26 Октомври, 2024 10:08 2 203 62

Израел предупредил Иран кои цели ще обстрелва, заплашил с по-силен удар, ако Техеран отвърне ВИДЕО

  • иран-
  • израел-
  • удари

Петролната рафинерия в столицата не е била цел и продължава да работи нормално. Саудитска Арабия нарече атаката "нарушение на международното право"

Израел предупредил Иран кои цели ще обстрелва, заплашил с по-силен удар, ако Техеран отвърне ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Израел е предупредил в петък чрез трети страни Иран за предстоящата атака и е поискал от Ислямската държава да не отговаря на нея, заплашвайки да нанесе още по-силен удар, ако го направи, съобщава порталът Axios, позовавайки се на свои източници.

Така Израел се е опитал да предотврати по-нататъшна ескалация и да ограничи размяната на ответни удари между двете страни. „Израелците предварително дадоха да се разбере на иранците кои цели като цяло ще атакуват и кои няма“, отбелязва източникът на портала.

Говорителят на израелската армия Даниел Хагари отправи тази сутрин предупреждение към Техеран да не продължава ескалацията след приключването на ответните атаки на Израел срещу Иран, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Ако режимът в Иран направи грешката да започне нов кръг от ескалация - ще бъдем длъжни да отговорим", заяви Хагари.

"Посланието ни е ясно: всички, които заплашват Израел и се опитват да въвлекат региона в по-широка ескалация, ще платят висока цена", каза той.

"Днес демонстрирахме, че разполагаме както с възможностите, така и със смелостта да действаме решително и сме готови - както за нападение, така и за отбрана - да защитим Израел и израелския народ", подчерта Хагари.

По думите му атаките срещу военни цели в Иран са предотвратили непосредствени заплахи за Израел.

Саудитска Арабия осъди израелската атака срещу Иран, като я нарече нарушение на международното право и суверенитета на ислямската република, се казва в изявление на саудитското външно министерство.

„Кралство Саудитска Арабия осъжда военните атаки срещу Ислямска република Иран, които са нарушение на нейния суверенитет и международните закони, потвърждава твърдата си позиция, която е отхвърляне на продължаващата ескалация и разширяване на конфликта, който заплашва сигурността и стабилността на страните от региона и техните народи“, се казва в изявлението.

Саудитското външно министерство призова страните в конфликта към максимална сдържаност, предупреждавайки за негативните последици от ескалацията в Близкия изток. „Кралството призовава международната общност и участващите страни да изпълнят задълженията си за деескалация и предотвратяване и смекчаване на конфликтите в региона“, се добавя в него.

Петролната рафинерия в Техеран не е била целта на израелския военен удар и продължава да работи нормално, съобщи представителят на компанията Шакер Хафаи.

"Петролната рафинерия в Техеран в момента работи както обикновено. Не е имало атаки срещу съоръженията на тази петролна рафинерия“, каза Хафаи, цитиран от пресслужбата на иранското министерство на петрола. Той също така обяви готовността на системите за противовъздушна отбрана на предприятието да отблъснат евентуални атаки срещу рафинерията.

Петролната рафинерия в Техеран, една от най-големите рафинерии в страната, осигурява около 15% от капацитета за рафиниране на петрол в Иран. Заводът произвежда бензин, дизелово гориво, газьол, мазут и други петролни продукти. Компанията се намира в южната част на провинция Техеран.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лошо

    35 11 Отговор
    Тея май ще спретнат 3та световна...
  • 2 Демократ

    11 31 Отговор
    Прекланям се пред Израел.
    Винаги съм си мечтал да вържа някой към стол и да го убия от тупаници в лицето
  • 3 Последния Софиянец

    48 7 Отговор
    Много културна война.Предупреждават се преди да бомбардират.

    Коментиран от #28

  • 4 умен циганин

    33 11 Отговор
    Какви са тези войни,да предупреждават че ще ударят Техеран.Все едно америханците да предупреждават Япония че ще хвърлят атомна бомба над Хирошима.

    Коментиран от #17

  • 5 ами

    29 8 Отговор
    израел напада отбранително иран, ливан, сирия ....защото сащ ще го защитават каквото и да стане

    Коментиран от #22

  • 6 Позор и срам за света е, че се допуска

    47 19 Отговор
    подобно ционистко безумие, вместо да наложи тотална икономическа и политическа изолация на тази престъпна нацистка държава. Израел е окупатор и нацист.Израел е злото на планетата. Звяр който трябва бъде затворен в клетка. Да започнем от някъде хора. Нека да изискваме от нашето правителство да бъде изгонен израелският посланик от България и да закрием посолството на престъпната нацистка държава. Да се обединим срещу ционисткият звяр и геноцида извършван от него. Ето нещо което може всички българи да обедини. Долу нацизма, долу ционизма. Бъдете активни честни и достойни хора и ясно да заявим че е крайно наложително да се изгони моментално израелският посланик от България и посолството на престъпната държава Израел закрито. Писна ни от бездействието на българските власти и толерирането на нещо което е очевидно престъплението на века.

    Коментиран от #29

  • 7 Престъпното НАТО

    38 17 Отговор
    Нападна Иран, нападна и Ливан. Естествено че е "отбранително"... И ние представете си сме още член на тази престъпна гнусна и терористична организация.

    Коментиран от #16

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Шалом България

    20 11 Отговор
    Е ционистка терористична клетка и спешно трябва да бъде закрита. Няма нищо общо с евреите в България които до един са антиционисти.
    Естествено че евреите в България са Антиционисти. Иначе нямаше да са в България а в нацистки ционистки Израел. Престъпният ционизъм се свежда до едно изключително малоумно съждение и то е: всички евреи в Израел, всички мюсулмани в Мека, всички католици във Ватикана. Изключително малоумна кретения
  • 10 Оги

    13 5 Отговор
    Хахахахаха, театър. Яко.
  • 11 Филип

    10 2 Отговор
    А дано се умирят вече и двете страни и регионът!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Демпси

    10 2 Отговор
    Да се разберат за едновременни насрещни удари и да спрат и двете страни. :) А то сега - единия удря, после другия отвръща. И сериала няма край.
  • 14 Ционисткият престъпник и садист

    19 8 Отговор
    Трябва да бъде преследван на всякъде по целият свят. На всякъде и по всяко време. Набирателна сметка да има за главите на ционистките саатрапи
  • 15 бен Ходжа

    9 4 Отговор
    Иран и Израел разиграват циркове за вътрешна употреба. Предупреждават се кога ще се удрят и поразяват незначителни цели.
  • 16 Ей кон

    15 16 Отговор

    До коментар #7 от "Престъпното НАТО":

    Като не ти харесва ,събирай си парцалите в 2 чанти от лидл и бягай в афганистан ! Тук няма място за подобни като теб !

    Коментиран от #19

  • 17 ----

    14 3 Отговор

    До коментар #4 от "умен циганин":

    Тази война е театър за пред добитака-гоите .Целта е да вкарат света в хаос от който няма излиза постоянни конфликти ,високи цени на петрол и газ,сриване на световната икономика и глад.

    Коментиран от #23

  • 18 Като ви е страх

    8 8 Отговор
    да не бяхте се правили на смели и да стреляте по Иран! Агресията води до агресия!
  • 19 За престъпници ционисти

    21 11 Отговор

    До коментар #16 от "Ей кон":

    няма място в България! САЩ, НАТО и Израел са враг на България и Европа. Точно те, престъпната им същност и политика ни наводняват с бежански вълни. Те са основният дестабилизиращ фактор на планетата и това трябва да се осъзнае от всички. В Австралия тече петиция и подписка за принудителното изселване на всички с израелско гражданство. Милиони подписи са вече събрани. Същото е нужно и у нас и в цяла Европа. Нацисти ционисти не са ни нужни. Тези същества не са нормални хора
  • 20 Престъпното НАТО

    11 10 Отговор
    Нападна Иран, нападна и Ливан. Естествено че е "отбранително"... И ние представете си сме още член на тази престъпна гнусна и терористична организация. Позор.
  • 21 Ахахахах ахаххаха

    9 13 Отговор
    Путлера най-слабия лидер в света, пак се е скрил докато бият съюзниците му 😂😅🤣😅🤣😅😂😅😅

    Коментиран от #35

  • 22 Путлер

    6 11 Отговор

    До коментар #5 от "ами":

    А аз ще се крия под масата както досега

    Коментиран от #40

  • 23 Тази война е театър....тъпчоооо

    12 1 Отговор

    До коментар #17 от "----":

    Що не ходиш в Ливан или Газа и от първият ред да го гледаш този "театър" Вземи и децата, вземи и жената, вземи и тъщата ....крееетен...
  • 24 стоян георгиев

    9 7 Отговор
    Хахах, демек страхливите ционисти под страх, че Иран ще ги изравни, са им казали кои бази да опразнят, за да изиграят тази смешна постановка, даже и пари може да са им превели, за да се навият иранците 😅😅😅
  • 25 Нека стане ясно

    14 6 Отговор
    Че поставянето на бомби в пейджери, телефони, всякаква електроника, убийството на дипломати, министри, депутати, взривяване на посолства и всякакви други държавни и обществени сгради, убийството на жени, деца и старци, лекари, социални работници, журналисти, служители на ООН, международни лидери и президенти е ЗАКОННО за атлнтиците, толерирарано и спонсорирано от тях и нормална атлантическа практика....която естествено "не дестабилизира" света.... само и единствено Русия е "дестабилизатора".... Ние обаче разумните хора категорично не сме съгласни и ще се борим срещу атлантическата нацистка гнус и ще гласуваме за Възраждане
  • 26 !!!?

    12 7 Отговор
    Ционистките псета могат да се дръвчат само на деца и жени, пред Иран си подмокрят фустите!
  • 27 Израел няма място в ООН

    16 6 Отговор
    Отдавна трябваше от там да бъде изключена и държавният и статут отнет Статут на диво племе трябва да получи. Както от Юнеско я изритаха така и от всякъде е нужно. С държавен печат да не разполага и в пълна изолация да бъде заключена
  • 28 Абсолютно

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    След като е въпрос на предварително споразумение , защо не се разберат сами да си взривяват по схема целите , вместо да хвърлят разни бомби и да рискуват да наранят някой човек -))
  • 29 Моше Ник

    19 3 Отговор

    До коментар #6 от "Позор и срам за света е, че се допуска":

    По вероятно е те нас да изгонят от вкъщи.
    Помниш ли атентата в Бургас? Не допуснаха никакъв българин до разследване! Прибраха всички доказателства и си отидоха в Израел.
    И това в България, при положение, че имаме и сънародник жертва...

    Никой от политици и управляващи, служби, не гъкна!!!

    В това ни превърнаха! В мър ши, в гои!!!

    Коментиран от #34

  • 30 Думата израел

    9 6 Отговор
    Идва от изроод. Факт

    Коментиран от #33

  • 31 !!!?

    11 5 Отговор
    Така се пази "чест" от исраелците 😅 Идваме, не ни сваляйте самолетите, че са скъпи боклуци и ни кажете по коя пустиня да стреляме, ние сами ще разпространим фейк сателитни снимки ,хахахах
  • 32 Слава Шзраел

    6 13 Отговор
    Чалмите в Иран подкрепяни от фашиста путин да се замислят!

    Коментиран от #37

  • 33 проста копейка

    5 6 Отговор

    До коментар #30 от "Думата израел":

    "човек, който вижда Бога": от ʾyš (човек) rʾh (виждам) ʾel (Бог)

    Коментиран от #36

  • 34 В Сарафово беше дело на Мосад

    17 3 Отговор

    До коментар #29 от "Моше Ник":

    Избиха собствените си хора за да бъде сломена съпротивата в ЕП да бъдат признати политическите крила на Хизбула и Хамас, които дефакто са и бяха нормални парламентарно представени партии за терористични организации. После лично недоразумението Надежда Михайлова Нейнски донесе 4 странички от САЩ как трябва да се произнесе прокуратурата и съда. Много гнусна работа....

    Коментиран от #41

  • 35 Фашист путин

    5 12 Отговор

    До коментар #21 от "Ахахахах ахаххаха":

    Чалмите са подкрепени от путин само в Брикс..
  • 36 Думата израел

    8 4 Отговор

    До коментар #33 от "проста копейка":

    Идва от изроод. Факт е. Доказан

    Коментиран от #38

  • 37 За това ли точно 31 пъти

    3 6 Отговор

    До коментар #32 от "Слава Шзраел":

    Натаняху е използвал пред медиите съждението: Путин, моят най добър приятел?
  • 38 Копейчо

    4 6 Отговор

    До коментар #36 от "Думата израел":

    Добре хайде докажи го!

    Коментиран от #42, #46

  • 39 Ционисткият престъпник и садист

    9 4 Отговор
    Трябва да бъде преследван на всякъде по целият свят. На всякъде и по всяко време. Набирателна сметка да има за главите на ционистките саатрапи
  • 40 Ангел

    2 4 Отговор

    До коментар #22 от "Путлер":

    Дори не трябва да се навеждаш.
  • 41 Моше Ник

    6 3 Отговор

    До коментар #34 от "В Сарафово беше дело на Мосад":

    Да, да, точно това имах предвид!
    У нас нямаме право на нищо!
  • 42 При обявяването на Израел

    4 4 Отговор

    До коментар #38 от "Копейчо":

    В дебатите как да е името на ционистката държава някакъв кретеннн забравих му името заявява: ние сме изроооди които не подлежат на интеграция и така от изрооод и Израел... ходи си търси стенограмите ако те интересува
  • 43 Пак повтарям! .....!!!!

    5 3 Отговор
    Който защитава престъпнатната държава Израел нека има поне достойнството и ясно да заяви, че е изрооод подкрепящ геноцид, военни престъпления и избиване на жени и деца. Не да ми мяуче и глупости да пише и само разумните хора да дразни по форумите. Във вреда е и на самите евреи в Европа. По добре е да замълчат.
  • 44 Хайде стига

    4 4 Отговор
    с тази терористична държава Израел! Железният купол е лъжа. Иран прехвана 95 процента от ракетите им благодарение на най-добрите системи за ПВО. А Израел - само 5 процента от иранските ракети на 1 окт. Балонът се спуска!
  • 45 САЩ, НАТО и Израел са враг на България

    2 3 Отговор
    И Европа. Точно те, престъпната им същност и политика ни наводняват с бежански вълни. Те са основният дестабилизиращ фактор на планетата и това трябва да се осъзнае от всички. В Австралия тече петиция и подписка за принудителното изселване на всички с израелско гражданство. Милиони подписи са вече събрани. Същото е нужно и у нас и в цяла Европа. Нацисти ционисти не са ни нужни. Тези същества не са нормални хора
  • 46 Справедлив

    3 3 Отговор

    До коментар #38 от "Копейчо":

    Цар Ирод - изрод юдейски. Разпнаха Христос....Още доказателства трябват ли ти?
  • 47 Шалом България

    2 3 Отговор
    Е ционистка терористична клетка и спешно трябва да бъде закрита. Няма нищо общо с евреите в България които до един са антиционисти.
    Естествено че евреите в България са Антиционисти. Иначе нямаше да са в България а в нацистки ционистки Израел. Престъпният ционизъм се свежда до едно изключително малоумно съждение и то е: всички евреи в Израел, всички мюсулмани в Мека, всички католици във Ватикана. Изключително малоумна кретения
  • 48 ТаУмВзе

    3 2 Отговор
    Биби, понеже е тарикатче да бичи Геноцид, ще го подкарат всичките от Арабската лига и ще му отеснее Близкия изток! ХАХАХА
  • 49 Ционистките псета, голям успех

    4 3 Отговор
    Постигнаха, направо грандиозен. Не остана разумен човек по света който да не ги мрази вече.
  • 50 Да живее натянаху

    3 3 Отговор
    Свобода за изралския народ,халифата ще стане на кайма
  • 51 Позор ....и света ги търпи тези гниди

    2 2 Отговор
    Ярост и отчаяние: В Бейрут спасяват обгорели деца (статията по долу)
  • 52 Факт

    0 1 Отговор
    Йерусалим е свято място за кръстоносците християните, няма да позволим на варварите хазарите русия или халифата,до го превземат
  • 53 Народите по света трупат злоба към

    2 1 Отговор
    Престъпната терористична държава Израел и ще се отприщи да знаете ей! Следя какво в Австралия се случва. Петиция и подписка в момента тече за принудително изселване на всички с израелско гражданство. Да не стане само в Европа скоро еврейски бежанци да приемаме и по лагери пак да ги настаняваме
  • 54 0000

    0 2 Отговор
    Като отвлякоха израелски майки с деца,в иран играха киочек и мятаха гьобеци, сега ще усетят болката
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ционистки трол център

    2 2 Отговор
    в сградата на печатницата Д. БЛАГОЕВ на Цариградско има и платени неграмотни младежи и заблудени студентчета тролят за някоя стотинка в полза на престъпната държава Израел. ...Мърсят медийното пространство и дразнят разумните хора във форумите. Около 600 души са наети
  • 57 Пак повтарям! .....!!!!

    1 1 Отговор
    Който защитава престъпнатната държава Израел нека има поне достойнството и ясно да заяви, че е изрооод подкрепящ геноцид, военни престъпления и избиване на жени и деца. Не да ми мяуче и глупости да пише и само разумните хора да дразни по форумите. Във вреда е и на самите евреи в Европа. По добре е да замълчат.
  • 58 Преклонете се

    2 2 Отговор
    Украинския и израелския народ бранят християнството от варварите иран и русия ,шапо
  • 59 Цион-мощ и сила

    0 2 Отговор
    победа

    Коментиран от #62

  • 60 Тези гнусни твари ционистки

    1 0 Отговор
    Как я мислят че от Израел вече, от сега на сетне могат да излязат?
  • 61 Иван

    0 0 Отговор
    Иран ще предупреди Израел кои цели ще обстрелва.
  • 62 Тролчета

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Цион-мощ и сила":

    от сградата на печатницата Д. БЛАГОЕВ.....засрамете се младежи! Не от това че сте неграмотни, а защото сте подкупни и не морални и сте на страната на един очевадно за всички престъпен ционистки режим