28 Август, 2024 04:17 1 461 11

В Германия застреляха въоръжен с ножове мъж, заподозрян, че е нападнал минувачи

  • германия-
  • мьорс-
  • застрелян

Инцидентът е станал в западни град Мьорс

Мъж, заподозрян, че е нападал минувачи с ножове, беше застрелян днес в град Мьорс, Западна Германия, предаде Франс прес, цитирана от БТА, като се позова на германската полиция.

Агенцията припомня, че това става броени дни след смъртоносно нападение с нож в близкия град Солинген.

Около 14,45 ч. (12,45 ч. по Гринуич) днес службите за спешна помощ са получили сигнал, че мъж е нападнал и заплашвал няколко минувачи в града, посочи в изявление полицията в Дуисбург.

Служителите открили и опитали да задържат 26-годишен германец, но той ги нападнал с два ножа. Полицаи са простреляли смъртоносно мъжа, но други хора не са пострадали, съобщиха силите на реда.

Инцидентът става в момент, когато Германия е в състояние на повишена тревога, след като в петък трима души бяха убити, а осем ранени при нападение с нож на уличен фестивал в Солинген, на около 45 км от Мьорс.

Задържаният предполагаем извършител е 26-годишен сириец, заподозрян във връзки с групировката "Ислямска държава".

Отдавайки почит на жертвите, вчера канцлерът Олаф Шолц обеща да затегне германското законодателство за оръжията, "особено по отношение на използването на ножове". Шолц заяви, че към засилване на контрола ще се пристъпи много бързо.

Нападението в Солинген възобнови дебатите за имиграцията в страната и подложи на допълнителен натиск канцлера преди важни регионални избори в неделя.

Предполагаемият нападател е трябвало да бъде депортиран в България - първата страна от Европейския съюз, в която е пристигнал, но изглежда лесно е избегнал опитите за експулсиране.

Вчера Шолц заяви, че Германия "ще направи всичко по силите си хората, които не могат и не трябва да остават в Германия, да бъдат връщани в страните им и депортирани".


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сандокан,

    17 0 Отговор
    с двата ножа, отиде и неговата кожа.
    Има надежда за света. Още много такива ще изветрят много скоро.
  • 3 Сорос

    2 11 Отговор

    До коментар #1 от "Град Козлодуй":

    Не бе мои са. По-нискочел си от идола си Путин

    Коментиран от #6

  • 4 ама моля ви се

    12 0 Отговор
    човека е бързал към мастър шеф, искал е да се представи добре с арабски специалитети
  • 5 Ако започне

    21 0 Отговор
    Такъв масов отстрел, те мигрантите сами ще си тръгнат - няма да има нужда да затягате ни законите, ни сфинктерите си!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ха ха ха

    17 0 Отговор
    Пак ни се размина. И този е трябвало спешно да го пуснат по софийските улици. Не знам дали осъзнаваме колко яко сме загазили и пак избираме още от същото.И Денков си ходи спокойно въпреки че набута България в кереча с договорката с Австрия за приемането на криминалните престъпнили , с които те не могат да се оправят.

    Коментиран от #11

  • 8 В Германия

    14 1 Отговор
    всеки опушен носи по 2-3 ножа.Те са над 10 милиона, значи ченгетата имат доста работа за вършене.
  • 9 ФЕЙК

    5 0 Отговор
    Баба Меркел ще ги пази, а Бербок ще посети отново Нигерия за да укрепва много тесните връзки с тамошните "инжИнери" !
  • 10 ПРИТЧА

    5 0 Отговор
    Главния редактор завършил делиорманската магнаура в Шумен както и неговите "автори" са високоинтелигентни и дори не си четат заглавията пълни с елементарни грешки!
  • 11 А на нас какво

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ха ха ха":

    ни пречи да го експулсираме в Сирия в случая. Това,че е влязъл в ЕС през България би трябвало да ни дава правото да го вкараме в затвора за 1г. за нелегалното ѝ преминаване, а след това директно в Сирия при Асад. През тази 1 година да ходи да събира боклуци из Сакар планина направени от такива като него.
Новини по държави: