Тема: Украйна

14 Септември, 2024 14:26 2 460 16

Украйна и Русия си размениха по над 100 военнопленници

  • украйна-
  • военнопленници-
  • войници-
  • размяна-
  • русия-
  • война

В рамките на размяната на Русия са били върнати военнослужещи, пленени по време на украинската офанзива в Курска област

Украйна и Русия си размениха по над 100 военнопленници - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руското министерство на отбраната обяви, че Русия и Украйна са си разменили по 103 военнопленници, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

В рамките на размяната на Русия са били върнати военнослужещи, пленени по време на украинската офанзива в руската Курска област.

Размяната е станала след преговори. Посредник в преговорите са били Обединените арабски емирства. Засега новината не е съобщена от украинските агенции УНИАН и Укринформ. Украинските власти също не потвърждават засега тази информация. Всички върнати на Русия руски военни се намират сега в Беларус, където получават нужната медицинска и психологическа помощ.

На 6 август украинската офанзива в Курска област изненада руските сили и позволи на украинските сили да вземат за военнопленници стотици руски военни, отбелязва Франс прес. Според руски медии повечето от тези военнопленници са новобранци и граничари. Руските новобранци не се сражават в Украйна, но изпълняват задължителната си военна повинност на руска територия и по принцип нямат никакъв реален боен опит.

На 24 август Русия и Украйна обявиха, че са извършили, пак с посредничеството на Обединение арабски емирства, размяна на общо 230 военнопленници, като сред тях отново имаше пленени в Курска област руски военни.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    5 9 Отговор
    чий е Курск????

    Коментиран от #4, #6

  • 2 Българин

    20 4 Отговор
    Навремето американските бойни самолети бомбардират Северна Корея в продължение на цели три години. Без изобщо да мислят за цивилното население, както твърди американският историк Брус Камингс, окачествил действията на САЩ като военно престъпление.
    "Имахме пълно превъзходство, бомбардирахме всичко"
    В онези години американците хвърлят над Северна Корея повече бомби и напалм, отколкото в битката срещу Япония през Втората световна война. По време на бомбардировките загиват 20 процента от цялото севернокорейско население, твърди генерал Къртис ЛеМей, който по време на Корейската война командва американските ВВС. В интервю от 1984 година той казва следното: "По един или друг начин изравнихме всеки град със земята. Също и някои градове в Южна Корея. Разрушихме дори град Пусан. По невнимание".
  • 3 име

    18 4 Отговор
    Що спряхте да казвате по колко тела на загинали си разменят? Да не изпъква разликата от десетки пъти в полза на руснаците ли?
  • 4 хфф

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Руски разбира се както и винаги ще си остане. А на кого е Крим а?

    Коментиран от #9

  • 5 Украинските военнопленници

    16 4 Отговор
    не искат да ги връщат защото веднага ще бъдат изпратени на фронта и ще побързат отново да се предадат.
  • 6 Съвсем скоро

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    ще разбереш.
  • 7 Българин

    7 12 Отговор
    братушките превзеха ли селото????

    Коментиран от #12

  • 8 Българин

    8 10 Отговор
    какво стана с тридневната..????

    Коментиран от #10

  • 9 Град Козлодуй

    13 5 Отговор

    До коментар #4 от "хфф":

    Руски е. Как на кого и руски ще си остане.
  • 10 име

    17 4 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Какво стана с трите месеца санкции, в рамките на които руската икономика щеше да рухне, дапнастане глад, да се разбунтуват хората, да се разпадне федерацията, олигарсите да свалят Путин и други подобни козяшки мокри сънища?

    Коментиран от #15

  • 11 Лайн Ари

    15 3 Отговор
    Те укрите не признават , защото постоянно реват че руснаците убивали пленените ! Сега ако признаят , трябва да обяснят от къде русите имат пленници за размяна !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Трътлю

    6 1 Отговор
    Така си отидоха стотици хиляди. Забравени бащи и синове.
  • 14 Град Козлодуй

    2 1 Отговор
    Войната е Кървав Бизнес
    Воино любците не Желаят
    МИР
  • 15 Трътлю

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "име":

    Не е късно и за това. Цената на петрола падна. Китай не подписват нов договор за руски газ. Искат го съвсем без пари. Газпром за първи път в историята си е на загуба, почти $200 милиарда дефицит. Индия не плаща за доставките, отлага плащанията за да не задейства санкционния режим. Ердоган и той започна да се ослушва. Колко руснаци вече са убити и осакатени вероятно никога няма да разберем. Да не говорим че половината украинци които умират са си чисти руснаци. В Покровск всички са рускоговорящи. Безсмислена, опустошителна война.
  • 16 АУУУУУ

    1 0 Отговор
    Писъкът на родната вата под съобщенията, че Руската централна банка отново е повишила лихвения процент на 19% е сравним само с ужаса на собствениците на котки и кучета от Охайската селищна система.
    Разбира се, трябва да ги успокояваме с факта, че и тука е много зле в това отношение… oh wait, там за 5 години ръстът на основния лихвен процент е от 4% на 19%, а тук за същия период ипотеките са мръднали с 0.2%.🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Новини по държави: