19 Октомври, 2024 14:26 2 616 17

Китайският президент даде заповед на ракетните войски

  • тайван-
  • китай-
  • си дзинпин-
  • пекин

През последната една година в редиците на китайската армия беше извършена голяма антикорупционна чистка

Китайският президент даде заповед на ракетните войски - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Китайските държавни медии съобщиха, че президентът Си Цзинпин в четвъртък е инспектирал бригада на ракетните войски на Народноосвободителната армия на Китай (НОАК) и е призовал за укрепване на потенциала им за стратегическо възпиране и на способностите им за водене на реални бойни действия, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

В рамките на на инспекцията китайският лидер поиска от тях "да изпълняват с решимост повелите на Партията и народа", посочи държавната осведомителна агенция Синхуа. Ракетните войски на НОАК, които отговарят за конвенциалналните и ядрените ракети на Китай, получиха задача да обновят ядрения арсенал с оглед на развития като упрепването от страна на САЩ на тяхната противоракетна отбрана, разузнавателни способности и съюзи.

В рамките на инспекцията Си изтъкна необходимостта от "спазване на политическите директиви, изпълнение на мисиите с повишено чувство на отговорност и поощряването на висококачественото развитие при изграждането на силите", посочи китайското издание "Цайляншъ". Миналия месец Китай извърши изпитания на междунаконтинентална балистична ракета в Тихия океан, каквито поначало рядко организира. Пробният пуск извади на преден план все по-засилващия се международен фокус върху укрепването на ядрения потенциал на азиатската страна, отбелязва Ройтерс.

През последната една година в редиците на китайската армия беше извършена голяма антикорупционна чистка. Няколко генерали, включително от Ракетните войски, а също и директори на предприятия от отбранителната промишленост бяха отстранени от националния законодателен орган. През юни Си заговори за "дълбоко вкоренени проблеми" в армията от политическо, идеологическо, работно и дисциплинарно естество и добави, че в редовете на въоръжените сили не бива да има място за корумпирани елементи.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боруна Лом

    34 6 Отговор
    КРАВИТЕ СКОРО ЩЕ СТАНАТ НА СТЕКОВЕ ОКОЛО ТАЙВАН!
  • 2 Галъп

    8 37 Отговор
    Ако сте за Ротшилдите и западната им демокрация, гласувайте с +
    Ако сте за Путин, Си и Ким и техния режим, гласувайте с -

    Коментиран от #4, #11

  • 3 НЦИОМ

    10 28 Отговор
    Ако сте за САЩ, Израел, масоните и демокрацията, гласувай с +
    Ако си за таксиджии, шофьори, милиционери, силовики и Кадири, гласувай с -

    Коментиран от #6

  • 4 Фъч

    10 5 Отговор

    До коментар #2 от "Галъп":

    Игнорираме те.
  • 5 инспекцият на китайският лидер

    4 11 Отговор
    И кво?

    Коментиран от #8

  • 6 Марш

    12 7 Отговор

    До коментар #3 от "НЦИОМ":

    Игнорираме те.
  • 7 Последния Софиянец

    29 9 Отговор
    За десет години в Китай са разстреляни 10 000 корумпирани чиновници и 120 000 са осъдени на 20 г затвор.Така се става номер едно в света.
  • 8 Последния Софиянец

    14 6 Отговор

    До коментар #5 от "инспекцият на китайският лидер":

    След инспекцията следват разтрели.

    Коментиран от #17

  • 9 ТаУмВзе

    13 4 Отговор
    Започва 3тата и Последна човешка Война и тва си е! Да видим, кога слънцето ще изгрее от Запад. ХАХАХАХХА
  • 10 Камилата зъбата в САЩ

    13 3 Отговор
    Ако я пуснат да я инспектират много грес ще трябва
  • 11 Град Козлодуй

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Галъп":

    Обратното на острото си ти в действие.
  • 12 путлер в друга статия хаха

    2 10 Отговор
    Освен това, ако Вашингтон заложи на свалянето на иранския режим, Кремъл със сигурност няма да иска открито да застане на страната на Техеран.

    Коментиран от #13, #15

  • 13 Протак

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "путлер в друга статия хаха":

    300%
  • 14 Очевидец храбър

    8 1 Отговор
    Краварите, скоро ще станат на стекове около Тайван!!! За десет години в Китай са разстреляни 10 000 корумпирани чиновници и 120 000 са осъдени на 20 г затвор. Така се става номер едно в света !!! ПО -ДОБЪР ПРИМЕР, здраве му кажи !!!
  • 15 Българин

    13 2 Отговор

    До коментар #12 от "путлер в друга статия хаха":

    Дечко, сащ се стремят от над 40 г да свалят режима в Иран , а Иран за това време увеличи населението си двойно, а военната си мощ десеторно. Та сащ останаха и ще останат с пръст у г
  • 16 Запад - Изток

    5 5 Отговор
    Една месечна заплата в Северна Корея е около 4 долара, с която може да се купят около 5-6 килограма ориз. За сравнение, в Южна Корея минималната заплата е около 2800 долара, с които могат да се купят тонове ориз. Каква е разликата? През 1948 година Северна Корея минава под съветски диктат и се изолира от света, докато Южна остава част от западната цивилизация и възприема демократични и пазарни принципи. Днес резултатът е очевиден - Южна Корея е технологичен гигант, лидер в иновациите, докато в Северна Корея хората живеят в бедност и ограничения, под контрола на тоталитарен режим.
    Не мога да разбера как в ден днешен има хора, които все още симпатизират и дори милеят за съветския съюз и за тоталитарни режими. Историята ни показа ясно какъв е резултатът от тези системи - липса на свобода, икономически застой и бедност за обикновените хора. В същото време, държави, които избраха пътя на демокрацията и свободния пазар, успяха да осигурят просперитет и развитие за своите граждани. Примерът с двете Кореи е само един от многото, които доказват, че прогресът е възможен само когато има свобода, конкуренция и иновации. Време е да приключим с тази фалшива соц носталгия по свят, който просто не съществува.
  • 17 Ужас(истински)

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Не е ли правилно да се пише "разСтрели"? Обаче, "журналистите" пишат в статията за "въЗПиране" ! Значи ти е простено! :))
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания