26 Октомври, 2024 08:48 1 847 130

ISW: Путин посочи, че западната "умора от Украйна" насърчава Русия да продължи пълномащабното си нахлуване

  • владимир путин-
  • умора-
  • запад-
  • украйна-
  • русия

Путин добави, че Западът "започва да оценява реалистично ситуацията около Украйна" и "променя реториката си" относно необходимостта от "стратегическо поражение на Русия" и че Русия може само да похвали Запада за тази промяна в реториката, която не е насочена към пълното поражение на Русия в Украйна

ISW: Путин посочи, че западната "умора от Украйна" насърчава Русия да продължи пълномащабното си нахлуване - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин посочи, че западната "умора от Украйна" насърчава Русия да продължи пълномащабното си нахлуване и да преследва теорията си за победа, обусловена от вярата, че Русия ще надживее западната подкрепа за Киев. Така за пореден път силният човек в Кремъл потвърди, че преследва основната си цел за заличаването на украинската държавност и нация от картата на света.

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW), цитиран от news.bg.

Путин добави, че Западът "започва да оценява реалистично ситуацията около Украйна" и "променя реториката си" относно необходимостта от "стратегическо поражение на Русия" и че Русия може само да похвали Запада за тази промяна в реториката, която не е насочена към пълното поражение на Русия в Украйна.

По-късно в интервюто Путин заявява, че всеки изход от руската война в Украйна трябва да бъде в полза на Русия и да се основава на "реалностите на бойното поле", което показва, че Русия остава отдадена на първоначалната си цел да принуди украинското правителство да капитулира и да унищожи държавността и армията на Украйна и че колебанията на Запада в подкрепата за Украйна само насърчават ангажираността на Русия към тази цел.

ISW продължава да оценява, че теорията на Путин за победата почива на решаващото предположение, че Западът ще изостави Украйна пред руската победа, било по собствено желание, било в отговор на руските усилия да убеди Запада да го направи.

Путин също така продължава да преувеличава руския напредък в Курска област, вероятно в опит да увери вътрешната аудитория в способността на руските военни да потиснат нахлуването на Украйна в Курска област.

Според ISW Владимир Путин и говорителите на руската армия преувеличават както прогреса и успехите на отговора на руските формирования в Курска област, така и на украинските загуби.

Анализът на ISW напомня думите на Путин за обкръжаването и блокирането на 2 украински военни в областта, на фона на заявките от други говорители за проникване на "руските войски в някои украински позиции".
Президентът на Украйна Володимир Зеленски предупреди, че на 27 и 28 октомври Русия незабавно ще разположи севернокорейски сили в неуточнени бойни зони, тъй като руски и севернокорейски официални лица продължиха да правят неясни, но внушителни изявления относно възможното присъствие на севернокорейски войски в Русия.

Говорител на украинска въздушно-щурмова бригада, действаща в посока Курск, заяви, че украинските сили все още не са наблюдавали севернокорейски войски в Курска област, и подчерта, че севернокорейските сили нямат опит в широкомащабни и технологични войни. Ръководителят на украинския Център за военноправни изследвания Олександър Мисиенко заяви на 25 октомври, че усилията на Русия за пряко включване на севернокорейските сили във войната в крайна сметка са показателни за неспособността на Русия да набере достатъчно личен състав на фона на системните, но вероятно неуспешни опити за набиране на доброволци в страната.

Президентът на Русия Владимир Путин повиши бившия командир на батальона "Спарта" на Донецката народна република (ДНР) и пълномощен представител в Урал подполковник Артьом Жога в Съвета за сигурност на Русия, вероятно в рамките на продължаващите усилия за утвърждаване на по-млади, провоенни фигури в Кремъл.
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Русия не се опитва да "влияе" на изборите в други държави "за разлика от Запада" на фона на продължаващите доказателства за обратното. Песков отново отхвърли всички доказателства за намеса и руско влияние както в Молдова, така и в Грузия.

На 21 октомври Санду заяви, че молдовските власти разполагат с доказателства, че престъпни групировки са искали да купят 300 000 гласа на молдовци срещу референдума за членство на Молдова в Европейския съюз (ЕС) и срещу самата Санду в полза на проруски кандидати за президент. Парламентарните избори в Грузия ще се проведат на 26 октомври, а руски официални лица и военни блогъри започнаха информационни операции, в които представят "Грузинска мечта" като стабилен избор за бъдещето на Грузия и дискредитират открито прозападните опозиционни партии, като същевременно предполагат, че победата на "Грузинска мечта" може да доведе до териториално помирение, включително потенциални компромиси по отношение на окупираните от Русия региони Абхазия и Южна Осетия. Русия има богата история на опити да повлияе на изборите в постсъветските държави в своя полза чрез война, икономически натиск, политически заплахи, информационни операции и други начини на намеса.

Въпреки това Песков заяви, че всички в Русия ще подкрепят кандидатурата на беларуския президент Александър Лукашенко през януари 2025 година при все че изборите са "вътрешен въпрос". Едновременно с това говорителят на Кремъл повтори тезата, че Западът се е намесил в президентските избори в Беларус през 2020 г., тълкувайки като такава намеса протестите на опозицията. Уверението е обаче, че Беларус се е поучила от предишния си опит.

Руските власти реагираха бързо на ксенофобските бунтове в Коркино, Челябинска област, на 25 октомври, което е значителна промяна в сравнение с бавната и неорганизирана реакция на руските власти на антисемитските бунтове в Република Дагестан през октомври 2023 г. Ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин разпореди разследване на федерално ниво на убийството на таксиметров шофьор, за което се предполага, че е извършено от член на местната ромска общност в Коркино, и последвалите безредици, по време на които около 150 души нападнаха няколко домове в циганското гето. Руските власти съобщават, че бързо са потушили бунта, задържали са 30 души и са блокирали канал в Telegram, обвинен в насърчаване на местните жители да участват в бунта.

Руските власти постоянно се борят да балансират между успокояването на ксенофобските настроения сред руските ултранационалисти и руските общности и поддържането на икономическата и вътрешната сигурност на Русия, особено като се има предвид зависимостта на Русия от мигрантите и неетническите руски общности за икономическия растеж и генерирането на работна сила.

Кремъл продължава да създава нови, свързани с държавата дружества и организации на ветерани, вероятно в рамките на продължаващите усилия да замени организациите на ветерани, които са били критични към воденето на войната в Украйна от страна на Русия.
Украинските сили напреднаха край Борки и си върнаха загубените територии край Часов Яр и Торецк.

Руските сили напреднаха край Сиверск, Покровск и си върнаха територията край Обуховка.

На 24 октомври германският оръжеен производител Rheinmetall обяви, че наскоро е доставил на Украйна още 20 бойни машини на пехотата Marder, и отбеляза, че Германия е финансирала доставката на машините.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милиционерииии хахах нападали са като кр

    17 26 Отговор
    Свалили са голям руски транспортен самолет в Судан днес. Виктор Бут е бил на борда.

    Коментиран от #66

  • 2 Пич

    46 22 Отговор
    Западът не се умори !!! Западът се уплаши , и подви опашка !!! Сега търсят красиви думи за оправдание на резила си !!!

    Коментиран от #30, #88

  • 3 Един

    35 12 Отговор
    Между другото, за да се справите с ядрените европейски сили, например Англия и Франция, не ви трябват стратегически оръжия. Достатъчно са тактическите. И Съединените щати разбраха перфектно казаното от руския президент" ,- смята Кедми.
  • 4 Баце ЕООД

    35 16 Отговор
    Украйна, след отказа на 7 държави да влезе в нато (включително сащ и германия) освен да капитулира, няма друг хуманен край да види
  • 5 ахаха

    28 14 Отговор
    Северна Корея смаза западниямантидемикратичен режим представящ се на при м @ тите за демократичен
  • 6 Тургенев

    27 41 Отговор
    Диви варварски племена населяват русия

    Коментиран от #91

  • 7 Kaлпазанин

    12 1 Отговор
    Тва трябва да е майката на тъпото
  • 8 Както и да го усуква

    23 30 Отговор
    ТРИДНЕВНАТА путин-ка ху-ЙЛО и жалката пишман могучая станаха за посмешище на ЦЕЛ СВЕТ!
    Дори и Чаршафите, Аятоласите козеловъри,черните Мамби и Оризо-Гризачите на Ким не могат да спасят П едерацията от една държава без оръжие, пари, икономика, флот, Авиация, подводници, крилати ракети и хипер-анимации
    АааааааХахахаха

    Коментиран от #14

  • 9 Поредната манджа с грозде

    31 11 Отговор
    от Базирания Мозъчен Втръст

    "Така за пореден път силният човек в Кремъл потвърди, че преследва основната си цел за заличаването на украинската държавност и нация от картата на света."

    Путин никога не имал такива намерения. Освен ако не бъде принуден от "приятелите на Украйна" и комика им!

    Коментиран от #65

  • 10 Бандерите бягат

    24 10 Отговор
    и ядат бой, укротроловете квичат, медийните "анализатори" реват.😃

    Коментиран от #64

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Тома

    19 7 Отговор
    ISW е фабриката за лъжи
  • 13 Това са фактите другари боядисани лапачи

    17 11 Отговор
    Северна Корея смаза западния антидемократичен режим представящ се на при м @ тите за демократичен

    Коментиран от #15

  • 14 Днес отпуск ли ви пуснаха

    6 11 Отговор

    До коментар #8 от "Както и да го усуква":

    Психиатрията?На домашно лечение през уикенда?
  • 15 Боядисан комунист сега демокрад

    3 7 Отговор

    До коментар #13 от "Това са фактите другари боядисани лапачи":

    Какво като сме лапачи?
  • 16 ИЗСКРЕННО БЛАГОДАРЯ НА ПУТИН

    6 15 Отговор
    ЗА ЯДРЕНАТА ВОЙНА, КОЯТО ЩЕ ПОСЛЕДВА!

    Коментиран от #33

  • 17 Мемори

    13 16 Отговор
    Всички помним Как дъртия ИМПОТЕНТЕН пе- до-фил целуващ КУ Р Ана ИЗБЕГА ПОСРЕД НОЩ САМО ПО ПРАШКИ ОТ ЕДИН ГОТВАЧ)))))
    Краса вчик )))))
  • 18 Мемори

    13 16 Отговор
    Всички помним Как дъртия ИМПОТЕНТЕН пе- до-фил целуващ КУ Р Ана ИЗБЕГА ПОСРЕД НОЩ САМО ПО ПРАШКИ ОТ ЕДИН ГОТВАЧ)))))
    Краса вчик )))))
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 аз#СВО

    14 21 Отговор
    Индия блокира Турция за БРИКС.Оълен провал на сбирщината в Казан.

    Коментиран от #25

  • 21 Съществуването на Русия обезсмисля

    11 16 Отговор
    съществуването на целият свят!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 А ти защо блокираш

    11 4 Отговор

    До коментар #20 от "аз#СВО":

    лекарите да ти лекуват психическите заболявания?
  • 26 Нико

    13 12 Отговор
    Русия никога не е била е такава изолация.

    Коментиран от #37, #110

  • 27 Факт

    14 18 Отговор
    11 години пред селото ПОКРОВСК, 3 год. Пред селото Часов Яр, 9 месеца пред ХАРКОВ, ..2 РЕПУБЛИКИ ОСВОБОДЕНИ от 1 Бригада десантчици само за 5 ДНЯ,...
    64км Колона и.. Милион Човекоподобни маскаля ФИРА!!
    КРАСОТА

    Коментиран от #34

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Забелязал

    18 15 Отговор
    Краят на всички агресори и диктатори е печално известен...

    С Путлер няма да е по-различно...

    Коментиран от #45

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 11 год. Без'аналогов щурм на П'ОКР'ОВСК

    12 14 Отговор
    Дали ще свърши днес другари?!? Или вече говорим за Лисабон?
    От сабахлем ми е едно такова... ТРИДНЕВНО

    Коментиран от #36, #52

  • 33 Извинете,

    9 1 Отговор

    До коментар #16 от "ИЗСКРЕННО БЛАГОДАРЯ НА ПУТИН":

    пише се "искрено" - без З и само с едно Н.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Механик

    1 4 Отговор
    Обичам уханието на бутовете му.
  • 36 Той Покровск и без това

    14 1 Отговор

    До коментар #32 от "11 год. Без'аналогов щурм на П'ОКР'ОВСК":

    Също като Угледар и Селидово, няма ама абсолютно никакво стратегическо значение.

    Коментиран от #43

  • 37 Да, наистина, пак половината свят

    17 7 Отговор

    До коментар #26 от "Нико":

    Начело с генералния секретар на ООН отидоха в Казан на форума на БРИКС...

    Коментиран от #44

  • 38 Реал Мадрид

    6 15 Отговор
    Руските загуби към днешна дата.

    Коментиран от #62, #106

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Механик

    9 13 Отговор
    Тази сутрин Коцето копейкин беше първият ПРАВОВЕРЕН посетил джамията.
    Салам Алейкум копейки
  • 41 Пич

    9 4 Отговор

    До коментар #30 от "Е, не така де!":

    Какво мислите вие , ЛГБТ - тата и друсалките съвършено не ме интересува !!! Защо си разочарована и озлобена , след като никога нищо не съм ти обещавал ?!

    Коментиран от #48

  • 42 Копейка си, копейка си,

    8 14 Отговор

    До коментар #39 от "Копей, ти изтрещя ли?":

    щом толкова обичаш и жалиш руснаците си чист Копей некъпан!

    Коментиран от #54

  • 43 Чочосан

    8 11 Отговор

    До коментар #36 от "Той Покровск и без това":

    Какво стана с великия руски морски флот? Оня, черноморски ли, къв беше? Загуби ли стратегическо значение?

    Коментиран от #47

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Ежко Бежко

    13 2 Отговор

    До коментар #29 от "Забелязал":

    Агресорите Буш и Тони Блеър си пийват уискито пред камината. Те не бяха ли агресори според теб?
  • 46 Папата

    8 2 Отговор
    Зелен, бялото знаме, синко!
  • 47 Нямат, нямат вече, флот,

    12 3 Отговор

    До коментар #43 от "Чочосан":

    Също както и ракетите свършиха и икономиката им се разпадна три месеца след въвеждането на санкциите, точно долара като стана 200 рубли и руснаците оттогава се бият само със сапьорски лопатки, а Путин умрятри пъти.

    Коментиран от #49

  • 48 Булка, не на мен тия

    6 8 Отговор

    До коментар #41 от "Пич":

    Марш у Рашистан, там да вдигаш гири.

    Коментиран от #51, #53

  • 49 И танковете и

    7 1 Отговор

    До коментар #47 от "Нямат, нямат вече, флот,":

    Бомбите им и те свършиха.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Тихо, че мъжа ти Горан Белия

    7 1 Отговор

    До коментар #48 от "Булка, не на мен тия":

    като се върне и пак ще те бие.
  • 52 !!!

    8 4 Отговор

    До коментар #32 от "11 год. Без'аналогов щурм на П'ОКР'ОВСК":

    А на теб къе са ти трите морета,великия "тъп балканец"?
    Македонците да те кажат какво си струваш!
  • 53 Надарена кака

    9 4 Отговор

    До коментар #48 от "Булка, не на мен тия":

    На мъж ли се правиш бе небинарник,па още на ..й се оригаш.
  • 54 Аз съм веган

    7 2 Отговор

    До коментар #42 от "Копейка си, копейка си,":

    От пробити Хривни ,акъл не искам.

    Коментиран от #63

  • 55 Механик

    9 5 Отговор
    ВЪЗПАЛЕНИЯ пак се е възпалил яко и громи "блатарите и копейките". Вероятно пак не спал и пак му се привиждат разпади на Русия и разни "монголи".
    Но, трябва да му се признае, че е неуморен. Верно, че е страхлив и вече трета година не иска да иде да служи на вожда си Зеленски, но пък е 24/7 на амбрзурата тука.
    Само не знам какво ще се случи с него, когато окраина подпише капитулацията. Дано някой се погрижи и викне санитарите с големите инжекции!
  • 56 И да има корейци в Русия,

    10 1 Отговор
    и да няма, това си е тяхна работа.
    Никой не мое ми каза как да си обслужвам жената, га съм у дома. Много здраве!
  • 57 Пълномащабен и с нищо непредизвикан

    9 2 Отговор

    До коментар #34 от "Глупости, Копейка,":

    Виете ли от мъка и безпомощност ,мокролигави козяшки зюмбюли?Вийте,вийте,да свиквате,че ще се налага и по често да правите .Скоро и грантовете пресъхват и ще има обратно към подземията на Централна Гара и кофите в района.
  • 58 Ежко Бежко

    4 3 Отговор

    До коментар #23 от "Готов за бой":

    Аз съм от путьовците, но не се засягам от малоумния ти коментар. Ти си кротък селски идиот, който по-скоро предизвиква смях и съжаление. Това за картечницата съм го чел и преди. Дс не би да е предварително подготвен текст за копи анд пейст? Ако е така, значи не си пълен идиот. Все пак имаш някакви навици. Ако започнеш да мислиш, може и да ти се получи. Успех.
  • 59 Радио Елто

    10 6 Отговор
    Уууудрии Вова,да се пукат душите черни душмански,а пък те нека имат план за победа.
  • 60 Запознат

    14 6 Отговор
    "заличаването на украинската държавност и нация от картата на света"

    Нито има украинска държава и такава никога не е съществувала преди комуниста Ленин да я създаде за да си прави революции на спокойствие. Украйна е просто област от Русия както Добруджа е област от България - в Добруджа също са даже две от столиците на България. В българската армия също е имало добруджански полк.

    Нация "украинци" още по малко пък има - територията на Украйна е населена от главно от руснаци като има румънци, унгарци, поляци, българи, гагаузи, татари и други етноси. Все едно да кажат че има нация тексасци.

    Значи като почнеш пропагандата с лъжа от там нататък всичко е лъжа - но какво да се прави трябва някак да се оправдаят действията на господарите.

    Коментиран от #67

  • 61 Куку

    3 11 Отговор
    Запада не бърза за никъде,има огромни ресурси плюс конфискувани пари 200-300 милиарда.Запада много добре разбира,че падне ли Украйна, следващите са Те!!!

    Коментиран от #76

  • 62 Бандеровски

    8 3 Отговор

    До коментар #38 от "Реал Мадрид":

    измишльотини.😂🤣😂🤡
  • 63 Гривната е стабилна валута,

    2 6 Отговор

    До коментар #54 от "Аз съм веган":

    аз само в украински гривни спестявам.

    Коментиран от #68

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Иван

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Поредната манджа с грозде":

    ISW -мозъния тръст принадлежащ на хазарската πa тча Каган от семейния кръг на курабийката Виктория Нуделман (Нюланд) ,абе няма начин да не е истина всичко което пишат.
  • 66 Антитрол

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "Милиционерииии хахах нападали са като кр":

    "Свалили са голям руски транспортен самолет в Судан днес"

    Това че ти днес си получил опорката не значи че са го свалили днес - беше преди няколко дни. Второ и там господарите ти поддържат терористична организация "Джанджавид" - това са милиции на бившия диктатор. Трето самолета е прекарвал хуманитарна помощ за суданците - главно лекарства.

    И като няма на какво друго да се радвате се радвате на "успехите" на терористите. Колко трябва да си пропаднал да се радваш на такова нещо.
  • 67 Баце ЕООД

    7 2 Отговор

    До коментар #60 от "Запознат":

    Ние това го знаем, виж Хасанчо от форума н факти.. Той от край време е не способен да учи. Търпи се някак
  • 68 Аз съм веган

    6 1 Отговор

    До коментар #63 от "Гривната е стабилна валута,":

    Успех със спестяванията !

    Коментиран от #70

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 И инвестирам само

    1 2 Отговор

    До коментар #68 от "Аз съм веган":

    в украински държавни книжа и акции на украински предприятия!Най-стабилните!
  • 71 Дан Петреску

    1 2 Отговор
    Какво стана с чвк Вагнер, която щеше да превземе Украйна? Изгуби ли всякакво стратегическо значение участието ѝ във войната?
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Така е, украинските градове

    7 3 Отговор

    До коментар #69 от "Антитрол":

    Нямат абсолютно никакво стратегическо значение.Ето например Покровск - там ще умрат най-малко 100-200 млн руснаци, а той просто няма никакво, ама абсолютно стратегическо значение.И така до края на Украйна.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Въпрос

    2 5 Отговор
    Как се нарича мъж, който си слага ботокс в лицето и носи обувки с висок ток?
  • 76 Икономист

    9 2 Отговор

    До коментар #61 от "Куку":

    "има огромни ресурси плюс конфискувани пари 200-300 милиарда"

    Запада има само огромни заеми - средно 150%-200% от БВП и никакви ресурси - общите заеми на запада доближават 100 трилиона като само на САЩ надмина 35 трилиона и мислиш ли че тези 200-300 милиарда откраднати пари ще ги спасят. Краварите не вземат ли нов заем от 3 трилиона всяка година са фалирали - само лихвите по стария са 1.7 трилиона а БВП се води около 20 трилиона като държавата като данъци може да събере около 4 трилиона а харчи по 7 трилиона.

    Коментиран от #78

  • 77 Той навремето един така

    6 2 Отговор

    До коментар #64 от "Украински земеделец":

    Избиваше руснаци и чакаше да свършат, и това му беше "победната" стратегия, ..та чак до Берлин побеждаваше всеки ден и той.😃

    Коментиран от #82

  • 78 С две думи,

    3 1 Отговор

    До коментар #76 от "Икономист":

    Титаник потъва и то мощно!
  • 79 Ванга

    2 7 Отговор
    Русия ке падне

    Коментиран от #83

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Бай Дън

    6 1 Отговор
    Говорител на украинска въздушно-щурмова бригада, действаща в посока Курск, заяви, че украинските сили все още не са наблюдавали севернокорейски войски в Курска област. Преди няколко дни бяхте оповестили, че дори са в Украйна и че украинците ги призовавали да се предадат в замяна на убежище и по добър живот! Та сега ми обяснете къде е пропагандата тук или в руските публикации?
  • 82 Украински земеделец

    1 7 Отговор

    До коментар #77 от "Той навремето един така":

    По-скоро един чака украинците да свършат, ама не свършват. Затова пък руснаците нещо не се виждат, та се налага внос на севернокорейчета.
  • 83 Нострадамус

    4 2 Отговор

    До коментар #79 от "Ванга":

    Пък козячетата никога няма да поумнеят
  • 84 БРАВО

    5 2 Отговор
    На Путин и руснаците! Важното е че дeнaцифициpaнето на Украйна продължава!
  • 85 Първанов

    3 6 Отговор
    Класически лъжец,руснак,комунисто- фашист. И сричка не трябва да се вярва на комунист,психопат
  • 86 Ами напраеи

    0 3 Отговор

    До коментар #80 от "Антитрол":

    Клипове и дай да видим като можеш.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Зъл пес

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Запада разбра че ФАЩ иска да разбие ЕС.
  • 89 Партений Павлович

    3 3 Отговор
    ВСУ отново ликвидират орки от печално известната руска 155-та бригада. Видео. 18+
    Бойците от 95-та бригада на ВСУ отново безмилостно ликвидират руските орки от 155-та бригада на морската пехота. Това се случва в Курска област. ВСУ преследват и унищожават ватенките от тази бригада, защото същите бяха обезглавили 4 украински войници през август месец. Оттогава орките от 155-та бригада са унищожавани с особена ярост от ВСУ.
  • 90 Тая статия е

    3 1 Отговор
    Пълен турлюгювеч
  • 91 Стойко

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Тургенев":

    Това се отнася за пропаднала София.
  • 92 Бог да пази света от Путин

    2 4 Отговор
    Това е бръщолевене на силно увреден човек!
    Какво е смърта, сравнена с путиново освобождение?
  • 93 Само питам

    1 4 Отговор
    А какво стана с границите от преди 1991??? Въzроди ли се сесесерето???
  • 94 1111

    2 0 Отговор
    Фейк...
  • 95 Умора има НО

    1 4 Отговор
    важното е ГруZ 200 да не спира!! мобилните крематориуми са задръстени от преработване на ушшанки , ванки и козари а от скоро и северокимчовци! Смрад от неприбрана ГнуZ 200 блатна лешШ се носи из въздуха пълен с мухи мършоядки а почвата се обогатява...
  • 96 ТЕРОРуZZия ☠️💤

    2 4 Отговор
    Поне една нация да се беше застъпила за тях че ги изритаха от олимпиадата като мръсни кучета... ама не и защо им е ... нали така всички ще взимат повече медали 😀
  • 97 К00ПЕЙКИ С ПОГАЧИ

    2 4 Отговор
    Айде бе кво направихте бе?!?!🤬🤬 мухлясаха ПУгачите докато ви чакаме!!!🤬🤬🤬 ТРЪГВАМЕ СИ!
  • 98 ру блата

    1 3 Отговор
    Ленин им изчисти богатите хора.Сталин изчисти умните хора.Путтлер започва да изчиства останалите..

    Коментиран от #100

  • 99 Пуратино 👠👠

    2 3 Отговор
    Всеки път когато иZлъже нещо му порастват токчетата 👠👠

    Коментиран от #102

  • 100 Центочка без пол

    2 0 Отговор

    До коментар #98 от "ру блата":

    „Вие не сте произлезли от маймуна, както всички останали граждани, а от крава. Мислите много бавно, точно като чифтокопитни бозайници. Казвам ви го като експерт по рогата и копитата
  • 101 Рушия

    2 2 Отговор
    Путлера и Z oрдата му да не биват убити след преврата а да бъдат разкарвани в клетки. Смърта на стотици хиляди и разбитите съдби на милиони са само и единствено по тяхна маскалска вина!!

    Коментиран от #104

  • 102 Азовски заек

    3 0 Отговор

    До коментар #99 от "Пуратино 👠👠":

    „Вие не сте произлезли от маймуна, както всички останали граждани, а от крава. Мислите много бавно, точно като чифтокопитни бозайници. Казвам ви го като експерт по рогата и копитата
  • 103 гост

    0 0 Отговор
    Тва как да го разбираме? Като ,че ще има бой ,либоф и сръбска музика ли?
  • 104 Дядо Ламби

    0 0 Отговор

    До коментар #101 от "Рушия":

    „Вие не сте произлезли от маймуна, както всички останали граждани, а от крава. Мислите много бавно, точно като чифтокопитни бозайници. Казвам ви го като експерт по рогата и копитата
  • 105 скучно и точка.

    1 3 Отговор
    По добре с НАТО отколкото с БЛАТО
  • 106 1111

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "Реал Мадрид":

    На какъв език е написано това, че не се разбира? Даже и в гоогле преводач го няма?!
  • 107 Сесесере2🤢🤮

    1 1 Отговор
    И този век няма да стане другари🤩, рисувайте по пет петолъчки на ден за успокояване 💀
  • 108 Евкопит Бармалеев

    1 0 Отговор
    Ко става грантаджии групировката на кисело зелев обкръжена в Курск и почва изпращането на тия парцаливци при Бандерата
  • 109 Куку

    0 1 Отговор
    Само три щата в Америка имат пооделно по голям БВП от Рашка!
  • 110 Така е

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Нико":

    Ням значение,дори БВанга каза че Русия ще управлява света.
  • 111 И Преди и сега

    1 1 Отговор
    Свят без рф и Zлата орда ще е много по добре за всички включително и крепостните

    Коментиран от #114

  • 112 Зеленоид Киселозелев

    1 1 Отговор
    Шматки жълтопаветни сложихте ли си футчици като Кокората и Тъпото ?
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Хохлорезка

    1 0 Отговор

    До коментар #111 от "И Преди и сега":

    Мечтай си пъпчиво момиченце нещата не вървят добре за вас безполови кееееф учи руски!
  • 115 Ха ха ха

    4 0 Отговор
    Хайде сега пак Киев за три дня........

    Коментиран от #118

  • 116 Драгомир Шишев

    2 1 Отговор
    Предлагам много голям тромбон с две руканчета на жълтопаветни пудели да го надуват и бързо ще сменят ориентацията понеже сред тях няма мъже било токсично те затова мразят Русия

    Коментиран от #129

  • 117 Ццц

    2 0 Отговор
    За това "военните експерти" на Нюланд препоръчват да продължат да се наливат милиарди във военната промишленост на САЩ, в помощ на Украйна..
  • 118 Хихиби

    2 0 Отговор

    До коментар #115 от "Ха ха ха":

    На никой не му трябва мърлявия Киев!
    Донбас и излаза на Черно море са достатъчни Киев е кенеф строен върху блата и няма никаква стойност!
    Но Донбас таааам е всичко пуделче!Кееееф
  • 119 Цирк Азов

    0 0 Отговор
    Азовци облечени като траверси се предлагали на Сан Паули в Хамбург с цел да вземат някой цент за наркотици ама били вонливи и швабите бягали!
  • 120 Зеленодебил Киселозелев

    1 1 Отговор
    Зелята се подлагал на специална терапия мажели го със конски екстременти за да вони още по гадно и когато руснаците превземат бункера му да избягат отвратени от тази вонещица
  • 121 ТЦК

    0 0 Отговор
    Людоловите кръволоци на Зеля и дядо Самоходко предлагали нова услуга за нормалните граждани на Украйна!
    Теглене на буксир зад бус до бойното поле където бързо да бъдат заличавани и населението на страната да изчезва за новите стопани на Украйна дошли от Израел!
  • 122 Козинявия

    0 0 Отговор
    Копейките бързо се разправиха с безполовите зелени еуглени не ми се мисли ако ги затряскат по улиците!
    А ААА аз забравих те сиситата все без снимки и от фалшиви профили ясно!
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Анкета

    1 0 Отговор
    Някой липсва ли му М00ЧА?🗽
  • 125 Милиционер от КГБ

    1 1 Отговор
    На снимката е мой братушка
    с много малка къса чушка.
    Тъй сме ние, комплексарите:
    или ровим по чувалите,
    или се правим на велики
    с кремълски ислямски клики.
    Ако ни вземете властта,
    тъй ни обсебва яростта,
    че колим, бесим и крадем,
    докато се о.с.ерем.
    Мечтаем ли за есесесер,
    значи сме садист и звер.
    Значи сме тотал щета
    и във властта, и без властта.
  • 126 Артилерист

    2 1 Отговор
    Продължава антируската пропаганда на англосаксите. Колко безочливо западната пропаганда прехвърля всичките си опити за санкции, обграждане с натовски държави и всевъзможни изолации на Русия, като нейни виновни грехове спрямо самите тях. Западняците, начело със САЩ, спуснаха нова желязна завеса, изолирайки Русия от всяко възможно сътрудничество и същите тези изолатори обвиняват цинично Русия в какви ли не опити за оказване на натиск върху други държави. Руският президент Путин благодари на Запада, начело със САЩ, на Мюнхенската среща за тази нова завеса. Тя, завесата, по същество е показала на Русия, че няма никакъв смисъл повече да се унижава и да проси за вниманието им. Русия има много възможности за развитие на сътрудничество и форума на БРИКС в Казан е едно от доказателствата за това.
    Относно събитията на фронта в Украйна стана известно, курската групировка на укронацистите и наемниците окончателно е обкръжена и върви операция по уплътняване на пръстена, както и ликвидиране на отказващите да се предадат. На останалите участъци руснаците настъпват бавно, но неотклонно. Украинците копаят нови отбранителни линии, но няма хора, които да ги заемат...
  • 127 Старшинката от войската

    1 0 Отговор
    Аз мъничко човече,
    на рашисти мил другар.
    Имам патешко юрдече
    в панталона и съм цар
    на казармените нрави,
    маршировки и опорки.
    Твърде много ми се нрави
    да ям пелмени и да поркам.
    Всяка сутрин от леглото
    по форумите бия враг.
    Ако някой е копейка,
    той ми става мил и драг.
    Колим, бесим атлантици
    с лозунги и на слова.
    После правя ги на трици.
    Пенсията си броя
    но не стига за палати,
    а искам да съм като тях:
    по-богат от най-богатите.
    Затуй ги мразя, грях не грях.
    Не съм свикнал да работя,
    а да мисля ме мързи.
    Най обичам да командвам
    и печеля от лъжи.
    Затуй Коцко си обичам.
    Той ми е лъжец по вкус.
    Неговите речи сричам
    да заспя със друс-друс-друс.
  • 128 Я виж ти!

    1 0 Отговор

    До коментар #123 от "Десантник":

    Чеченката станала десантчик на Путин. Щом до нея е опрял, работата ясна.
  • 129 Баце,

    1 0 Отговор

    До коментар #116 от "Драгомир Шишев":

    махни лупата и си го разгледай пак.
    Амсн от русоджендАри. Самопредлагат се на нормалните хора. Нали си имат дружинки. Там нефелни ли са им братушките, на фронта ли ги избиха, че си пускат обяви в бг сайтове. Аман от натрапници!
  • 130 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    Та путин сам казва какво не трябва да му се позволява.нерешителността на западните лидери доведоха ситуацията до тук.украйна се нуждае от много повече подкрепа.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания