8 Октомври, 2024 09:18 997 31

Харис нарече Тръмп "невероятно безотговорен"

  • камала харис-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • тръмп

Има много лъжи и дезинформация, разпространявани от бившия президент, каза Харис

Харис нарече Тръмп "невероятно безотговорен" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис нарече бившия държавен глава Доналд Тръмп „невероятно безотговорен“, тъй като според нея е разпространявал лъжи за мерките на правителството, свързани с последиците от урагана „Хелън“, предаде Асошиейтед прес, съобщи БТА.

„Има много лъжи и дезинформация, разпространявани от бившия президент за това, което се предоставя, особено за оцелелите от „Хелън“. Това е изключително безотговорно", каза Харис пред репортери, преди да се качи на борда на президентския самолет, за да лети до Ню Йорк.

Ураганът „Хелън“ отне живота на над 220 души в шест американски щата, докато ураганът „Милтън“ наближава крайбрежието на Флорида. Тръмп направи множество неверни изказвания по темата, включително казвайки, че федералното правителство умишлено отказва помощ на жертвите на бедствието, които подкрепят Републиканската партия. Той също така погрешно твърди, че Федералната агенция за управление на извънредни ситуации е останала без пари, защото всички средства са отишли за програми за нелегални имигранти, отбелязва АП.

Харис от своя страна каза, че всъщност федералната агенция разполага с много ресурси, които са на разположение на хората в нужда. По думите ѝ със своите ресурси агенцията помага на хората да се изправят на крака и да възстановят домовете си.

Междувременно Ройтерс съобщи, позовавайки се на свои източници, че милиардерът Илон Мъск планира да агитира в щата Пенсилвания в подкрепа на Доналд Тръмп. Преди няколко дни Мъск се появи заедно с Тръмп на предизборен митинг в Пенсилвания. Още през юли собственикът на автомобилния производител „Тесла“ и социалната мрежа „Екс“ публично заяви подкрепата си Тръмп на предстоящите президентски избори. Пенсилвания се смята за ключов щат както за Тръмп, така и за опонентката му от Демократическата партия Камала Харис в президентската надпревара на 5 ноември. Тръмп е планирал за утре два митинга в щата - в градовете Скрантън и Рединг.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слендрина

    12 0 Отговор
    е в атака!
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    29 1 Отговор
    таА КАМИЛА научи ли с коя Корея, Северна или Южна , САЩ са партньори и с коя врагове 🤔🤔🥸🥸

    Коментиран от #8

  • 3 То па тая разбира,

    26 1 Отговор
    Какво прави? Май "байдънизмът" е заразна болест? Всички там ги хвана.

    Коментиран от #6

  • 4 камилата

    30 1 Отговор
    хилещия се мелез с конската муцуна
  • 5 Сталин

    31 0 Отговор
    Кумала е по дебилна и от Бай Дрън
  • 6 Бидоня

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "То па тая разбира,":

    е наш човек, живее до Римската стена и продава краставици.
  • 7 зачуден

    23 0 Отговор
    Абе , тази да не е незаконна сестра на Кирцата ? Същата неадекватна усмивка /ако озъбването се брои за усмивка/ , същото неадекватно , налудничаво и карикатурно поведение , същите безсмислени , несвързани и нелогични дрънканици без начало и край , същите безкрайни лъжи съшити с бели конци и пр. и пр. ! Ако не са истински , сигурно са астрални близнаци .

    Коментиран от #11

  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    29 0 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Американският вицепрезидент Камала Харис допусна гаф, като обяви, че страната й е във важен съюз със СЕВЕРНА Корея. Грешката си Харис допусна по време на визита в... ЮЖНА Корея.🥸🥸🥸

    Утре , ако стане Президент, може да прати ракети по грешка‼️

    Коментиран от #13

  • 9 ПЪЛЕН ЦИРК

    15 0 Отговор
    НЯМА ТАКЪВ ЦИРК ! ТОЧНО ТЕЗИ ТРЪГНАЛИ ДА ГОВОРЯТ ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ И ЛЪЖИ 🤣😂🤣🤣🤣 ТОВА Е НЯКАКВА НЕ РЕАЛНА ПЛАНЕТА . ТУКА ШИШЛИКА СТАНА БОРЕЦ С КОРУПЦИЯТА И НЕПРАВДАТА 🤦🤦
  • 10 Аномалия 8222

    9 0 Отговор
    Да замълчиш най-добре.
  • 11 Не бе

    16 0 Отговор

    До коментар #7 от "зачуден":

    Това е заразата "байдинизъм"!
    Виждат духове и говорят с тях и правят здравей. Не помнят какво са правили преди 10 мин. Не познават роднини, колеги и кои от тях са починали и кои още живи. Някои застиват в идиотски озъбвания, неприлични на усмивки... Пълно отсъствие на разум и понятие за реалност.
  • 12 безпристрастен

    19 0 Отговор
    Ннндааа , гледахме я по СиЕнЕн на един неин пореден "пърформанс" ... женицата е тотал щета ... освен иди@тско хилене през цялото време , въпреки че изобщо не говореше на смешни теми ... освен объркан , безсмислен речетатив със заучени фрази-клишета ... освен безсмислени с нищо не-обосновани нападки към Тръмп и то - изречени с неистова злоба ... друго ... не успяхме да видим . Ако в САЩ изберат подобно ... същество за Президент ... светът го чакат тежки , много тежки дни .
  • 13 Достойна заместничка на байДрън

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Преди дни в Белия дом , той каза: " Добре дошли на басейна."
  • 14 пилците се броят на есен

    3 8 Отговор
    Ако Тръмп загуби, губи само той, ако спечели губят всички!
  • 15 Илайн Мъск

    9 0 Отговор
    Няма смисъл от убийства на Харис.Тя вече е заминала
  • 16 велик , по велик , най велик

    10 0 Отговор
    Американската нация била велика ???!!! Велика , велика , колко да е велика след като подобен мелез с харизма на умрял кон и с интелект на канарче им е кандидат за Президент ??? Освен , че е кандидат , услужливи социолози и медии и предричат , че ще стане Президент ???!!! Ако (и) това стане , САЩ (освен , че ще станат за посмещище) ще се наложи и да узаконят иди@тията , като я признаят за безусловна предпоставка за политическа кариера .
  • 17 БеГемот

    1 8 Отговор
    Избирането на Тръмп означава икономически натиск над Европа и България ...не знам защо се радвате....

    Коментиран от #19, #20

  • 18 Без коментар

    9 0 Отговор
    Миналата година след един ураган едно малко американско градче издигна украинското знаме над административните си сгради, а кмета им каза "а дано сега Байдън се сети да ни помогне"
  • 19 Любопитен

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "БеГемот":

    А избирането на Харис какво означава? Забрана на личните местоимения и всички ще си говорим на "то" и издигане на пиедестал на ЛГБТ, това ли искаш?
  • 20 Митака

    2 8 Отговор

    До коментар #17 от "БеГемот":

    Радват се, защото за тях Русия е по-важна от България. Те са за всичко, което е добро за Русия, пък ако ще и да е лошо за България. Руската пропаганда добре си е свършила работата за последните 150 години. Превзеха ни отвътре както се казва. Окупираха ни в умовете и сърцата.

    Коментиран от #30

  • 21 ХАРИС ПО АКЪЛ Е НА НИВОТО

    9 0 Отговор
    НА НЕЙНСКА И ПОПТОДОРОВА КРЕМЧЕВА !
  • 22 Факт

    7 0 Отговор
    Китай им открадна фотоволтаиците, Тръмп - електромобилите. От Зелената Сделка останаха големи перки и фалиралият проект за АЕЦ Белене.

    Коментиран от #29

  • 23 САЩ НЕ ИСКАТ ЕМИГРАНТИТЕ ДА ГИ

    7 0 Отговор
    МАНДРЪЦАТ КАКТО ТОВА СТАНА В ГЕРМАНИЯ ! ТРЪМП ЩЕ ВКАРА В ЗАТВОРА И БАЙДЪН И ПОДЛОГАТА МУ , А ПОСЛЕ ЩЕ ПРАТИ МИГРАНТИТЕ У НАС ! САЩ СА НИ ВРАГОВЕ , НЕ ГО ЛИ УСЕТИХТЕ ОЩЕ КАТО НИ ПРАТИХА КОРАБА С МУХЛИВА ЦАРЕВИЦА ?!
  • 24 САЩ ДА ВЪРНАТ ДВАТА МИЛИАРДА ДОЛАРА ЗА

    6 0 Отговор
    САМОЛЕТИТЕ - КОЕТО НЯМА ДА СТАНЕ НИКОГА !
  • 25 Само припомням

    5 0 Отговор
    Само потърсете: генерал Камал Аруш (Kamal Arush) и ще ви стане ясно, че целият свят се управлява от сатанисти с преобърнат пол!
  • 26 Само припомням

    7 0 Отговор
    Не Камала Харис, това е либийският генерал Камал Аруш... Светът се управлява от сатанисти с преобърнат пол - кабала-инверти:

    Потърсете информация в Х (бившия туитър), защото тук не успявам да закача снимки!

    При елита е задължително да преобърнеш пола си. Всички "жени" са с бонус под полата, а "мъжете" са ... Без да си преобърнеш пола е забранено да получиш достъп до власт, пари и и слава. Затова "мъжете" им са по-дребни, с окръглени глави и нежни гласчета, а "жените" с адамови ябълки, огромни трахеи и челюсти. Така са и в България - събудете се! Елитът практикува сатанизъм, кланя се на Бафомет - демон с полови белези на двата пола. Няма манекенка, миска, певица, актриса, която да не е инверт. Така е и в политиката и във властта. Те всички са кабала-инверти. Още в първите седмици на бременността, те започват да се наливат с хормони, преди да са се образували половите органи на бебето и така го видоизменят още в утробата. После цял живот са на хормони, чак като остареят спират и тогава истинският им пол съвсем си проличава.
    Събудете се, преди да е станало прекалено късно!
  • 27 Уууууууууууууу

    3 0 Отговор
    Управлението на Бай Дрън е пълен провал.По негово време започнаха две войни.Успя да разгневи и духовния свят.Сложи статуя на сатаната пред Белия дом и благодарение на сатанистите се качиха горе прекалено много невинни,които не бяха завършили земния си път и са бесни.В знак на протест сега играят горе хоро и причиняват бури.Вече и извънземните им имат зъб хаха.
  • 28 Съмн

    1 0 Отговор
    Какъв еТрамп не знам, но като видя смеха й запцвам да се съмнявам .....
  • 29 Загубен прое

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Факт":

    Пътувах 1100 км в Турция. Видях само един фотоволтаик. Виж перки имаше само по планините.
  • 30 Ами сега

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Митака":

    Ествтено Русия е важна и за БГ.
    Бъгария благодарение на на нея беше във възход 40-45 години, Построени бяха структуроопределящите Козлудуй, Нефтохим, Павец Чаира, НДК (беше с името на Л. Живкова), прохода на Републиката, Мостът на дружбата в Русе и центъра на София също.

    Къде ни е сега Южен поток, Козлодуй, БГА Балкан, Океански риболов? Безгръбначи продажници от Герб,ПП, СДС, ДПС, а златото, поливмите площи, селското стопанство, армията?

    Използвате достиженията на соца вече 35 г. А я превърнахе БГ в треторазряден протекторат.

    Нещо значително де е построено през последите 35 години? Високите технологии къде са?
    Къде ни е Южен поток, Беляне, с които бихме били Швейцария. Кой ни забрани да ги строим.
  • 31 АЗ СЪМ ЗА УКРАЙНА НО ЗЕМЯТА НА КОЯТО

    0 0 Отговор
    СТЪПВАТ Е 100% РУСКА И ТЕ НЕ Я ЗАСЛУЖАВАТ ЩОТО СА ФАШИСТИ ............БАЙДЪН И ТРЪМП ПОМНЯТ КАК УКРАТА И ПРОСТАК ХРУШЧОВ БЛЪСКАШЕ С ОБУВКАТА СИ ПО КАТЕДРАТА В ООН - В ЦЕНТЪРА НА НЮ ЙОРК !