21 Септември, 2024 05:31 488 16

Камала Харис: Тръмп е заплаха за живота на жените

  • камала харис-
  • доналд тръмп

Кандидатът на демократите се стреми към още едни телевизионни дебати с бившия президент

Камала Харис: Тръмп е заплаха за живота на жените - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис, която е претендентка на Демократическата партия за президентските избори на 5 ноември тази година, каза снощи, че се опитва да си издейства втора възможност за участие в предизборни телевизионни дебати с опонента си от Републиканската партия Доналд Тръмп, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Същевременно тя обяви опонента си за заплаха за живота и свободата на американските жени, като предупреди, че той ще продължи да ограничава правото на аборт, ако се завърне в Белия дом, информира Асошиейтед Прес.

"Опитвам се да стигна до още едни дебати. Ще видим", заяви Харис по време на предизборна проява пред около шестстотин души в културния център "Коб Енерджи" в Атланта, щата Джорджия.

Единствените досега телевизионни дебати между Харис и бившия американски президент Тръмп бяха на 10 септември в студиото на "Ей Би Си Нюз". Преди това Тръмп имаше дебати в Атланта - в студиото на Си Ен Ен, с президента на САЩ Джо Байдън, който впоследствие се оттегли от кандидатпрезидентската надпревара и бе заменен на претендентската позиция на демократите от Харис.

Предизборната среща на Харис в един от ключовите за предстоящите президентски избори щати дойде дни след информацията на разследващата медия "ПроПублика", че две жени в Джорджия са починали, след като не са получили необходимото лечение след усложнения вследствие на приемането на хапчета за прекъсване на бременността, посочва АП.

Подобни смъртни случаи са не само предотвратими, но и предвидими благодарение на законите, прилагани след като Върховният съд на САЩ е отменил решението по делото "Роу срещу Уейд" (обявявайки, че конституционното право на аборт, поддържано в продължение на почти половин век, вече не съществува), отбеляза Харис.

Независимо от разпоредбата за шестте седмици, която позволява аборт в ранна фаза на бременност с цел да бъде запазен животът на майката, според опонентите на въпросното решение то е създало опасност от объркване сред лекарите за това дали имат право да осигурят лечение на жените.

"Добра политика, логична политика, морална политика, хуманна политика ли е да обявим, че здравен работник ще започне да оказва необходимата здравна помощ само тогава, когато ти си на прага на смъртта?", попита Харис в Атланта.

На втора своя предизборна проява снощи, в столицата на щата Уисконсин - Мадисън, тя припомни историята на Амбър Търман, която е решила да направи аборт, когато е забременяла за пореден път.

"Тя беше планирала своето бъдеще. Тя беше обичана. И тя щеше да бъде жива днес", заяви вицепрезидентката на САЩ по адрес на Търман, която е чакала над 20 часа в болницата за рутинна медицинска процедура, с която да се премахне тъкан след приема на хапчета за предизвикване на аборт. Жената развива сепсис и умира.

Според Керълайн Лийвит, говорителка на предизборния щаб на Тръмп, при положение че законодателството на щата Джорджия допуска изключения от действащия закон, "не е ясно защо лекарите не действат в защита на живота на майките", посочва АП.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Демократи

    15 1 Отговор
    Бай дън и администрация му, почти успяха да предизвикат глобален ядрен конфликт.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кжигуж

    20 0 Отговор
    Харис е заплаха за живота на мъжете
  • 4 Ами..

    12 0 Отговор
    Ку ку...
  • 5 веселяк

    11 0 Отговор
    Мдааа, първо ги яде, после ги оправя и накрая ги трепе!
  • 6 На тая си й личи, че е от клуба на ЛГпет

    14 2 Отговор
    Реве за тръмповия, ама той човека не се дава на крокодили с патки!
  • 7 Дааа

    17 1 Отговор
    Кукувица изкукала, това ни готвят глобалистите от дълбоката държава!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мъжа на урсула

    6 1 Отговор
    Нез@доволена женица у-й сънува
  • 10 Роко

    16 1 Отговор
    Тъппа пачча , безполезно ввлечуго! Голям срам за Америка - първо издЪн , сега и паччата ….
    Дълбоката държава в отчаяни опити заедно с медийния картел …… Жалка история
  • 11 Уса

    8 1 Отговор
    За кои жени бе трансбулка?Тръмп е мъжкар и уважава жените а вие сте заплаха за целия свят
  • 12 Маке

    5 0 Отговор
    Госпожата довчера се кълнеше във вярност на Байдън, който определено е опасен за целия свят, а днес сочи за опасен Тръмп. Ами за нея не е опасен. Той харесва славянки.
  • 13 Kaлпазанин

    3 0 Отговор
    По добре само жените ,а ти (вие) изобщо сте заплаха за човечеството
  • 14 Будна пчеличка

    2 0 Отговор
    Тая е заплаха за Америка и светаа,но тъпите американци които не виждат по далече от носа си,ще вземат да я изберат и ще видят на живо какво е гражданска война!
  • 15 Политик

    0 0 Отговор
    няма право да коментира нито морала,нито хуманността,особено в здравеопазването,както и да спекулира със смъртта на потърпевшата,която не е имала пари да плати рутинната процедура в частна клиника.А някой е дал разрешение за производство и продажба на медикамент,предизвикващ аборт,но и поставящ жената в риск - за това кой е отговорен???
  • 16 Ненормална

    0 0 Отговор
    Какви ги плещи тая? Глупости на едро.