9 Септември, 2024 11:04 1 038 10

Израел порази обекти на "Хизбула" в Ливан

  • ливан-
  • израел-
  • хизбула-
  • хамас

От началото на войната израелската армия и "Хизбула" си разменят почти всекидневно удари през границата

Израел порази обекти на "Хизбула" в Ливан - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Израелските сили за отбрана заявиха днес, че са поразили обекти на ливанската шиитска групировка "Хизбула" в Южен Ливан, предаде ДПА, съобщи БТА.

Военновъздушните сили на Израел са нанесли удари по "военни съоръжения и ракетна установка на "Хизбула" през изминалата нощ в районите на Кфаркела, Тайбех, Ханин и Ярин, в близост до ливанската граница с Израел, обявиха силите за отбрана на Израел, известни като ЦАХАЛ, в публикация в приложението "Телеграм".

Израелските ВВС са поразили вчера "военно съоръжение на "Хизбула" в Хирбет Селм, също в южната част на Ливан, се допълва в изявлението на израелската армия.

От началото на войната в ивицата Газа, започнала с изненадващото нападение на радикалната палестинска групировка "Хамас" срещу израелска територия на 7 октомври миналата година, израелската армия и подкрепяното от Иран движение "Хизбула" (солидарно с "Хамас") си разменят почти всекидневно удари през границата, припомня ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Живко

    4 0 Отговор
    Дамаск Тартус и Хомс Хмейм са биле навестени от неизвестни самолети като са бомбардиран обекти основно на сирийската армия и Хизбула .

    Коментиран от #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Kaлпазанин

    3 2 Отговор
    Борел нали там щеше да ходи ,да вземат да го гръмнат че да стане интересно
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Израелските

    4 7 Отговор
    "Сили за отбрана" няма да оцелеят дълго с това темпо. Да не стане така ,че след като приключи американското мъпет шоу и съответният персонаж заеме място в оралния кабинет , Нетаняху да да подсмърча пак пред вратата като сиганче пред канцелария.
  • 6 Гледай ся

    9 6 Отговор
    Израел е борец за справедливост и демокрация а Русия окупатор. Нищо че двете държави нямат нищо общо, но отстояват своите държавни интереси. Нима по нещо се различават в действията си? Да, Русия не бомби наред, не избива хиляди цивилни на ден, но е неугодна и непослушна. Не слуша никой особено тези зад океана. Не прекланя глава и не дава богатствата си. А какво щеше да стане ако двете държави имат обща граница? Не, не ми се мисли. Помислете вие ама помислете хубаво....
  • 7 Герт Вилдерс

    4 5 Отговор
    Браво на евреите скоро ще ги изтребят до крак
  • 8 Нурсултан Турбомагомедов

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Живко":

    Е къ така нали С-400 беха запечатали небето ?
  • 9 Путин Боклук

    4 3 Отговор
    Вчера ви го казах като се радвахте когато Ливан нападна цивилните в града с ракети. Пак ще рИветИ. Ето и реципрочната мярка, само че не по цивилни както ливанските терористи
  • 10 Лумпен

    1 0 Отговор
    Ейййй седми октомври !
    Преди седми октомври всичко беше цветя и рози !
    Евреите мирно се заселваха в чужди земи !
    Местните ги посрещаха с хляб и сол ! Дори молеха да си дадат имотите жените децата всичко !
    Само и само евреите да не си отидат !