6 Септември, 2024 19:40 1 079 4

Италианският министър на културата: Оставката ми е необратима

  • италия-
  • министър-
  • оставка-
  • култура

Дженаро Санджулиано се забърка в скандал с извънбрачна връзка

Италианският министър на културата Дженаро Санджулиано потвърди, че се оттегля от поста си, предаде АНСА, цитирана от БТА.

Той е забъркан в скандал, свързан с извънбрачна връзка. Санджулиано обяви, че е връчил оставката си по-рано през седмицата на премиера Джорджа Мелони. Той призна за аферата, която имал с млада дама, но каза, че тя била приключила и че всички пътувания, които е предприел с нея, били с лични пари, а не с обществени средства. Министърът се извини публично на съпругата си, а също и на премиерката Мелони за създаденото неудобство.

Мелони първоначално отказа да приеме оставката. Но после на среща на управляващата партия "Италиански братя" тя призова всички да не допускат грешки и отклонения в поведението, които опозицията да използва за атаки срещу управляващите.

Днес Санджулиано заяви, че решението му да подаде оставка е необратимо.

Според италиански медии младата дама, с която той имал връзка - Мария Розария Боча, може да е получила достъп до имейли, свързани с италианското председателство на Г-7 и по-специално с организирането на срещата на министрите на културата на страните от Голямата седморка. Санджулиано отрече младата дама да е имала достъп до класифицирана информация. Той призна, че е планирал да назначи Боча за съветник по организацията на големи културни събития, но после се отказал от това намерение заради любовната връзка между тях. Самата Боча твърдеше, че е поучила назначението.

Санджулиано благодари на Мелони, че го е защитила срещу критиките и каза, че подава оставка, защото става дума за неговата чест и защото иска да демонстрира прозрачността и коректността си, без да замесва в полемики правителството.

По-рано днес АНСА съобщи, че държавни одитори също са се заели с проверка на случая с министъра.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спецназ

    1 0 Отговор
    Сеньор Дженаро е Министър на културата и

    съвестта го е накарала да постъпи КУЛТУРНО на "неколтурната" си
    постъпа да се показва "Големия Е.АЧ на Апенините" :)))
  • 2 Италианският министър

    0 1 Отговор
    Санджулиано след като е разбрал че зелената линка ще им бъде на гости и трябва да му плащат престоя си е подал необратимо оставката.
    Заявил е че в Италия има прекалено много наркомани за да издържат още един ненормален такъв.
  • 3 хххх

    1 1 Отговор
    Махай се!
  • 4 Зелен Чорап-Радев

    2 0 Отговор
    Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра.
Новини по държави: