17 Септември, 2024 09:26 690 10

Лондон отделя близо 90 милиона евро за борбата с трафика на мигранти

  • мигранти-
  • великобритания-
  • трафик на хора-
  • бежанци-
  • лондон

Обявеното финансиране ще бъде използвано за закупуване на камери за наблюдение и технологично оборудване, за да се улесни събирането на доказателства

Лондон отделя близо 90 милиона евро за борбата с трафика на мигранти - 1
Снимка: Shutterstock

Британското правителство обяви днес, че ще отдели 75 милиона паунда (близо 89 милиона евро) за борбата с бандите за трафик на мигранти, предаде Франс прес. Първоначално тези средства бяха предназначени за финансиране на миграционното споразумение, сключено с Руанда, което в крайна сметка отпадна, предаде БТА.

Дошлият на власт през юли премиер лейбърист Киър Стармър се отказа от този предизвикал спорове проект, подкрепян от управлявалите досега консерватори, който предвиждаше депортиране в източноафриканската страна на хора, търсещи убежище и пристигнали незаконно в Обединеното кралство.

Стармър същевременно обеща да се справи с "бандите", участващи в организирането на прекосяванията на Ламанша, при които често има смъртни случаи.

Обявеното финансиране ще бъде използвано за закупуване на камери за наблюдение и технологично оборудване, за да се улесни събирането на доказателства с цел преследване на трафикантите, каза британската министърка на вътрешните работи Ивет Купър. Средствата ще бъдат използвани и за наемане на гранични служители и 100 специализирани следователи за Националната агенция за борба с престъпността.

"Най-съвременните технологии и подобрените възможности за разузнаване ще ни позволят да използваме всички инструменти, с които разполагаме, за да пресечем тази подла търговия", каза британската министърка. Британското правителство иска да се справи с проблема, като си сътрудничи с европейските си партньори.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    5 0 Отговор
    Половината от тези пари ще отидат в самите мигранти.
  • 2 Чичака

    4 0 Отговор
    Да си намерят скаути и да отсяват талантите. Транжори , бомбаджии , изнасилвачи...
  • 3 Дедо ви...

    4 0 Отговор
    И те ли ще плащат? В Швеция плащат 30 000 евро на емигрант който сам напусне страната?!?!?!?!
  • 4 ТаУмВзе

    1 0 Отговор
    Лондонистан да учи Арабски, щото требва да пейка Мюазим по 5 пъти дневно! Препоръчва се килимче и Компас, че да знаят къде е Изток.
  • 5 Ломския

    2 1 Отговор
    По един снайперист на всеки километър и въпроса е решен,италианските гранични много отдавна ги давят с лодките.
  • 6 българина

    8 0 Отговор
    ще падна от смях!!! ще прехвърлят дефакто накрая на съда и прокуратурата да пазят границата.... Просто продължават да симулират дейност заради спокойствието на островитяните. Докато плана за затриване на белия човек на острова и в европа продължава с пълна сила. Евреите си връщат на белите за 2000 г назад, и ще излязат победители, но с цената на изчезването на израел
  • 7 хр. грозев идиота

    2 0 Отговор
    Тези цивилизовани и демократични колонизатори , изведнъж се сетиха ,че емигрантите са проблем за страните им.? Как така и какво накара тези надменnи, високомерни, хитри , подли и коварни пирати облечени в скъпи костюми и представящи се за елите на света? .
  • 8 малко е , но там фирми закарват мигранти

    0 0 Отговор
    да печелят .
  • 9 Шегобиец

    1 0 Отговор
    Борете се, борете се! Ама гледайте да не прекалявате с борбата ;)
  • 10 Соц помощи

    0 0 Отговор
    Ми спрете им помощите, и махнете всякакви заложни къщи и тем подобни измамници.
Новини по държави: