Тема: Украйна

15 Септември, 2024 15:03 5 816 82

Разнобой в Кремъл! Какви са вариантите на Владимир Путин за отговор на ракетите с голям обсег

  • русия-
  • нато-
  • украйна-
  • ракети-
  • владимир путин-
  • ядрено оръжие

С изключение на дрънкането на ядрени саби или удари по британски активи, по-предвидимите отговори могат да включват засилване на атаките на Русия срещу украинската гражданска инфраструктура

Разнобой в Кремъл! Какви са вариантите на Владимир Путин за отговор на ракетите с голям обсег - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Възможностите на Владимир Путин да отвърне на удара, ако Западът позволи на Украйна да използва ракетите си с голям обсег за нанасяне на удари по Русия, могат да включват нанасяне на удари по британски военни обекти в близост до Русия или, в краен случай, провеждане на ядрен опит, за да покаже намеренията си, твърдят трима анализатори, пише Reuters.

Тъй като напрежението между Изтока и Запада по отношение на Украйна навлиза в нова и опасна фаза, британският министър-председател Кийр Стармър и президентът на САЩ Джо Байдън проведоха среща на 13 септември във Вашингтон и разговори за това дали да позволят на Киев да използва американски ракети с далечен обсег ATACMS или британски ракети Storm Shadow срещу цели в Русия.

В четвъртък президентът Путин отправи най-ясното си предупреждение досега, че Западът ще се сражава директно с Русия, ако предприеме подобна стъпка, която според него ще промени характера на конфликта.

Той обеща "адекватен" отговор, но не посочи какво ще включва той. През юни обаче той говори за възможността враговете на Запада да бъдат въоръжени с руски оръжия, които да поразяват западни цели в чужбина, както и за разполагането на конвенционални ракети на разстояние от Съединените щати и европейските им съюзници.

Улрих Кюн, експерт по въоръженията в Института за изследване на мира и политиката на сигурност в Хамбург, заявява, че не изключва възможността Путин да избере да изпрати някакво ядрено послание - например да изпробва ядрено оръжие, за да сплаши Запада.

"Това би било драматична ескалация на конфликта", заявява той в интервю. "Защото въпросът е какъв вид стрели остават на г-н Путин, за да стреля, ако след това Западът все още продължава, освен действителна употреба на ядрено оръжие?"

Русия не е извършвала изпитание на ядрено оръжие от 1990 г., годината преди разпадането на Съветския съюз, и един ядрен взрив би означавал началото на по-опасна ера, казва Кюн, като предупреждава, че Путин може да почувства, че е смятан за слаб в отговорите си на нарастващата подкрепа на НАТО за Украйна.

"Ядрените опити биха били нещо ново. Не бих изключил това и то би било в съответствие с това, че през последните няколко години Русия разбива редица международни споразумения за сигурност, които е подписала през десетилетията", заявява той.

Герхард Мангот, специалист по сигурността в Университета в Инсбрук, Австрия, споделя в интервю, че също смята, че е възможно, макар и според него малко вероятно, отговорът на Русия да включва някаква форма на ядрен сигнал.

"Руснаците биха могли да извършат ядрен опит. Те са направили всички необходими приготовления. Те биха могли да взривят тактическо ядрено оръжие някъде в източната част на страната, само за да демонстрират, че (те) мислят сериозно, когато казват, че в крайна сметка ще прибегнем до ядрено оръжие"

Посланикът на Русия в ООН Василий Небензя заяви пред Съвета за сигурност на ООН в петък, че НАТО "ще бъде пряка страна във военни действия срещу ядрена сила", ако позволи на Украйна да използва оръжия с по-дълъг обсег срещу Русия.

"Не трябва да забравяте за това и да мислите за последствията", заяви той.

Русия, най-голямата ядрена сила в света, също е в процес на преразглеждане на ядрената си доктрина - обстоятелствата, при които Москва би използвала ядрени оръжия. Путин е притискан от влиятелен външнополитически ястреб да я направи по-гъвкава, за да отвори вратата за провеждане на ограничен ядрен удар по страна от НАТО.

БРИТАНСКИ ОТВЕТЕН УДАР

В случая с Великобритания Москва вероятно ще обяви, че Лондон е преминал от хибридна марионетна война с Русия към пряка въоръжена агресия, ако позволи на Киев да изстрелва ракети Storm Shadow по Русия, коментира в петък бившият съветник на Кремъл Сергей Марков в социалната медийна платформа Telegram.

Русия вероятно ще затвори британското посолство в Москва и своето в Лондон, ще нанася удари по британски безпилотни летателни апарати и военни самолети в близост до Русия, например над Черно море, и евентуално ще обстрелва с ракети бойните самолети F-16, които носят Storm Shadow в базите им в Румъния и Полша, прогнозира Марков.

Путин и преди се е опитвал и не е успявал да очертае червени линии за Запада, което накара украинския президент Володимир Зеленски - който призовава Запада да бъде по-малко предпазлив, когато става въпрос за конфронтация с Москва - да отхвърли значението им.

Но последното предупреждение на Путин относно ракетите с далечен обсег на действие се възприема в Русия и извън нея като нещо, което той ще трябва да предприеме, ако Лондон или Вашингтон позволят използването на техните ракети срещу Русия.

Мангот от Университета в Инсбрук твърди, че начинът, по който предупреждението на Путин е било показано многократно по руската държавна телевизия, е създал очакване, че той ще трябва да го изпълни.

Дмитрий Песков, говорителят на Путин, заяви на брифинг за пресата в петък, че посланието на Путин е било "изключително ясно и недвусмислено".

Марков, бившият съветник на Кремъл, отбелязва, че "Русия е решила да наруши" стратегията на "варене на жаба на бавен огън", визирайки постепенното увеличаване на помощта на Запада за Украйна, целящо да не предизвика остър руски отговор.

"Стъпката, която Западът сега планира като следваща, е малка, но тя пресича червена линия, на която ние действително ще бъдем принудени да отговорим. Ще считаме, че сте във война с нас".

Сергей Миронов, лидер на прокремълска политическа партия, заявява в изявление за пресата в петък: "Настъпи моментът на истината за Запада - дали желае пълномащабна война с Русия".

ЕСКАЛАЦИЯ В УКРАЙНА

С изключение на дрънкането на ядрени саби или удари по британски активи, по-предвидимите отговори могат да включват засилване на атаките на Русия срещу украинската гражданска инфраструктура, смята Кюн.

Мангот прогнозира, че Киев ще понесе основната тежест на руския военен отговор, ако Западът му даде исканата зелена светлина, и не очаква руска военна атака на територията на НАТО.

Друг вариант би бил Русия да ескалира "хибридни" действия като саботажи в Европа или намеса в предизборната кампания в САЩ, отбелязва Кюн.

Мангот смята, че опасността за Запада е в това, че не знае къде всъщност са червените линии на Путин.

"Да се позволи на Украйна да използва западно оръжие, подпомагана от западни сателитни снимки (и) западни военни съветници е нещо, което много тясно навлиза в жизненоважните руски интереси", посочва той.

"Затова смятам, че грешат тези (хора), които казват: "Ами нищо няма да се случи, нека просто го направим".

Още новини от Украйна


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 К.О.Т.арАК 🐱

    14 40 Отговор
    ами...да пусне в ефир Димата и Маша след запой

    Коментиран от #51

  • 2 Аз питам

    51 27 Отговор
    Владимир Путин не беше ли болен от рак не беше ли болен от деменция нямаше ли неговите най-близки да го свалят от постват да го убият да го ликвидират не е ли се скрил в бункера Как така не мога да разбера

    Коментиран от #11, #63, #64, #67

  • 3 така така

    46 14 Отговор
    В Кремъл няма разнобой! Там са единни зад царя.
  • 4 Бен Вафлек

    23 60 Отговор
    "засилване на атаките на Русия срещу украинската гражданска"

    Само това може кремълския нацистки режим.
  • 5 лондон

    55 15 Отговор
    под вода е един добър вариант

    Коментиран от #21

  • 6 Бен Вафлек

    17 43 Отговор
    Да си спомнят какво се случи със ссср
  • 7 Последния Софиянец

    45 14 Отговор
    Ще удари складовете с ракети в България, Румъния и Полша.

    Коментиран от #18

  • 8 Една руска Ютюбърка в България

    14 36 Отговор
    кани руските шпиони да започнат работа във военният завод в Казанлък, защото там вече работели 70 руснака. Самата тя е омъжена за турчин в Момчилград. Големи смешници са тези наташки.
  • 9 САЩ и Великобритания имат право да

    25 61 Отговор
    нападнат Русия.
    През 1994 г. в Будапеща под председателството на Ядрения клуб, Украйна доброволно се съгласява да се откаже от ядрения си арсенал, останал ѝ в наследство от СССР, и да го върне на юридическия наследник на Съветския съюз – Руската федерация. В замяна на този акт Великобритания, САЩ и Русия стават гаранти за суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Русия наруши споразумението като навлезе в Украйна, така че - бой по руската манерка!

    Коментиран от #28, #29

  • 10 Маскалите откраднаха технологията

    17 42 Отговор
    на атомната бомба от американците и сега заплашват целият свят.

    Коментиран от #22

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 бг клозет

    13 14 Отговор
    руско - турска губерния и вилает!
  • 13 Вариант 1

    6 4 Отговор
    Всичко и за всеки
  • 14 Ами просто е

    38 7 Отговор
    Според Путин британски ракети Storm Shadow срещу цели в Русия ще преминат червените линии и много на запад не вярват.

    Нека тогава руски ракети да има срещу цели в Англия, да видим те дали ще преминат червените линии !?
  • 15 Дрън , дрън , та пляс

    33 7 Отговор
    Има ли все още нормални , на които не им писна от едни и същи брътвежи за това - какво мислел Путин и какво можело да стане ?! ...Вече наистина досадихте с тези ,, новини ,, . ! Чета сайта редовно , но това вече ми идва в повече ..
  • 16 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    22 9 Отговор
    Първо ДРУГАДЕ,
    накрая ТУК‼️
    Пореден влак с оръжие тръгнал за фронта стана на скраП ‼️
  • 17 ТаУмВзе

    21 8 Отговор
    Освен, че краварчето не посмя ракети със Голям обсег ли! ХАХАХХАХАХ
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Стратегическата грешка на САЩ е,

    14 30 Отговор
    че даде на маскалите салам през 1991 г.
    Руската хиена беше умряла. Защо я съживиха, непонятно?

    Коментиран от #47

  • 20 Феникс

    25 8 Отговор
    Що бе аз ако бях отдавна да съм треснал няколко ядрени на украйната и няколко обекта в кравария и ЕССР V2.0, ако ще се мре поне да е с чест и достойнство в адски мъки, но поне ще отнесем със себе си и сатанинските уроди, нали искат рестарт и златен милиард! Защо не зануляване на човешката цивилизация, но този път и те ще ни правят компания в ковчезите, този път измъкване няма!
  • 21 Сандо

    25 10 Отговор

    До коментар #5 от "лондон":

    По-добрият е острова под вода.Светът радостно ще посрещне това събитие и доволен ще си отдъхне.

    Коментиран от #35

  • 22 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    33 7 Отговор

    До коментар #10 от "Маскалите откраднаха технологията":

    А те пък я ОТКРАДНАХА от нацистите‼️ Че и дори Я ИЗПОЛЗВАХА срещу два мирни града ‼️
  • 23 име

    29 7 Отговор
    Джурналистите ай стига сте разтягали локуми, на всеки му стана ясно, че говедовъдите нямат дупце да позволят такива ракетни атаки. Те с едни афганистанци не успяха да се оправят, кво остава срещу руснаците! А като вземем предвид и всичката натовска скрап дето нищо не свърши, а я рекламираха като геймчейджъри, дори и да почнат да удраят с такиво ракети, нищо няма да променят.
  • 24 Хелоу

    43 9 Отговор
    Психо левите ще ни вкарат в конфликт. Хората още си мислят че ще гледат по телевизията как Запада мачка Русия. А истината е, че ще стоим без ток, в страх и несигурност и взривове по нашите градове, гушнали децата си. И за какво? Заради банда ненормалници на запад, но всички които подкрепят това тук са за Карлуково. С какъв акъл ще вкарвате България във война с ядрената свръх сила Русия? Ерата на безумието.

    Коментиран от #82

  • 25 М3 голд

    18 5 Отговор
    Много им се иска да е така: англичаните да правят пускане, целеуказване, водене на ракетите със свои средства, а Русия да бомби Румъния и Полша.
    Няма да има ядрен опит. Ще има подводен ядрен взрив. Само не е ясно къде ще е.
  • 26 Бг неграмотен русофил

    7 27 Отговор
    Много се съмнявам в ядреното оръжие на Маскалия. Тези ядрени глави трябва да се сменят на всеки 14 години, защото плутония има период на полуразпад от 14 години. А дали маскалите имат капацитет това да го правят е малко съмнително.

    Коментиран от #33, #37

  • 27 Русия попиля НАТО

    23 8 Отговор
    Прехвалените сторм шадоу не впечатляват руснаците отдавна. Това, което цели англосаксонският ционизъм е да провокират Русия да действа пресилено, с което се надяват да въвлекат изцяло НАТО във войната...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Демпси

    20 6 Отговор
    "Руснаците биха могли да извършат ядрен опит." ---- Вярно, че биха могли. Ама вече май са извършили достатъчно опити. Да не минат директно на практическо приложение. 🤔
  • 31 Име

    4 4 Отговор
    Пият по една студена вода!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    21 4 Отговор

    До коментар #26 от "Бг неграмотен русофил":

    Те неумните се съмнявахте и че КИНЖАЛИТЕ са само на снимки ‼️
  • 34 Шекелчо

    19 6 Отговор
    ОТГОВОРА Е МНОГО ЛЕСЕН.
    РУСИЯ ДАВА НА ХИЗБУЛА И ХУСИТЕ ХИПВРЗВУКОВИ РАКЕТКИ КОИТО УДРЯТ ЛЮБИМОТО И ГЛЕЗЕНО ДЕТЕ НА ЗАПАДА -ИЗРАЕЛ ,КАКТО И АМЕРИКАНСКИТЕ И ИНГИЛИСКИ БАЗИ И ВОЕНОМОРСКИ СЪДОВЕ В БЛИЗКИЯ ИЗТОК И ГОТОВО.
    СТАНЕ ЛИ ТОВА ТАКЪВ ЦИОНИСТКИ ЗАПАДНЯШКИ ВОЙ ЩЕ СЕ ЧУЕ,ЧЕ НИ Е БЕДНА ФАНТАЗИЯТА.
    АКО ЛИБЕРАЛЧЕТО И МЕКУШАВ ПУТИН СЕ ОСЛУШВА ОЩЕ И НЕ ОТГОВАРЯ НА ПРОВОКАЦИИТЕ НА ХАЗАРИТЕ И АНГЛО-САКСИТЕ СКОРО РУСКИТЕ ГЕНЕРАЛИ ,ВОЕННИ И МОГЪЩИЯ ВПК НА РФ ЩЕ МУ СПРЕТНАТ НА ВОВАТА ЕДИН ПРЕВРАТ И ТЕЗИ КОИТО ДОЙДАТ СЛЕД НЕГО НЯМА ДА СДЪРЖАНИ И ДИАЛОГИЧНИ КАТО ПЪТИН И НЯМА ДА СЕ ДВУОМЯТ ДА НАТИСНАТ КОПЧЕТО НА САРМАТИТЕ ,БУЛАВИТЕ, ЯРСОВЕТЕ, ЦИРКОНИТЕ, ПОСЕЙДОНИТЕ, ИСКАНДЕРИТЕ БУРЕВЕСНИЦИТЕ И КИНЖАЛИТЕ...
    НЕ МОЖЕ ДА УДРЯШ С РАКЕТИ ПО РУСКА ТЕРИТОРИЯ -СТРАНАТА С НАЙ МНОГО ЯДРЕНИ БОЙНИ ГЛАВИ И НАЙ ДОБРАТА ЯДРЕНА ТРИЯДА В СВЕТА И ДА ОЧАКВАШ ДА( НЕ ) ТИ ОТГОВОРЯТРУСНАЦИТЕ СЪС СЪЩОТО.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Сатана Z

    12 5 Отговор
    НАТО ще нападне Русия с атом а сега върви медийната подготовка в колонията.Отварят “прозореца на Овертон”
  • 37 Японеца

    16 3 Отговор

    До коментар #26 от "Бг неграмотен русофил":

    Чукчи, чети повече!
    Времето на полуразпад на изотопа плутоний-238 е 24 000 години.

    Коментиран от #44

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Къде в статията

    12 2 Отговор
    е описан разнобоят в Кремъл???Чета единствено за предположения от западни експерти.
  • 40 Мишел

    11 4 Отговор
    Като отговор на решение Украйна да осъществява с помощта на
    НатО удари по територията на Русия, се разглежда предоставяне на руски атомни подводни лодки от предишни поколения на Северна Корея и Иран и помощ при въоръжаване с техни крилати ракети на АПЛ, снабдяване на хутите с противокорабни ракети и с ПВО и обучаване на разчетите и др.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Ами те са:

    17 4 Отговор
    Руски генерал каза в прав текст: ако ударите по Полша, Румъния и България нямат нужния ефект,следващите удари ще са по Сащ и Германия!!!Какво повече да ви кажат ,че да се осъзнаете?!

    Коментиран от #65

  • 44 Ами тогава защо

    4 8 Отговор

    До коментар #37 от "Японеца":

    Не съм спец, но тогава защо американците подменят тези глави на всеки 14 -18 години?
  • 45 Хе,хе...!

    12 1 Отговор
    Никакъв ,,разнобой" няма...!
    Поредният пропаганден фейк!
    Но дерзайте...и вие требе хляб да ядете...!
    Така ви е наредено,така и пишете...!
    Изобщо...,Свободна журналистика"...!
  • 46 Хахаха хахаха

    11 3 Отговор
    Разнобой в Кремъл не съществува, разнобий има само във фантазиите на соросите които си мислят, че на господарите им от ФАЩ ще им се размине!
  • 47 Мишел

    6 3 Отговор

    До коментар #19 от "Стратегическата грешка на САЩ е,":

    Още по тежка стратегическа грешка допуснаха руснаците, че с флота си спряха обединения френско -английски флот и натоварения на него англофренски експедиционен корпус да смажат след обявяването на Декларацията за независимостта новообразуваната държава САЩ.
  • 48 😂😂😂

    6 8 Отговор
    Папата ще му каже какви възможности има късия фюрер.

    Бялото знаме...

    Това му е единствения вариант или да се гръмне...

    Коментиран от #66

  • 49 Ако и такова ти е...,,лекарството"...?!

    3 1 Отговор

    До коментар #38 от "Лекар":

    Пази Боже да се наложи при теб да идваме за медицински услуги...!
  • 50 Мирише на прегоряло кравешко!

    4 7 Отговор
    Ще изчезне ламанша и ще се появи сащ канала за свързване на тихия и атлантическият океани!
  • 51 Увеличи дозата на хапчетата много си зле

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "К.О.Т.арАК 🐱":

    Имаш проблеми в главата
  • 52 Кристалите на просто Киро ви действат

    5 5 Отговор

    До коментар #11 от "К.О.Т.арАК 🐱":

    Зле пишете несвързани работи, но явно можете само да пишете, а не и да четете!
  • 53 Лонг рейдж хиперсоник уепън уса

    6 9 Отговор
    Русия е безсилна срещу американските хиперзвукови ракети
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Мишел

    11 6 Отговор
    Плутониевите ядра- запалките на ядрените бомби на САЩ, са направени с точно толкова плутоний, че след 35 г да не са в състояние да взривят бомбата. За да няма откази, на 30 г. ги подменят с нови.
    Руските атомни оръжия са с уранови запалки и могат да работят безотказно хилядолетия

    Коментиран от #56, #81

  • 56 Мишел

    2 4 Отговор

    До коментар #55 от "Мишел":

    Коментарът е до N44
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Какви са?

    7 5 Отговор
    Атом по отан. И край на хегемонията на кравите. Хазарите най-после ще мирнат.
  • 59 Дон Корлеоне

    6 7 Отговор
    Кремълските педофили, скоро ще бъдат скопени!

    Коментиран от #62

  • 60 Вълчо от Мечка

    7 5 Отговор
    Няма какво да умувате какви действия ще предприеме Русия. Посланикът на Русия в ООН, го е казал в прав текст - Ако НАТО позволи на Украйна да използва оръжия с по-дълъг обсег срещу Русия, ще бъде пряка страна във военни действия срещу ядрена сила. Не трябва да забравяте за това и да мислите за последствията.
  • 61 Бг Копейка

    8 5 Отговор
    Искам да бъда използван като добитък и да умра за Путин!
  • 62 ,,ЩЕ"...?!

    3 3 Отговор

    До коментар #59 от "Дон Корлеоне":

    ЩЕ-Бъдеще-Бленувано време!
    Как ли пък не...!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Аз отговарям

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "Аз питам":

    Пуси е пътник, панимайш???

    Коментиран от #71

  • 65 Дон Корлеоне

    9 6 Отговор

    До коментар #43 от "Ами те са:":

    С две думи палячовската Гомнорусия,става Москалия!
  • 66 Папата им го каза на Укрите!

    4 7 Отговор

    До коментар #48 от "😂😂😂":

    ,,Вдигайте бялото знаме,докато все още има нещо останало от Украйна"...!
  • 67 Варианта е поза 69

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Аз питам":

    Каквото за единия такова и за другия😆
  • 68 Бибиян

    2 3 Отговор
    Секи кой е вкусил ельдемеса на батю Путйо не мож се пре да го яде! Винаги около мо че е фул на макс с болейщики на тоз фин делекатес!
  • 69 Смешки

    1 5 Отговор
    Кат не стане 💩🇷🇺💩, ще е 2026-та👍👍🤣🤣
  • 70 западняците още сънуват розови сънища

    7 5 Отговор
    Мислят си че войната ще остане между тях и Русия . Обаче ще отнесат голямата бухалка . Нито Китай ,нито Индия ,Нито С Корея ,Нито Иран , Венецуела ,Куба ,Беларус , нито Арабските държави ..... ще стоят мирно .

    Коментиран от #74

  • 71 ПАК ЛИ БЕ

    2 2 Отговор

    До коментар #64 от "Аз отговарям":

    ЗА КОЙ ПЪТ
  • 72 ха ха ха...

    6 6 Отговор
    "...Путин може да почувства, че е смятан за слаб..."

    А защо трябва всички да се преструват, че се страхуват и единствено по тази причина той да се самозаблуждава, че е силен? Отдавна трябваше да му се покаже точно докъде може да си разиграва коня, а не да му се помпи самочувствие без да има основание. По този начин той се подиграва с всички, като ги нарича страхливци, а той е силния. Всеки селски бабаит е най силния докато някой не му свие перките и после става никой.

    Коментиран от #78

  • 73 Ха ха

    4 5 Отговор
    Удряйте орките до Сибир, че бг копейките нямат търпение да срещнат най- добрия атом-путинския.

    Коментиран от #77

  • 74 Путинодебил

    4 3 Отговор

    До коментар #70 от "западняците още сънуват розови сънища":

    То повечето от тези трудно се прехранват
  • 75 Аса

    6 3 Отговор
    Най-ефикасният отговор на Путин би бил: изстрелване на учебна ракета Топол М по Лондон. Ингилизите надигат вой. Путин отвръща: "следващата ще е със заряд". Британците навират екселенца си в кучи дирник, защото е изложил Острова на риск.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Ком

    4 1 Отговор

    До коментар #73 от "Ха ха":

    Западът няма удари по Сибир, защото този световен конфликт е за ресурсите на Сибир, в които влизат и огромните водни хранилища на чиста питейна вода. А за нефт, газ, злато, титан, желязо, уран и т. н.
  • 78 Айде ти иди и

    4 1 Отговор

    До коментар #72 от "ха ха ха...":

    "му свии перките"!
    Вие не разбирате, че само Русия и сащ имат ядрена триада. Те може да се договорят, да не се самоубиват Но други наивници, като Европа, може да го отнесат.

    Коментиран от #79

  • 79 Айде бе

    2 1 Отговор

    До коментар #78 от "Айде ти иди и":

    Ще го отнесат такива пъзльовци като теб, независимо, че са готови да му лижат бомбетата на обувките само и само да ги пощади. Такива лекета и на него не са му нужни защото днеска му се подлагат на него, но утре ще го направят отново на някой друг, който се осмели да му се противопостави.
  • 80 Пълни глупости!

    1 0 Отговор
    Русия. е обречена. Ще и се даде урок за хилядилетие напред.
  • 81 Не бях чел нещо по-смешно скоро

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "Мишел":

    )))))/
  • 82 Бъзльооо!

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Хелоу":

    Прибирай се в Раша овреме, че тук и без това ще спираме тока на руските цукала.