Last news in Fakti

25 Март, 2020 16:48 9 672 70

Доц. Мангъров: Инатенето да не се въвеждат бързи тестове е необяснимо

  • доц. мангъров-
  • атанас мангъров

''Тези тестове са с чувствителност около 90%, но когато не се правят, пропускането е 100%'', поясни доц. Мангъров

Доц. Мангъров: Инатенето да не се въвеждат бързи тестове е необяснимо - 1
Кадър: БНТ

''Необяснимо е това инатене да не се въвеждат т.нар. бързи тестове, защото ние нямаме представа какво се случва в страната. Това каза доц. Атанас Мангъров, член на Медицинския съвет към правителството, в "Сутрешния блок" на БНТ.

''Задачата на Медицинския съвет е да дава съвети и да набляга на нещата, които счита, че не се правят както трябва'', каза доц. д-р Мангъров.

''Ограничителните мерки са дори над необходимите'', подчерта той.

''Това, което не се прави, е че епидемиологичният надзор, което е много важно средство в борбата с всяка епидемия, не се прави както трябва'', смята доц. д-р Атанас Мангъров.

''Работи се вече, но ако това беше направено овреме, ние щяхме да хванем значителна част от предишните случаи, докато сега виждате, че се хващат вторични и третични случаи, тоест на хора, които са заразени от други хора'', заяви още началникът на детското отделение в Инфекциозна болница в София.

''Тези тестове са с чувствителност около 90%, но когато не се правят, пропускането е 100%'', поясни доц. Мангъров.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    81 24 Отговор
    Прите от европа за борба с коронката са за герб,вие какво си въобразихте ?

    Коментиран от #15

  • 2 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

    49 18 Отговор
    Путин vs СОVID-19: Cлeдвaщaтa ceдмицa e пoчивнa, нo cъc зaплaти ВИДEO Руcкият държaвeн глaвa c бeзпрeцeдeнтни икoнoмичecки мeрки зa пoдпoмaгaнe нa нaceлeниeтo нacрeд пaндeмиятa , Вcичкитe ни рecурcи ca впрeгнaти в бoрбaтa cрeщу кoрoнaвируca, кaзa руcкият прeзидeнт Влaдимир Путин в извънрeднoтo cи oбръщeниe към cъгрaждaнитe cи. "Oбявявaм цялaтa ceдмицa (28 мaрлт - 5 aприл) зa пoчивнa cъc зaпaзвaнe нa зaплaтитe. Aз oбaчe ви призoвaвaм дa изпoлзвaтe дългaтa вaкaнция дa ce прeдпaзитe oт зaбoлявaнeтo и дa нe излизaтe oт дoмoвeтe cи", кaзa oщe Влaдимир Путин. Нaй-вaжнитe ceктoри щe прoдължaт дa функциoнирaт, кaтo хрaнитeлнитe мaгaзини, aптeкитe, бaнкитe, трaнcпoртa, бeнзинocтaнциитe, лeкaритe и aдминиcтрaциятa. Другитe мeрки, прeдлoжeни oт руcкия прeзидeнт зa бoрбa c кoрoнaвируca: - Бoлничнитe дa нe ca пo-мaлкo oт eднa минимaлнa рaбoтнa зaплaтa;

    CРAВНEТE МEРКИТE НA ПУТИН И ТEЗИ НA РAЗБOЙКO И ШAЙКA.

    Коментиран от #47, #60

  • 3 Бат Бойко

    42 7 Отговор
    Нема пари. Действайте!
  • 4 СссереМ

    64 13 Отговор
    Така е да не лъсне истината че не е толкова зле положението и няма да могат Герберастите да краднат

    Коментиран от #50

  • 5 Зангър

    9 18 Отговор
    Нищо не разбрах ,

    Коментиран от #31

  • 6 Ко се чуди ?

    63 12 Отговор
    Не е необяснимо, защото ако се въведат, ще лъсне истината и Вожда няма да може влажно, важно и протяжно да яде по 2-3 часа медийно време наслаждавайки се на аурата на собственото си величие леко затъмнено само от конкурента по рейтинг Мутафа ! Всичко опира само и единствено до ЕГОТО на Божеството с главно Б !
  • 7 Някой

    20 43 Отговор
    Аз от болести нищо не разбирам ама от съхраняване на данни имам идея. И като знам как се съхраняват данни се питам като изследваме цялото население Кой ще ползва тази информация? Та Кой пуска това деди да иска така настойчиво да изследва цялото население?

    Коментиран от #16, #38, #48

  • 8 Госあ

    14 20 Отговор
    Мангъров, тестове трябва да се вземат, но те трябва да бъдат само за детекция на вируса, а не да се дават пари за тестове за антитела за статистика !!! И вземете вижте, как с по 6000 теста на ден, интелигентно се правят нещата. Другият вариант е масово тестване само в трите икономически града на България и карантината им от останалата част на България.

    Коментиран от #61

  • 9 КралиМарко

    9 7 Отговор
    Аааааа не сакън - що че арчите грешна пара да се тествате , като оно си е ясно бре..Мене жокер ми не требе - я си го знам резултатот у Бугарско!Резувтатот винаги е такъв , къвто ми го каже Талевизорот!Вервам на кризисниот щаб - бората се момчетата , а па се намериха умници акъли да дават!Що пара че се икономише , що народ ще си е доволен и щастлив, че него Вирусо го не лови!!!Зер , па ние че земеме да се гътнеме от притеснение, като ни кажат че сме болни..и що пиение че остане не / пардон - ваксина ще артише не употребенааа/
  • 10 А БЕ

    12 19 Отговор
    СПРИ АЛКОХОЛА , ПРЕЧИ ТИ !
  • 11 Абе Насе, елементарно

    10 15 Отговор
    Ако на тестват положително и след 3 седмици съм жив, значи съм преболедувал и за мене няма опастност. И нема земна сила да ме накара да стоя в къщи.
    Та за да ни държат в страх и да искаме сами да си слагаме маймунки и т. н. Затова не ни дават да се тестваме. И аче анархия. Помниш ли бай Тошо, беше измислил историята с Жоро павето, за ни е страх и да седим вкъщи.
    Па пише че си професор. Бива ли така да им се слагаш и ги лижеш?
  • 12 Гост

    31 7 Отговор
    То е ясно защо,ако се направят ще се окаже че хиляди са заразени,и ще се юрнат кьм болниците,защото ще си помислят че умират:),и ще настане хаос.Точно заради това Тиквата и ,,статистика,, ги е страх от това и не ги вьвеждат
  • 13 незнайко

    28 9 Отговор
    Умрeли прeз 2018 гoдинa oбщo зa cтрaнaтa 108 526, мъжe 56 367, жeни 52 159 !!! 108 526 / 12 = 9044 нa мeceц ! 9044/30 = 301 чoвeкa нa дeн ca умирaли бeз "кoрoнaвируc" в БЪЛГAРИЯ прeз 2018 гoдинa !!! ЗAЩO ТOГAВA НE CE ГOВOРEШE И НE CE ВCЯВAШE ПAНИКA ??? Кoлкo e cмъртнocттa ceгa ??? Зaщo мълчaт кaтo ДУПEТA ???
  • 14 пул

    30 8 Отговор
    Какво да се очаква от дебила ръководещ министерския съвет !Гласуваха да разрешат на мвр да ни подслушват и следят нета ,но ресурс за народа няма ! тази пасмина горе е за бесене !
  • 15 До 1

    13 11 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Стига си настройвал хората Пари от ЕС няма.Парите които ще вземат някои държави,България и някои други няма да получат,защото не сме се съгласили да сме е Европейския резерв.Не сме,защото не е прието от Парламента Защо не са се съгласили,питаите Корни и БСП.Другите от фондовете не са подарък от ЕС,а тези които държавата е гарантирала за фондовете-демек част,която държавата осигурява при изпълнението на фондовете.
  • 16 Гого

    11 3 Отговор

    До коментар #7 от "Някой":

    Ами като не разбираш,недей да пишеш небивалици.Обясняват ти ЗАЩО, ама ти и и такива като теб и онзи ,гос ли е ,какъв е ,не го знам, много да не се правите на умници за неща които не са ваша работа.

    Коментиран от #22

  • 17 Учуден

    17 12 Отговор
    Абе човека иска да каже , че картинката не е ясна и така ще се изясни бързо и ще се знае какво да се прави за напред. Определено си разбира от работата.

    Коментиран от #40

  • 18 Миро

    20 23 Отговор
    Тези бързи тестове, които отгоре на това не са наджедни кой ще ги плати? Да ги плати Мангъров като е толкова за тях! Или е свързан с подходящата фирма за бързи тестове, та толкова ги навира!!!

    Коментиран от #29

  • 19 охо бохо

    23 12 Отговор
    Необяснимо е по-скоро напъването да се въведат неточните "бързи" тестове ! Или обяснението е, че трябва тези тестове да се внасят от благодетеля на доцент Мангъров ? Огнян Донев ?
  • 20 Абориген БГ

    19 2 Отговор
    В Германия първите тестове започнаха да ги правят в началото на януари, на хора.
    Подозронията са ми, че 50% - хората с по-силна имунна с-ма са го изкарали с леки неразположения.
    В края на декември забелязах, масово кихащи и подсмърчащи хора, ненормално за грипни сезони.
    Затова са "разпродавали" от масовия резерв апарати, медикаменти и др. Друг е въпросът дали са ги продали.

    Маска повече от 40 ст., да си търсят балъци да им купуват.
    И да, изпуснаха положението.
    Имунната система на хората няма как да е добра, след като дишаме боклуците на целия свят, улиците не се мият, има такова презастрояване - хора събрани на едно място.

    Коментиран от #21

  • 21 Абориген БГ

    13 3 Отговор

    До коментар #20 от "Абориген БГ":

    Защо не спрете спекулата с цените на маските, изземвайте ги, глоби и ефективни присъди.
    Цените трябваше да бъдат замразени, този път Радев сбърка, да правиш спекула със здравето на хората, когато икономиката се срива е престъпление.
  • 22 Някой

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гого":

    Ами хайде обясни ми ти като разбираш. Аз после ще ти кажа как цялата информация за хората и техния здравен статус ще изтече...
  • 23 гост

    25 9 Отговор
    Няма такъв бърз тест с 90 % чувствителност.Нито една компания ,която произвежда тестове не го казва."Тестването е на ваш риск"-това е последното изречение в листовките на бързия тест на компаниите.Това тестване освен за статистика ,за нищо друго няма да послужи и някоя и друга дисертация може би.
  • 24 Гост

    18 3 Отговор
    Напротив, обяснимо е. Ще се въведат тестовете от фирма на наш човек.
  • 25 Гост

    21 19 Отговор
    Вярвам само на д-р Мангъров най добрият е. Помогнал ми е човека когато всички се бяха отказали. Да е жив и здрав. Няма дар слово за това немогат да го разберат какво казва, но отново и както винаги е прав.
  • 26 Патето яки

    12 10 Отговор
    прав е доктора, правя си бърз тест ако е положителен ще се изолирам да не заразя близките си и комшиите. Както маските щом няма ни баламосват че не вършат работа.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 тоя сульо доцент

    17 18 Отговор
    да не дава акъл на на генерали и професори,ако беше много добър щяха да го направят шеф на щаба да мънка като е..... ученичка! Голям разбирател стана и той!
  • 29 София

    18 14 Отговор

    До коментар #18 от "Миро":

    Има частна лаборатория, мънгърков, затова драпа за тези тестове, държавата да му ги купи той да взема парите, при положение че не са сигурни тестове, той иска пир по време на чума
  • 30 Но защо

    7 1 Отговор
    не се провери доколко верни са бързите тестове за установяване на вирусно наличие у дори леко боледуващ човек????? Защото именно те РАЗНАСЯТ ЗАРАЗАТА, а не тези, които вече лежат в болница с тежко хпотичане, те няма как да разнесат заразата. За тях е личението.
  • 31 Цако

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "Зангър":

    Е то такива гласуват за ГЕРБ.
  • 32 Така е

    9 3 Отговор
    Същото каза и проф. Аргирова при Ц. Ризова. Все пак е професионалист вирусолог. Но пък при К. Домусчийски първата му бърза проба една седмица клед царазяването беше Отрицателна. НА КОГО ДА ВЯРВАМЕ СЕГА????
  • 33 мангър

    12 10 Отговор
    Тоя докога ще го показват, вече хората развиха алергия от него
  • 34 Ясновидец

    8 2 Отговор
    ГАДОВЕ СОЦИДИОТИ, И ДА ЗЛОБЕЕТЕ НЯМАТЕ НИКАКЪВ ШАНС И ПОЛЕЗЕН ХОД! БРЕЧЕНИ СТЕ НА ИЗЧЕЗВАНЕ! ЯСНО?
  • 35 Кирето

    2 1 Отговор
    Споко ще ви ваксинирам както си спите после ще се разберем
  • 36 Гост

    4 1 Отговор
    Мъни мъни мъни нема мъни за токуда
  • 37 007

    14 8 Отговор
    50/50 мнение за/против, полза/вреда, а разликата е милиони лева/ 0 лева. Ако този просто иска да се похарчат едни пари за да е "полезен" с нещо защото няма какво да измисли. До колкото се разбира, следим и контактуваме с Израел за евентуални нови бързи тестове и е глупаво да се похарчат парите и когато има скоро нещо по-добро, да изхвърлим боклука и да копим нови. Вярвам в мъдростта на генерала и щаба.
  • 38 Мнение

    14 7 Отговор

    До коментар #7 от "Някой":

    Мангъров има лаборатория ..... това е обяснението.
  • 39 9876

    2 2 Отговор
    Бърз тест: пълна загуба на мирис и вкус и др. грипни-цена 0 лева.
  • 40 Другия с коня

    8 3 Отговор

    До коментар #17 от "Учуден":

    Картинката е ясна.Вирусолога Костов ви го каза.Няма лекарство,няма ваксина....Всички ще се заразят защото е прилепчив вирус и е въпрос на Време.Там е .Във времето....Важното е да не се заразят Наведнъж .всички да Изпуши здравната система,а по малко по малко....И пак Всички.....Който оцелее ще ходи на море...Тва е положението Минке,слагай да вечеряме....Минка вечеряла и си чати....Пак ще си сервирам сам....Наздраве и мезете витаминозно....
  • 41 Демограф

    11 8 Отговор
    Няма логика в това което казва Мангъров..Логиката е за производителя и вносителя .А акое масово кой и как ще ги обработи.Има фалшиви резилтати Мутафчийски за тази конкретна ситуация е прав.

    Коментиран от #46, #57

  • 42 КОМИСИОННА

    11 7 Отговор
    ЗАРАДИ ТЛЪСТА КОМИСИОННА ПОСТОЯННО ПОВТАРЯ ,,БЪРЗ ТЕСТ,,БЪРЗ ТЕСТ,, СЛЕД СЕДМИЯ ДЕН ОТ ЗАРЯЗАВАНЕ ГО УЛАВЯ БЪРЗИЯ ТЕСТ ЗА 7ДНИ ЕДИН ЧОВЕК МОЖЕ ДА ЗАРАЗИ НАД 10000 ,МАЛОУМНИК

    Коментиран от #44

  • 43 Тодор Живков

    8 8 Отговор
    Абсолютно прав е човекът. Ако сега са направени 10000 теста, с евтините, за същите пари, могат да се направят 50000. При положителни резултати щяха да се открият поне още 1000 заразени (това не са всички заразени от тези 50000) и ще бъдат сложени под карантина. Сега тези 1000 души се разхождат и заразяват. И тези смеки са при 40% успеваемост. Според мен не се проверяват масово хората, т.к. има нужда от скок на заболелите в един момент, за да се създаде още по-голяма паника.
  • 44 Ван дер Любе

    8 7 Отговор

    До коментар #42 от "КОМИСИОННА":

    Правителството и щабът можеха да купят тези бързи тестове и преди той да предложи. Тогава те щяха да вземат комисионната. Но те имат други цели, а не разкриване на повечето заразени.

    Коментиран от #52

  • 45 Фейк

    8 0 Отговор
    То и аз не разбирам инатенето да се направи този скрининг Всеки,който има желания срещу 24 00лв. да си го направи Ако Токуда иска да го пуснат безплатно.
  • 46 До 41

    10 7 Отговор

    До коментар #41 от "Демограф":

    Вече започвам да мисля,че някой се е презапасил с тези тестове и сега трудно ще ги пласира след като са компрометирани.Много е настоятелен Мангъров,подозрително настоятелен предвид,че сам казва,че в много случай няма да покаже резултат
  • 47 Боярышник

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ":

    Каквибезпрецедентнимерки,олигофрен 12000рубли(142евро) и 5000рубли(59евро) за толкова "богата"държава???Ей,мишка русия е вече фалирала.Капиши,и не да ми говориш врели,некипели...
  • 48 Брус Уилис

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Някой":

    Точно в тоя сайт е безсмислено да им обясняваш каквото и да е. Ако не си на тяхното мнение значи си герберастки трол. А те пък са червени шапчици.
  • 49 Този дразни

    5 1 Отговор
    Па твоето инатене зе тези тестове - също. Абе , тарикат ти да не продаваш тестове. А?
  • 50 един с каруца

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Ама ти си мечтаеш да сме зле ли бе твоита мам@?
  • 51 Проф Влахински

    7 6 Отговор
    Махнете този дразнещ ,некадърен глупак от Щаба и съвета само като му видите недъгавата сура и неадекватните изказвания и е ясен! Аман от тъпанари, които ще тестват в разгара на епидемия.В разгара на епидемия с вирус се лекува бе слабоумник! Какви тестове бълнува това неграмотно купило диплома .Кой те направи теб доцент просто безмозъчно ,че и те вреди в медицина да приказваш глупости.
  • 52 До 44

    5 1 Отговор

    До коментар #44 от "Ван дер Любе":

    Ако искаха можеха,но са не ефективни и няма да ги купят.Ако искаха и тия с измисления екип нямаше да ги има.Ама направиха екип за да не разделят мнението на народа Ама експертите за борбата с коронавируса-икононист,адвокатка стоматолог,шефа на Дарик и още няколко излишни само ще бълват глупости и ще вземат пари.Адвокатката да не би да подвежда под отговорност COVID 19,а шефа на Дарик Шел да им направи във фейса страница.Ами да викнат един първокласник и той ще им я направи.Абсолютно освен да пречат Екипа експерти ще вземат пари за нищо.БРАВО и АПЛОДИСМЕНТИ за гр.Мутафчийски за времето,търпението и нервите,които има.Аз до сега в ефир бих им теглил по една за тъпите всекидневни въпроси Не питат за детайли,симптоми,а внасят напрежение тъпите журналистки.Николова от Пик днес я нямаше,да не е само от 8.30ч. до 10.30ч. сутринта-Пик грижете се за старите журналисти.
  • 53 Фейк

    7 1 Отговор
    Ами я прочетете една от първите статии с интервю на факти с Мангъров.Какво казва да сме като Англия и какво стана в Англия мерките вече са други и по-строги.Сега остана Холандия и Швеция ще видим до кога,а и Конго не съм сигурен.
  • 54 Евгени

    4 1 Отговор
    И това ще мине. Тогава ще се види кой бил крив и кой бил прав. А тея дето се чувстват репресирани от мерките, да си намерят един доказано болен и да се самозаразят, но да не заразяват хора, които не са на тяхното мнение. А да, да не забравя, да не ходят да се редят за лечение и респиратори после. Ние които си седим понкъщите, искаме ако все пак се разболеем лично или наш близък, да има за него грижа и не дай боже апарат ако му се наложи. Защото ако стигнеш до апарата шансовете може да са ти 40-50-80% в твоя полА, не знам каква е статистиката точно, нонако си за апарат и не сложиш, тия 80-90% вече са срещу теб. Така при 10 апарата при 10 нуждаещи се, смъртност 5-10 %, при 100 нуждаещи се и 10 апарата, смъртност 85%. Всеки, който може да си сметне сам рестото в магазина, следва да е доволен от мерките целящи именно да има достатъчно и да оттървем повече кожи, а другите, ами то се подразбира, мнение на хора, които разчитат че продавачката няма да ги излъже с рестото, и не знаят как да проверят, те явно и не могат да четат, но пък са добре информирани и коментират като все едно са капацитети и в тази област. Мангъра да се махне за известно време, да мине тая зараза, а после и президент да стане в мирно време ми е все тая.

    Коментиран от #59

  • 55 путин

    2 4 Отговор
    Не искат да правят бързи тестове защото ще излязат 20000болни а не 200

    Коментиран от #58

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Антибацил

    3 4 Отговор

    До коментар #41 от "Демограф":

    Има логика защото в момента не се знае каква е реалната картина. Ако се направят бързите тестове ще се разбере, че виросоносители в момента са вероятно 30-40 хил. души, още толкова може да са изкарали заразата на крак. При бързите тестове хващаш болния в началото и предотвратяваш разпространението. Ако не знаем реално заразените неможем да правим никакви прогнози за нищо, защото въпреки мерките в един момент болниците ще бъдат препълнени, а икономиката унищожена. Сега разбра ли?

    Коментиран от #62

  • 58 До 55

    7 1 Отговор

    До коментар #55 от "путин":

    А някой да ти е казал,че са 200.Казват ти,че в момента са 242 с усложнения,казват ти,че може да има и такива които са го изкарали и януари и февруари ама по-леко Проблемае когато настъпят усложнения ако плъзне в по-голям мащаб хората с усложнения ще са стотици хиляди-няма респираторни,дори общо в ЕС няма толкова и немогат да бъдат закупени не заради парите,а просто няма толкова.Бързите тестове са показали отрицателни резултати на болни с усложнения Мангъров ще ти продаде тест-направи си 24.00 лв. с прегледа при него 224.00 лв.,вторичен за резултатите още 200.00 лв.Сега може да е сложил и увеличение вече е в Експертния екип-тарифата скача.
  • 59 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #54 от "Евгени":

    Много интересно ще ми бъде като отмине вируса и като те оставят с минимална заплата или пенсия какво ще пишеш тогава. Може и безработен. Човека цял живот се занимава със зарази и ти казва, че отърване няма, все едно да искаш да спреш вятъра. Поне да не си съсипваме икономиката. Политиците си гонят рейтинга и им дреме на шишарката за тебе.
  • 60 7264

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ":

    Ще поживеем,ще видим.
  • 61 Усмивката

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Не ми се вижда да си толкоз ниско интелигентен . Само ти ли не разбра.....На петия ден от заразата на човек , той започва да излъчва вируси. Да заразява. А първите симптоми са най малко след 10 тия ден. В този промеждутък от време , този чвек , неподозиращ и здрав като чук, сее зараза. И това е напълно погрешно . Защото обезмисля всякаква борба с разпространението му. А щаба на Муфтата залага на едно. Легла и военни . Пълен блокаж на всякакъв живот. ...Сега. Мангъров правилно посочи че една такава карантина би продължиа година. А до тогава не народ, а държава нема да има. ....Разбра ли и ли се праиш...

    Коментиран от #64, #65

  • 62 Усмивката

    3 3 Отговор

    До коментар #57 от "Антибацил":

    Имам чувството , че някой нарочно се правят на дебили.Някой тика страната към ужасяващ сценарий . За да прикрият много , много кражби
  • 63 коко

    2 4 Отговор
    Гледах ген. Годжи да казва ,че CЗO кoитo ca в cцeнaрия зa вcявaнe нa пaникa oт пaндeмия им кaзaли кaк дa ce прaви тecтвaнeтo.Aми квo дa ви кaжaт прaвeтe мacoви тecтoвe ,чe тoгaвa щe ce oкaжe ,чe нямa пaндeмия и вcичкo e прeувeличeнo.Дa вируca e кoвaрeн ,нo зacягa хoрa caмo c cлaби имунитeти и цeлтa му e нe дa убивa мacoвo ,a дa cринe cвeтoвнaтa икoнoмикa и нaкрaя дa cпeчeлят някoлкo динacтии.Тoлкoвa ли e cлoжнo дa cи припoмним минaлoтo .
  • 64 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #61 от "Усмивката":

    Обикновено елайзата хваща след 3-4 дни от контаминиране. Не те разбирам иначе. Аз казвам, че няма смисъл да се харчат пари за детекция на антитела от имунната система за статистика. А трябва да се правят само такива за вируса. Това е ! И съм категоричен. Също така съм категоричен, че маските вършат работа и трябва да бъдат задължени на обществени места. Също така съм категоричен, че има три препарата, които дават ясни резултати при лечение на вируса, особено в началните стадии на контаминиране. И тези неща ги пиша още от началото.
  • 65 Госあ

    4 0 Отговор

    До коментар #61 от "Усмивката":

    Дълго е за обяснение, но ще опитам накратко. Заедно с тестовете върви и проследяване на контактите на заразения. Този иска да купуват и тестове за оздравелите, които вече не са носители, за да разбере от къде се е заразил тествания заразен ако контактите му не показват наличие на вируса и така евентуално да се стигне и до други, които са се заразили от същите тези. Това е много остаряло и ограничено мислене. Когато имаш един достатъчно голям набор тестове само за вирусоносители е достатъчно да приложиш едно достатъчно голямо количество от тях и да направиш мрежата от контактите, която ще бъде достатъчно представителна. Това казвам аз. Така правят и в Япония- правят само по 6000 теста на ден, само за вируса и правят мрежата от контакти и клъстери. По добре всички пари да се дадат само за детекция на вируса, а не да се купуват и тестове за антитела !!! А маските са задължителни,не да ми говори глупости. И препаратите са абсолютно ефективни при прилагането им в началото. Основната идея на тези тестове е да бъдат хванати случаите в началото и да бъде намалено разпространението,но също така да бъде приложено и лечение! А не за статистика!
  • 66 РИБАРО

    3 1 Отговор
    Казват, че един бърз тест бил 10 лв. На България на ден и трябват около 2 500 бр. или 25 000 лв. За месец - 750 хил. лв.
    В БГ има малко над 5 000 магистрати, които сега не работят, но получават средно по 5 000 лв на месец. Или 5 000 х 5 000 = 25 млн. лв
    Ако Бойко отнеме по 1/30 от тези неследващи се заплати ще осигури бързи тестове за цяла България. Ум царува, ум робува, ум патки пасе.
  • 67 Гост

    2 0 Отговор
    Тоя Дядка да го пращат да лекува критично болни и да спре да се подмотава по телевизията с идеите си за групов имунитет. То се вижда какво става в Америка и Англия заради подобни идеи. Някой хора трябва да знаят кога да спрат да дрънкат и да почнат да лекуват. И да спрст да му плащат експертните му мнения.
  • 68 Един

    1 1 Отговор
    Той болен от корона вирус не е преглеждал, основно се занимава с изяви по медиите,

    Коментиран от #69

  • 69 Фъкoff

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "Един":

    Мангъров беше спешно произведен в публична личност и експерт, за да лобира за тези тестове за които лобира. Това се наложи защото генерала отказа да се вслуша в "бащинските" съвети да подкрепи нещо което не струва нищо. Както и защото стана много популярен сред хората и някой видя в него заплаха. Мангъров оправдава името си. Може и нещо да вдява, все пак той казва, че бил "спец." Но в тия критични времена морала е над всичко. Позицията, която и поведението като такъв са съмнителни от морална гледна точчка. Следователно той не е човекът комуто може да се доверим.
  • 70 Абе вие какви ги говорите?

    1 0 Отговор
    Вие не разбрахте ли, защо се опитват хората на всякъде да забавят разпространението до коефициент по-малък от 1. Защото при тази експоненциално нарастваща скорост на разпространението действително за много бързо ще се заразят 70 -80 процента от населението. При тежкото протичане с респираторни проблеми в 20 % от случаите, а в България в момента са много повече от 20 %, сами си направете сметката, колко хора ще могат да получат някаква медицинска помощ, че даже и някакви лекарства. Смъртността тогава няма да е 1 %, а поне 10 %. Икономиката тогава сигурно ще процъфти напълно, особено когато за една година всеки ще има в семейството смъртен случай от корона или ще познава много от тях. В тези 500 000 Българи, които ще загинат при такава групова имунизация, ще са до голяма степен и хора във все още работна възраст. А доцента я не до тогава, че да го питате, защо такива глупости е бръщолевил някога. Този лекар тип динозавър да влезне по-добре в крак с актуалната информация за протичането на корона вируса, която сега пристига от цял свят. Тогава той може и да разбере, че корона вирусът засяга и уврежда много по-голяма част от тъканта на белите дробове от колкото нормална пневмония, която освен това по-често е само едностранна. Още не е ясно до каква степен вирусът засяга и други витални органи, като сърце и черен дроб, за което има доста обезпокояващи данни. Така че да на си мисли доцента, че ей така ще го преболедуваме 80% от населението и бързите тестове ще