Last news in Fakti

1 Декември, 2019 12:40 1 859 5

Гришо пробяга 10-километров маратон във Франция (ВИДЕО)

  • григор димитров-
  • маратон-
  • гришо-
  • франция
Гришо пробяга 10-километров маратон във Франция (ВИДЕО) - 1
Снимка: Twitter

Григор Димитров се включи в традиционния 10-километров маратон във френския град Анси, който се организира по случай световния ден за борбата срещу болестта СПИН. Българинът пробяга дистанцията с личен рекорд и сподели постижението си в социалните мрежи, съобщава tenniskafe.

В бягането се включи и кондиционният му треньор - Себастиен Дюрант, с когото първата ни ракета започна усилена предсезонна подготовка в опит да влезе в максимално добър ритъм за предстоящия сезон 2020.

Маратонът се провежда край езерото Анси и включва състезания за различни възрасти, както и полумаратон. Севрие, Сен-Жорио, Дюен и Дюсар са останалите градове, в които се провежда всяка година.

Пробегът в Анси е важен за най-добрите френски и чуждестранни бегачи, професионалисти и любители. Всеки участващ може да се наслади на уникалните пейзажи, които се откриват пред него, докато изминава дистанцията.

Докато провежда предсезонната си подготовка, българинът мисли и за следващата кампания. Той ще започне сезон 2020 на АТП къп в Австралия, където ще бъде играещ капитан за отбора на България. Отборният турнир се провежда от 3 до 12 януари, а българите са в група с Великобритания, Белгия и Молдова.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гошо

    10 1 Отговор
    Браво на Гришо, но маратоните са от 40 километра нагоре. 10 километра е прекалено малко, за да се нарече маратон.
  • 3 Гошо

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Статист.":

    Как по-точно Гришо е "джендър"? Това е жаргонен израз за хора с различна сексуална ориентация, какъвто Гришо не е. Казвам жаргонен, защото книжовната дефиниция на думата "джендър" е съвсем различна.
  • 4 42 км

    5 2 Отговор
    Аз пък бягах маратон 147 метра
  • 5 Луд

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Статист.":

    Стана такъв още когато отказа да играе за България.