17 Септември, 2024 17:19 646 2

Пожар избухна в двореца на парламента в Букурещ след инцидент с бензин

  • пожар-
  • инцидент-
  • бензин-
  • букурещ-
  • парламент

Около 300 души бяха евакуирани, а служителка получи медицинска помощ след напръскване с гориво

Пожар избухна в двореца на парламента в Букурещ след инцидент с бензин - 1
Снимкa: Shutterstock

Пожар избухна в двореца на парламента в Букурещ във вторник, след като човек хвърлил бензин в зоната за достъп на посетителите. Спасителни екипи евакуираха около 300 души от сградата, докато пожарникарите потушиха огъня, съобщи Romania-insider, цитирано от News.bg.

Служителка в двореца е получила пристъп на паника, след като се твърди, че е била напръскана с гориво и е получила медицинска помощ. Съобщава се, че тя е работила в магазина за сувенири на приземния етаж, където е започнал пожарът.

Няма други пострадали, а полицията в момента се опитва да идентифицира мъжа, за който се смята, че е напуснал сградата.

Все още не е ясно как заподозреният е успял да влезе в сградата със запалителното вещество. Един от постовете на охраната е вътре в сградата, но според първоначалната информация, цитирана от Euronews Румъния, мъжът е успял да запали пожара, преди охраната да реагира.

Букурещката полиция каза в изявление, че "от първоначалните разследвания е установено, че след спонтанен конфликт мъж, посетител, предполагаемо е хвърлил запалимо вещество" в двореца на парламента.

Инспекторатът за извънредни ситуации заяви в прессъобщение, че са се намесили, за да потушат пожар в зала "Константин Брънкуши" на двореца. "Пожарът е възникнал в стая за посетители, на площ от 30 кв.м. Изгорели са текстил и канцеларски вещи. В резултат на инцидента няма пострадали."


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    4 2 Отговор
    Тази грандоманщина ще подпуши отвсякъде като заприиждат дроновете.
  • 2 Ми ядосали

    3 0 Отговор
    Са го и е сготвил коктейл молотов
Новини по държави: