12 Септември, 2024 11:35 1 387 18

Руски и китайски бойни кораби стреляха в Японско море

  • китай-
  • японско море-
  • русия-
  • кораби-
  • учение

Корабите на ВМС на Русия и ВМС на Китай в Японско море извършиха артилерийски стрелби по морски и въздушни цели

Руски и китайски бойни кораби стреляха в Японско море - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Кораби на китайските и руските военноморски сили проведоха артилерийски стрелби в Японско море в рамките на учение“, съобщи руското Министерство на отбраната, цитирано от ТАСС, предаде БТА.

„Корабите на ВМС на Русия и ВМС на Китай в Японско море извършиха артилерийски стрелби по морски и въздушни цели по време на стратегическото командно-щабно учение „Океан-2024“, се казва в съобщението.

Руско-китайският отряд бойни кораби тренират плаване в различни формации, организирайки противовъздушна отбрана, както и такава срещу подводници и мини. Действайки под единно управление, екипажите на корабите са отразили въздушна атака на макет на противников самолет, преминали са минно опасен район и са унищожили плаваща морска мина.

Руските и китайски моряци също са се обучавали за борба с високоскоростни безекипажни катери, безпилотни летателни апарати и са провели нощни стрелби по морски цели. Съвместният руско-китайски отряд бойни кораби включва три корвети и спомагателни кораби на Тихоокеанския флот, а от страна на Китай са задействани два ескадрени миноносци, фрегата и снабдителен кораб.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 стоян георгиев

    22 5 Отговор
    Япония няма право на море там
  • 3 Браво

    7 2 Отговор
    Кой командва ученията?
  • 4 Хохо Бохо

    20 2 Отговор
    Е руските с кво стрелят? Нали свършиха ракетите и снарядите преди 2 години? Нещо не разбирам

    Коментиран от #8, #11

  • 5 Трол

    6 4 Отговор
    Ще акостират на Японските острови, където накрая ще седне триумфално император Ким.
  • 6 Kaлпазанин

    15 0 Отговор
    Само какво заглавие ,заслужава Пулицър за тъпотия като онова за предишната" статия за видния руски ястреб .аман даже не е смешно
  • 7 МаратТъпото

    15 2 Отговор
    То е толкова японско, колкото Ч. Море е американско.
  • 8 Бохо Хохо

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хохо Бохо":

    Китайците са им дали втора употреба на заем.
  • 9 Ами да

    4 10 Отговор
    Пак дрънкат с оръжия диктаторите! Ще им бъде тъжно!
  • 10 Сикрет сървис

    7 0 Отговор
    Камала помоли БайДън за пакет памперси назаем от дебелите!
  • 11 Ами

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хохо Бохо":

    С прашки!
  • 12 веско

    13 0 Отговор
    Тези Руски и Китайски кораби провеждат учения без съгласието на Америка. ? Това е неприемливо и застрашават Националната Безопасност на Америка и те естествено са разтревожвани и обезпокоени.
  • 13 Бай араб

    1 2 Отговор
    Руски и Китайски кораби среляха едни срещу други
  • 14 А сега САЩ да извърши с България

    2 0 Отговор
    учение в океана и да покаже мускули хегемонски
    Колко са жалки кравари те..
    Нямат такъв мощен саюзник
  • 15 Браво колега

    1 0 Отговор
    Антон
    105Отговор
    Много им се иска на кравари ингилизи да стане някаква по-голяма патаклама, за да си нулират дълговете и направят рестарт. Диваците от острова и онези хвърляли атомни бомби, обаче не отчитат нещо много важно, а именно не сме 1940 год. когато войната е на територията на европа, а острова и краварника са незасегнати. При таква патаклама и те отиват в небиетието, дори Русия по-може да оцелее, все пак има 1/6 от сушата. Другите да му мислят.
    У ако Русия е толкова безпомощна и слаба, колкото се опитва да ни вмени пропагандата, защо оон не извади една резолюция и нато да взиза да я демократизира, да гарантира човешки права и свободи, свобода на словото и т.н. Ама не става. Защото шубето на западняла от Русия е генно заложено, а цвета на шубето е кагяе! Исторически много армии са влизали да превземат Русия, но нито една не се е връщала!
  • 16 Госあ

    1 0 Отговор
    айй леле...япончетата пак ще го отнесат жестоко...тия ще ги сплескат...да се вземат в ръце и да не играят по свирката на кръглите глави и жидовете у америка...и тия китайци чак ме дразнят с тяхната ненавист към острова. не могат да забравят ВСВ, въпреки че Токио наля толкова пари и технологии в Китай, като стъпиха на краката си...като ги дъниха на футбол с 7:0 беше като национална катастрофа в Китай...:))))
  • 17 браво ,така се прави

    1 0 Отговор
    заедно срещу врага
  • 18 Куранага стана

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен-_ Язовец":

    Абе ти що не се прекръстиш на ежко бежко , много ще ти ходи ,
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания