Last news in Fakti

7 Април, 2020 17:23 1 942 0

Разкриха датите за подновяване на първенствата и евротурнирите

  • хосе тебас-
  • евротурнири-
  • футбол-
  • ла лига-
  • първенства-
  • коронавирус

Най-ранната обсъждана дата, на която може да се даде рестарт на местните шампионати, е 29 май

Разкриха датите за подновяване на първенствата и евротурнирите - 1

Президентът на Ла Лига Хосе Тебас проведе двучасов видеоразговор с представители на чуждестранни медии, на която разкри много важни подробности за бъдещето на вътрешните първенства на Стария континент и евротурнирите.

Според него най-ранната обсъждана дата, на която може да се даде рестарт на местните шампионати, е 29 май. За провеждането на евротурните има два варианта - да се подновят заедно със съответните първенства или след приключването им.

"Обмисляме идеята да подновим мачовете на 29 май или на 6 юни. Това важи както за първенството в Испания, така и за другите европейски страни. Другата възможност е 28 юни. Тези дати ще дадат шанс на отборите да започнат да тренират отново и да се подготвят, спазвайки протокола, който следваме. Не искаме краят на сезона да се отлага за след месец август, защото това ще попречи на календара за следващата година.

Обсъждат се две възможности. Първата е вътрешните първенства и евротурните да вървят паралелно. При втората шампионатите трябва да са се подновили до началото на юни и да завършат през юли, а след това, през юли и август, да се довършат мачовете в евротурнирите.

За момента темата за прекратяването на сезона не стои на дневен ред. Вероятно мачовете ще се изиграят при закрити врата", заяви Тебас.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА