Last news in Fakti

7 Март, 2020 10:32 1 235 2

Коронавирусът продължава да "удря" по световния спорт

  • маратон-
  • маратонът в рим-
  • световно първенство по полумаратон

Поредните големи спортни събития бяха отменени заради заразата

Коронавирусът продължава да "удря" по световния спорт - 1
Снимка: shutterstock.com

Разпространяващият се коронавирус продължава да обърква световния спортен календар. Поредните големи спортни събития бяха отменени заради разпространяващия се коронавирус.

Маратонът на Рим, който трябваше да се проведе на 29 март, няма да се състои. “Организирането на маратон, независимо дали в Рим, Ню Йорк или другаде, е свръхчовешко усилие”, заяви маркетинг директорът на Римския маратон Даниеле Куинзи пред CNN.

И макар че отмяната на състезанието само 24 дни преди неговото провеждане е “удар в сърцето” за бегачите “не успяхме да направим друго”, допълни Куинзи.

В изявлението на организаторите се казва, че решението е изцяло съобразено с препоръките на здравните власти и правителствената наредба.

Таксите за регистрация, платени от бегачите, ще се трансферират за догодина и ще гарантират участие на следващото издание през 2021 г., когато участниците ще получат по два медала - единият от тях “като символ на устойчивост и постоянство”, а другият “като метафора за двойна победа”.

След като по-рано през годината Световната атлетика отложи планетарния форум в зала в Нанджин (Китай) за март месец догодина, сега сериозна промяна настъпи и с датата за Световното първенство по полумаратон в Гдиня (Полша).

Шампионатът трябваше да се проведе на 29 март, но заради коронавируса беше отложен за месец октомври тази година. Новата насрочена дата е 17 октомври.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Янко

    2 0 Отговор
    Зор ми е на дедовия да търпим 42 195 м.
  • 2 👑👑👑👑👑

    1 2 Отговор
    Хайде, вирусче, чакаме те с нетърпение в Бг.