16 Септември, 2024 10:10 1 408 14

Еврокомисарят Тиери Бретон подава оставка от Европейската комисия

  • тиери бретон-
  • европейска комисия-
  • оставка

Решението на Бретон идва след искане на Фон дер Лайен за смяна на френския кандидат

Еврокомисарят Тиери Бретон подава оставка от Европейската комисия   - 1
Снимка: БГНЕС

Еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон съобщи, че подава оставка от Европейската комисия. В писмо, публикувано в социалната мрежа "X", той уточнява, че решението му влиза в сила незабавно, цитирано от БТА.

Бретон се очакваше да продължи работата си в ЕК за още един мандат. В писмото си до председателя на ЕК, Урсула фон дер Лайен, той отбелязва, че преди дни тя е поискала Париж да смени името на номинирания за нов мандат комисар "по лични причини", които не са били обсъдени с Бретон. По неговите думи, се очаква Франция скоро да предложи нов кандидат, а самият той не вижда възможност да продължи работата си в Комисията.

Тази седмица се очакваше Фон дер Лайен да представи състава и структурата на новата Европейска комисия пред ръководството на Европейския парламент.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    40 0 Отговор
    Хора които никой не е избирал управляват тоталитарно Европа.
  • 2 ТаУмВзе

    21 2 Отговор
    Краварчето е уволнило куклата да! Са ще монтират некой палав окраинец или ислямист, за по Лачено де.
  • 3 Пич

    29 0 Отговор
    Тези се побъркаха ! Урсулианците искат нови жени ! Но ако е възможно , силикона и хиалурона на новите жени да е сложен в старите им членове !!!
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    25 0 Отговор
    таА не се интересува дали човекът си върши работата❗
    Скоро ще иска 25% мъже ,25% жени
    и по 25% ЛГБТИ-янци ‼️

    Коментиран от #6

  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    23 1 Отговор
    ЕвроGeйски съюз ‼️
  • 6 Процентите

    20 0 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    за джендъри са поне 50%.
  • 7 Реалист

    12 0 Отговор
    Бретона, Перчема, Алаброса .... тези там са все такива
  • 8 Възмутен

    17 0 Отговор
    "Урсула фон дер Лайен, той отбелязва, че преди дни тя е поискала Париж да смени името на номинирания за нов мандат комисар "по лични причини"

    Да живее ЕССР където "демокрация" скоро ще стане мръсна дума. Значи няма никакво значение народите и парламентите в отделните държави на ЕС какво искат и кого искат да ги управлява щом на Урсулка не им харесва човека може да го смени. Защо ли все повече ЕС заприличва на комунистическа диктатура където лидерът на партията си назначаваше послушници за подгласници и те винаги "гласуваха" единодушно поредната прищявка на вожда. Каква е разликата според нашите козячета от северна Корея.
  • 9 Мухаа ха!

    19 0 Отговор
    Какъв Цезар,Нерон,Калигула пред властта на една втори мандат Акушерка,бе драги европейци.Те са дребни рибки- цаца,пред нейната абсолютна ,неограничена власт над 520 МИЛИОНА ДУШИ! Никога,в цялата човешка история,не е имало Диктатор от такава величина,с толкова абсолютна власт,над народи,който само на хартия са суверенни.И най- смешното,по скоро трагично е,че Никой от тези народи не е гласувал за нея.Де факто,тя е с по големи правомощия и неограничена власт,от всеки президент на земята.За нея протести,оставки не важат.Само тя и папата са абсолютно недосегаеми.Ще си назначава " Управители" по свой вкус,и подобие.Пред тази система,Комунизма ,който наричаме Диктатура,е жалко недоносче.
  • 10 Пенчо

    9 0 Отговор
    Май кораба потъва и плъховете беж....
  • 11 зъб

    11 0 Отговор
    човека е казал че не иска да бъде част от СЪМНИТЕЛНОТО управление на урсула...браво пич
  • 12 М3 голд

    3 0 Отговор
    Какви са тия лични причини? Не е фотогеничен, поти се чисто и мирише, когато са заедно я пощипва или я гледа похотливо, доглежда асистентите а нея не поглежда? А? Смях, смях!!! Още два месеца, да има късмет Тръмп да стане президент, в ЕС палачинката ще се обърне. Ще спра до тук. Срамота!
  • 13 Оги

    2 1 Отговор
    Това е, сега ще си седи на село с 20 бона евраци пенсия човека и ще се чуди какво да прави. Нещо градинка с доматки, някоя кокошка…
  • 14 ЦЬЬЗБ

    0 0 Отговор
    АДСКИ ПРОТИВЕН
Новини по държави: