20 Октомври, 2024 04:12 2 952 39

Организация на български изселници в Турция бойкотира изборите

  • избори-
  • турция-
  • българи

От "Бултюрк" са разочаровани от "натрупаните с години несправедливости, пренебрегнати права и игнорирани искания"

Организация на български изселници в Турция бойкотира изборите - 1
Снимка: YouTube - архив

Бойкот на предстоящите парламентарни избори обяви една от организациите на българските изселници в Турция, предаде БНР.

От Сдружение "Бултюрк" посочват, че решението за бойкот на изборите на 27-и октомври е резултат от натрупаните с години несправедливости, разочарования, пренебрегнати права и игнорирани искания. Няма да подкрепим тези, които виждат представяните от нас турски граждани като втора категория хора, допълват от организацията. От "Бултюрк" искат представители на изселниците в Турция да бъдат избирани за български депутати, както и обявяват, че решителността им за бойкот ще продължи, докато не получат това право.

Сдружението отправя призив към всички политически партии в България: която партия предприеме стъпки да даде право на турците, живеещи в Турция, да бъдат избирани, и която ни представи достойни кандидати, ние ще я подкрепим. Вече няма да се ръководим само от име или етническа принадлежност, а ще подкрепяме партии, които реално защитават интересите ни, подчертават от "Бултюрк".


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЗО

    39 7 Отговор
    Дългата ръка на Пеефски.
  • 2 Бившия да си гледа настоящата

    77 9 Отговор
    Ха х ха ново НПО

    Щом някои се е изселил той няма право да казва какво ще става във бившата му родина, тя яече не му е родина!

    Коментиран от #3

  • 3 Мдааа

    48 6 Отговор

    До коментар #2 от "Бившия да си гледа настоящата":

    Да, ама не! Според последните велики изменения на конституцията то граждани с двойно гражданство могат да са депутати и даже министри. Значи някой от тия изселници може да ни стане и министър председател и да ни управлява в полза на ....познайте коя държава. Не, че и нашите не го правят за пари. Спомнете си договора с Боташ.

    Коментиран от #4, #5, #34

  • 4 да де

    44 6 Отговор

    До коментар #3 от "Мдааа":

    Про100то е жив пример за премиер изселник, даже тиквата ми стана една идея по-малко отвратителен.
  • 5 Българските турци

    40 10 Отговор

    До коментар #3 от "Мдааа":

    Етническите турци гласуват за натрапената им партия от началото на прехода до днес, защото нито една друга партия в уж вече демократична България не можа да преодолее комплексите засадени в българското съзнание спрямо това малцинство !... Все още обществото, ни възприема като бреме , наследено от натрапваното "омразно османско иго" !...Бяхме и все още сме ,за голяма част от това общество, все "второ качество" български граждани ... които са "много трудолюбиви" на полето и в цеховете, и длъжни на лоялност и примирение пред България и българите защото са потомци на "поробителите" !...Днес , още малко и ще ни обявите и за сепаратисти , които възнамеряват да искат "автономия" или за ислямисти, които ходят всеки петък на джамия нищо , че ядат свинско и къркат каменницата и домашното и домашната повече от нормалния български гражданин !...Затрийте го това мутренско изчадие наречено ДПС и ни оставете да си гласуваме за когото намерим за добре или да си живеем мирно и тихо без да се месим на изчанчената ви 150 годишна политика за присламчване на уютно под всяка по мощна мишница която ви се изпречи !!!...

    Коментиран от #35

  • 6 Българските турци

    26 8 Отговор
    Защо се "леете от пусто в празно" тука ?!...Сами сте казали - " Какъвто е народът , такава е държавата " !...И сами си признавате , че "36 години Ви е управлявал един "ивайло" от Правец !?.... После още 12 години една "тиква" от Банкя !?.... И че сега за още 40 години се кани да ви улравлява един разгонил се от "ивайловото стадо" свръх магнитизиран мъжкар !?... Какво има да се чудите толкова ?!.... Смятате , че не го ЗАСЛУЖАВАТЕ ли ??!.....
  • 7 ВСИКО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

    14 12 Отговор
    Слава Севрюкова: Иде гибелна война! Българите да се приберат в родината до 2025 г. След изборите сега: Родопите ще се откъснат. Тоест както Косово, само че нещата ще се случат естествено, хората няма да желаят да са повече в България. Очаква се Турция да налее около 10 милярда долара под формата на дотации, за развитие на местната икономика на Кърджали и района на Родопите. Слава Севрюкова с болка прогнозира:
    – Не мислете, че земята, по която стъпвате, ще е все българска. Някога (не уточнява кога – б. а.) значителен къс болезнено ще се изтръгне от живата й жилава плът.
    – Ще се изтръгне? Какво говориш?!… Коя част? Пророчицата с тегоба конкретизира откъде ще бъде доорязана все по-обедняващата Родина:
    – Югоизточната. Слава Севрюкова.
    Дали след събитието няма да е непоправимо късно? Не трябва ли час по-скоро да се дири съдебна отговорност за виновниците, допуснали чудовищни безобразия, застрашаващи с разруха страната ни? Да се сепнат и най-сетне поне с мъничко родолюбив ентусиазъм овластените стожери на националния суверенитет да предотвратят сепаратизма?

    „Какво толкова?“ – Ще вдигнат рамене преситени колониални управници. С този акт международните сили може да направят нещо като „кръвопускане“. Да ни посъживят със средновековни методи на лечение. И частичната екзекуция да изиграе роля на обединяващ фактор.
    Дотам ли ще ни доведат „прославените водачи“, подмолно или открито саботиращи свободното национално развитие? В страна, за която иро

    Коментиран от #9

  • 8 Чудесно

    6 3 Отговор
    Даже идеално.
  • 9 ВСИКО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

    13 8 Отговор

    До коментар #7 от "ВСИКО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ":

    Светът се променя шеметно. Не са изключени изненади при смяна съотношението на силите. Ако това се сбъдне, Родопите ще се превърнат в огромна не-зарастваща рана за народа. Кой е допускал възможността за окупация на остров Кипър при разделянето му на гръцки и турски? А тя се състоя с лекота. При това и гърците и турците са членове на НАТО. Нов „кипърски вариант“ ли съзира голямата прорицателка, ашладисан на български терен? Какво пък, каквото е „драснато свише“, ще стане.

    Особено при такъв „прозорлив олигархичен елит“…

    (Подобни катаклизми за страната са загатнати и от друг феномен – слабо известен, но с безспорна прорицателска дарба. Това е Катя Лотарева от Пловдив, вече покойница. Предсказанията й, които още се носят от уста на уста, предупреждават: „Турската територия ще се разпростре на югоизток от перлата на Тракия, Пловдив“… – б. а.) И двете пророчици са единодушни – анексията е неизбежна. За Слава Севрюкова: „Това ще са нелеки изпитания. Страната ни ще е пред опасност от загуба на държавността. Ударът обаче няма да се приеме толкова страдалчески от народа, защото границите между държавите в ония години ще са размити…“
    (Сега е повече от ясно какво е имала предвид -сбъдналото се членство в Евросъюза – б. а.) Не е трудно да допуснем – с война никога не ще изгубим Родопа. По мирен път – да.
    Според Слава Севрюкова: „Ще бъдат направени и опити части от североизточна България да отидат към Турция.“
    „Едва след позорния акт на разцепване на страната

    Коментиран от #10

  • 10 ВСИКО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

    10 8 Отговор

    До коментар #9 от "ВСИКО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ":

    „Едва след позорния акт на разцепване на страната, загрижената за собственото благоденствие политическа класа изведнъж ще се стресне и посъживи. Ще се осъзнае и замилее (ох, най-сетне! – б. а.) за позабравеното „отечество любезно“.
    Народностната ни карма ще приключи, когато парче земя се откъсне от България. Горчива орис. Едва подир това ще настъпи известно благоденствие за изстрадалия народ“- с болка вещае пророчицата.

    Най-тъжното й прозрение. Коя екзекуция не носи болка? Адска ще е, стигне ли се дотам. Слава Севрюкова споделя пред Мария Анастасова: „България се срива под турско робство, поради натрупаната с векове карма от безмилостните гонения срещу богомилите. По-късно, въпреки многобройните опити, сама не намира сили да отхвърли турското иго. Свободата й идва отвън, от руснаците. Помислете защо се дарява независимост…
    Затова не е изцяло изплатена кармата ни. Предстои наша територия да бъде „предадена“ на Турция. За съжаление, ще се изтърпи и този позорен акт, за да приключи нелеката ни обремененост. Политиците едва тогаз ще се осъзнаят и втурнат да работят за Родината.“

    Коментиран от #11, #20

  • 11 ВСИКО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

    11 6 Отговор

    До коментар #10 от "ВСИКО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ":

    Стряскащи предсказания. Но дали съвременна България е достатъчно благодарна на Русия за стореното някога от братската славянска страна? Въпреки безспорните заслуги на опълченците при Шипка, без които е под въпрос дали Руско-турската освободителна война не би била изправена пред провал.
    „Докато Европа слисана умува какво да предприеме за осиротялата ни държава, някои по-литици ще бъдат съдени за поредната, може би най-страшна национална катастрофа – споделя пророчицата пред Пушка Златарева и Красимира Шопова. – Мнозина ще заплатят с лихви греховете си. От тоз миг нататък властниците ще станат изключително внимателни към събитията в страната.

    В периода, когато същата тази Европа объркана се двоуми как да реагира, сърбите състрадателно ще ни подадат ръка. Ще ги приемем като братя.“ Севрюкова казва следното: „Преди да дойде жената, държавата ще се срине. Ще се изредят да я управляват много партии, но нищо няма да постигнат. Напротив – ще я крадат. Ще минават тия, ония… И ще дойде тази жена, която ще оправи нещата. България ще се изправи на крака едва тогаз. Но предупреждавайте младите хора, които са зад граница, някъде от 2022 г. докъм 2025 г. всеки да се е прибрал в България. Да си идват тука, защото започват едни световни катаклизми и там, където е земя – няма да бъде повече земя. Хората ще оцелеят по високото. А те да се връщат в България, защото тя е защитена свише територия от тези катаклизми”.

    Коментиран от #18

  • 12 Дурхан

    11 3 Отговор
    Вземи им паспортите и ще клекнат , ще скимтят като бити кучета ..няма да има биричка и свински кебапчета на скара на пазара в Кърджали
  • 13 Гласуващ за ДПС

    2 11 Отговор
    Бг-стан васалски на султана Ердоган.
  • 14 Хасан

    7 4 Отговор
    И кво дири там Киро Усмивката?
  • 15 Не е лошо

    8 0 Отговор
    и другите им организации да ги последват!
  • 16 Мехмед

    4 24 Отговор
    Турският език трябва да се признае за втори официален в България.
    Това рано или късно ще стане.
    Не е въпросът дали, а кога.

    Коментиран от #17, #21, #24, #39

  • 17 Аби

    4 10 Отговор

    До коментар #16 от "Мехмед":

    Колкото и да не се ще на раята!
  • 18 Българските турци

    9 6 Отговор

    До коментар #11 от "ВСИКО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ":

    Изглежда , че съдбата ви вече е останала в ръцете на врачки и гадатели !...Личи си ,че си що годе умен българин !... Но всички , които са с присадени чужди мозъчни клетки , заредени с робска психика , са обречени на вечно робство !...Как си представяте , че ще е възможно да се изхлузите от здраво затегнатите чембери на пакет като най голямата колония наречена ЕС , когато всички сте тръгнали за гъби?!... - "А ти... О! ти си българин и патриотин ! Запей песента "Гъби, мои гъби", пък легни и сънувай, че си предводител на гъските, цар на кокошките и защитник на българския народ. Но преди сичко, попитай жената си или своя мозъчни ревматизъм, изминала се е зимата, превалила ли се е нощта? Ако ти каже, че не е, то ти спи, както си спиш и сега,..." , то значи , че това са следващите 500 години на чуждо присъствие в българските земи... и то от "най хубавото,което се е случвало на България" със свободен достъп за слугуване във всяко кътче на "глобалната империя" !!!..От това няма да ви спаси нито Ванга , нито Слава Севрюкова ... нито Путин ... нито Ердоган !...
    За добро или зло тука (разбирай в турция, но може и делиорман и родопите) нашите поне гласуват !... А на вас ДОКАТО там ви мързи и да гласувате...и докато все чакате някой да дойде да ви освободи и да ви оправи... бог да ви е на помощ !..
    PS - Тук май Ердоган е наредил всички двойни да гласуват за "Възраждане" !?...😊

    Коментиран от #25

  • 19 Гневен

    1 7 Отговор
    Трябва да им се направи сюнет над раменете
  • 20 Сън в лятна нощ

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "ВСИКО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ":

    А ази, славният възрожденец от “Величие, сънувах как нарамил кремъклийката, до сабален присъединих към “Задунайка “Беломорието, Македония, Покрайнините, Одринско ; и аха да вляза в Царския град и се събудих. Требе да питам гадателката Слава Севрюкова, да не би вместо Задунайка да ни чака Османка ?!
  • 21 Кърджали и Лудогорието

    5 5 Отговор

    До коментар #16 от "Мехмед":

    Тук навсякъде се говори турски. Очакваме да обявят и българския за официален език.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Луд

    3 3 Отговор
    "Бултюрк" такова животно нема .
  • 24 Здрав разум

    3 4 Отговор

    До коментар #16 от "Мехмед":

    Това ще стане, когато Ердоган даде земя на кюрдите!!!
  • 25 Ахмет

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "Българските турци":

    Аз не се кахъря за България ,защото те да му мислят
    Ние изселниците не можем да променим нищо с нашите гласове защото,младото поколение/нашите деца и внуци/ много не ги интересува България
    А че Ердоган наредил да се гласува за "ВЪЗРАЖДАНЕ
    ОравиТурция вече и България ще оправи
    Защото бях на пазар в Турция и Турска реч нямаше не разбрах на какъв език говорят
    Отидох вТърговище ,Разград, и Шумен чух Турска реч
    Истината е тази,

    Коментиран от #32

  • 26 Карма и бойкот

    3 2 Отговор
    ДПС - йските цербери на “Възродителния процес”, добре са си научили урока от онези, дето за щяло и нещяло превръщаха в танкове “Под игото”, “Време разделно”, или “Пътят към София”. Няма как да не си спомниш за богомилите. С голям кеф, без никакви предпазни мерки, ДС - йските бабаити извършиха оня брутален “Възродителен акт”, завършил с неочаквана “бременност”, от която се пръкна “незаконно” бебчето ДПС. Направо да ги съжалиш Червените Донжуанци ! От 40 години не могат да се асвабадят от рекета на омразното си отроче
  • 27 Здрав разум

    5 1 Отговор
    Лицата, които живеят постоянно извън дадена страна, не трябва да имат право да участват в изборите и политиката на страната. Защото те не носят последствията от своя избор.

    Коментиран от #38

  • 28 Здрав разум

    3 0 Отговор
    Интересното е, че според Митхад паша над един милион мюсюлмани в България са потомци на жителите на тази страна и не са дошли от Азия!
    Въпросът е защо мюсюлманите искат да влияят на политиката чрез собствена етническа партия. Такъв е случаят не само в България, но и в Германия с партията „Дава“.
    Никоя друга нация или етническа група в Европа не желае това. Защо мюсюлманите?
    Къде те се смятат за ощетени? В Европа се строят все повече и повече джамии. Те така или иначе имат право да участват в политическия живот, ползват се от образование и могат да станат лекари, учители, адвокати. Къде е дискриминацията, в случай че искат да основат СОБСТВЕНА етническа партия? Наистина ли става въпрос за някакви права на мюсюлманите или става въпрос за нещо друго?

    Коментиран от #29, #30, #31, #37

  • 29 Ум Белия Далфин

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Здрав разум":

    Това идване на хора не е продължило 500 години разбира се.
    Така че след няколко години и поколения родените там са такива както е казал русенския паша.
    Този паша какъв е тогава?
  • 30 Българските турци

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "Здрав разум":

    "Русенския паша" са го екзекутирали за измяна и корупция !... Империята не е демокрация и султаните не са прощавали на предателите и крадците !... И в България няма "мюсюлмани " а има мюслюмани (турци ,помаци и цигани миллет) !...В официалното определение за харарактера на ДПС няма и намек за етнос или религия... а това че за тях гласуват българските граждани от етнически и религиозни малцинства не е доказателство за това ! Възраждане и другите национални партии по скоро да разсъждават какво да направят че тия хора да не гласуват за такива компрометирани бивши ортаци на най върлите "възродители" от БКП и ДС ! Да разсъждават и размислят... как и за кого са гласували тия хора на изборите в България от 1878 до деня на учредяването на ДПС !!! И какво трябва да направят че да ги убедят отново да гласуват нормално!!!

    Коментиран от #36

  • 31 Генерал Митхат

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Здрав разум":

    Ми нема да има етническа партия, когато на така наречените ислямизирани и “романизирани” българи им се предостави възможността да станат генерали и адмирали в несъществуващата българска армия, дипломати, пилоти, капитани на кораби, ректори, президенти, премиери , Джеймс Бондовци, министри на вътрешните или външните работи, шефове на държавни агенции, творци като Д. Димов, Н. Гяуров, А. Карамитев. Все пак, спасиба, за милостта да станем даскали, адвокати, доктори, ама вие май от 150 години се опитвате с трици маймуни да ловите. Вот так се развъждат етнически партии.
  • 32 Българските турци

    3 3 Отговор

    До коментар #25 от "Ахмет":

    Не бери грижа ! Преди 150 години в рамките на империята са се говорили 72 езика ! ... Турция все още е многонационална държава и на улицата и в дома си всеки свободно говори майчиния си език !...Ти защо си се загрижил толкова за турската реч ... 90 милиона народ в Турция , освен майчиния си език ,говори и разбира и турски език , без никой да ги кара насила да го правят това !... И аз не съм изселник а съм изселен от България в срок от три дена "проклет български турчин" , който години наред с честния си труд "оправяше " нещичко в тази България на полето в ТКЗС , в Строителни войски , в ЖП войски , по цеховете на заводите и фабриките ... и никога с политика или чрез политическа партия !... И чудно как така изведнъж безпартийните от 1878 година до учредяването на дпс турци изведнъж станаха "определящ фактор" в българската политика ?!... Ако не Путин , то Ердоган или Урсула от джунглата на Брюксел ще оправят някак си България , защото българите са свикнали все някой да ги оправя и "освобождава " от робство !...
  • 33 Гост

    0 1 Отговор
    Ха ха ха, само това оставаше - от Турция да ни насадят народни представители. Е, поне ще сме още по-достойни членове на алианца, ха ха ха ха. Усещаш ли, накъде те теглят новите ти "партнери", българино?
  • 34 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мдааа":

    Днес, могат да са ни депутати с двойно гражданство, а утре - без българско такова. Продават ни!
  • 35 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Българските турци":

    Гласувай си бе, комшу! Където си отишъл, за него си гласувай! Не ми се бъркай в работите тук! Анадъмну?
  • 36 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Българските турци":

    Не ми развявай официалното определение за депесе, защото всички сме наясно какво е неофициалното, което е прикрито с официалното. Върви, да търсиш под вола теле у Анадола.
  • 37 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Здрав разум":

    Права си имат. Явно става въпрос за нещо друго. Историята е доказала, че сдружаването в единен корпус е първа стъпка към по-сериозни действия. Задружността предполага искания и борба за постигането им. Борба, защото основната маса няма да е съгласна и ще трябва обединен фронт за постигане на целите.
  • 38 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Здрав разум":

    Напълно подкрепям мнението ти. Избрал си да слугуваш на друга държава, работиш за нейният БВП, значи можеш да влияеш на нейното бъдеще. Тук вече нямаш право на глас.
  • 39 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Мехмед":

    Гледай, твоето гражданство да не се окаже отнето!
Новини по държави: