Last news in Fakti

16 Март, 2014 11:42 5 280 0

Обискираха домовете на пилоти от отвлечения самолет

  • малайзия-
  • самолет-
  • пилот-
  • изчезване

Тази нощ в домовете на двама от малайзийските пилоти, управлявали изчезналия на 8 март Boeing-777-200 е извършен обиск. За това съобщиха от министерството на транспорта на Малайзия, цитирано от ИТАР-ТАСС. В апартамента на единия от пилотите е открит симулатор за полети. Причината за полицейската акция е, че една от версиите е евентуално отвличане на самолета от страна на представители на екипажа.

Другата новина от последното денонощие е, че Идния прекратява издирвателните операции по молба на правителството в Куала Лумпур. Властите в Малайзия искат да направят рекапитулация на ситуацията до момента и дали е необходимо да се промени зоната на търсене. Досега индийските власти претърсваха районите около Андаманските и Никобарските острови, както и зоната на запад от Бенгалския залив.

Работи се по осем версии

Седмица след като няма никаква следа от изчезналия пътнически самолет с 227 пътници и 12-членен екипаж, властите работят по пет основни и три второстепенни версии.

1. Лоши метеорологични условия. Често авиокатастрофи се случват поради лошо време, но във въпросния ден небето е било ясно.

2. Спиране на двигатели. Възможно е, но до падането на самолет в такъв случай остават 20 минути, което е напълно достатъчно за подаването на SOS сигнал.

3. Терористичен акт. Мощна бомба е в състояние да направи самолета на парчета.

4. Отвличане. Самолетът се отклонява от курса и каца на друго летище и се обявяват исканията на похитителите. В случая такова няма.

5. Самоубийство на пилотите. В историята на авиацията има две големи катастрофи на авиокомпаниите SilkAir и EgyptAir причинени от пилотите.

6. Фатална повреда. На теория „безгрешният” автопилот може да отклони от маршрута самолета.

7. Случайно свален. В историята на авиацията има два случая, при които военни без да искат свалят пътнически самолети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА