Тема: Украйна

17 Октомври, 2024 07:32 2 058 93

ISW: Кризата на фронта за Русия заплашва сериозно икономиката ѝ

  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин-
  • курска област

Руският президент Владимир Путин вероятно цели спечелване война на изтощение, сериозни средносрочни и дългосрочни ограничения обаче ще провалят това стратегическо усилие

ISW: Кризата на фронта за Русия заплашва сериозно икономиката ѝ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски представи пред Върховната рада на 16 октомври Плана от пет части за победа на Украйна във войната до края на 2025 г.

Сред точките са: незабавна покана за присъединяване към НАТО; продължаваща западна подкрепа и помощ; възможност Украйна да използва предоставени от Запада оръжия за удари по военни цели в Русия и увеличаване на обмена на разузнавателна информация с Украйна; западно и украинско неядрено стратегическо възпиране срещу Русия; западни инвестиции в стратегическия икономически растеж на Украйна, както и обещание, че украинските сили ще "заменят" определени западни военни контингенти, разположени в момента в Европа след приключване на войната.

Зеленски заяви, че украинските сили ще използват своя опит във войната, за да укрепят отбраната на НАТО и да гарантират сигурността в Европа.

Има и няколко секретни аспекта на плана, които е споделил със западните съюзници на Украйна.

Зеленски заяви, че съдбата на Украйна е свързана със съдбата на нейните съседи в Балтика, Балканите, Кавказ и Централна Азия. Той предупреди, че Западът трябва да подкрепи суверенитета и териториалната цялост на Украйна, или рискува бъдеща руска агресия.

Това посочва в своя анализ Институтът за изследване на войната (ISW).

Украински и западни служители изразиха подкрепа за плана на Зеленски на 16 октомври. Той ще представи плана на Европейския съвет на 17 октомври.

Руският президент Владимир Путин вероятно цели спечелване война на изтощение. Сериозни средносрочни и дългосрочни ограничения обаче ще провалят това стратегическо усилие.

В момента руската армия се опитва да елиминира предизвикателството пред своята инициатива в област Курск след украинското нахлуване в началото на август 2024 г., като същевременно поддържа офанзивен натиск в Източна Украйна в преследване на дългогодишни оперативни цели.

Засилената настъпателна операция на руската армия през лятото на 2024 г. за Покровск и Донецка област вероятно ще достигне кулминацията си през следващите месеци, въпреки че руското военно командване вероятно ще продължи да ангажира руските сили в общите стратегически усилия за задържане.

Путин разчита на това, че руските сили провеждат последователни настъпателни операции за неопределено време, но тези смазващи атаки вероятно ще влошат значително наличната сила и материални средства. Руските сили ще трябва да намалят темпото на настъпление поне в избрани сектори от фронта.

ISW наблюдава стабилно увеличение на финансовите стимули, които руските власти предлагат за сключване на военен договор с руското Министерство на отбраната (МО). Това предполага, че Русия изчерпва резервите за набиране на желаещи доброволци.

Понастоящем Русия разчита на голям, но ограничен запас от оборудване от съветската епоха, за да компенсира огромните си загуби в Украйна и изглежда, че изчерпва запасите си с повишена скорост.

Русия използва партньорства със Северна Корея и Иран за придобиване на боеприпаси и военно оборудване и се ангажира с Китай за придобиване на критични компоненти за отбранително производство, но тези международни усилия за доставки няма да отговорят на всички нужди на Русия от материални средства в Украйна.

Путин изглежда също толкова несигурен да проведе икономическа мобилизация, колкото и да проведе друга мобилизационна вълна, и остава неясно дали критичните затруднения и влошаващият се недостиг на военни дори биха позволили на Русия бързо и напълно да мобилизира икономиката си за военните усилия в ако Путин го е разрешил.

Затвореният пламенен националист и бивш руски офицер Игор Гиркин по-специално постави под въпрос формулираната от Кремъл теория за победата и оцени, че 2025 г. и вероятно края на 2024 г. ще бъдат "сериозен тест" за Русия, тъй като Кремъл все още не се е заел със средносрочното до дългосрочно генериране на сили и ограничения на отбранително-промишления капацитет.

Гиркин публикува поредица от писма от затвора, написани между 28 септември и 12 октомври, в които твърди, че текущата стратегия на Кремъл зависи от резултата от президентските избори в САЩ. С това намеква, че Кремъл очаква, че Русия ще може да надживее подкрепата на Запада за Украйна въз основа на политиката на новата администрация на САЩ.

Гиркин призна, че Кремъл все още не е решил проблемите си със систематичната отбранителна промишлена база и човешката сила след началото на войната през февруари 2022 г. Тези проблеми скоро може да доведе до военно-икономически кризи в Русия.

Гиркин твърди, че Кремъл е преувеличил военния си капацитет, но не успява да навакса нуждите от оборудване за военно време. Войнато "довършва" останалите руски резерви от хора и оръжие, които не са "безкрайни и неизчерпаеми". Гиркин намекна, че нова мобилизация ще бъде пагубна за руската икономика.

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви нов пакет от военна помощ за Украйна на стойност 425 милиона долара след телефонен разговор с украинския президент Володимир Зеленски на 16 октомври.

Пакетът ще включва боеприпаси, бронирани превозни средства, прехващачи за противовъздушна отбрана. Министерството на отбраната уточни, че пакетът ще включва допълнителни боеприпаси за национални усъвършенствани ракетни системи земя-въздух (NASAMS), ракети RIM-7 и подкрепа за противовъздушна отбрана, зенитни ракети Stinger, боеприпаси за високомобилна артилерия Ракетни системи (HIMARS), боеприпаси въздух-земя, 155-милиметрови и 105-милиметрови артилерийски боеприпаси, тръбно изстрелвани, оптично проследявани, телено-насочвани (TOW) ракети, противобронирани системи Javelin и AT-4, многоцелеви колесни превозни средства с висока мобилност ( HMMWV) и други боеприпаси и оборудване. Министерството на отбраната отбеляза, че това е 67-ият транш на администрацията на Байдън от оборудване, извлечено от запасите на Министерството на отбраната, предоставени на Украйна от август 2021 г.

Австралийското правителство обяви, че ще предостави на Украйна 49 танка M1A1 Abrams като част от нов пакет помощ за Украйна на стойност около 164 милиона долара.

Министерството на отбраната на Южна Корея (МО) заяви на 16 октомври, че "отблизо" следи съобщенията, че руската армия обучава севернокорейски войници. Националната разузнавателна служба на Южна Корея се координира с украинските разузнавателни служби.

Източници от военните и разузнавателните служби на Украйна казаха на украинските издания РБК Украйна и Suspilne, че руската армия в момента обучава над 10 000 севернокорейски войници в Далечния изток на Русия и се готви да прехвърли някои от тях в граничните райони близо до Украйна, за да освободи руски военни персонал за ротации.

Украинските издания Suspilne и Liga съобщиха на 15 октомври, цитирайки анонимни източници от военното разузнаване, че руската 11-а въздушнодесантна бригада формира "батальон" от 3000 души, обслужван от граждани на Северна Корея (численият състав е далеч над батальон), които руската армия вероятно ще разположи за отбранителни операции в Курска област.

ISW обаче не е наблюдавала доклади, че севернокорейски войски участват в бойни операции. Генералният секретар на НАТО Марк Рюте заяви на 16 октомври, че НАТО не разполага с "окончателна" информация, че севернокорейските войски се бият в Украйна.

New York Times (NYT) съобщи на 16 октомври, че неуточнени американски военни и разузнавателни служители "изразиха известен скептицизъм", че значителен брой севернокорейски персонал се бие в Украйна, но заявиха, че нямат съмнение, че севернокорейските инженери и наблюдатели работят в окупирана Украйна и Русия.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    17 9 Отговор
    На война като на война.
  • 2 ййрррркюпе

    59 80 Отговор
    Да,да, това се пише вече като нарицателно, но губеща е украйна и народа и фашизиран!

    Коментиран от #46

  • 3 Нинджа

    69 58 Отговор
    Руските власти обещават голями суми за участие в тридневната операция понеже малко руснаци оживяват на фронта и нямат възможност да си потърсят парите.
  • 4 Така е

    71 69 Отговор
    Каква икономика има това първобитно блато?!
    Единствената "икономика" и да разпродава ресурсите си на Китай и Индия и да налива в иранско и севернокорийско оръжие.
    Не знам само защо рждните въшливи ушанки още не са отпътували к москве, да помогнат малко в икономиката на братския им народ.

    Коментиран от #14, #17, #32

  • 5 Новичок

    49 3 Отговор
    Много дълга статия бре,пфу...

    Коментиран от #23

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 въъййййй

    56 6 Отговор
    умора нямате въпреки че вече две години лъжете като разпрани и пак се надявате някой да ви се върже !!!

    Коментиран от #18

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Някой

    50 5 Отговор
    Това ли е новата опорка? Да не мислите, че има мислещи хора, които се връзват на "анализите на този "институт".
  • 12 Изкукономика

    54 10 Отговор
    А икономиката на страните от ЕС цъфна и върза.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Няма бе.

    11 36 Отговор

    До коментар #4 от "Така е":

    От 150 европейци пожелали да живеят в Русия няма нито една бг копейка.Слава пРоссия.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 стоян георгиев

    42 6 Отговор
    🥴 малко пропаганда за закуска
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Копейка

    8 29 Отговор

    До коментар #9 от "въъййййй":

    Казаха ни Киев за два дня.

    Коментиран от #52

  • 19 Дърпай.

    8 26 Отговор

    До коментар #17 от "Кре тен изма":

    Чемодан вакзал в окопите на Курск.

    Коментиран от #77

  • 20 Дрън дрън

    9 30 Отговор

    До коментар #6 от "САЩ живее от войните!":

    И росияните видяли че подковават коня и те вдигнали крачето,след още 3 години раша ще закъса за мъже,за доктори учители специалисти ...... Трезвите и нормалните ще бягат към България и САЩ!
  • 21 Общо взето

    32 10 Отговор
    празни приказки и напразни надежди, че Русия ще рухне победена от Украйна, която вече диша с чужда помощ... Пък и тоя план, който вчера зеленикавият клоун представи пред тяхното "народно събрание", е опит да въвлече цялото НАТО във войната между тях и Русия, което очевидно няма да се приеме благосклонно от членовете на "отбранителната" организация...
  • 22 НЕ МОЕ МИ ПОЧНЕ ДЕНЯ

    32 6 Отговор
    Къде ми е статията за успехите на Зеленски??
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 БгТопИдиот🇧🇬

    26 9 Отговор
    ISW: Кризата на фронта за Русия заплашва сериозно икономиката ѝ..


    Тази опорка не е ли повтаряте ?!?!

    Иначе са мечти краварски...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Зеленски Реве и Плаши! Иска да се

    23 7 Отговор
    Случи Голяма Война, защото в тази щее Напълно Губещ!!Не рева, когато Бандеровците избиваха 14 000 Жители на ЛНР и ДНР!! Тогава, не ревеше, сега Реве! Макар че като Комик, го прави Театрално!!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ехо

    28 8 Отговор

    До коментар #4 от "Така е":

    Това го слушам от всички соросоиди, които живеят в едни времена от преди 30 г. Прочети какво казва СБ, която е подчинена на САЩ. Оставяме това, че тя казва , че Русия е най гокямата икономика в Европа. Има нещо много по важно, което отличава Русия от запада. 80% от руския БВП е от производство, а в САЩ 80% от брутния вътрешен продукт е от услуги. Понеже си хем умен хем красив абсолютно съм сигурен, че това нищо не ти говори, но обикновените хора си правят много изводи
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Евроатлантик

    10 18 Отговор
    Стратегията на Украйна е единствената възможна за момента ...

    Бавно отстъпление в което се унищожават няколко пъти (5-6)повече окупатори и бойна техника от собствените загуби...
    Рано или късно това ще има своя ефект...
    Междувременно, в следващите няколко месеца украинците ще получат нови оръжия и бойна техника с които да окомплетоват 14-те бригади, които чакат да влязат в бой (много ясно, че с повече оръжие и бойци ще се убиват повече рашисти) .
    Ще се унищожат също и много складове, военни заводи или рафинерии на руска територия . Това постепенно ще рефлектира върху всички от Империята на злото Русия.
    Фашистите около диктатора в определен момент ще проумеят, че нямат шансове за краен успех в тази война и ще го свалят в замяна на оцеляването си, като прехвърлят на цялата вина върху него.

    Затова Зеленски намеква за края на войната през 2025 година.

    Коментиран от #45, #59, #78

  • 36 Не разполагат с информация

    25 5 Отговор
    че севернокорейци има на фронта, но са наредили медиите си да лаят за това денонощно.
    Както и за бойните дроновете които Русия си произвежда с хиляди, че били "тип Шахед". А те си имат имена и са с класи над иранските.

    Мислят си така ще внушат, че не Русия сама ги е размазала с проекта им Украйна. И си търсят обравдание за унижението.
    Това, че Русия свършила пак ракетите, свършили и мъжете(с което украйна няма проблеми), икономиката била под риск(с което ЕС няма проблеми) и за разсъжденията на Гуркин от затвора ,..... няма нужда да коментирам! :):)

    Коментиран от #43, #54

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 защо

    21 4 Отговор
    "Зеленски заяви, че съдбата на Украйна е свързана със съдбата на нейните СЪСЕДИ в Балтика, Балканите, Кавказ и Централна Азия."
    ????
    Повече нямаше смисъл.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 БеГемот

    21 2 Отговор
    Някой прочете ли го тоя бълвоч на лунатици?!
  • 43 Кой ли им плаща

    16 3 Отговор

    До коментар #36 от "Не разполагат с информация":

    на тия Базираните, за глупостите им и претоплените стари манджи? И с чии пари?
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Европеец

    15 5 Отговор

    До коментар #35 от "Евроатлантик":

    Донякъде си прав..... Украинците чакат техника да комплектоват прословутите 14 бригади обучени от НАТО.... Но само не разбрах кой имаш в предвид като го наричаш диктатор..... Ако имаш предвид Путин си е голяма грешка-беше на избори и спечели убедително..... Ако имаш предвид зеления потник-той не ходи на избори, узурпира президентската власт и с пълно право може да се нарече диктатор.... Да не говоря че против волята им, праща хора да умират като се бият с Русия.... Добре да прочетеш какво включва думата диктатор....

    Коментиран от #61

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Винкело

    16 8 Отговор
    Забелязвате ли, че и петте части на тоя "План за победа" се свеждат до едно: дайте, дайте, дайте. От нас - само жертвите на фронта. Пък за тайните точки да не говорим - бил ги представил на западните партньори. украинската Рада не е дорасла още...
  • 48 Какво стана с тридневната операция?

    6 10 Отговор
    Стигнаха,ли до Киев вече.?Курска област освободиха,ли я?

    Коментиран от #55, #73

  • 49 Любознателен

    8 1 Отговор

    До коментар #37 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ако си прав, там дълбокото където си се заврял, вижда ли се вероятността пак 1/1 ..... конфликта пак да приключи в Берлин?
  • 50 Има само едни фашисти

    5 12 Отговор

    До коментар #46 от "😂😂😂":

    копейките и кремлянските им господари. Крепостник до крепостник... 🤣🤣🤣🤣🤣
  • 51 Механик

    13 2 Отговор
    Поредната словестна нелепица, изтъкана от думички като "вероятно, предполага се, възможно е".
    п.п.
    Само да ви светна, че до довечера пак ще напишете "олелеееее, руснците помляха украинците".
  • 52 Хрис

    12 2 Отговор

    До коментар #18 от "Копейка":

    ПреААтел, бръщолевиш глупости! В редица свои изказвания относно войната в Украйна, Жозеп Борел ( смятам, че знаеш кой е ) заявява, че Украйна не би оцеляла и две седмици без помощта на САЩ и Европа.
  • 53 Икономист

    11 3 Отговор
    "Кризата на фронта за Русия заплашва сериозно икономиката ѝ"

    Бе като гледам икономиката на ЕС цъфти и хубавее - когато имаш растеж невиждан от разпада на СССР това "заплашва сериозно икономиката" ти обаче ако си в рецесия и закриват големи фирми като Баер или Фолсваген това да знаете според козяшката пропаганда изобщо не "заплашва сериозно икономиката" ти - всичко е цветя и рози.
  • 54 Икономиката на Русия

    12 3 Отговор

    До коментар #36 от "Не разполагат с информация":

    все още е в растеж, икономиката на Европа е в перманеннтна рецесия, Украйна пък няма вече никаква икономика нито функционираща държава.....а тия ронят сълзи и се кахърят за Русия? Като, че ли си нямат проблеми в САЩ!
  • 55 Освободиха Угледар,

    7 0 Отговор

    До коментар #48 от "Какво стана с тридневната операция?":

    Ню-йорк, Украинск, Новогродовка, Торецк и още куп населени местности в Донбас.
  • 56 Укропат

    10 0 Отговор
    А на снимката е Мрия дето си я взривихме за да не ни я вземе Путин. Шефчето тогава беше много доволен защото обвинихме руснаците че са бомбили самальота. Всички повярваха. Браво шефче. Най големия клоун и артист. Оскар за теб.
  • 57 Запознат

    7 0 Отговор
    Според световната банка и МВФ икономиката на Русия изпревари тази на Германия и е най-силната икономика в Европа но видиш ли според соросоидната пропаганда "Кризата на фронта за Русия заплашва сериозно икономиката ѝ".

    Първо превземането на нови територии от руснаците всеки ден е "криза на фронта" за тях според тези - поредната лъжа за да се повдигне малко духа на нашите козячета че са увесили носове и карат със старите опорки за "трите дня" че нови няма.

    Второ пак трябва да се лъже колко е зле икономиката на Русия че като дадат данни за европейската икономика козячетата още повече увесват носове.

    Трето заради съсипването на икономиката на ЕС от подлогите на краварника народите от ЕС започнаха да се надигат и да ги изхвърлят на изборите - все повече "крайно" десните или левите печелят и от това козячетата напълно са увесили носове - трябва малко да им се повдигне духа че почват вече да мислят за място на колесниците.
  • 58 Коко

    5 0 Отговор
    Не мога да разбера защо давещите се, които са във водата толкова мислят за тези, които още са на борда когс щели да се одавят?!
  • 59 Яко промит мозък си,

    5 0 Отговор

    До коментар #35 от "Евроатлантик":

    или вземаш някакви субстанции?Или и двете?
  • 60 Коментар

    5 0 Отговор
    Това не беше представяне , а само бълнувания на един наркоман.
    Точките които влизат в "перемогата" над Русия са практически невъзможни.
    На тези циркове в така наречената Рада можем само да се смеем през сълзи ,за това до каква степен са заблудени укронацистите.
  • 61 Дада

    1 7 Отговор

    До коментар #45 от "Европеец":

    Диктаторът е оня джуджак дето седи 25 години в Кремъл, избива и вкарва в затвора опозиционерите и будните журналисти, фалшифицира изборите и е на власт, само защото кгб го държи там. Ей това е диктаторът-фашист. А за Зеленски да кажеш, че е диктатор с един мандат като президент, удължен поради факта, че по време на война не могат да се проведат избори, значи си психично болен съм сериозни отклонения.

    Коментиран от #64, #71

  • 62 Абе, не пишете колко

    3 0 Отговор
    нови хиляди квадратни километра завладя ВСУ в Курска област?Курск взеха ли го днес?
  • 63 Русофилягата

    2 2 Отговор
    Знам, че Русия не струва, но я хваля, колкото и смешен да изглеждам, защото Митрофанова плаща. Ще искам увеличение на надника обаче. Много станаха нормалните наоколо, много и си отвориха очите. Нямам стимул и не мога да смогна да пръскам хибридна воня. Пиша от седем различни псевдонима, ще трябва да почна да пиша от десет.

    Коментиран от #67

  • 64 В главата ти е пълен

    1 2 Отговор

    До коментар #61 от "Дада":

    миш маш от акита.😃🙆🏻
  • 65 Безспорен факт е, че без Китай

    1 2 Отговор
    империалистическа Русия отива много бързо в небитието... Тоталната, международна изолация я принуди да продава на безценица ресурсите си в Китай и Индия.

    Коментиран от #68

  • 66 Сократ

    3 0 Отговор
    Икономиката на Русия не я мислете. Кажете как е хавата с икономиката на ЕС.
  • 67 А с Угледар какво стана,

    3 1 Отговор

    До коментар #63 от "Русофилягата":

    Държат ли още отбраната или просто изгуби внезапно всякакво стратегическо значение?
  • 68 Фолксваген и Кока кола

    3 0 Отговор

    До коментар #65 от "Безспорен факт е, че без Китай":

    Затварят зависи в Германия и уволняват работници...докъде я докараха с тия санкции.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 А с Угледар

    3 0 Отговор

    До коментар #69 от "Кост":

    Ко стана?
  • 71 Антитрол

    4 1 Отговор

    До коментар #61 от "Дада":

    "избива и вкарва в затвора опозиционерите и будните журналисти, фалшифицира изборите"

    Да не говориш за краварника където отстрелват неудобните президенти и кандидат президенти и където "правилните" президенти печелят "по пощата" с гласове на хора които отдавна са в отвъдното. Иначе е съвсем "демократично" нали да забраняват партия в НАТО-вска Румъния защото не изповядвала "евроатлантическите ценности". Значи партии които са подлоги на краварите само такива са разрешени - абе директно да вписват в конституцията "управляващата роля на посолството" и да не си играем с избори.

    Коментиран от #80

  • 72 А Русия свърши ли ракетите?

    3 0 Отговор

    До коментар #69 от "Кост":

    Руснаците още ли се бият със сапьорски лопатки?
  • 73 Хрис

    3 0 Отговор

    До коментар #48 от "Какво стана с тридневната операция?":

    Сам можеш да си отговориш на въпроса твой, като напрегниш пипето ! Какви са тези шетни на Зелето по Америка и Европа с плана си за "победа" и гирултията, на държавни глави и разни министри в еврпските столици.4798
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 На зеления мозъка

    1 0 Отговор
    му съвсем е станал на каша от тия неща дето ги взема, тц,тц, тц,...
  • 76 Центурион

    0 3 Отговор
    Копейки, марш в Русия. България има нужда да се прочисти от вашето зловонно антибългарско присъствие.

    Коментиран от #83

  • 77 Ти там ли си

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Дърпай.":

    , смешки🤡😃
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Запознат

    2 0 Отговор

    До коментар #69 от "Кост":

    "Губим фронта в интернет и социалните мрежи"

    Ами чичко Сорос е развързал кесията и са им направили възможност да си цъкат плюсчета в "кол-центъра" към посолството. Ама козячета са активни само в делничен ден от 8 до 17 - иначе никакви ги няма.
  • 80 Дада

    0 3 Отговор

    До коментар #71 от "Антитрол":

    Къде си тръгнал да сравняваш САЩ с русийката, бе? Все едно да сравняваш долара и рублата! Това са два свята!

    Коментиран от #84, #87

  • 81 Абе, защо се мълчи толкова

    2 0 Отговор
    За тия Угледар, някаква тайна ли е, какво е станало там,.че тегне такова евроатлантически мълчание по темата?
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Антитрол

    2 1 Отговор

    До коментар #76 от "Центурион":

    Козячета марш в краварника - България няма нужда от продажници работещи за интересите на господарите си и против България и българите.

    Ама май продажниците даже и господарите им не ги искат.

    Коментиран от #86, #88

  • 84 Бе ти пак ли

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "Дада":

    избяга от дневния стационар ?Що не си на терапия ами ходиш и се наливаш само с менте алкохол, нали ти казаха, че ти противопоказно на психическите заболявания.
  • 85 Хаяско

    0 0 Отговор
    Голям таралеж си вкарах в гащите. Сега ще трябва до края на живота си да се крия в бункер, докато моите тролове ме хвалят колко съм велик и какви "хитри" планове имам.
  • 86 Трай бе нещо

    0 1 Отговор

    До коментар #83 от "Антитрол":

    Като се разпадне Просийката ще ревеш ли много?

    Коментиран от #89

  • 87 Антитрол

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "Дада":

    Е те в САЩ са най-великите кравари нали и на козячетата не разрешават да гледат в канчето на господарите че ще трябва да ровят по кофите ако се осмелят - как така някой ще се осмели да сравнява краварника с Русия.

    Абе я по добре пиши "три дня" че за повече не стига.

    Коментиран от #90

  • 88 Центурион

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "Антитрол":

    На теб ти харесва Русия, изчезвай там. На нас ни харесва ЕС и НАТО оставаме тук. Ако бяхме в Русия щяхме да избягаме в ЕС и НАТО както много руснаци правят. А ти като си в НАТО и ЕС защо не бягаш в Русия, а седиш и се мъчиш тук, а?

    Коментиран от #91

  • 89 Антитрол

    1 0 Отговор

    До коментар #86 от "Трай бе нещо":

    "Като се разпадне Просийката"

    От посолството ли те увериха че ще се разпадне - да не са назначили врачка там или Галя да ви е раздала кристални кълба. Или на теб звездите ти говорят.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Антитрол

    1 1 Отговор

    До коментар #88 от "Центурион":

    На теб ти харесват краварите ами заминавай ти за ЕС и НАТО или най добре при афро-американците - българите никой не ги е питал дали искат да са тези фашистки организации. Пък тези които искат прав им път.

    Коментиран от #93

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Хаха

    0 0 Отговор

    До коментар #91 от "Антитрол":

    Ние сме в ЕС и НАТО. Идолът.
Новини по държави: