Last news in Fakti

5 Май, 2020 15:34 1 287 3

Британски спортен журналист: До 2 или 3 години футболът ще се върне там, където е днес

  • футбол-
  • коронавирус-
  • висша лига

Футболът ще оцелее, спортът ще оцелее, но хората ще ги е страх да ходят по мачове след всичко, което се случи

Британски спортен журналист: До 2 или 3 години футболът ще се върне там, където е днес - 1

Един от най-популярните британски спортни журналисти Саймън Прайд даде ексклузивно интервю пред Gong.bg. Саймън работи в "BBC radio Newcastle" и често е водещ на студиата, които предшестват всеки мач на „свраките“. Предлагаме на вашето внимание първата част от интервюто с известния журналист, а в следващите дни очаквайте продължение.

- Здравей, Саймън! Нека да започнем от човешката страна на нещата, разкажи ни с няколко думи ситуацията с коронавируса във Великобритания?

- Нещата във Великобритания са добре. Бавно, бавно ситуацията започва да се нормализира. Всички се надяваме скоро извънредното положение да бъде премахнато, но определено мога да кажа, че хората спазват правилата. Щастлив съм, че се разминахме с трагедията, която хората в Испания и Италия преживяха. Дори в Ирландия нещата не са никак добре. Скоро се очаква магазините да отворят и хората да се върнат на работа. Здравето на всички е приоритет, спортът е важно нещо, но преди всичко ние трябва да бъдем отговорни и да се грижим за себе си.

- Как виждаш ситуацията след пандемията, какво е бъдещето на световния спорт?

- Оптимист съм в това отношение. Мисля, че добри дни очакват спорта, но футболът ще преживее огромни икономически загуби. Все пак смятам, че до 2 или 3 години футболът ще се върне там, където е днес. Оптимист съм за завършването на сезона във Висшата лига, но мисля, че следващата кампания може да е с променен формат. Висшата лига ще продължи да получава пари от телевизионни права, но заплатите на играчите ще бъдат значително намалени. Притеснен съм какво ще се случи в по-долните дивизии на английския футбол. Там клубовете не разполагат с достатъчно средства, а парите от телевизионни права са по-малко. Според мен някои тимове няма да издържат и ще фалират. Футболът ще оцелее, спортът ще оцелее, но хората ще ги е страх да ходят по мачове след всичко, което се случи. Никой няма да иска да рискува и аз лично предвиждам по-ниска посещаемост на залите и стадионите по целия свят“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чочо

    2 0 Отговор
    А дано не се връща в същия вид. Има много по добри решения . Омръзна ми да гледам английски отбори без нито един англичанин или италиански без италианци в състава!
  • 2 JEFF

    2 0 Отговор
    Много лошо. Днес футбол няма. Има вирус.
  • 3 Plovdiv

    0 0 Отговор
    Малко тъпо заглавие, понеже точно в този момент футболът, както и целият спорт, всички го виждаме къде е... Иначе за английските отбори без англичани е задължително тая дивотия да приключи! Също и в Германия, Испания, Италия, България - навсякъде!