво е почувствала Камала Харис, когато наскоро Тръмп заяви по неин адрес, че "е станала чернокожа” в името на политическата си кариера. Харис беше категорична - по думите ѝ това е част от "добре познатия му стар репертоар” и не пожела да коментира повече темата.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да ви е..

    20 7 Отговор
    и "ценностите"сатанински!
  • 2 Жалки безпомощни BATHИЦИ

    8 26 Отговор
    Последната надежда на путлеристка руслямия и pycopoбите им да оцелеят е избирането на клоуна тръмп.
    То и тогава няма да оцелеят, но надеждата умира последна.

    Коментиран от #7, #13, #29

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 софиянец

    6 22 Отговор
    Изглежда Тръмп ще загуби и руснаците ще "пият една студена вода", даже не и водка. Техният човек все повече се отдалечава от Белия дом.Дядо Дон е на 78 години, каквото е свършил за Москва, свършил.Време е за пенсия.Харис има значително повече шансове, това и българските русороби трябва да разберат. Хубава-лоша, тя ще е президент.

    Коментиран от #14

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Факт

    17 3 Отговор
    Камала е клиентка на бюро за запознанства, а вицето все едно взет от някой блудкав сериал за старшината в училищния отбор. Освен да претендират за обикновени хора, не се виждат други достойнства!.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гайдаров

    5 10 Отговор

    До коментар #2 от "Жалки безпомощни BATHИЦИ":

    Гола вода са северномонголците. На гол тумба, чифте пищови. Цървули нямат, гайда искат.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ерсте банк

    15 2 Отговор
    Проблемът с Харис е, че внушенията сега и симпатиите са едно, а тежката реалност като неспособен президент е съвсем друго. Американците не я познават и виждат само избрани моменти, които умишлено им се показват и на тях се акцентира.

    Уверен съм, че тя ще спечели. А после, някъде около втората година от мандата й, ще настане отрезвяване поради провал на нейните политики и срив в икономиката.

    Харис е един социалист и марксист в униформа на демократ. Тези хора умеят да точат общото, за да дадат на някого, но не умеят да генерират доход.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Име

    17 2 Отговор
    Очевидно, щом издига толкова посредствени кандидати, Демократичната партия е в дълбок упадък. За какви ценности говорят? Все едно кандидат кметицата и Гуцанов.
  • 20 чекисть..

    9 0 Отговор
    Що търкаш 10..загиналия пилот на украйнския ф-16 е алексей мес-най добрия ас в небето..според зеленски,другия който също загина-в киевското небе е втория ас,според..олена зеленская е андрей пилшчиков-и на двамата е присъдено посмъртно званието-полковник.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Въъх,мари

    13 0 Отговор
    Ето как е получила петстотин милки от " спонсори" ,за няма половин месец.Дано местните,обикновени хора се усетят, какво ги очаква, ако тя влезе в бялата къща.Имат красноречиви примери директно там,как водата за пиене от крана гори ,като газениче, а в почвата дори плевели не растат,а онкологичните заболявания за пет години са нараснали с ужасяващите 140%.
  • 24 Въъх,мари

    12 0 Отговор
    Само ще допълня едно лично мнение: За огромна част от нормалния свят,по добрата опция ще бъде,ако тя спечели( а ще спечели, мача е уговорен) .Тя наистина може да се окаже последният президент на фаш. Ще ги срине тотално,просто няма необходимия капацитет за Държавник от такава величина.Има една потенциална геозаплаха...Под натиск на" спонсорите" може да взриви света ,със необмислени постъпки и действия срещу Русия.Иначе,във вътрешен план, ще съсипе икономиката им, инфлацията ще изкара хората навън.
  • 25 Офцъ

    10 0 Отговор
    Ако тая спечели ще направи голяма беля в международен мащаб под натиска на кукловодите й.
  • 26 ценности ?????

    7 0 Отговор
    Какви ценности - каква Америка?????? Виждаме ги всеки ден - Американските ценности!!!!!!! И то от тази "дама"????!!!!
  • 27 Пейтриът

    5 0 Отговор
    Лошото,отвратителното е,че такива,като тия от снимката палят пожари,в които изгарят хиляди невинни.Защото Русия си е права за себе си,и Украйна защитава себе си,и Израел е прав за себе си и Палестина също.А военно-промишления комплекс бълва продукция денонощно,на три смени,и Уолц е предоволен,затова е вдигнал победоносно юмруче.
  • 28 За протокола

    3 2 Отговор
    Напоследък има усилена кампания за представяне на Тръмп като гарант за световния мир и възхода на Америка. Ясно е, че това е елемент от хибридната война на Кремъл, който се нуждае от Тръмп в Белия дом за да може да го контролира. Разчита на него да им предаде Украйна, а после и Европа и да обостри конфликта му с Китай, който настъпва здраво в Сибир. Всички петоколонници у нас и по света, както и контролираните от Кремъл медии, организации, журналисти, политици и т.н. пеят дружно и в един глас тази опорка.

    Коментиран от #30

  • 29 СКЪПА

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Жалки безпомощни BATHИЦИ":

    В КУРСКА ОБЛАСТ КЛАДЕНЦИ ПЪЛНИ С ТРУПОВЕ НА УКРОПИ
    В ДОМБАС Е ПО ДОБРЕ СЪХНАТ НА СЛЪНЦЕ
    АМА ТИ ПИШИ ПИШИ БЕЛКИМ НЯКОЙ ТИ ВЪРЖЕ
  • 30 Дългият

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "За протокола":

    Къде си чел ??? Даже и лайнометът Медведев писа, че Русия не вижда приоритети към двамата кандидати за президент. Лично Путин каза, че счита Тръмп за по опасен за Русия защото е непредвидим.